Last news in Fakti

2 Юли, 2022 12:50 9 494 44

Остра реакция на израелското посолство в Берлин

  • израел-
  • германия-
  • украйна-
  • нацизъм

Причината е изказване на украинския посланик във ФРГ

Остра реакция на израелското посолство в Берлин - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелското посолство в Берлин реагира остро на изявленията на украинския посланик в Германия Андрий Мелник за Степан Бандера.

„Изявленията на украинския посланик са изопачаване на исторически факти, подценяване на Холокоста и обида към паметта на убитите от Бандера и неговите поддръжници“, заяви дипломатическата мисия в Twitter.

В доклада се отбелязва, че "изявленията на посланика не само подкопават ценностите, които всички ценим и в които вярваме", но също така "подкопават смелата борба на украинския народ да прилага демократичните ценности в света".

Украинският посланик в Берлин Андрий Мелник в интервю с журналист от Германия, където прославянето на нацизма е забранено със закон, прослави нацисткия съучастник Степан Бандера като „борец за свобода“. В същото време, според Мелник, Бандера не е имал връзки с нацистка Германия, а масовите убийства на мирни поляци от украински националисти във Волиния и Галиция по време на Втората световна война се обясняват с факта, че от другата страна „има много убийства и зверства."

Германското външно министерство взе под внимание изявленията на посланика на Украйна Андрий Мелник за Степан Бандера, „но ги смята за лично изявление, а не за позиция на украинското правителство“, каза говорителят на ведомството Кристиан Вагнер.

Полският външен министър Збигнев Рау обсъди с украинския си колега Дмитро Кулеба поведението на украинския посланик в Германия Андрий Мелник, който прослави Степан Бандера. В резултат на разговора, който се състоя на 1 юли, полският министър каза, че във Варшава и в Киев "изявлението му (на Мелник) е оценено като негово лично мнение, съдържащо много исторически лъжи".

Украинският посланик в Германия Андрий Мелник многократно посещаваше гроба на Степан Бандера в Мюнхен, други места в Германия, свързани с личността на тази политическа фигура, предизвикателно поддържаха отношения с роднините му. През 2015 г. посланикът участва в откриването на фотоизложбата „Burning Ukraine 1939-1945“ в Музея за история на Втората световна война Берлин-Карлсхорст, където са представени 64 снимки от колекцията на Киевския национален исторически музей. бяха представени Великата отечествена война. Експозицията трябваше да демонстрира нов поглед на украинското ръководство върху историята на Втората световна война и „възстановяването на украинската държавност“.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    93 6 Отговор
    На сега! Обаче Мосад прибра родителите на злеленски нали. Сърбай ветъра са, като си Готин!
  • 2 ШУЛЦ

    125 4 Отговор
    ОТ ВСИЧКИ ДИПЛОМАТИ ТОЗИ Е НАИ НАГЛИЯ

    Коментиран от #12

  • 3 Стига де

    77 8 Отговор
    Все нещо недоволни !

    Коментиран от #35

  • 4 Дмитро

    82 6 Отговор
    До кога ще ни търпите 💤 !

    Коментиран от #15

  • 5 Ама наистина ли

    166 6 Отговор
    Ами нали досега всички ръководители на Евросъюза Юлка и другите от блатото ме убеждавахте че в Украйна няма нацизъм
    А той самия посланик на Украйна в Германия величае нацизма. Боже Боже и аз прогледнах....
  • 6 Хахаха

    135 6 Отговор
    Тоя е типичен пр о с та к, наглец.
    Митрофанова ,,обиди" Кирил на ,,чиновник" и вой до небесата. Ако би го нарекла ,,човек", пак щяха да я обвинят в обида. Тоя нарича Шолц ,,либервурст" ....и нищо. Нали е укроп. А укропът сега е най популярния зеленчук в Европа.
    Културната министърка на Германия пред камери се учи да псува!!! И се смее. Също не са ви го показали, нали? Падението на западните лидери е тотално. Е, имат си вожд и ул чител - укропския посланик в Германия.
    Израелците няма да го търпят.
  • 7 Тихомир

    99 6 Отговор
    Евреите се държат доста шизофренно. От една страна вият като настъпани, а от друга, подкрепят същите тези, които ги настъпват.
  • 8 Така

    88 4 Отговор
    Най-много обири евреи са били именно от украинци, поляци и литвийци. И то след приключване на 2рата световна.

    Коментиран от #17

  • 9 Кофти ми е

    85 7 Отговор
    че руснаци и украинци се избиват под външен натиск,но ако паляци и укри почнат да се изтребват помежду си,както са го правили неведнъж в Историята,ще стискам палци поравно и за двата тима!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ало, ало...

    106 0 Отговор
    Евреите знаят каква е цялата истина за Украйна и да искат немогат да я отрекат, защото ще се изплюят върху себе си. Затова нито взимат позиция, нито плюят руснаците, нито изпращат оръжие.

    Коментиран от #30

  • 12 А бе

    46 3 Отговор

    До коментар #2 от "ШУЛЦ":

    всичките са нагли.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 един от стадото

    75 2 Отговор
    лично мнение няма право да има посланик, освен на масата в кухнята си. Отнася се за всички техни превъзходителства. Това да не ти е ЕТ
  • 15 бациотбанкя

    44 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дмитро":

    Абе пич, те от всички страни са еврей, нищо лошо. Пуснали са укрите и чеченците да се избиват 90% от руската войска не участва. Това е страшен цирк. Резултата е, че пролетариата по целия свят е по-беден, сдухан и зависим от всякога.
  • 16 Урюрвкос

    34 2 Отговор
    ние сме им свикнали на лъжите и не им обръщаме внимание
  • 17 Хахаха

    91 8 Отговор

    До коментар #8 от "Така":

    Добрата руска душа е причината за това, че по времето на СССР много истини за страните в соц.лагеря са премълчавани в името на приятелството. Започнаха да отварят архивите и да показват документи и документални филми за варварствата на бендеровците, унгарците, румънците, италиянците и т.н.. Ще ви настръхнат косите. Ние го знаехме от нашите близки. Повярвайте, ще дойде момент, когато ще се срамувате, че сте били на страната на укрофашагите. Казвам го на просто русофоби. Ако сте зоо русофоби - нацисти, тогава вие срам нямате и за вас не важи.
    Ние знаем историята на нашата Родина от живи свидетели - нашите роднини. Затова руснакът е скала и никой не мога да го излъжи за историческите факти. Ако може, то за кратко.
    Всеки от нас знае много истории от това време. Дядо ми е разказвал само с добри чувства за австрийците, обикновенните хора, които са ги спасявали. Една моя роднина ми е разказвала за бендеровците, които пред очите и са убивали деца.....Искате да го забравим ли? Ако бихте могли да чуете от своите роднини, преживели турското робство, какво са преживявали, може би няма да обявите Русия за вселенското зло..... За благодарност не молим. Не искаме. Ще преживеем без нея. А вие, русофоби, живейте, като неблагодарници.

    Коментиран от #37

  • 18 миленооооо

    83 3 Отговор
    факти,дойче веле,за кой ли път опровергавате собствените си лъжи!Нали 4 месеца ни убеждавате.че зеленият клоун не е нацист,че укрите се бият за свободата си ,че целият свят е с украйна?А днес завой на 180 градуса-май пропагандират нацизма и фашизма,май Израел ги критикува,май германия също ,май и полша,ха ха ха ха .И един посланик не може да има лично мнения,той представя украйна
  • 19 Варна

    59 2 Отговор
    Зеленски ще си включи фейса и ще им се скара на евреите.
    Фашиста може да се крие за кратко , може да се крие за дълго , но винаги изпълзява и винаги свършва по един и същ начин.
  • 20 Сатана Z

    28 3 Отговор
    «Батько наш — Бандера, Україна — мати!»
    Както каза Коломойски ,в Украина живеят Жидонандеровци.Кротки и възпитани хорица, пацифисти.
  • 21 Опааа, да не би Путин да е

    55 3 Отговор
    Прав??? Чудо
  • 22 Тия какво

    64 1 Отговор
    Се правят на ощипани? Само на посланикът било това мнение хахаха , разсмяха ме , в Украйна Бандера е национален герой и даже в учебниците им го пише, те сега се възмутили !?!?!?! Всеки в Украйна крещи слава героям и като питаш кои герои първи в отговора им се Бандера , всички го знаят и целия свят си мълчеше и продължава да мълчи , сега когато Русия взе бавно но сигурно да им кърти зъбките и плени сумати нацисти решиха някой че е време да търсят повод за разграничаване от нацистка Украйна , полека лека като начало за да не признаят че Русия е била права .
  • 23 Дядо Муьо

    60 2 Отговор
    Еврооткачалките подскочиха като им се сторило, че Джамбазски поздравил с нацистки жест,а се правят на невидели с какво са татуирани азовсите "герои".
  • 24 Андрий Мелник! Украински посланик

    51 2 Отговор
    в Германия!! Тримата герой на Украйна от времето на ВСВ!!! Срепан Бандера, Роман Шухевич и Андрий Мелник???Тримата сподвижници на Фашистите в Украйна, виновни за смърта на Десетки хиляди Еврей, Поляци и Руснаци!? Този посланик, полковник от Украинските Служби, трябва да е внук на Андрий Мелник, съратник на Бандера и Шухевич!! Преди 2 месеца се Скара на Президента Щайнмаер, че Германия, малко помагала на Украйна???Коментирайте си сами този посланик!!
  • 25 Андрий Мелник! Украински посланик

    25 2 Отговор
    в Германия!! Тримата герой на Украйна от времето на ВСВ!!! Срепан Бандера, Роман Шухевич и Андрий Мелник???Тримата сподвижници на Фашистите в Украйна, виновни за смърта на Десетки хиляди Еврей, Поляци и Руснаци!? Този посланик, полковник от Украинските Служби, трябва да е внук на Андрий Мелник, съратник на Бандера и Шухевич!! Преди 2 месеца се Скара на Президента Щайнмаер, че Германия, малко помагала на Украйна???Коментирайте си сами този посланик!!
  • 26 Андрий Мелник! Украински посланик

    30 1 Отговор
    в Германия!! Тримата герой на Украйна от времето на ВСВ!!! Срепан Бандера, Роман Шухевич и Андрий Мелник???Тримата сподвижници на Фашистите в Украйна, виновни за смърта на Десетки хиляди Еврей, Поляци и Руснаци!? Този посланик, полковник от Украинските Служби, трябва да е внук на Андрий Мелник, съратник на Бандера и Шухевич!! Преди 2 месеца се Скара на Президента Щайнмаер, че Германия, малко помагала на Украйна???Коментирайте си сами този посланик!!
  • 27 защо

    41 1 Отговор
    Андрий Мелник краварите трият вс от изказването му предния ден - заявил че вс руснаци поляци и евреи
    трябвало до бъдат изчистени - и те го правили - вчера избухнаха и поляци и израел
    - сега вс в нета за това е почистено нищо не излиза в търсачките и в тубата - изтрито
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 сноу

    38 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ало, ало...":

    Ами мелник ,зелник все това ..важното е ,че зад тях стои един стар и прогнил пън ,а зад него пък наднича курабийката т.е. двамцата усилено убеждават света че това фашизма било нещо като демокрацията...На израелците обаче тия номера не минават..
  • 31 Механик

    15 2 Отговор
    Едните еври скочиха на другите евреи. Еврейска работа. Само да пищят знаят.
  • 32 Данило Доколенко Украйна

    27 2 Отговор
    Учудва ме ,че Германия уж е "приключила" с изродите-нацисти, а все още има паметник на тоя нацист. Явно само в медиите тръбят , че евроатлантиците са светци.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Соломон

    15 1 Отговор
    В доклада се отбелязва, че "изявленията на посланика не само подкопават ценностите, които всички ценим и в които вярваме", но също така "подкопават смелата борба на украинския народ да прилага демократичните ценности в света".
    --------------------------------------------------------------

    От израелското посолство, тази "остра реакция" има формата на ИЗВИНЕНИЕ ! :)
  • 35 Едно цитатче по темата

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стига де":

    Идиота е член на голямо и силно племе, чието влияние в човешките дела е било винаги доминиращо и контролиращо. Делата на Идиота не са ограничени в някоя конкретна област на мисълта или действието, ами "обхващат и регулират всичко". Той има последната дума във всичко; решението му не подлежи на обжалване. Той определя модата и вкуса, диктува ограниченията на речта и определя границите на поведението с краен срок. /Амброуз Биърс/
  • 36 Дъ-Ге

    29 1 Отговор
    Никой посланик в никоя държава няма право да дава собствено мнение официално. Ако това се правеше, то те нямаше да са посланци, търгаши. Гледах интервюто и тук много меко е спомената любовта на Украйна към Степан Бандера и неговите мекерета. И що се правят на неграмотни, че това било само лично негово мнение. Просто интервюиращия показа какъв всъщност е Бандера и бандеровците. Как ще е лично мнение като Степан Бандера е ГЕРОЙ на Украйна и на негово име са кръстени площади, улици, училища. Посланика не е кръстил тези улици, а украинската държава. Така че това не е лично мнение.
  • 37 Браво

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Подкрепям напълно коментара ти, защото ти вярвам и защото част от тази история аз също познавам
    И най вече затова, че чувството ми за справедливост стои над всичко. Бъди здрав и сигурен, че си абсолютно прав. Много други ще се усетят, дано не бъде късно👍
  • 38 Иван

    17 2 Отговор
    И долнопробното Просто Шиле Киро да счита ивявленията на посланик Митрофанова за нейно лично мнение.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 УКРАИНЕЦ ЛИ СИ НАЧИ СИ ФАШИСТ

    14 2 Отговор
    Украинският посланик в Берлин Андрий Мелник в интервю с журналист от Германия, където прославянето на нацизма е забранено със закон, прослави нацисткия съучастник Степан Бандера като „борец за свобода“. В същото време, според Мелник, Бандера не е имал връзки с нацистка Германия, а масовите убийства на мирни поляци от украински националисти във Волиния и Галиция по време на Втората световна война се обясняват с факта, че от другата страна „има много убийства и зверства." СЛЕД 10 ГОДИНИ ПУТИН ЩЕ ГИ ПРЕВЪЗПИТА ТИЯ БОКЛУЦИ !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 6 Отговор
    Интересно, от кога борбата срещу комунизма се нарича фашизъм? И защо, този "фашист", живял дълги години в Германия след ВСВ не е осъден за това? А да, защото германците са си фашисти, ама май бяха нацисти, брей обърках се!
  • 43 Турчин

    5 0 Отговор
    Е затова човек трябва да мисли когато гласува на избори за кого гласува сегашните управници въведоха България в най-страшната криза в нейната история не само че помагат на фашистка Украйна но по този начин наврежда и на българският народ защото управниците ще си напълня джобовете с американски долари които запада им дава А ние простите и обикновените българи ще гнием като червеи всеки нормален и образован човек знае кой е Степан Бандера и Шухевич са фашисти това беше и целта на запада и САЩ да превърна отново Украйна във фашистка държава и да бъде настроена срещу Русия тук целта е Русия въобще не ги интересува че са фашизира ли украинския народ
    И затова Европа и САЩ дават оръжие на Украйна като си мислят че Украйна може да победи Русия което в никакъв случай няма да стане
    Израел вместо да критикува Украйна за нейното фашистко държание че направиха степан Бандера национален герой а те са някакси безучастни
    Хитри еврейски номера
    Да но в парламента да не се приеме новото правителство на продължаваме промяната и да си отидат към нови избори и нека българите да видят кои са предателите на българската история предадоха държавата ни от тези ГЕРБ ДБ ПП
    БСП също може и да ги считаме за предатели защото те се въздържаха а не гласуваха против останаха две партии но аз ви препоръчвам гласувайте за Възраждане наистина да възродим държавата си
  • 44 И това

    1 0 Отговор
    ще е новия член на ЕС , до каде е докараха ми да му сменят и името на Нациски европейски саюз. Ми да им е честит на НЕС новия член Украйна така поне със сигурност ще доведе до изчезването и разпад на този съюз
Новини по държави: