Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Юли, 2022 13:38 16 173 78

Победата на Русия в Донбас виси на косъм

  • донбас-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • луганска област-
  • лисичанск-
  • владимир путин-
  • кремъл

От самото начало на конфликта Русия иска от Украйна да предаде Луганск и Донецк

Победата на Русия в Донбас виси на косъм - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските сили се насочват към следващите си цели в източната украинска Донецка област, след като президентът Владимир Путин обяви победа в съседен Луганск, а продължаващата вече пети месец война навлезе в нова фаза, пише БТА.

С превземането на Лисичанск в неделя Русия завладя напълно Луганск – една от двете области в източния индустриален регион Донбас, който стана арена на най-голямото сражение в Европа от поколения насам. И двете страни понесоха тежки загуби в битката за Луганск, особено по време на обсадата на градовете близнаци Лисичанск и Северодонецк. И двата града в руини в резултат на безмилостните руски бомбардировки.

"Градът вече не съществува", каза Нина – млада майка, която е напуснала Лисичанск, за да потърси убежище в град Днепър, Централна Украйна. "На практика той беше заличен от лицето на земята. Няма и хуманитарен център за разпределяне на помощи, защото той беше ударен и сградата, в която се помещаваше, вече не съществува. Също както и много къщи", заяви Нина. Украинските сили заеха днес нови отбранителни позиции в Донецк, където продължават да контролират някои големи градове, а Путин каза на своите войници "да си починат и да възстановят своята боеспособност", докато подразделенията в други райони продължават да се бият.

От самото начало на конфликта Русия иска от Украйна да предаде Луганск и Донецк на подкрепяните от нея сепаратисти, които обявиха областите за независими държави. "Това е последната победа на Русия на украинска територия", заяви на видеозапис, публикуван в интернет, Олексий Арестович, съветник на украинския президент Володимир Зеленски. "Това бяха средноголеми градове. А им бяха необходими 90 дни - от 4 април до 4 юли. Толкова много загуби…", каза Арестович.

Той изрази надежда, независимо от битката за Донецк, украинската армия да започне контраофанзиви в южната част на страната. "Превземането на източните градове означава, че 60 процента от руските сили са концентрирани на изток и че ще е трудно да бъдат пренасочени на юг", каза Арестович. "Няма повече части, които могат да влязат от Русия. Те платиха висока цена в Северодонецк и Лисичанск", допълни съветникът на украинския президент. Някои военни експерти смятат, че трудно извоюваната победа не е донесла на руските сили голямо стратегическо предимство, а резултатът от т. нар. "битка за Донбас" виси на косъм.

"Мисля, че това е тактическа победа за Русия, но на огромна цена“, каза Нийл Мелвин от базирания в Лондон мозъчен тръст Кралски институт на единните въоръжени сили. Той сравни битката с големите сражения за оскъдни териториални придобивки, които са били характерни за Първата световна война. "Постигането на много малък напредък отне 60 дни. Мисля, че руснаците могат да обявят някаква победа, но ключовата битка все още предстои", заяви Мелвин. Според него решаващата битка за Украйна вероятно няма да се състои на изток, където Русия е съсредоточила основното си нападение, а на юг, където Украйна започна контраофанзива, за да си върне загубени територии. "Виждаме, че украинците напредват около Херсон. Там започват контраатаки и мисля, че най-вероятно ще наблюдаваме как инерцията преминава на страната на Украйна, в момент, когато тя се опитва да премине в голямо контранастъпление, с което да отблъсне руснаците", заяви той.

"Свръхчовешки усилия"

Зеленски каза, че макар да се изтеглиха в неделя от Лисичанск, украинските войници продължават да се бият. "Ден след ден въоръжените сили на Украйна реагират, отблъскват и унищожават потенциала за офанзива на окупаторите", заяви той във видеообръщение. "Трябва да ги пречупим. Това е трудна задача и тя изисква време и свръхчовешки усилия. Ние обаче нямаме друг избор", каза украинският президент.

Битката за Луганск е най-близкото нещо до постигането на някоя от целите, които Москва обяви, след като през март бяха победени нейните сили, опитващи се да превземат Киев. Това е най-голямата победа за Русия от края на май, когато тя завладя южния пристанищен град Мариупол. Путин започна на 24 февруари инвазията в Украйна, която нарече "специална военна операция" с цел демилитаризация на южната съседка и предпазване на рускоезичното население от т. нар. националисти "фашисти". Украйна и Западът казват, че това е неоснователен претекст за очевидна агресия за завладяване на територия. Сергий Гайдай, украинският губернатор на Луганск, призна, че цялата област сега действително е в руски ръце, но каза пред Ройтерс: "Трябва да спечелим войната, не битката за Лисичанск… Много е болезнено, но войната не е загубена."

Гайдай заяви, че украинските сили са се изтеглили от Лисичанск и сега държат линията между Бахмут и Славянск, като се подготвят да отблъснат по-нататъшно руско настъпление. Ройтерс не може да потвърди твърденията за положението на бойното поле. Надеждите на Украйна за устойчива контраатака отчасти се основават на получаването от Запада на допълнителни оръжия, включително ракети, които могат да неутрализират голямото предимство на Русия в огневата мощ, като нанасят удари дълбоко зад фронтовата линия.

"Всичко зависи от това колко бързо ще пристигнат доставките“, каза Арестович. "На Запад просто няма достатъчно оръжия, които може да бъдат изпратени. В крайна сметка това е най-големият конфликт от 1945 г... така че трябва да бъдат произведени още оръжия и в момента това е в ход. С подобни темпове до есента ще има значително количество оръжия", каза съветникът на Зеленски. (БТА)

(Николай Велев)


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коко

    131 13 Отговор
    Ама на какъв косъм виси ако може да уточните.
  • 3 Анонимен

    107 13 Отговор
    Косъмът да не е срамен?
  • 4 шменти капели

    170 30 Отговор
    Найголемият успех на укрофашягите ще бъде пълната им евакуация някъде отвъд голямата локва. Там да раздават автографи на краварите и разказват за "героичните" си дела на холивудските сценаристи.

    Коментиран от #74

  • 5 Филип Ейджи

    168 23 Отговор
    Бавнонапредва руската армия, бързо бяга украинската!
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    132 20 Отговор
    "На Запад просто няма достатъчно оръжия, които може да бъдат изпратени."
    РАЗБРАХТЕ ЛИ КАКВА ИСТИНАТА ‼️‼️‼️
  • 7 косъма Арестович

    129 20 Отговор
    Сега ми стана ясно бягството е наречено успешно, а настъплението на руснаците е неуспешно! Загубите са на 10 украински поразени един руски поразен също е успех! Така и неуспешните действия на украинските сили за настъпление Угледар, Запорожието и Херсон са успех! Как до сега не съм знаел? А след превземането от руските сили на Харков пак ще бъде успех, на кого ли!

    Коментиран от #57

  • 8 Реалист

    34 158 Отговор
    Доброто винаги побеждава над Zлото . РуZия ще бъде губеща !

    Коментиран от #13, #37, #42

  • 9 хахаха

    102 10 Отговор
    Толкоз много думи и ни една смислена
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кой е косъма

    97 10 Отговор
    Косъма е Арестович . Не мога да разбера този луд ли е или се прави на такъв.Най вероятно първото.Може и второто ,все пак някой може да му се върже.По време на война наистина се лъже ,но по големи лъжци няма.Уж умен и образован народ са.Но и умният си е малко прост.Жалко за народа.Ще обира накрая парсата.
  • 12 Примати

    23 137 Отговор
    Точно както Полша я има а хитлер и ссср ги няма, точно по - този начин Украйна ще е има а Русия не. Даже ще стане по - бързо защото агресора е един а не двама както тогава. Рано или късно Русия ще рухне , украинците ще си върнат градовете и ще заживеят щастливо в НАТО. За съседи ще имат руските просяци. Ако се чудите защо е така прочете дългата телеграма на джорж Кенан. Ако четете внимателно ще разберете точните механизми с които това се постига…

    Коментиран от #19, #20, #23, #46, #55

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    47 7 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    " В Ада , дяволът е положителен герой ( добрия)‼️‼️‼️
    /Ст. Лец /
  • 14 Щом Денис Мисиров

    69 8 Отговор
    не ни информират че Русия губи войната и е притисната в ъгъла значи има някакво проглеждане от тяхна страна.....равносилно на признание за успехи.
  • 15 абе Арестович

    65 9 Отговор
    Защо направо не обясни каква е всъщност голямата победа, която да очакваме, може пък нещо да не разбираме!Човек да се чуди,дали да им честити, или да си трае!?Едно време имаше виц за хипопотама колкото повече затъва, толкова пошироко си отваря устата...
  • 16 Мимчят

    77 10 Отговор
    Ами ,от това залъгване на зеления,ще погуби народа си. Оръжията на западяците свършили и сега се правят нови.Тоя главанак на тази въдица се надява. .
  • 17 Реалиста

    111 15 Отговор
    Пишете за зверското нападение с американско оръжие по мирното население в Донецк. Радвате се на нещастието на убитите и ранени дечица от фашиска украйна, маша на запада и агресорите световни.Донбас е руски и ще бъде, никой няма да приеме фашисткото варварство над мирните граждани! Истината ще излезе на светло и тези с милиардите и оръжието ще бъдат анатамосани!

    Коментиран от #75, #76

  • 18 Кочо

    18 96 Отговор
    Това, което прави Русия са средновековни нашествия! Ордата напада и плячкосва отделно село, след нея вървят хиени колонизатори от дъйбините на Азия и така турците стигнаха до Виена, когато Европа чак тогава разбра, че България е поробена преди 300 години!

    Коментиран от #21

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    42 4 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    Ами прочети речта на Алън Дълес ‼️‼️‼️
  • 20 ха ха ха - примат

    89 23 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    Русия стана Ссср и после Ссср пак Русия . Руската империя я има от векове , а Украйна съществува едва 30 години . Без никаква собствена култура и история .
    за Поляците няма какво да говорим .
  • 21 а стига бе

    88 16 Отговор

    До коментар #18 от "Кочо":

    А нападенията на Либия ,Сирия ,Сърбия,Ирак,Йемен ,Афганистан ...... какво са ? Разходка из парка ?

    Коментиран от #24

  • 22 крайно време е

    88 16 Отговор
    ДРАГИ УКРАИНЦИ, ВДИГАЙТЕ БЕЛИТЕ КЪРПИ И СЕ ПРЕДВАЙТЕ НА БРАТЯТА ВИ РУСНАЦИ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕТЕ И ЖИВЕЕТЕ!
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    42 9 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    Ето какво Алън Фостър Дълес заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война, започната две години по късно-от 1947 г.:

    „Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти.....

    Коментиран от #30

  • 24 Кочо

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "а стига бе":

    Те действат модерно!

    Коментиран от #63

  • 25 Орел

    17 4 Отговор
    Както се казва: На... ли да си вярвам или на униан.
  • 26 шоуто на потника

    42 2 Отговор
    Има радост, има и тъга. Всичко е преплетено", казва 28годишен бивш учител от Славянск, който никога не си е представял, че ще се бие за страната си, описва бойните полета в Украйна като напълно различен живот, с различна ценностна система и емоционални възходи, както и падения. Всички пушат марихуана всеки ден. Иначе щях да си загубя ума, щях да дезертирам. Това е единственият начин, по който мога да се справя.
  • 27 безмозъчен тръст

    23 3 Отговор
    неверни прогнози
  • 28 клоуна миротворец

    62 10 Отговор
    За Зеленски няма никакво значение колко още украинци ще бъдат убити. Важното е да се вреди на руснаците. Защото така са му казали неговите чуждестранни куратори.
  • 29 белия байрак

    57 8 Отговор
    Украинците са притиснати от запада, те не са свободни хора,страхуват се и нямат никаква свобода, да вдигат бялата кърпа и се предават на руснаците, когато братята украинци и руснаци се обединят, няма да има кой да воюва и няма да стават повече пушечно месо за западни интереси!
  • 30 Доротея

    34 7 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А един човек на Дълес в ония години, отговарящ за Балканите, докладва - ,,Българите!!! Никакъв проблем! Сега, нашите хора, които сме внедрили да ги управляват, като ги вкарат в панелките, като им пуснат един - два душа топла вода, никакъв комунизъм няма да остане по тях!" . Факт! Мога да потърся четивото да си припомня името на този светъл американски прозорлив ум!
  • 31 киро

    34 8 Отговор
    ахахах кое виси на косъм,4е не разбрах,явно Украйна напредва към Масква хахахахаахах
  • 32 чичо Дончо казаЗ

    52 7 Отговор
    За тези дето са невежи и не са наясно.Няма държава Украйна .Тези територий за исторически земи на Руската империя.Просто една голяма група хора бе подбудена да се отдели от Руското влияние,само че не всички там са съгласни.Резултата ще бъде ,че тази територия ,ще се разпадне ,защото ще имат икономически тежки последици.Ако остане нещо което ,се нарича Украйна ,ще има да връща милиардни дългове.
  • 33 уви ФАКТ

    8 5 Отговор
    В една кола има муха, колата се движи със 100 километра в дадена посока. Мухата в пространството на колата също следва посока и скорост на колата. Но мухата може да поеме и скорост и посока в колата. Течности в мухата също поемат в своя посока и скорост. Или топка в топка в топка в топка, до безкрай. И всяка вътрешна топка има своя скорост и посока плюс скорости и посоки на всички топки в които се намира. Така безкрайно вътрешната топка ще има безкрайно много скорости и посоки. Как се помнят толкова скорости и посоки, и следват? Ние се движим със земята около оста й, едновременно около слънцето, заедно със цялата слънчева система се движим около галактиката, и галактиката се движи...

    Коментиран от #35

  • 34 Доротея

    58 7 Отговор
    Преди се считаше, че Русия не може да води конвенционална война с НАТО! Сега това трябва да е под съмнение, защото конфликта в Украйна е идеален за НАТО - модерни оръжия плюс достатъчно мотивирана жива сила в лицето на украинците! И пак Русия надделява. Наемници биха се разбягали за 2 часа. Когато разпитаха пленени англичани в Азовстал, защо са дошли, след като при мисии в Ирак и Афганистан знаят какво е война, те казват, че не очаквали побой с такъв интензитет!
  • 35 Доротея

    16 1 Отговор

    До коментар #33 от "уви ФАКТ":

    Бранислав Нушич - ,,Да излязат планетите /учениците в ролята на планети/ от миналия час!" Въртене до припадък!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Изкривено понятие за добро и зло имаш.
  • 38 1520

    31 8 Отговор
    украинци осъзнойте се не воювайте за краварските интиреси
  • 39 Джамбиfake

    34 5 Отговор
    Докога ще ни заливате с помия? Не можете с толкова нелепа и повърхностна пропаганда да постигнете нищо.
  • 40 Хаха

    31 7 Отговор
    Зеления пак се е нашмъркал
  • 41 Учуден

    27 7 Отговор
    Вярно ли няма град ма, украинска майко? Забравяте, че все пак има и източници показващи нещо друго. На очите ли си да вярвам или на "украинската майка"?
  • 42 Преценките

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    ти за добро и зло са доста объркани.Но ти не си винове..първите 7г когато ги няма е така..
  • 43 Аристотел Български

    9 35 Отговор
    Пилците се броят на есен, е казал мъдрият български народ. И Хитлер няколко години беше окупирал почти цяла Европа, па какво стана накрая. Територий се губят и печелят. Опасността идва от самата Русия, наесен като забридат в Украйна, ще започнат вътрешни бружения в Мордар. Забелязват се вече засилващви се вътрешни напрежения в Сибир, Казан, Бурятия Хантиматийск, Камчатка Узбекистан и тн. не искат да бъдат пушечно месо и да бъдат ограбвани безогледно за сметка на олигарсите в Москва. Идва проблем по голям от този в Украйна, безредици с републиките в Мордар и се незнае за каса водка или самагон да не почнат да се замерят с ядрени ракети.

    Коментиран от #51, #66

  • 44 Разбирач

    27 6 Отговор
    За Арестович и разни други грантажии е ясно че трябва да си заработят чисто новите долари , ама голям т@ш@к са ми тези " мозъчни тръстове"! Какви косми, какви пропасти им се привиждат- ужас за хора, които вземат сигурно повече пари и от Борката!
  • 45 На Джамбaза брат му

    18 7 Отговор
    Глупости на търкалета!
    Лисичанск не е обстрелван изобщо.
    youtube.com/watch?v=grvT-FUVvTE
  • 46 Дивуй

    17 5 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    Верно ве,тя Русия рухна на 10 юни смешник такъв.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Химичката

    7 3 Отговор
    Аман от тролове! Голяма навалица, само глупости и простотии! Затова сме на този хал. Прост народ, слаба държава№
  • 49 свидетел

    15 5 Отговор
    каква есен , бе , артистче !? за 9-ти септември сте "капут" !
  • 50 украински дух

    11 28 Отговор
    на украинците им трябват само нови оръжия за да смачкат немотивираните руски орди!

    Коментиран от #65

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Иван

    22 7 Отговор
    Проверявайте си информацията преди да пишете. Лесичанск е отбит практически без разрушения, освен сградата на местната администрация. Взривена наполовина от "отстъпващите тактически украйнци", толкова си могат. Може да се поразтърсите за мнението на местните жители, ако ви стиска. Ама а дано и надали! По добре почвайте да пишете за деиндустриализацията на европа, бъдещата цена на бензина и как майка ви ще си плати парното с жалкият ви хонорар.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Валката

    5 20 Отговор
    Путин е срам за човечеството,за него човешкият живот няма цена.ФАШИСТ.

    Коментиран от #59

  • 57 Не е лесно да си прост

    1 11 Отговор

    До коментар #7 от "косъма Арестович":

    От къде взимаш информация за убитите и ранените, че ми стана интересно? Да не е от същото място, където Кочината се изтеглила от Змийския остров в знак на добра воля?
  • 58 Бонго

    12 1 Отговор
    За съжаление сте прави. Наистина много хора умират и от двете страни. Това което наистина е трагедия.
    Но, това че има големи руски загуби не омаловажава украинските загуби. Цяло едно поколение ще "изчезне" в украйна. В Русия също. И за какво? По интересното е, че украйна май наистина ще изчезне. 1-во. Победените ВИНАГИ плащат всичко. Ще си платят на руснаците всичките оръжия с които са ги убивали. Освен това ще плащат заемите към запада,ще плащат за възстановяване и т.н. Стотици години ще са РОБИ!!!
    Единствения начин да оцелеят те и запада е да победят Русия. Може и да се случи , ама надали!!!! Времето ще покаже на тези, които оцелеят, понеже от тази "Борба за мир, дето се е разразила, жив човек няма да остане".

    Коментиран от #60

  • 59 Джонката

    13 2 Отговор

    До коментар #56 от "Валката":

    Бай ИЗ Дън и зелен.ясалият са срам за истинското Човечност Човечеството,за него човешкият живот няма цена....то е просто стока и Интереси и няма за тях приятели.
    САМО ИНТЕРЕСИ.
    НЕО.НАЦИСТИ КИЕВСКИ ФАШИСТИ.
  • 60 Ленски

    15 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бонго":

    Украйна нищо няма да плаща. В резултат на тази война тя просто ще изчезне като държава от картата на Европа като държава.
  • 61 Бай Яни

    1 12 Отговор
    Най голяма е победата за България че изгони хратутниците путьовски .

    Коментиран от #64

  • 62 "Зеленски каза..."

    11 1 Отговор
    Ами този професионален комик досега каза много неща... Нещо да е било истина? Впрочем, прочетете какво каза за Лисичанск преди три дни...
  • 63 Ама най-модерно си остава

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Кочо":

    бомбата в Хирошима. Следва по модерност напалмът в ъв Виетнам, като в челото е и бомбардировката на пътнически влак в Югославия и на сватба в Афганистан. Модерни работи!
  • 64 Само за сведение -

    12 2 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Яни":

    няма НИТО ЕДИН довод за това действие - освен "вижте ме, аз съм велик". И без тези 70 представители в България Русия е и ще бъде велика държава, но жалкото е, че кирчовците български имат и традиция, и -за съжаление - настояще...
  • 65 Интересно -

    13 0 Отговор

    До коментар #50 от "украински дух":

    кои са мотивираните украинци и колко ХИЛЯДИ от тях се предадоха, за да не служат НАСИЛА в украинската армия?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Украина

    11 0 Отговор
    Ще прекрати държавността си след тази война. Глупаците са се фиксирали върху някакви "териториални придобивки", а войната е за съвсем друго и главната цел е прекратяване на украинската държавност.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 сороснерес

    6 0 Отговор
    хитлер и той през 1945г. все чакаше неговите генерали да контраатакуват..друго е история..
  • 72 123

    8 1 Отговор
    А кога ще покажете магистралите дето се строят в Донбас в момента? Блоковете за хората изгубили жилищата си? Русия започна възстановяване на щетите в завзетите от нея райони. Ала няма да го кажете, нали? Не е политически угодно.

    Коментиран от #73

  • 73 вбнм,./

    0 5 Отговор

    До коментар #72 от "123":

    А започна ли РАШИя да възстановява убитите - майки, бременни жени, неродени деца, възрастните хора, убитите войничета - и своите и чуждите? Що не го кажеш - ДА ИЛИ НЕ?
  • 74 Бай дъни яко.

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "шменти капели":

    Абе Шменти капели.45 години седяхме върху запалена руска пиратка.У тя гръмна 1989 и отнесе и Н.Р.Б и С.С.С.Р.Минаха 30 години и теб пак те засърбя старата рана под опашката.И пак си завираш запалена руска пиратка Явно имаш яка задна сърбяща част.
  • 75 Курт

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Реалиста":

    Гундяев от КГБ ли ще ги анатемоса, мечтател реалист
  • 76 Бай дъни яко.

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Реалиста":

    Абе реалист.Щом Донбас трябва да си е руски,защо и Кърджали да не е турски.Или Северна Македония,българска.Германия да си вземе Австрия.Не е лошо умнико,но не с война и убийства.Не усещаш ли че тук няма място за просташки предложения и тъпотии.
  • 77 БПФ

    6 0 Отговор
    В котела на Лисичанск укрите загубиха над два пъти повече техника, отколкото Западът им е дал досега. Скоро ще се бият срещу руснаците с прашки.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: