Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Юни, 2022 21:04 3 658 27

Жест на добра воля! Украйна и Русия си размениха по 144 военнопленници

  • украйна-
  • русия-
  • войници-
  • денис пушилин-
  • донецк-
  • донбас

Повечето от предадените на Украйна нейни военни са били ранени в сражения, преди да бъдат пленени

Жест на добра воля! Украйна и Русия си размениха по 144 военнопленници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна и Русия си размениха днес по 144 военнопленници - най-голямата по рода си размяна от началото на войната.

Русия върна на Украйна 144 военнопленници, сред които 95 "защитници на завод Азовстал" в Мариупол, които отбраняваха този пристанищен град, обсаден от руската армия в продължение на няколко седмици, преди да сложат оръжие, съобщи Главната дирекция за разузнаване, която е на подчинение на украинското министерство на отбраната, предаде Франс прес.

"Става дума за най-голямата размяна (на военнопленници с Русия) от началото на руската инвазия", пише в изявлението в Телеграм, което не съдържа повече подробности.

Ръководителят на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна "Донецка народна република" (ДНР) Денис Пушилин потвърди размяната, като уточни, че тя е била извършена днес, предаде Ройтерс.

Двете страни в конфликта си размениха по 144 военнопленници. Украйна пусна 144 пленени руски войници и бойци на ДНР, написа в Телеграм Пушилин. Той отбеляза, че повечето от предадените на Украйна нейни военни са били ранени в сражения, преди да бъдат пленени.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    32 9 Отговор
    Ранените ги връщам ,а здравите в Коми.
  • 2 стоян георгиев

    11 19 Отговор
    Само не разбрах що спестихте че 50 от освободените са от полк азов.

    Коментиран от #20

  • 3 Майна

    33 9 Отговор
    Знаете ли ,че всички командири ,укронацистите са в тила, не на бойната линия, нямам думи
    Хвърлят ги без въоръжение, разстрел ако искат да се предадат в член...,правят ги пушечно месо..,то ..

    Коментиран от #6, #11

  • 4 az #Контрапропаганда

    27 4 Отговор
    Голяма част от разменените украинските военнопленници са случаи на тежки "300". Става въпрос за лежащи, без крайници.
  • 5 стоян георгиев

    5 42 Отговор
    Почти 10 % от азовци са освободени с тва отпада и последната опорка на путин за фашистите от азов.

    Коментиран от #12, #21

  • 6 стоян георгиев

    9 35 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Това е вярно само за руснаците.украинците са екипирани и се бият офицери и боици с огрочна смелост и професионализъм.затова и побеждават.

    Коментиран от #19

  • 7 Факт

    7 21 Отговор
    Голяма част от руските войници особено тези без семейства не искат да се прибират.Ще ги върнат обратно на фронта.
  • 8 Русите

    33 10 Отговор
    Са благородни воини, знаят правилата на войната !...а укря са тпи нацисти ,гледам тук д Бг ...пфу..нагли типове ,заслужават си спец.операцията

    Коментиран от #10, #16

  • 9 Турчин

    9 21 Отговор
    Руснаци и Украинци са един и същ народ. Дано спрат да се избиват по скоро. Но вината е на Русия. Не трябваше да напада Украйна.
  • 10 даааааааа

    10 27 Отговор

    До коментар #8 от "Русите":

    Като са толкова благородни, защо нападат суверенна държава ,кремлюхо?

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Рософрениците в шок

    5 16 Отговор
    Сега се чудят откъде има 144 пленени орки!
  • 16 Хахаха

    34 5 Отговор

    До коментар #8 от "Русите":

    Военната наука в Русия има хилядолетна история, знания, традиции. Украина, бидейки част от руския свят, най близката до Русия, има същият опит почти. Едно цяло бяхме. Но има народи самодостатъчни, или държави . А има такива, които се развиват само под крилото на Русия, защото само Русия с щедрост и великодушието си ги стимулира и подкрепя с голямата си нравственост и великия руски дух....и с пари. Не случайно само в съюза с Русия в Украйна изкуството, културата, спортът са били в най големия си разцвет. В битката с Русия Украйна няма шанс - не може да устои, когато е без корените си. Ще мърда, ще се навежда и ще се пречупи....Хората страдат, жал е за хората....Сами направете аналогиите и с другите страни....
  • 17 Майна не е ник

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Това е титла
  • 18 Хайде без квалификации,

    19 4 Отговор

    До коментар #10 от "даааааааа":

    ако искаш наистина отговор. По няколко причини - първо - лъжата на НАТО, че няма да се разширява на изток и подготовката за превръщането на Украйна във враждебна територия -член на НАТО след преврата там; второ - заради нацифицирането на нейните водещи военни структури /може би си видял татуировките на азовци?; трето - заради жертвите сред цивилното население в Донецк /по повод третото - Донецката и Луганската народни републики се отделят от Украйна и се обявяват за независими НАПЪЛНО според международното право - припомням решение на Международния съд към ООН по повод искане на Югославия да обяви отделянето на Косово за незаконно. С това решение се съобрази и Гутиереш, знаеш кой е, при посещението си при Вл.Путин/ А ако Украйна НЕ ПРИЗНАВА такова отделяне и счита тези две републики за собствена територия, значи избива собствения си народ. /
  • 19 И В РЕЗУЛТАТ НА ПОБЕДИТЕ ИМ

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    понастоящем контролират под 3% от Донецк и са изгубили територия, по-голяма от Англия. А за смелостта им говори масовото предаване в плен, което впрочем е по-добрата алтернатива за тях.

    Коментиран от #22

  • 20 Правиш ли разлика

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    между броя на освободените от полка "Азов" и тези от същия този полк, които ще отговарят за деянията си пред съда на Донецката и Луганската република и руската държава? Направи си сам извода.
  • 21 666

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    стоенчо,освободени са военнопленици от азовстал,само 45 от тях са от полка азов,но това са хора с ампутирани крайници от сраженията за които ДНР явно няма желание да лекува,пък и не стават за Сибир,иначе оня твоя любимец...как беше..Паламар ли--постнаха снимка с метличката и кофата,станал 30 кила с мокри дреИ

    Коментиран от #23

  • 22 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #19 от "И В РЕЗУЛТАТ НА ПОБЕДИТЕ ИМ":

    Много си далеч от истината.украина контролира 50% от донецка област ,но освободиха огромни територии около киев,суми,чернигов,николаев,харков и херсон.украинците побеждават заради храбростта и бойните си умения въпреки малкото самолети ракети и артилерия
  • 23 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #21 от "666":

    Ако бяха терористи и ранени не подлежат на освобождение.демек русия опровергава опорката си.другото дето си писал са фантасмагории , паламира не е от азов и няма какво да го тревожи.все едно пленен руски морски пехотинец да се тревожи в украински плен.тва че чисти и е отслабнал са очаквани неща в руски плен.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Интересна информация имаш, от тубата ли я черпиш? Да не си гледал наскоро филма "300"? И тия 2500 елитни руски войници са били от "Алфа", "Вимпел", или най-много да са Спецназ? Ма много ербап тия азовци, затова ли се криха като мишки у комбината, що не излязоха и да попилеят тия елитни руски войници и да си вземат обратно Мариупол? Там се бяха набутали 2000 азовци, таман достатъчни да утепат 20 000 елитни руснаци, нали? Таман да го направят и Зеленски ги "евакуира".....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: