Last news in Fakti

24 Юни, 2022 11:49 46 387 50

Северна Македония: Обърнете внимание на тези две думи

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • българия-
  • франция-
  • ес-
  • преговори

И двете думи не присъстват във френското предложение, каза Османи

Северна Македония: Обърнете внимание на тези две думи - 1
Снимка: БГНЕС

"Две думи стоят между успеха и провала на Европейския съюз в региона. Думата "протокол" в рамката като парадигма на исторически въпроси и думата "откриване" в параграф шести от заключенията на Съвета. И двете думи не присъстват във френското предложение като окончателни решения, а са поставени (някои от тях в скоби) като въпроси, по които не може да се постигне съгласие поради позицията на Република България.

Приемането днес на решение в българския парламент, в което се набляга на тези два въпроса, ще блокира в дългосрочен план европейския процес, а заедно с това ще парализира инструментите от договор за приятелство за дълго време.

Френското председателство беше много внимателно при формулирането на текста, обръщайки внимание на чувствителността и на двете страни и затова постави въпросите, които не бяха приемливи за нас, като недефинирани предложения (в скоби), за да подчертае, че това са нерешени въпроси. Можем да благодарим на френското председателство, но трябваше да отхвърлим тяхното предложение в тази форма, именно поради частите в него, за които българската страна без аргументация не прояви разбиране", написа във Фейсбук профила си министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, предаде БТА.

В рамките на днешния ден се очаква и пресконференция на Османи и вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич, а междувременно от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ поискаха премиерът Димитър Ковачевски да поеме отговорност и да подаде оставка. " Ковачевски преговаря 6 месеца по последното предложение и се е съгласил с него и не беше реакцията на хората и ВМРО-ДПМНЕ, щеше да го приеме, което би означавало означава побългаряване на страната", написана от опозиционната партия.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе,

    179 25 Отговор
    тия много претенциозни, като 💤 Зеления 💤 !!!

    Коментиран от #17

  • 2 Госあ

    149 24 Отговор
    Най добре е РСМ или бюрм или квото е там, да бъде присъединена към ЕС, след като ни дадат зелена светлина да ги денацифицираме 💁

    Коментиран от #7, #25, #38, #39

  • 3 Коментар

    146 17 Отговор
    Р. Западна България я клатят дори повече от р. България, но с надупени евроатлантици, друго не се и очаква!!!

    Коментиран от #23

  • 4 Осман Буяри

    146 20 Отговор
    Кирчо е по-добър министър на външните работи на РСМ от въпросния Османи. Кирчо по-добре защитава позицията на РСМ, а Османи и Стево Пендаря накрая ще излезнат дълбоко законспирирани български агенти

    Коментиран от #20

  • 5 ТаУмВзе

    61 17 Отговор
    Маке е Официално по гламаво от нашият Слугинаж бре! То няма вече европейско съюзче. Къде е тоя юруш не разбрах. Некой да ми обЯсни! Буахахахх Зимна Кербала в бивша европа за Напреднали да е.

    Коментиран от #11

  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    89 22 Отговор
    Кирчо защо не разбира, че вече е никой?!
  • 7 Само питам

    81 5 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    С какво ще ги денацифицираш? С танковете които им подарихме,със летящите картинки или с пълчищата десантници и пехотинци,които имаме?

    Коментиран от #13

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    42 4 Отговор
    Колко много казва човек само с един пръст ! Изпънат нагоре ОСМИ пръст ‼️
  • 9 КИРЕ ПАРАПЕТА ПЛАШИ ЗАПАДА,ЧЕ...

    82 13 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ СПРЕ...ИЗНОСА НА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА!!! НАПРАВО НАБИ ШУТА НА...ИМПЕКСА!!!😂
    ИНАЧЕ,..."НЕ ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА"!!!😂
  • 10 Някоя си

    26 3 Отговор
    Една С.В.О. да им решим конституционните проблеми и после да влазат у европето 😉
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Страхотно

    90 2 Отговор
    Изпързаляхте ли се сами северномакедонци. Айде сега се обяснявате защо и как. Албания ще бъде отделена скоро
  • 13 Генерало

    52 4 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Ами за макетата и половината ни действаща армия стига. Щото танковете ги продадоха на скрая. а с единствения хеликоптер на Великите Македонски ВВС си докарват дед Мороз за Коледа...
  • 14 На Вас Ни Франция

    77 4 Отговор
    Ни Господ може да Ви угоди!
  • 15 Сократ

    73 13 Отговор
    Чудя се на маке тата. Не виждат ли какво "благоденствие" е в България от както сме в ес?

    Коментиран от #18

  • 16 ХАхАххаах

    58 4 Отговор
    ама къФ е убавец нашия, нахилен кат калинка на зелено... сладурана
  • 17 Добре ще е да има възможност за коментар

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "А бе,":

    да може едновременно да се постави и минус, и плюс. В случая: "плюс" за наистина капризните македонци и "минус" - несъгласието ми, че македонците са като украинците. Разликата между тези 2 народа е с космическа величина и е в полза на украинския народ!!! Украйна - да, в ЕС! РСМ (а сега вече и албанските р еотани) - категорично не в ЕС, дотогава докато спрат да сипят обиди обиди по адрес на България, спрат да рушат български паметници в рсм, докато не признаят българския етнос в конституцията на рсм, и докато най-после се откажат да крадат историята ни!
  • 18 Точно щото виждат, и точно щото знаят

    13 17 Отговор

    До коментар #15 от "Сократ":

    какво ги чака АКО станат губерния на РФ, напират отчаяно да влезнат в ЕС.
  • 19 Гост

    44 4 Отговор
    Османи,хората разбраха къде е проблема и вече взехте да втръсвате на всички...Повредата е във вашият телевизор...Не смените ли тона,ще гледате от ниска позиция вратата на ЕС...
  • 20 Буяри, не си прав.

    25 10 Отговор

    До коментар #4 от "Осман Буяри":

    Най-добре се справя теодората генчовска. Така хубаво си спи жената мечешки сън, че пропусна всички възможности и шансове. Но така е, щом слуша главатаря си. Той може да е добър в шоуто си, но НЕ и в политиката. Вече на няколко пъти разсея всичките ни съмнения! А да: много добър е и в "бизнеса", та затова прецака всичко! За Бога, братя, МИСЛЕТЕ!!!
  • 21 Мнение

    28 34 Отговор
    До всички притеснени коментиращи едно- две въпросчета със средна трудност.
    Когато ни приеха е ЕС не бяхме по подготвени от РСМ,но ако чете някой коментарите по добре да бяхме 16 губерния на Русия Всеки ден вместо пари от Европа които получаваме 17 години регулярно "другарите" от Русия щяха да ни ощастливяват по евтино.
    Ако решат ЕС да ги приемат РСМ и Албания ще ги приемат!!! И това ще се случи Най- бедните ,най- пръхливите в ЕС ще си останем само с вдигнат пръст ,но към собствената си тъпотия
    Съвет към младите !!!!
    Бягайте от България по далече !!!
    България е рай като страна ,но Господ е подминал България от към качествен човешки материал .Жалко ,че годините не ми позволяват да избягам от тук.

    Коментиран от #26

  • 22 Голям прос

    47 3 Отговор
    Етнически албанци има в Македонията, а етнически българи, не може. И тия нашите малоумници ще махат вето. Търсете парите, беше казал някой, да надникнем в банковите сметки на ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ, ще видим промяна в +. Отврат!!!
  • 23 Гост3

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар":

    За надупени не знам ,ама за оправени русофили знам!
  • 24 Zа родину

    15 5 Отговор
    Тоя си е прав, знае че сме се надупили и чака. Рано или късно, ще ни го турят.
  • 25 Бай ... Иван

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    И с какво/кого ще ги ... такова... денацифицираме? С двата самолета (другите осем са още на рисунка), трите танка и взвода баняджии ли?
  • 26 КУРти

    28 4 Отговор

    До коментар #21 от "Мнение":

    Материала тук е най-добър. Има и глупаци, но те са навсякъде и на другите места са повече.
    Ако ги приемат, без наше съгласие, с удоволствие трябва да последваме британците.
    Нямаме място в съюз, където само задоволяваме чуждите интереси, но нашите се пренебрегват. А и икономиката ни тогава ще има някакъв шанс за растеж, сега сме само потребители
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 !!!!

    35 3 Отговор
    Народе,български,докога,ще,търпиш! 33години те,ограбват:
    1-ограбиха,пенсионните,фондове!
    2-корупционна приватизация,на тъмно,и под масата! 3- разбита образователна система,с позорни текстове по история и литература!
    4-създаване на поколение без ценностна система!
    И още и още! А сега с казуса с РСМ- ще плюят върху всички който са дали живота си,за да угодят,на еврочиновниците,и на политиците от РСМ! Същите които,продължават с езика на омразата,и не зачитат,никакви права на нашите сънародници! В т.нар.държава РСМ- възродителния процес срещу българите,не е спирал от самото и създаване! А вие клякате и пълзите!

    Коментиран от #46

  • 32 Що така бе

    18 0 Отговор
    Османчо? Ти пък що за потомък на Александър Македонски си? И какво се мешаш в исторически български интереси? Що не си гледаш работата, че много такива като тебе се наприказваха и се извървяха през бая министерства, както в рсм, така и у нас. Накрая ще дойде метлата и целия Балкански полуостров ще се отърве от пустите политически демагози! Аман от вас! Мъка, мъка, Македония!?!
  • 33 Биби войвода

    7 1 Отговор
    Пролетариата ,пемберугите,савецките наведанаци па не разбраха кво стана! Боби Михайлов днес изрита силно мяча у полето на Источна Албаниа! Ние си седиме зад центаро, а ониа да си решават помежду си кво че прават! Садиата ЕУ че ги наблюдава и на назе осмивки че раздава!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 четящ

    14 2 Отговор
    ха сега да видим макетата какво ще правят, след като нашето НС умно прие френското предложение, РСМ не иска да се уважават правата на македонските българи, скоро ЕС напълно ще разбере какво представляват и никога няма да ги приеме в съюза!








    иска да ги приема...
  • 36 Аз Варна

    13 0 Отговор
    Обърнете внимание на други две думи-наглост и нахалство.
  • 37 Не е спорно,а фалшифицирано

    22 1 Отговор
    Какво означава " побългаряване" Мицковски?Присвоил името на българското ВМРО и го помакедончил,сменили произхода на всички революционери.Вие сте позор!Фалшифицирали цялата българска история без капка морал,как го наричаха " плагиатство" ,възползвайки се в период който отношенията ни между Югославия и България са замразени изцяло и по време на тоталитарен режим.Айде сдавайте,че ни писна от вас,нечувано нахалство!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Поп Тарапонтий

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Не, най-добре е тяхното влизане в този нов СССР да бъде в пакет с нашето ИЗЛИЗАНЕ от същия!
    С ЕДИН КУРШУМ - ДВА ЗАЕКА!!
  • 40 Време е да изтрезнеете

    17 0 Отговор
    Значи тариката разчитал на две думи в скоби,за да могат да минат метър.Отвратителни хора,докога ще ги търпим,хем лъжи,лицемерие и пак тяхната при цялата противна фалшификация!Събаряйте пирамидата на измислената идентичност и лъжи,лъжи ...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Петко

    2 29 Отговор
    Македония е вечна-със или без ЕС, докато България е псевдо държава, създадена от Русия.

    Коментиран от #43, #44, #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Петко":

    Марш на лекар, може нищо да ти няма!!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Емо Марков

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "!!!!":

    И всичко това с директното участие на БКП
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ДЪНДИ

    2 0 Отговор
    много внимание за тези македонци кога вземаха БГ паспорти да шетат из европа и там се правят на българи и защо ли? сега за да ни се отвлича вниманието от нашите огромни проблеми с цени и ширещото се мародерство в търговията все едно сме ние във война и вървив към рецесия всеки ни се претопля темат всеки ден да се оправят не са ни проблем ,стига с тоя киро ако е бил много убав нема да се върне в БГ от канада вервайте всичките ми деца са в канадско и добре ,че преди 15 год. се разделиха с простотията и баджанаковщината и нямат намерение да се връщат да стават политици!
  • 49 Аз Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Петко":

    Петко,поп Кръстьо,ти БЪЛГАРИН ли си бе,че клякаш на македонците?
  • 50 Пламен

    1 0 Отговор
    Малко по малко ще продадем Българската история и ще се подиграем на тези който си дадоха живота за родината...
Новини по държави: