Last news in Fakti

11 Юли, 2022 09:21 1 772 5

Жеги във Великобритания, по-топло от Хаваите

  • великобритания-
  • хавайските острови-
  • жега-
  • лос анджелис-
  • хаваите-
  • горещини

Във Великобритания вчера е било по-топло, отколкото на голяма част от Хавайските острови или в Лос Анджелис

Жеги във Великобритания, по-топло от Хаваите - 1
Снимка: Shutterstock

Във Великобритания вчера е било по-топло, отколкото на голяма част от Хавайските острови или в Лос Анджелис, предаде ДПА, като се позова на британската метеорологична служба.

Термометрите във Великобритания отчетоха близо 30 градуса на редица места. Температурата в столицата Лондон и Югоизточна Англия достигна 29,5 градуса. На север, Шотландия преживя най-горещия си ден от началото на годината.

При това се очаква температурите да продължат да се покачват. Прогнозите са за над 32 градуса днес и утре и потенциален рекорд.

Най-високата температура, измерена във Великобритания от началото на годината, е 32,7 градуса. Термометрите са показвали такава стойност в Хийтроу на 17 юни.

Ирландия също преживя вчера най-топлия си ден тази година. На летище Шанън, в югозападната част на острова, бяха измерени 25,6 градуса.

Очаква се горещата вълна да отмине по-късно тази седмица, когато според прогнозите ще започне да нахлува студен атмосферен фронт.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Айде сега пишете, че това е заради ИЗРИТВАНЕТО на клоуна Боря‼️‼️‼️
  • 2 Късо име

    8 0 Отговор
    Дреме ми за Великобритания. Само след 3-4 месеца идва зимата, а няма газ. Послушайте Деян Неделчев-Икебаната и идете в гората за съчки ако не искате да мръзнете зимата. Щото няма да има и ток. Много западни електроцентрали, най-вече в Италия са на газ и ще спрат работа. И тока от Козлодуй ще заминава за там.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Путин е военен Екопрестъпник

    1 0 Отговор
    Путин с неговото престъпно нахлуване с военна агресия в Украйна и с масовото варварско бомбардиране и разрушаване на градове и цивилни обекти и с продължителния с месеци ракетен обстрел на украински градове, освен всички други престъпления и катастрофи , доведе и до драстични климатични промени във въздушните течения и с изменения на климата в Европа и до бъдещи екологични катастрофи от силно замърсен и запрашено отровен от бойни газове въздух в Европа...!!!
Новини по държави: