Last news in Fakti

18 Юли, 2022 09:46 972 2

Турската жандармерия залови 123 бежанци, опитали да преминат нелегално в България

  • бежанци-
  • турция-
  • българия-
  • полиция-
  • граница-
  • къркларели

Задържани са турски граждани, които са обвинени за организиране на нелегален канал

Турската жандармерия залови 123 бежанци, опитали да преминат нелегално в България - 1
Снимка: Shutterstock

При съвместна операция на турската жандармерия и граничари в района на град Къркларели са били заловени 123-ма нелегални мигранти при опит да преминат нелегално на българска територия.

Задържани са и шестима души - турски граждани, които са обвинени за организиране на нелегален канал за трафик на бежанци. По сигнал е било установено местонахождението на бежанците, които разделени на няколко групи, се укривали на различни места в района на градчето Кофчаз недалеч от границата, предаде БТА.

При направената проверка е установено, че повечето бежанци са от Афганистан, както и от Пакистан и Сирия. Всички са били с нередовни документи, а някои въобще са нямали документи. При разпита в полицията е установено, че са влезли нелегално в Турция през южните ѝ граници. Мигрантите са били превозени от Истанбул до Къркларели с микробуси.

Организаторите са ги оставили близо до границата, за да преминат през нощта на българска територия. Заловените бежанци са изпратени в Мигрантския център край Къркларели, откъдето ще бъдат върнати в родните им страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саляхидим

    5 6 Отговор
    Е то ако пуснат 130 човека ще стане очебийно че талибаните влизат със знанието на турските храничари.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: