Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юли, 2022 12:28 1 163 16

Украйна: Най-малко 18 загинали цивилни в Одеска област

  • одеса-
  • украйна-
  • убити-
  • цивилни жертви-
  • русия-
  • сграда

Най-малко 18 души са загинали при руски ракетни удари по две жилищни сгради

Украйна: Най-малко 18 загинали цивилни в Одеска област - 1
Снимка: Посолство на Украйна в България

Най-малко 18 са жертвите на руски ракетен удар по две жилищни сгради в района на Одеса, съобщават украинските власти. Първоначалната информация беше за 14 загинали и 30 ранени в 9-етажен жилищен блок, който се намира на около 80 километра от пристанищния град Одеса. По-късно бяха обявени и трите други жертви след удар и по втора жилищна сграда.

Говорителят на Одеската регионална администрация Серхий Брачук съобщи, че ракетата, която е ударила жилищния блок е била изстреляна от самолет, прелетял над Черно море. По информация на спасителните служби, работещи на място след атаката, втората ракета, която е ударила другата сграда, е дошла от същия изтребител. Украински източници съобщават и, че сградите са частично разрушени след удара. По последна информация сред ранените има и три деца.

Отново цивилни жертви

Най-малко 18 души бяха убити приракетен удар по търговски център в украинския град Кременчук по-рано тази седмица. Руският президент Владимир Путин отрече руската армия да носи отговорността за това нападение. Атаката по двете жилищни сгради в Одеския регион беше извършена непосредствено след като руските военни се оттеглиха от Змийския остров в Черно море. Киев отбеляза това като важна военна победа за Украйна.

Украинските войски са заплашени от обкръжение

Украинските военни в град Лисичанск твърдят, че са под сериозна заплаха от обкръжаване. В момента се водят сражения за рафинерия, разположена на едва седем километра западно от града, съобщи генералният щаб. Руските войски настъпват към града от юг, а боеве се водят и по западните граници на града. Руски медии съобщават, че рафинерията е напълно под контрола на въоръжените сили на Москва. Лисичанск е последният голям град в Луганска област, който все още е под украински контрол. "Превъзходството на окупаторите в огневата мощ е изключително забележимо", заяви украинският президент Зеленски в ежедневното си видеообръщение за военната ситуация в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    26 8 Отговор
    Използват Живи щитове окраинските нацисти, после се жалват! Це ре ууу стайл терористи.

    Коментиран от #9

  • 2 Пич

    27 9 Отговор
    Одеса - модеса...... сега по важно е да видим ответния удар на Русия , за поредната Кирчова тъпащина !!!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 3 Отговор
    Нещо за броя на ранените и загинали в Одеса на Втори май ‼️‼️‼️
  • 4 крис

    19 6 Отговор
    Най-вероятно самолета да е украински
  • 5 МИКО

    18 8 Отговор
    ЦЕЛИЯ ЮГ ЩЕ БЪДЕ РУСКИ КОЛКОТО И ДА СА ЖЕРТВИТЕ
  • 6 цитат

    16 6 Отговор
    В Крематорск училище №35 е превърнато в опорен пункт от нацистките бандити.В Днепропетровск нацистките бандити са взривили зърнен склад.В Харков бандитите-бандеровци са превърнали в опорен пункт техническото училище а в Славянск -художествената гимназия.В Николаев няколко училища са превърнати в опорни пунктове.Мълния е задействала мина на миниран мост и е унищожен,защото почти всички мостове в източна Украйна са минирани.
  • 7 Пъци

    4 12 Отговор
    Ммммдам,този жилищен блок е поредния "команден център".Оххххх,руски мир,руски мир....
  • 8 Аааааааа, смрадливото веле.

    12 3 Отговор
    Значи укропийците пак са гърмели по цивилните. После е имало обади се на прЕател и пришиваме "заслугата" на "правилната" страна. Западното скотонаселение гледа зомбивизора, отпаря дълбока глътка бира, урига и сумти възмутено - Това е безобразие.
    На есен ще дойде онрезвяването.
  • 9 стоян

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    До 1 ком -не те ли е срам бе другарю да защитаваш тези кумунис терористи дето нападнаха независимата държава Украйна- - толкова много ли ви плащат тук че да не се срамувате от думите си

    Коментиран от #11, #12

  • 10 АХА

    7 0 Отговор
    Помним още гарата и търговския център в Краматорск. Да не намерат още някоя точка У.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Неморални негодници

    1 1 Отговор
    Терористи, светът трябва да отговори на този терор. Ей така си размятат ракети за масово унищожение, като деца с водни балони. Ненормалници.
  • 15 Абе защо

    1 2 Отговор
    Зеления послушко,още не може да зацепи,че руската мечка няма да спре само с Донбас- Луганск? Докато не си прибере Одеса, няма да се върне в бърлогата.И не и дреме от санкции, заплахи,блокади.Ще прибере Одеса,а зеления ще управлява гола степ.Без грам излаз на Черно море.А да,забравих и Азовско.Ердо и Вовата ще командват Черно море.А ние и мамалигите може да захапем тоягата,ако се направим на върли отанци,със бази по черноморието.Вие сериозно се замислете за другия сценарии.Евентуален,но напълно възможен.Нещо от сорта със Кипър.След тези изцепки руснака ще гледа безучастно.Да не си вярватв, че член 5,ще ни защити,ако Ердо отцепи 1/3 от нас? Ще тръгне сащисания да воюва срещу най мощния си съюзник,заради българския потурко? Колкото тръгна,когато разцепиха Кипър.А и двете държави бяха членове на отан.
  • 16 Знаете ли

    0 1 Отговор
    Какво изявление е направил шефа на генщаба в Поднебесната,по повод бавния ход на руснаците: Тези ракети,който Русия изстреля за два месеца,срещу противника,ние щяхме да изстреляме за ден! Схващате ли,защо Шойгу напредва бавно! Щадят обикновеното ,цивилно население,производствена и пътна инфраструктура.Щадят и обикновените ,наборни войници.Още деца, вкарвани в окопите насила - под заплахата от военен съд.Защото не са наемници,а са полагали клетва.Та да се замисли върху тези изречения и световната работилница за чипове.Поднебесната ще си е прибере,без да и мигне окото.Но за часове.Максимум за ден- два,. Няма да остави здрава тухла.След това,ще е възстанови за месеци.И хора дал господ,и технологии в излишък.След това идва ред на англосаксонските тарикати.Не с ракети,а финансово,заедно с Мецана,индуския слон, а защо не и Пакистан. Там умират от любов,като чуят за англето.
Новини по държави: