Тема: Украйна

28 Юни, 2022 08:32 45 142 139

Путин към Макрон: Слушай ме много внимателно

  • владимир путин-
  • разговор-
  • русия-
  • франция-
  • украйна-
  • война-
  • еманюел макрон-
  • елисейски дворец

Това не е демократично избрано правителство, казва раздразнен Путин по телефона

Путин към Макрон: Слушай ме много внимателно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Разсекретиха разговор между френския президент Еманюел Макрон и руския му колега Владимир Путин. Той се е провел дни преди старта на войната в Украйна и показва напрежението между двамата лидери, посочва изданието „Фигаро“, предаде bTV.

Разговорът ще бъде излъчен в документалния филм „Президент, Европа и война“, режисиран от журналиста Ги Лагаш и дава дипломатически контекст за последните шест месеца на Макрон в Елисейския дворец. Разговорът представлява ожесточена размяна на реплики между двамата президенти. Макрон е твърд в решенията си, но Владимир Путин не се отказва и даже се изнервя, казвайки на френския прездинет „Слушай ме много внимателно“. Публикуваме пълния разговор между двамата без редакторска намеса.

Още новини от Украйна

Еманюел Макрон:

След последния ни разговор, напрежението продължава да расте. Знаете моето желание и решителност да продължим диалога. Искам да ми кажете вие как разчитате тази ситуация и да ми кажете директно – какви са вашите намерения. След това нека се опитаме да намерим още положителни стъпки.

Владимир Путин:

Какво мога да ви кажа? Сами виждате какво се случва. Вие и канцлер Шолц ми казахте, че Зеленски е готов за действие. Че е подготвен да въведе Минските споразумения. Той ви лъже. Не знам дали чухте изявлението му вчера, че Украйна трябва да има достъп до ядрени оръжия.

(дипломатически съветник Еманюел Бон: не е така, както и да е)

Също така чух как коментирате Минските споразумения на пресконференция в Киев на 8 февруари. Казвате, че те трябва да бъдат ревизирани, за да бъдат, цитирам, „приложими“.

(съветниците на Еманюел Макрон: „Не е вярно, не е казал това“, „Ще му кажа да не навлиза в по-детайлна дискусия по темата“)

Еманюел Макрон:

Владимир, като за начало, никога не съм казвал, че Минските споразумения трябва да бъдат ревизирани. Не съм казвал това нито в Берлин, нито в Киев, нито в Париж. Казах, че трябва да бъдат приложени, да бъдат уважавани. Това е различно от казаното от вас.

Владимир Путин:

Слушай, Еманюел, не разбирам какъв ти е проблема със сепаратистите. Те поне направиха всичко необходимо, за да има конструктивен диалог с властта на Украйна.

Еманюел Макрон:

С уважение към казаното от теб, Владимир, имам няколко коментара: Първо, Минските споразумения са диалог за теб и си в правото си. В този смисъл, че очакваме базата за каквато и да е дискусия да бъде входиран текст от сепаратисти. Също така когато твоят преговарящ се опита да накара украинците да обсъждат тези текстове от сепаратистите, той не се отнася с уважение към Минските споразумения. Няма сепаратистите да правят предложения за украинските закони!

Владимир Путин:

Разбира се, имаме тотално различно схващане за ситуацията. По време на последната ни среща ти припомних, и даже ти прочетох, параграфи 9, 11 и 12 от Минските споразумения.

Еманюел Макрон:

Имам ги пред мен! Много хубаво са написани от правителството на Украйна. Параграф 9 предлага да се водят разговори с Донецка и Луганска области, както е заложено в договора. Именно това предлагаме и ние. Не знам твоят адвокат къде е учил право. Гледам тези текстове и се опитвам да ги прилагам! И не знам кой юрист може да ти каже, че в суверенна държава, законите могат да се предлагат от сепаратистки групи, а не от демократично избраните власти.

Владимир Путин (раздразнен):

Това не е демократично избрано правителство. Те дойдоха на власт с преврат, имаше хора, които бяха изгорени живи. Това беше кървава баня и Зеленски е отговорен за това.

Слушай ме много внимателно: принципът на диалога е да вземеш предвид мнението на другата страна. Предложенията съществуват, сепаратистите, както ги наричаш, молят те да бъдат предложени на украинските власти, но не получават никакъв отговор. Къде е диалогът?

Еманюел Макрон:

Не ни пука какво предлагат сепаратистите. Това, което искаме от тях е да достигнат до консенсус с украинците и всичко трябва да бъде направено според закона. Това, което току що каза хвърля съмннеие върху разбирането ти за Минските споразумения, щом смяташ, че си имаш работа с нелегални и терористични власти.

Владимир Путин:

Слушай ме (много изнервен). Чуваш ли ме добре? Казвам ти пак, сепаратистите реагираха на предложенията на украинските власти. Те отговориха, но от украинска страна нямаше продължение.

Еманюел Макрон:

Добре. Това, което ти предлагам е да организираме среща с всички заинтересовани страни, за да можем да продължим напред. Утре ще помоля това да бъде свършено. Но през последните два дни сепаратистите не искаха да участват в дискусиите. Веднага ще поискам това от Зеленски. Съгласни ли сме това? Ако сме, действаме и правим среща утре.

Владимир Путин:

За да се съглася, трябва веднага да прочета тези предложения. Но от самото начало трябваше да се окаже натиск върху украинците, но никой не искаше да го направи.

Еманюел Макрон:

Знаеш, че ще направя всичко възможно да ги натисна.

Владимир Путин:

Знам, но жалост няма ефект.

Еманюел Макрон:

Трябва да ми помогнеш малко (с игрив тон). Ситуацията е много напрегната. Наистина се обадих на Зеленски вчера с молба да се успокои. Ще му кажа пак – да успокои всички, да се успокоят в социалните мрежи, да успокоят и военните в Украйна. Но също така смятам, че ти трябва да се обадиш, за да се успокоят украинските военни части. Имаше много бомбардировки вчера. Ако искаме да дадем шанс на диалога, трябва да успокоим нещата в региона. Как виждаш еволюцията на военните обучения там?

Владимир Путин:

Обученията продължават по план.

Еманюел Макрон:

Значи, ще приключат тази вечер, така ли?

Владимир Путин:

Да, вероятно тази вечер, но определено ще оставим военно присъствие на границата докато положението в Донбас не се успокои. Дискусията ще бъде извършена след консултация с министрите на военните работи.

Еманюел Макрон:

Добре, Владимир. Казвам ти съвсем честно, за мен е изключително важно да върнем тази дискусия в нормални рамки и да избегнем напрежението. Това, което е много важно за мен и те моля за това е да държиш ситуацията под контрол. Това е първата точка. Разчитам на теб. Не се поддавай на никакви провокации през следващите часове и дни.

Искам да отправя две много конкретни предложения към теб. Първо, да организираме среща през следващите дни в Женева с теб и президента Джо Байдън. Говорих с него в петък вечерта, попитах го дали да ти отправя това предложение. Президентът Байдън също разсъждава върху начините за деескалация на ситуацията. Кажи ми датата, която те устройва.

Владимир Путин:

Благодаря ти, Еманюел. Винаги е голямо удоволствие и чест да разговарям с европейските си колеги, както и с тези от Съединените щати. И винаги ми е много забавно да говоря с теб, защото си имаме доверие. Тъй че, Еманюел, аз ти предлагам да обърнем нещата. Първо, нека подготвим тази среща предварително. Чак след това ще можем да говорим с теб.

Еманюел Макрон:

Но можем ли да си кажем с теб днес, че след тази дискусия, се съгласихме на едни принципи? Искам да изясня този въпрос с теб. Искам ясен отговор от теб. Искам среща лице в лице между теб и американците. Тогава ще поканим и европейците, окей?

Владимир Путин:

Това предложение си заслужава да се обмисли, но ако искаш да бъде добре съгласувано, нека помолил съветниците си да се чуят. Но принципно съм съгласен.

Еманюел Макрон:

Добре, потвърждаваш, че си съгласен. Предлагам нашите екипи да се опитат да направят общ текст, нещо като прессъобщение, което да пуснем след този разговор.

Владимир Путин:

Честно да ти кажа, исках да играя хокей на лед, но съм тук и си говоря с теб преди да започна да тренирам. Ще се обадя на съветвниците си.

Еманюел Макрон:

Както и да е, благодаря ти, Владимир. Ще държим връзка. Когато имаш решение, обади ми се.

Владимир Путин (на френски):

Благодаря ви, г-н президент.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 173 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мефистофел

    413 47 Отговор
    "Слушай ме много внимателно"

    Хващам се на бас, че не е казал така. Със сигурност е използвал учтивата форма "СлушайТЕ ме много внимателно". Путин не е пожарникар.

    Коментиран от #10, #12, #31, #33, #34, #72

  • 2 ПРАВ Е ЧОВЕКА...

    218 15 Отговор
    Избрано е с пачки 😇
  • 3 запознат

    121 455 Отговор
    този малък човечец лъже на всяка втора дума. явно путин е нестабилен психически.
    и целият този разговор е само 2 дни преди началото на войната.
    мълък, долен лъжец е путин и като такъв ще го запомним и ние и историята

    Коментиран от #102, #109, #133

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Урюрвкос

    255 13 Отговор
    сега руснаците имат повод публикуват тяхната стенограма на същия диалог
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 провинциалист

    240 15 Отговор
    "дни преди старта на войната в Украйна" "Имаше много бомбардировки вчера"...

    Коментиран от #98

  • 8 Макица

    359 25 Отговор
    Значи Макрон признава че има бомбардировки в Донбас от страната на Украина. И това е всичко дето трябва да знаеме.

    Коментиран от #21, #113, #124

  • 9 Госあ

    86 152 Отговор
    Офффф и тоя па хокей щел да играе…какъв хокей с твоя ръст ве ? А това, че Макрон го съветва да не се подава на провокации, показва че и на него самия му е ясна ситуацията. Тая война я запалиха англосаксите.

    Коментиран от #16

  • 10 Националист

    42 263 Отговор

    До коментар #1 от "Мефистофел":

    Не е пожарникар , а е овчар видяхме овцете с символа z защото в русия са явно овце

    Коментиран от #13, #46, #120

  • 11 Ежко Бежко

    304 34 Отговор
    Двойния стандарт в мисленето на западняците е кодиран в ДНК-то им. Безсмислено е да се преговаря с тях. Путин е прав.
  • 12 Я виж и друго!

    205 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мефистофел":

    Журналята пишат уважителното обръщение-,,вие",с малко -,,в"...!
    А бе тия хора как са преминали в четвърти клас,камо ли и журналистика да завършат...?!?!

    Коментиран от #17

  • 13 Ако не са ти го казвали,все още...

    98 13 Отговор

    До коментар #10 от "Националист":

    ...,да знаеш,че си много зле...!

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Църквата на Светата Телеметрия

    97 8 Отговор

    До коментар #4 от "НаблюдателЕН":

    Егаси световният цирк! 5 човека съчиняват опорките, 10 човека ги повтарят и пропагандират и резултата е безнадеждно посредствена пропаганда.
  • 16 Що бе...?!

    92 11 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Хокея да не е...баскетбол,или...волейбол...?!

    Коментиран от #28

  • 17 Мефистофел

    62 5 Отговор

    До коментар #12 от "Я виж и друго!":

    Те такива специално ги подбират, да внушават на хората, че да си проЗДТ е новата дефиниция за интелигентност.
  • 18 Циничен е Макарончо

    172 17 Отговор
    Удобно подмина "случката" с Майдана, не се интересува какво искали "сепаратистите". Да си гледа кочината във францата, провала на последните избори и баба Барби.
    Гьонсуратлъка на "демократичния" запад в действие. Създаваш конфликта, подържащ го и като не ти се получават работите, ревеш "демократично". Да, ама не гило песке, както казват някои. Да бяха чели какво е казвал Бисмарк на времето по тоя въпрос. Са да ручат сурови жабета.
  • 19 ТО-220

    147 17 Отговор
    Путин вече ще говори с представителите на колективния запАд само с техния език - на силата.
  • 20 Мефистофел

    71 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ако не са ти го казвали,все още...":

    Зле е ами. Даже и не разбра, че де факто казах Путин не е Боко. Карай, хора всякакви.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Радан-Костовист

    29 154 Отговор
    Прависта на Путин,не е учил право никъде,защото в Русия,няма право!

    Коментиран от #44, #110, #134

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мето

    158 19 Отговор
    Украйна са искали и ядрени оръжия. Правилно действа Путин.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 бай Амет чобана

    171 16 Отговор
    Зеленски бил много ядосан и раздразнен преди войната... Макрон моли Путин да не се поддава на провокации... Е мисля, че вече трябва Зеленски поне да е по спокоен. 600 хил. армия хвърлена на вятъра. Явно няма много багаж в главата тоя младеж. То не става само даса перчиш и пъчиш по някви зелени фланелки. Иска се и акъл малко, още повече когато става дума за живота на хората ти.

    Коментиран от #114

  • 28 Госあ

    18 123 Отговор

    До коментар #16 от "Що бе...?!":

    Щото ако не го пазят джуджето, ще го смачкат хокеистите. Затова.

    Коментиран от #67

  • 29 Само

    81 16 Отговор
    Едроган ще ги оправи тези джедрясани западняци.

    Коментиран от #37, #51

  • 30 Старый Film ватник

    153 15 Отговор
    Украинеца е най-големият и най-наглия лъжец в целия свят.(Тургенев)
    Изтриха ми оригиналният текст на руски...
  • 31 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    83 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мефистофел":

    Много точно. Просто няма как да падне на такова улично ниво, не е реално. От там си вадя и извод за достоверността на статията.
  • 32 Смех !

    119 15 Отговор
    Вовката си джитка хокей,докато джендерята го погребаха с ракови диагнози.Толкоз за тия тиняци.

    Коментиран от #64

  • 33 БСП за България и Радев

    131 20 Отговор

    До коментар #1 от "Мефистофел":

    Абсолютен дийп фейк. Другарят Путин има превъзходно възпитание. Даже накрая е говорил на френски, сигурен съм по-правилно интунационно от самия Макрон. Другарят Путин никога не би се държал просташки, нищо че Русия превъзхожда с пъти жалката държава Франция. Другарят Путин е смирен и не би си позволил да унижи един некрофил като Макрон

    Коментиран от #54, #111

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    124 19 Отговор
    Путин просто буди уважение.
  • 36 Урюрвкос

    127 11 Отговор
    Макрон не разбира смисъла на минските договорки. Главното в тях е пътната карта която се състои от последователни крачки, например първо се изпълнява крачка номер 9 а след това 11 и 12 а Макрон казва че не могат сепаратистите да налагат свои закони в "суверенна" държава сиреч първо 11 и 12 а след това 9. Макрон не разбира че минските договорки са над националното законодателство и затова са гарантирани от чужди държави.

    Коментиран от #73

  • 37 И Кадиров, и Кадиров

    123 13 Отговор

    До коментар #29 от "Само":

    Жената на Vолодимир Zеленски го буди:
    - Ставай, Кадиров те търси.
    - На кой телефон?
    - Какъв телефон? На вратата е и носи въже.

    Коментиран от #42, #47, #58

  • 38 Опааа

    111 18 Отговор
    Мачкаааааай Вова! 🤣 Зеленото човече-клоун скоро ще развее бял флаг!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Марина

    13 68 Отговор
    Цял свят чака това псе да пусне!
  • 41 грес

    102 14 Отговор
    Чии го дири френският пудел в чуждата хралупа? Това първо!? Второ от къде накъде вякакъв си от 2 хиляди км растояние ще определя какво ще правят двама съседи. Те може да искат да си премерят силите! Този френски шут какъв се води? Доностник първа степен на хамериканските господари ли? Много въпроси, но висящи!?
  • 42 Пея

    12 59 Отговор

    До коментар #37 от "И Кадиров, и Кадиров":

    Колко си тъп?
  • 43 Нона

    138 23 Отговор
    Не съм нито русофил, нито русофоб. Не харесвах Путин, но сега го уважавам.Той има качествата да е президент на РФ,не е като Елцин или Горбачов!Съжалявам, че е прекалено хуманен и това удължава войната.Така или иначе тя ще завърши ,както завърши войната на Наполеон и на Хитлер, срещу Русия. Всъщност и тогава е било война на Европа срещу Русия, а сега на страната на Европа са и САЩ.По-точно казано,САЩ подпалиха войната, а Европа това и чакаше,да се включи срещу Русия. Победителят пак ще е Русия, а ние европейците ще плащаме цената!

    Коментиран от #52

  • 44 Радка Глубокая

    41 5 Отговор

    До коментар #22 от "Радан-Костовист":

    Амми ти от адвокатка стана простадвокатка на евротезгяха. Скоро няма кой да те назначи пак там. Ще си останеш много проста адвокатка в районния съд.
  • 45 Жоро

    24 91 Отговор
    Путин катастрофира Русия и Украйна но и всички други го отнесохме заради болни имперски амбиции. Свиквайте с цените, ще става и по зле.
  • 46 Дездемона

    25 3 Отговор

    До коментар #10 от "Националист":

    Фасулист, не националист.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 го шо

    22 4 Отговор

    До коментар #4 от "НаблюдателЕН":

    ти какво си чел, бре? или си на бело...

    Коментиран от #55

  • 49 2456

    64 5 Отговор
    Еманюел Макрон:

    Трябва да ми помогнеш малко✔✔✔ ....... Ситуацията е много напрегната✔✔. Наистина се обадих на Зеленски вчера с молба да се успокои✔✔!!!!. Ще му кажа пак – да успокои всички, да се успокоят ✔✔в социалните мрежи, да успокоят и военните в Украйна✔. Но също така смятам, че ти трябва да се обадиш✔, за да се успокоят украинските военни части. Имаше много бомбардировки вчера✔✔???. Ако искаме да дадем шанс на диалога, трябва да успокоим нещата в региона.????
    ----
    Макро иска мир! Путин иска мир. Байдън също!
    Само украинците ли са виновни???????
  • 50 табсо

    62 9 Отговор

    До коментар #6 от "Пеци":

    Смехурко,ти да си одил да светиш на тия 150млн.души,как да избират президент..оти не светнеш на тъпото да види че купува по 70$ барел..руски нефт,а от бургас излиза на 140$,ама така требва да бъде..оти заспалите все гледат у чужди пънички.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 спяща красавица

    10 6 Отговор

    До коментар #43 от "Нона":

    СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ ТОЗИ ПРИЗИВ НЕ СИ ГО ЧУВАЛА

    Коментиран от #118

  • 53 Верно ли

    80 7 Отговор
    Еманюел Макрон: Трябва да ми помогнеш малко (с игрив тон). ... Тези мало.мници от Г7 си мислят, че това им е някаква игричка "Дай да те прецакаме", ама май игричката стана "Дай дружно да се прецакаме".
  • 54 Мефистофел

    83 9 Отговор

    До коментар #33 от "БСП за България и Радев":

    Уф, остави се! Че на всичкото отгоре, след Меркел, Макрон сериозно се вживява в ролята на новия едноличен европ(г)ейски лидер. Макрон е политик, а Путин е държавник. Също и Орбан. Но за Макрон такива понятия не съществуват.
  • 55 Мефистофел

    27 3 Отговор

    До коментар #48 от "го шо":

    Нищо не е чел. Не може.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Събуди се

    64 7 Отговор
    В САЩ правописа вече не е на почит. А в България вече 30 години копираме всичко от тях, без да се замисляме за добро ли, за лошо ли ? Важното е максимално да приличаме. Но най-важното е, че никога няма да бъдем приети за равни, независимо какво ще направим. Не говоря за всичките българи. Говорят за прогресивните демократи"".
  • 58 ЦЪК!

    69 6 Отговор

    До коментар #37 от "И Кадиров, и Кадиров":

    Няма да е Кадиров,щом го чака на вратата...!Кадиров директно ще изкърти вратата и няма да чака никаква жена да го буди,а директно ще му надене втжето...
  • 59 Гост

    15 4 Отговор
    Кво ли го чака прахосмука?
  • 60 ТОЧНО ТАКА...!

    35 9 Отговор

    До коментар #56 от "Чоко":

    То затова и ГЕРБ постоянно реват да се връща,гласуването с хартиените бюлетини...
  • 61 !!!?

    18 102 Отговор
    Макрон е разговарял с един доказан убиец, който на другия ден започна варварска война в Украйна !!!?
  • 62 Мишель от съпротивата

    54 5 Отговор
    Слушайте ме внимателно, няма да повтарям!
  • 63 🙂+📺=🤤

    61 7 Отговор
    Е то по БТВ освен измислици и лъжи, друго не се предава.
  • 64 Че и саката си свалиха...

    88 5 Отговор

    До коментар #32 от "Смех !":

    ...на срещата на Г-7,в знак на подигравка с Путин...!А не видят деменцията БайИздън,че пада и то от...спрял велосипед...
  • 65 Анализатор

    13 94 Отговор
    Путин е истински дебил!

    Коментиран от #107

  • 66 БГ идиот

    48 5 Отговор
    Нормален разговор между възпитани хора. Но зад гърбовете им има други които имат други интереси.
    Не е толкова просто да се спре желанието на военните да има война.
  • 67 По-добре!

    67 6 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    Се загрижи за оня дето пада по самолетна стълба и от спрян велосипед...😝!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Познахте ли ме льоМакарон съм

    63 4 Отговор
    Слушайте ме много внимателно, защото няма да повтарям!...

    Коя ли мисирка е съчинила тоя разговор в стил махленския хоремаг?
  • 70 Тъп ли си

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "НаблюдателЕН":

    да вярваш на тази простотия?
  • 71 Филип Ейджи

    59 10 Отговор
    Е Путин си е Велик!
  • 72 вседрфтбн

    53 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мефистофел":

    Ти какво очакваш от мисирки? Още на 3-ят ред стават ясни 2 неща:

    - ползван е гугъл преводач. Което само по себе си не е лошо, но при пословичната некадърност на гугъл да превежда правилно към БГ (и най-вече от БГ) език е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има после редакторска намеса за поправка на глупостите...

    - всичко е 100% фейк, дори и жалък студент по политология би използвал в пъти по-подходящи и правилни изрази, а тук "говорят" политици със стаж и опит...

    Коментиран от #77

  • 73 Накратко

    41 4 Отговор

    До коментар #36 от "Урюрвкос":

    Макарона гepонтофил е пълен имбeцил като всички глобалистки марионетки по света и у нас!
  • 74 Мдааа

    12 60 Отговор
    Поне Путин разбра, че това правителство е избрано от народа и в Украйна никой не го чака! Това, вече явно го е разбрал предполагам и другото е, че това правителство и Зеленски въобще не бяха на власт, когато войната от сепаратистите започна през 2014! Войната си я започна Путин сам по негово решение! Точка.
  • 75 В.В.П.

    61 7 Отговор
    Укропитецуте си мислеха че няма да ги Трепат много ..Затова стреляха в Донбас .за да получат внимание и пари от сашшщ..И още получават .!..Путин и Лавров говориха ,но не бяха чути ..Сега всичко си дойде на мястото ..
  • 76 Така е

    8 53 Отговор

    До коментар #6 от "Пеци":

    Вижте видео в тубата на Борис Немцов от 26.02.2015 да чуете какво казва за Путин, за войната в Украйна, за това че Русия е агресора, за това че бандеровци всъщност няма, защото на изборите които са се провели, двамата десни представители общо са получили 1.5 процента и въобще не управляват. Изгледайте видеото и ще разберете, защо Немцов е убит няколко дни след това!

    Коментиран от #83, #127

  • 77 Мефистофел

    28 1 Отговор

    До коментар #72 от "вседрфтбн":

    Тошно така. И по двата пункта.
    Освен това преди публикуване, статията би трябвало да се одобрява от главния редактор. Явно и той е от същата агитка.
  • 78 ПРЕДСТАВЯМ СИ РАЗГОВОР МЕЖДУ БОЙКО И

    37 3 Отговор
    ПУТИН СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПОТЪНА В ЗЕМЯТА ОТ СРАМ
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 гост

    3 31 Отговор
    А Радев не иска и дума да пророни за РСМ, камо ли да подкрепи Петков при разговорите и договора. Точно обратното, напада и критикува, когато реално той носи отговорност за това. Премиерът не трябва да е компетентен по всички възможни въпроси в тази държава. Но президентър трябва да е отговорен за цялостта и димплоатическите отношения на страната, защото точно това му е работата. Какво направи Радев? На кого благодари Макрон?

    Коментиран от #121

  • 81 ПРЕДСТАВЯМ СИ И РАЗГОВОР МЕЖДУ

    44 2 Отговор
    КИРО И ПУТИН ......... СЪС СИГУРНОСТПУТИН ЩЕ ЗАТВОРИ ТЕЛЕФОНА И ЩЕ ЗАБРАНИ ДА ГО СВЪРЗВАТ С КИРОПРО100СТОТО !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 п.о,имунъб

    40 10 Отговор

    До коментар #76 от "Така е":

    Псето немцов беше убито от господарите си от ЦРУ щото така им беше изгодно в този момент... Ако трябваше Путин да го ликвидира има 2 "дребни" подробности:

    - щеше да е направено поне 3 години по-рано
    - случват се ПТП-та и особено зимата е много лесно кола "да падне от моста в ледената река"...
  • 84 Владимир Путин (раздразнен):

    44 10 Отговор
    (раздразнен):

    Това не е демократично избрано правителство. Те дойдоха на власт с преврат, имаше хора, които бяха изгорени живи. Това беше кървава баня и Зеленски е отговорен за това.

    Коментиран от #88

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Хмммм

    9 40 Отговор

    До коментар #84 от "Владимир Путин (раздразнен):":

    Какъв Зеленски бе момко, Зеленски си имаше шоуто през 2014 година по телевизията. Той нито беше президент, нито е мислил да става по това време! На Путин му се бъркат годините вече! Войната започна 2014 с окупираните райони на Луганска и Донецка от сепаратистите! Зеленски беше избран 2019 със 75 процента от гласовете!

    Коментиран от #90

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Да бомбардировки

    39 3 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    в Донбас, война се води там от 2014

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Хахахаха

    9 32 Отговор

    До коментар #97 от "тц тц":

    А 90 процента от Мариупол, Северодонецк и някой по-малки градове са унищожени! 90 процента! А Донецк, където както пишеш 8 години е война, е цял непокътнат! Разбра ли момко?
  • 101 провинциалист

    8 1 Отговор

    До коментар #98 от "Да бомбардировки":

    И тя е непровокираща.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Радо Калиное

    10 35 Отговор
    Закривай рушлямската ко.. ина...
    Само това остана, тея лъжат за добър ден, ватниците от сайта им пляскат в коментарите...

    Коментиран от #108, #116

  • 104 Иван Янев

    9 3 Отговор
    Браво! Поздрави и към двамата за този диалог между тях.
  • 105 Елефтери

    23 5 Отговор
    Геронтофил президент? Що за щуротия?
  • 106 100

    5 24 Отговор
    Кагебистче, какво очаквате от него?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 йухъгт

    14 5 Отговор

    До коментар #103 от "Радо Калиное":

    Къде да се явя да ме наречеш "ватник"? Обещавам да не те пипна и с пръст, нито с пръчка, нито с бухалка... Ще стоя с ръце на гърба, даже и с белезници на гърба ще бъда и ще чакам да ми кажеш какво мислиш за такива като мен... Спокойно, и с крак няма да те докосна...
  • 109 максим

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "запознат":

    да ти имам познанията.поне не си доказвай невежеството с писания.някой се дразнят.други ти се смеят.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 демократ

    9 7 Отговор

    До коментар #33 от "БСП за България и Радев":

    Та как се превежда БСП-БКП "Българска КАПИТАЛИСТИЧЕСКА партия",
    а вдигнатото юмруче на президента е юмрука на мафията на олигарсите.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Лея 13

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Макица":

    Ама на кой е работа да знае какво става в някоя държава,в случая Украйна!?Ти какъв си или аз каква съм, за да си правим каквито и да било заключения и да се бъркаме по какъвто и да е начин в нечия суверенна държавна политика!? Всеки сам си преценя, както казва Киро и никой по никакъв начин не може да се намесва в подобни ситуации.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ха ха

    17 1 Отговор
    Кат "не му пука" на Макароня жълтите жилетки скоро шъ гу упраят с бензин 2,5€ литъра...интересно как ще заглушат тая година "овациите" на Шанзелизе на 14 юли
  • 116 Жгмъц

    9 2 Отговор

    До коментар #103 от "Радо Калиное":

    Бой, бой, тесни обувки и вышиванки, калибровки и пак калибровки за свидоми тите...всяка нощ тревоги до спукване и тотална ликвидация на бандеросвините
  • 117 6666

    3 18 Отговор
    Тука е пълно с вредни русофили.

    Коментиран от #135

  • 118 Така

    20 4 Отговор

    До коментар #52 от "спяща красавица":

    Украйна имаха свобода преди военната акция. Но те не я оцениха - убиваха, трупаха сили и военни ресурси срещу Русия. Но да предположим, че успеят да влязат в ЕС и НАТО, е тогава ще разберат, че наистина са били свободни, когато не са членували , там. Ти как мислиш, ние имаме ли свобода? Вкарвайки се в НАТО и ес. Русия през годините е била твърде щедра. Те не оцениха. Даде им огромно богатство - земя, цял остров. Направо се чудя, как са го допуснали. В предвид, битките, които са провеждали. Понякога - губили, друг път - печелили - специално за Крим говоря. Русия им подаде ръка, а те искат да и отрежат главата.
  • 119 лфлфлфлфлф

    16 2 Отговор
    много ме радват тези уж журналисти ли са какви са всичките са по калъп ,Путин бил много изнервен хахахах абе хора слушат ли ви главите или сте покорни гъби

    Коментиран от #137

  • 120 фофо

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Националист":

    скъпа в долното чекмедже ти е дилдото вземи го и се наслаждавай на национализма си ръколюбието ти няма граници
  • 121 Как може

    18 1 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    да искаш който и да било да подкрепя Просто Киро! Та той предаде България!
  • 122 така така

    22 3 Отговор
    Путин е дъ бест изправи на крака една развалина създадена от горбачов и елцин защити я от нападението на грузия и реши проблема с ислямските терористи в Чечня, ще се справи и с империята на злото сащ и ес
  • 123 Тъпан

    19 0 Отговор
    Путин към Макрон: Слушай ме много внимателно

    Ало мисирките и ние сме гледали френският сериял Ало Ало

    Коментиран от #139

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ужас(истински)

    17 2 Отговор

    До коментар #76 от "Така е":

    А ти изгледай скечовете на Зеленски от 2013, 14 г като редови артист за действителността в Украйна, за пълзящия фашизъм в страната. Не знам как е възможно, човек да се обърне на 180 градуса в отношението си към събитията. Дядо викаше за такъв "фурнаджийска лопата"...
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ТОЧКАТА

    9 3 Отговор
    ами ,от разговора се вижда КОЙ...КОЙ Е!!!!!!макрон.....със СЪВЕТНИЦИТЕ ОНЛАЙН!!!!!!!като МАРИОНЕТКА!!!!!.............И САМО !!!!!Путин...като ОТГОВОРЕН ДЪРЖАВНИК!!!!!....Как така.....ОТКАЗВАШ!!!!!МНЕНИЕТО НА МИЛИОНИ СЪГРАЖДАНИ И ГИ ...ОБВИНЯВАШ КАТО СЕПАРАТИСТИ!!!!!!!!!УБИВАШ,ГОРИШ,ЛИШАВАШ ОТ ПРАВА!!!!!!!И СВОБОДА!!!!!!!...Дааа ,онази ПРОСЛОВУТА ЗАПАДНА ,,,свобода,,....
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Паметливият

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "запознат":

    Тебе кой, и като какъв ще те запомни?!?
  • 134 Чудя се

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Радан-Костовист":

    Ти много ли си запознат с руското образование? Ще кажеш, че вчера завърши там? Ясен ми е подтекста ти! Но поне се изказвай правилно!
  • 135 Чети история

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "6666":

    Чери история
  • 136 БАЙтиГАНЮ

    0 0 Отговор
    Четох и оригинала и руския превод. Безмислен разговор в който Путин държи на своето, а Макрон май наистина не го разбира.Пътната карта за която Макрон говори е всъщност...
    Спирам да пиша защото Урюрвкос по-долу го е написал ясно.
    За пътната карта се споменава в руския превод на стенограмата - можете да си го намерите в мрежата.
  • 137 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #119 от "лфлфлфлфлф":

    Путин наистина е много изнервен.
    И ще става още по-изнервен.
    Краят му наближава!
  • 138 ПУТИН КАЗАЛ: /публикувано във Факти/

    1 0 Отговор
    Вие се обиждате, а аз – не, въпреки че вие ме поливате с диария всеки ден от сутрин до вечер.

    А Г-7 КОНСТАТИРАЛИ:

    КОЕ Е ТОВА НЕЩО, КОЕТО НЕ СЕ ОБИЖДА ОТ ПОЛИВАНЕТО С ДИАРИЯ всеки ден от сутрин до вечер?
    ТОАЛЕТНАТА ЧИНИЯ НЕ СЕ ОБИЖДА! СЕГА ТОВА Е КОНСТАТАЦИЯ ПО ИЗРЕЧЕНО СЪЖДЕНИЕ, А ПУТИН ЗА КАКЪВ СЕ ИМА СИ Е НЕГОВА ТАЙНА.
  • 139 сирене

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Тъпан":

    "Ало, Ало" е британски сериал ...
Новини по държави: