Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Юли, 2022 18:25 6 592 192

Доставките на оръжие на Украйна само забавят края на войната

  • виктор орбан-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Виктор Орбан: Украйна е заинтересована да въвлече в нея и други държави

Доставките на оръжие на Украйна само забавят края на войната - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Доставките на съвременни видове оръжия за Украйна само увеличават продължителността на войната. „Колкото по-модерни оръжия даваме на Украйна от НАТО, толкова по-навътре руснаците ще се придвижват в Украйна", каза унгарският премиер Виктор Орбан, говорейки в румънския град Байле Тушнад.

„ И това, което правим сега, помага да се увеличи продължителността на войната, независимо дали ни харесва или не." Според него руската страна „се интересува само от това да не бъде атакувана от територията на Украйна“. „Това означава, че трябва да приемем идеята, че няма да има мирни преговори между Украйна и Русия“, каза Орбан. Според него, конфликтът може да бъде прекратен "само чрез американо-руски преговори".

Още новини от Украйна

Премиерът потвърди, че Унгария ще остане встрани от конфликта, като подчерта, че Украйна е заинтересована да въвлече в него и други страни. "Продължаваме да сме на мнение, че това не е наша война", каза Орбан. "Унгария е член на НАТО и изхождаме от факта, че НАТО е много по-силен от Русия. Поради тази причина Русия никога няма да нападне страна членка на НАТО."

„Тезата, че те (руснаците) няма да спрат на границите на Украйна, е слаба украинска пропагандна теза", смята той.

„Положението на Унгария стана деликатно, защото НАТО и ЕС решиха, че въпреки че няма да бъдат воюващи страни, те все пак ще доставят оръжия и ще налагат тежки санкции срещу Русия, което означава, независимо дали ни харесва или не, което те станаха страна в този конфликт. Сега ние също заемаме тази агресивна позиция и трябва да помогнем на украинците по такъв начин, че властите в Москва да не се чувстват или вярват, че ние, като НАТО или като ЕС, също формално сме воюваща страна", каза Орбан.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 111 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевзека

    110 34 Отговор
    А добър ден!

    Коментиран от #98

  • 2 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    92 153 Отговор
    Ако нападнат Унгария, КВА ли песен ше пее Орбан.????

    Коментиран от #5, #20, #50, #115

  • 3 Мир

    88 186 Отговор
    Войната, ще приключи в полза на Украйна и те, ще си върнат всичките отнети земи, включително и Крим. И руската федерация, ще бъде с онети частично земи за да се образува държавата Русия, каквато още не съществува в съвременния сваят..

    Коментиран от #6, #9, #32, #64

  • 4 Хахаха

    86 131 Отговор
    Тоя де. бил повтаря опорките на руската пропаганда

    Коментиран от #100, #176, #177

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сънчо

    71 33 Отговор

    До коментар #3 от "Мир":

    И като се събуди, краката бяха ли в леген с вода?
  • 7 Ужас

    80 126 Отговор
    Все едно слушам Лавров ! И на тоя крадлив лакей му се гласуват доверие ?!

    Коментиран от #69

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Леле Мале

    68 16 Отговор

    До коментар #3 от "Мир":

    Сънуваш а? Или си мечтаеш? Нищо, не се притеснявай - поне сънищата и мечтите са безплатни.

    Коментиран от #109

  • 10 Майна

    101 27 Отговор
    ,,Така че защо, за бога, европейските лидери са водени за носа по въпроса с Украйна от неоконсерваториите на Вашингтон?

    Със сигурност те са достатъчно проницателни, за да видят, че това, което се случва в Украйна, е по същество гражданска война в историческите руски земи; че натиска на НАТО на изток е колосална грешка; и че Путин няма нито намерение, нито капацитет да заплашва останалата част от Европа.

    По същия начин е трудно да се повярва, че привидните възрастни, отговарящи за политиката за национална и европейска сигурност, всъщност вярват на смешните глупости на Вашингтон за „защита на либералния международен ред“ и поддържане на „териториалния суверенитет“ на националните държави.

    В края на краищата това са същите хора, които улесниха разпадането на Югославия и бомбардираха Сърбия в продължение на 71 поредни дни през 1999 г., за да разделят тази страна, така че албанците в Косово да имат свой собствен суверенитет.

    А що се отнася до талибаните, Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи, какво общо има святостта на границите? Вашингтон/НАТО не харесваше тези режими и това беше всичко, което беше необходимо, за да се пуснат през границите бомбардировачи, крилати ракети и танкови батальони, които имаха много по-голяма историческа валидност от тези на днешна Украйна.,,

    Коментиран от #74

  • 11 Ами да

    105 28 Отговор
    Ето така се говорят истини.. А нашите политици? "Давайте да налагаме санкции - няма да ни се отразят!", "Давайте да даваме оръжие на Украйна - няма да ни повлияе!". И накрая като всичко скочи двойно - "Ааа, то само се спекулира с цените, няма реален проблем!". И лапнишараните не стига че вярват, ами и ги защитават..

    Коментиран от #17, #78, #140

  • 12 име

    102 23 Отговор
    Абсолютно прав е Орбан, но за съжаление в САЩ си мислят, че ако руснаците понесат достатъчно загуби, ще ги принудят да преговарят. За тях няма значение какви щети ще понесе украинската инфраструктура и население.
  • 13 ДЖО

    31 87 Отговор
    Не знам какво му е в главата на тоя смотаняк.Истината е че тази година по морето няма ни един унгарец,скъпо им е и харчат само на Балатон. Тоест тоя не ги пуска както и Путин руснаците. Някои банкови карти вече не се четат,и странно някои БГ банки са унгарска собственост-уж. Дали Орбан не помпа валута на рашките?

    Коментиран от #25, #44

  • 14 Ситуацията е

    28 74 Отговор

    До коментар #5 от "Зевзека":

    Мен това същото ми го каза пияницата от кръчмата пред блока. И на него ли да вярвам. То това е някаква зараза дето е плъзнала по разни по лабилни хора. Промити от съветска пропаганда във младежките им години. Вие давате ли си сметка че само старци се връзват на тези простотии.

    Коментиран от #16

  • 15 Бамбука

    52 30 Отговор
    Членството в НАТО е на доброволен принцип. Орбан би могъл да предизвика излизане не само от НАТО, но и от ЕС. Може после и да се присъедини към Азиатския съюз. Той е на ход. Просто е. Дали унгарския народ споделя неговите мисли ? Ще разберем.
  • 16 Зевзека

    51 8 Отговор

    До коментар #14 от "Ситуацията е":

    Ти какво правиш с пияниците от блока? Обсъждате форумите ли? Айде наздраве! Аз не пия, но обичам веселите хора. За това на здраве на компанията ти!
  • 17 Гост

    14 29 Отговор

    До коментар #11 от "Ами да":

    И без всичко споменато от теб цените щяха да са същите кризата навсякъде .. едва ли България ако не беше подкрепила санкциите нещата щяха да са други в европейски мащаб..

    Коментиран от #35, #45

  • 18 Орбан

    64 32 Отговор
    Най-големия лидер на ЕС!
  • 19 Пратете гълъб, не оръжие

    72 22 Отговор
    Жалостивият запад изпраща „хуманитарна“ помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!!
    КОЙТО ИСКА МИР – НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЕ!!!
    БЕЗБОЖНИЦИ!!!
    А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война.

    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    А най добре беше тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР!
    А иначе „ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" … казва народа!!!

    Коментиран от #29, #81

  • 20 Изберете си най-накрая

    64 13 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Единия ден говорите как руската армия била много зле и губела от самото начало, а на следващия ревете да се помага с оръжия, понеже след Украйна щели да превземат цял ЕС... Хайде да си изберем едно от двете?

    Коментиран от #27

  • 21 Българин

    66 29 Отговор
    Орбан е най-умният политик.Винаги мисли и говори точно и ясно.Вярно е,че санкциите срещу Русия се връщат като бумеранг на НАТО и Европа.
  • 22 И какво

    28 58 Отговор
    да направим. Да спрем оръжията за да може Русия да стигне по-бързо до Унгария. Ясно е за какъв край си мечтае Орбан.
  • 23 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    26 57 Отговор

    До коментар #5 от "Зевзека":

    Ако нападнат БГ...ти къде ще се скриеш......да ни трепят и ние да си мълчим....бомбите не падат върху главата на Орбан....нали....и сто тояги на чужд гръб са малко...

    Коментиран от #122

  • 24 !!!?

    37 30 Отговор
    Говорит Москва от Будапеща !!!?
  • 25 Зевзека

    61 11 Отговор

    До коментар #13 от "ДЖО":

    Защо? Англичаните дали ти напълниха хотела? Или рошавия екс не ги е пуснал? Всеки народ има правото сам да избира съдбата си. Кои са тия от ЕС, че да казват на унгарците кога да се къпят и по колко пъти в месеца. Знаете ли, че умните германци са взели решение да затварят цели промишлености за да пестят от газ. Било израз на солидарност с Украйна! Дали безработния немец, като не може да си плати сметките и да си нахрани децата ще е спокоен и горд от солидарността към Украйна? Как мислиш? А ти? Готов ли си да станеш безработен в името на солидарността?
  • 26 Еврокомисион

    47 10 Отговор
    Самата Русия казаха,че санкциите срещу тях са полезни и ще развият собствената им индустрияТова го заяви Путин. Съответно ЕС трябва да продължи със санкциите.

    Коментиран от #47

  • 27 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    35 18 Отговор

    До коментар #20 от "Изберете си най-накрая":

    Не е важно каква е руската армия или украинската. Важно е че се лее невинна кръв и от двете страни, за кефа на един сатрап...

    Коментиран от #41

  • 28 И не само забавят

    32 4 Отговор
    А водят и до още жертви! За мислещ човек, не е трудно да види, кой губи и кой има полза от това!
  • 29 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    14 48 Отговор

    До коментар #19 от "Пратете гълъб, не оръжие":

    Само НАТО може да спре Путин....и то не със маслинени клонки и тъкани на мира...ВЕРВАЙТЕ МИ...

    Коментиран от #43, #62, #72

  • 30 !!!?

    27 45 Отговор
    Кремълската пропаганда яко се е развихрила...явно на фронта нещата се спичат и мирише на пърлени варвари !!!?
  • 31 крис

    18 6 Отговор
    правилно
  • 32 мдааа ... ти да видиш

    43 11 Отговор

    До коментар #3 от "Мир":

    Тъй ще бъде...
    Украйна ще си върне всичко в часа кат се върне в РФ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 време е за преосмислане на ЕС

    44 13 Отговор
    Орбане , то нещата са ясни , какво да си ги приказваме , виж там обязди Урсула , стига е дивяла . Все пак адмирации за думите .

    Коментиран от #111

  • 35 Горе-долу

    38 11 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Съгласен съм с твърдението, че кризата с цените и сметките не е КОНКРЕТНО заради нашите санкции, а заради тези на ЕС и САЩ. И тогава къде беше смисъла да се дава толкова зор на България да налага санкции? Само сме навътре от всичко това.. Заедно с цял ЕС де.. А едни отвъд океана си уредиха цял континент за клиенти
  • 36 az #Контрапропаганда

    35 9 Отговор
    В Запорожка област е сформирано правителство.
    Подписан е и указ за съставяне на избирателна комисия, която да проведе референдума за присъединяване към РФ/независимост от Киев.

    Коментиран от #139

  • 37 Фейсконтрол

    16 42 Отговор
    Орбан прилича на пенсиониран келнер от Китен. И разсъждава като такъв. Какво е работел на младини?

    Коментиран от #182

  • 38 Кукуригуууууууу

    8 42 Отговор
    Еиии русофилски кукувици как сте. Благодаря,че се радвате на НАТО и Европейския съюз. Този показва,че в тези алианси държавите са свободни,независими и имат собствено мнение. И,че е са съставени от цивилизовани,напреднали и толерантни държави. Този е член на НАТО и ЕУ кукувици.

    Коментиран от #171

  • 39 Леле мале

    14 29 Отговор
    Ами споразумейте се диктатурите.
    Примерно дай на руските агресори Унгария за да оставят Украйна на мира. Хем мечката сита хем агнето...
    Предложи това на унгарците да видиш колко те обичат.
  • 40 !!!?

    16 11 Отговор
    БЕЗ коментар !!!?

    Коментиран от #148

  • 41 Май някой не чете

    38 9 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Е нали точно това пише в статията? Как може някой да вярва, че с наливането на десетки милиарди във военна помощ по някакъв начин ще има по-малко жертви... КАК?!
  • 42 Свобода от руzкия нашественик !

    19 39 Отговор
    Добре орбане, ти какво предлагаш , цяла Украйна да стане Буча? Кадировци да издевателстват, грабят и убиват на воля ? Нали си голям "приятел " с Путлер, накарай го да спре геноцида над украинците !

    Нещо му е сбъркано в ценостната система на този полудиктатор ! Многото власт развръщава !

    Коментиран от #63

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 не е сигурно

    31 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Дали газта щеше да скочи с 32% ако киро не беше врътнал далаверата с газта - бившата фирма на новия шеф на Булгаргаз да резервира месец преди спирането на газта от Газпром да резервира пренос към България. За Нефтохим съм абсолютно съгласен че трябва да има натиск и разледване, но нещата започват още от приатизационния договор на Костов. Все пак, мисля че има какво да се направи, щото наистина 1 лев се губи някъде в цената на горивата. Но я ми кажи с АЕЦ Козлодуй какво ще правим? И въобще с енергетиката. Има ли друга държава, която да си е купила реактар и да и седи да ръждясва, вместо да прави ток. И то като имаш предвид цените на тока.
  • 46 Голем смех

    15 28 Отговор
    Дебелият, късокрак Орби яко се е нагушил с много по 4К...
  • 47 гост

    14 21 Отговор

    До коментар #26 от "Еврокомисион":

    Е ти какво очакваш да каже Путлер , еййй , тия ми разказаха играта ?? Хахахахах !! Че и го дава за пример , той бил казал , видиш ли !!! Ми той каза , че НЯМА ДА НАПАДА Украйна , това забравихте ли го бе , да не казвам какви -нари ???? Е ние ще ви го припомняме , ВСЕКИ ПЪТ !!!!! А тъ......ра Орбан , другия Путлер още си мечтае за разпад на Украйна , че да вземе западните провинции !! Ама само ще си мечтае и то още много малко !!!

    Коментиран от #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Чернокож китаец

    24 8 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    оФчарю нападне ли Русия екстрементния съюз само ще почувстваш ветрец и след него ще се докоснеш до слънцето като температура. Няма да то е до интервюта.

    Коментиран от #54

  • 51 Орбан

    15 16 Отговор
    И той е един балон
    Скоро ще се пукне
  • 52 Еврокомисион

    13 19 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    Прав си. Не се изразих достатъчно иронично за руския окупатор. Той путин едно казва друго става, затова половината им индустрия няма технологии и части да работи под западни санкции.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ЧЕРВЕН КОМУНИСТ

    6 16 Отговор

    До коментар #50 от "Чернокож китаец":

    Най обичам другарете да ме плашат и поучават
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    11 19 Отговор

    До коментар #53 от "Бесен _Язовец":

    АМИ НЕКА ПУТИН СЕ ТЕСТВА НА НАТО, АКО МУ СТИСКА....

    Коментиран от #61, #66, #87

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Украйна е длъжна да победи!

    14 24 Отговор
    За да няма повече беди!
  • 59 Говори се

    10 21 Отговор
    в някои европейски медии,че Орбан като активен комсомолец преди време,е работил извесно време в Москва в школа на КГБ,и има досие,с което Путин го държи на верижка...за това такава подръжка за Путин!Не се знае,какво точно е правил там Орбан!Тази любов към русите...особенно ако си спомним нахлуването на руски войски в Унгария през 1956 г.Едва ли,унгарците споделят тази любов😀

    Коментиран от #83

  • 60 о яяя

    5 13 Отговор
    Как не могат теб да те напънат, като украинците... сигурно ще бързаш да продадеш и .майка си и сестрата си.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хахаха

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мир":

    Крим не е украинска земя. Когато Крим е станал част на Руската империя, Украйна я нямаше. Какво ще се връща Украйна. Ако иска Крим, направо цяла Русия да си върне. Нали беше част от нея.
  • 65 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    7 22 Отговор

    До коментар #61 от "Бесен _Язовец":

    Украйна не е член на НАТО....чакам Путин да нападне прибалтииските републики или БГ....АКО МУ СТИСКА ДЕ....

    Коментиран от #75

  • 66 КОНТРАТА

    20 3 Отговор

    До коментар #56 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Глу.пако президента Владимир Путин им каза да се почват и от НАТО се направиха на глухи и разсеяни.

    Коментиран от #70

  • 67 ИЛЮМИНАТ

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Бесен _Язовец":

    Мен не ме мисли......
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хахаха

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ужас":

    Ти гласувай доверие на своите, а за унгарците не бери грижа. Нали знаеш:,0щом си толкова умен, зо си толкова беден/?
  • 70 НЯМА КАЗАЛ

    5 18 Отговор

    До коментар #66 от "КОНТРАТА":

    Има НАПАДНАЛ..ЧАКАМЕ ПУТИН ДА СЕ ТЕСТВА НА НАТО....АМА НЕЩО СЕ ОСЛУШВА...
  • 71 Ами да

    4 14 Отговор
    Така до края на Путин!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Трътлю

    19 5 Отговор
    Защо България няма Виктор Орбан?
  • 74 Хахаха

    23 8 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Путин има капацитет всякакъв. Просто е достатъчно интелигентен да не разрушава света, както правят либерастите в момента.

    Коментиран от #85

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    7 18 Отговор
    Орбан, дано некой снаряд по погрешка не падне в Будапеща.....
  • 77 Александър

    20 7 Отговор
    Велик Политик е Орбан!
  • 78 Ами да

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ами да":

    Не ми копирай ника, профан!

    Коментиран от #82

  • 79 русофилсколазещо

    5 16 Отговор
    Аз съм безбожник и за това моя бог е путин
  • 80 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    9 21 Отговор

    До коментар #75 от "Бесен _Язовец":

    Пак ли ни плашиш...нека Путин се пробва.Нато ще извади два пъти повече....и ше напада отвсякъде....
  • 81 Баууууу

    8 13 Отговор

    До коментар #19 от "Пратете гълъб, не оръжие":

    С ГЪЛАБИ НЯМА ДА ОМИЛОСТИВИШ ДИКТАТОР!!
  • 82 Ами да

    1 2 Отговор

    До коментар #78 от "Ами да":

    Вие двамата копирате моя. И ми разигравате номера.
  • 83 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Говори се":

    Всеки си мисля според своята поквареност. В мозъка на разрушителите, като вас, раждат се само гадости, подозрения, гнусотии. Зоро това е вашия вътрешен свят според който искате да живеете и така мислите за другите.

    Коментиран от #89

  • 84 Сух

    18 10 Отговор
    Ех, Орбане, Орбане къде си.. Що не се роди в България..

    Коментиран от #86, #88

  • 85 В шок съм

    4 10 Отговор

    До коментар #74 от "Хахаха":

    Путин е всемогъщ той ни е нещо като бог. Джендърите му викат на това гуро. Това е когато някой ти се изтакова в главата. Ама миризливо такова и лепкаво.
  • 86 ТУК СИ ИМАМЕ

    6 2 Отговор

    До коментар #84 от "Сух":

    Нинова
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Психолог

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хахаха":

    Вие общувате със себе си.
  • 90 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    6 14 Отговор
    Орбане, ако руснаци ТРЕПАТ унгарци както през 1956г. ше клекнеш ли????

    Коментиран от #92

  • 91 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    5 15 Отговор

    До коментар #87 от "мдааа":

    НАТО НЕ НАПАДА ДРУГАРЮ.....ТЯ ЗАЩИТАВА САМО СВОЙТЕ ЧЛЕНОВЕ...ИЛИ НЕ ГО ЗНАЕШ..ТУК НЕМА ОБИЧАМ ТЕ, НЕ ТЕ ОБИЧАМ....ПАК ТЕ ПИТАМ, ЩО ПУТИН НЕ НАПАДНЕ ДЪРЖАВА ОТ НАТО....

    Коментиран от #94

  • 92 орт

    5 2 Отговор

    До коментар #90 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Дядо му сигурно е подкрепял Салаши, те фашагите през девет баира се надушват.
  • 93 Друг

    7 18 Отговор

    До коментар #75 от "Бесен _Язовец":

    Гаргите ли плашиш комуне? Това да не ти е компютърна игра! Няма нужда НАТО защо да воюва с Русия. Достатъчно е само войсковия му състав да се облекчи еднократно на границите и твоята прехвалена Русия е под морското равнище!!
  • 94 Следиш ли си температурата

    17 6 Отговор

    До коментар #91 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    „Найголемият агресор САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.
    Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),
    Списъкът на Блум съдържа:
    Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие
    • Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави
    • Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави
    • Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави
    • Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави
    • Прилагани изтезания - в 11 държави
    Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие.“
    .

    Коментиран от #96, #102, #106

  • 95 Ааа не!

    17 7 Отговор
    Всяка дума от цитираното от Орбан е самата истина. Без въобще да съм русофил или путинофил, съм абсолютно с Орбан.
  • 96 психолог

    5 1 Отговор

    До коментар #94 от "Следиш ли си температурата":

    Тоя е от най лудите. Те са супер яки постоянно са на пропаганда. Говорете си с тях. Това дето го е написал е вик за помощ.
  • 97 оня с коня

    10 5 Отговор
    Орбан иска Войната да свърши.Русия също иска войната да свърши.Европа и Америка - и те искат край на войната!Естествено че това е много важно за за Огромна част от Населението на Света и нормализиране начина им на Живот,но ОЩЕ ПО-ВАЖНОТО Е В ЧИЯ ПОЛЗА ще свърши войната!а ако Орбан си въобразява че Украинците ще простят на Русия за Жертвите си и Попиляната си Родина,а Европа и Америка ще махнат примирено с Ръка и ще ще кажат на русия "Е пък щом толкова я искате тая Украйна - вземайте я- мир да има",просто живее в паралелен свят!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Тодор Димов

    8 13 Отговор
    Пишете каквото си искате. Но да започнем от обстоятелството, че Русия нападна Украйна, а не обратно.

    Коментиран от #192

  • 100 Има свои концепции

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Някои се имат за нещо,по свое си усмотрение.А може би са и прави.
  • 101 Мдааа.... ако беше ФАЩ

    11 6 Отговор

    До коментар #48 от "НЕ, Войната няма да е кратка":

    Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци, (а руснаците имат средства, но не искат) тогава Окрайна щеше за три дни да е лунен пейзаж и то само с хуманитарни оръжия..., а не както до сега тея миротворци нашите нови братя, употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!
  • 102 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    6 11 Отговор

    До коментар #94 от "Следиш ли си температурата":

    Ленин и Сталин са избили десетки милиони руснаци ....в името на комунизма...много повече, отколкото Сащ през своята 250 годишна история
  • 103 ОРБАН

    9 10 Отговор
    Ако Путин нападне Унгария като през 1956г....ше клекнеш ли????

    Коментиран от #149

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Дааааааа

    5 2 Отговор

    До коментар #94 от "Следиш ли си температурата":

    Тичай бързо при доктора..............
  • 107 МАГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    8 11 Отговор
    Пет месеца се мъчи с Украйна.....за НАТО не ми се мисли....

    Коментиран от #133, #146, #180

  • 108 Предложение

    13 5 Отговор
    Дайте да си отвлечем Орбан и да си го направим премиер.За нас българите ще е много добре.

    Коментиран от #112, #113, #125

  • 109 Баууууу

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Леле Мале":

    А ти халюцинирайки ли му го казваш?
  • 110 пламен

    10 15 Отговор
    Както винаги, Унгария е избрала губещата страна. В това отношение, те са световни шампиони по глупост. Вече няма никакво съмнение, че Украйна ще спечели.
  • 111 Дааааааа

    7 12 Отговор

    До коментар #34 от "време е за преосмислане на ЕС":

    Щом Орбан пищи, това означава ,че нещата за Русия не вървят добре!!
  • 112 Мангър Офф

    0 12 Отговор

    До коментар #108 от "Предложение":

    Тоя ако дойде в БГ ,да му мислим антиваксърите . Басма не им цепи ,директно ги съди ,като Путлер
  • 113 неееееееее

    2 10 Отговор

    До коментар #108 от "Предложение":

    НЯМА ДА СТАНЕ! Да ни повлече с Русия ли? Абсурд!!
  • 114 Гост

    7 1 Отговор
    Почнаха да стоплят.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Комбина

    8 10 Отговор
    Тоя е същия диктатор като Путин! Такъв може да бъде търпян само оот руснаци или от страна от ЦИЕ!
  • 118 няма психопат няма война

    5 9 Отговор
    Всичко зависи от психопата.Утре да реши и войната приключва.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 ЧЕ ТО СИ БЕ ФАКТ

    6 9 Отговор

    До коментар #115 от "Гост":

    СССР НАХЛУ В УНГАРИЯ през 1956г.. за да запази комунистическия режим.....Добре че Унгария сега е в НАТО....

    Коментиран от #123

  • 122 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Кой ще те напада бе, треперушко?

    Коментиран от #132

  • 123 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #121 от "ЧЕ ТО СИ БЕ ФАКТ":

    А кой разполага бази в страната ти без бой? Доброволно си окупиран.

    Коментиран от #128, #129, #131

  • 124 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #119 от "Хахаха":

    Тогава защо са й на Украйна още оръжия и помощи?
  • 125 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #108 от "Предложение":

    Чудесно предложение, ама има много предатели, които си искат кредитното робство към запада.
  • 126 дядото

    9 2 Отговор
    целта на сащ,англия и нато не е победа над русия от украйна,а нейното изтощаване-икономическо,финансово и военно,с оглед на бъдеща агресия
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 СССР

    6 8 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    На времето цяла България бе база на СССР....даже си имахме премиери, родени в СССР......и за малко да станем 16 та Република на Съветския съюз.
  • 129 троцки

    6 8 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    Ако у нас няма бази ,болшевишкия кръвожаден агресор мигновено ще ни нападне
  • 130 ОРБАН

    4 7 Отговор
    ако руснаци ТЕПАТ унгарци....с хляб и сол ли ще ги посрещнеш....
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    4 9 Отговор

    До коментар #122 от "Гост":

    ДОБРЕ ЧЕ СМЕ В НАТО...ИНАЧЕ ПУТИН ДА НИ Е ЗАБЪРСАЛ...ДРУГАРЮ...
  • 133 Дивуй

    7 3 Отговор

    До коментар #107 от "МАГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ":

    Пич, с нато няма да се мъчи бъди сигурен.

    Коментиран от #137

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 1956г СЪВЕТСКО НАШЕСТВИЕ В УНГАРИЯ

    6 6 Отговор
    НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИКОЙ НЕ 3 ЗАБРАВЕН....
  • 137 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    4 6 Отговор

    До коментар #133 от "Дивуй":

    АМИ, АЙДЕ ДЕ.....ТЯ С УКРАЙНА СЕ МЪЧИ....
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Съдба

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "az #Контрапропаганда":

    От една страна УЖ се присъединяват, от друга се включват към ЕС и НАТО.
  • 140 Не се речете на сегашното Управление!

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ами да":

    Да не получите привикване от Корнела за разговор по МЪЖКИ.
  • 141 Отряд1

    11 7 Отговор
    Не го харесвам Орбан, но не мога да си изкривя душата - този път казва истината. Или по е това, което казва, се връзва с това, което знам. Русия не може да бъде победена в този военен конфликт и това трябва да е ясно на държавите, които изпращат оръжия. Посредством тези оръжия те просто подклаждат огъня… те искат още смърт. По- добре президента на Украйна да си ходи, защото той е сред основните причини за тези кръвопролития. Европа просто не иска мир в този регион, къде къде по- изгодни е задлъжняваща Украйна !? И къде къде по- изгодно е да се пробитата оръжията на военно- техническият комплекс, за да има място да се направят нови!?
    Кофти ми е за народът на Украйна, но те все още имат силата да поискат оставка на президента си…
  • 142 Аз, аз, аз

    7 12 Отговор
    Орбан, ти си боклук
  • 143 сценарии

    11 7 Отговор
    Ако излезем от НАТО веднага ще се основат Варненска и Бургаска Народни Републики и путин ще дойде да ги брани от нацистите.

    Коментиран от #163

  • 144 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 5 Отговор
    Да не би путин да е .......отишъл при кобзон на концерт,та войната да свърши??????
  • 145 Дългият

    6 8 Отговор
    Ей....Троянски кон ши..н..Вие сте за Евразийският Съюз...не за ЕС....
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Продажна червена измет

    6 7 Отговор
    Как спрят доставките на петрол и газ, мацва ке падне, те удължават войната, подлоги рублови
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Не смесвай понятията

    5 8 Отговор

    До коментар #103 от "ОРБАН":

    Ти все едно разбърка коняк с мастика.Онова в 1956 беше друго.

    Коментиран от #150

  • 150 ОРБАН

    4 8 Отговор

    До коментар #149 от "Не смесвай понятията":

    Друго ли.....съветски танкове нагазиха Унгария...що ли подобава много на Украйна.....
  • 151 МОГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    7 10 Отговор

    До коментар #146 от "Оооо не се плашой":

    То и в Украйна Путин тръгна за "минути"...ама нещо не стана....

    Коментиран от #155

  • 152 Ха,ха,ха

    11 6 Отговор
    Да се разплачеш от "хуманизма "на запада. Кучетата са защитен вид животни и ще вкарат човек в затвора ако ги нарани, а това ,че умират хора украинци и руснаци ,но все пак живи същества не ги притеснява ,дори пращат пари и оръжие да се самоизбиват. Какво двуличие! Това ли са европейските им ценности. Всичко е само лъскава опаковка . Започват да ме отвръщават.

    Коментиран от #153, #156

  • 153 Гост

    5 8 Отговор

    До коментар #152 от "Ха,ха,ха":

    По добре се запитай,дали може да асимилираш нещата...и как да стане Мира,след като предложенията на Москва са тотално неприемливи.....
  • 154 МОГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    5 8 Отговор
    Пушечно месо в Украйна....
  • 155 64 КМ КОЛОНА В НЕБИТИЕТО

    8 5 Отговор

    До коментар #151 от "МОГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ":

    Верно така стана.....
  • 156 Хахаха

    11 7 Отговор

    До коментар #152 от "Ха,ха,ха":

    То това е един важен резултат от днешната ситуация - хората видяха на живо сатанистската същност на елита на запада. Не на хората. Част от хората и там са против техните сектанско- либерални античовешки
    ценности.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 УРАААА

    10 4 Отговор
    ИМАЛОИ умни хора в ЕС
  • 159 ОРБАН

    6 10 Отговор
    АКО РУСНАЦИ ТЕПАТ УНГАРЦИ.....С ЦВЕТЯ И ПЕСНИ ЛИ ШЕ ГИ ПОСРЕЩНЕШ...

    Коментиран от #170

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Продажна червена измет

    5 10 Отговор
    Как спрят доставките на петрол и газ, мацва ке падне, те удължават войната, подлоги рублови
  • 162 Анонимен

    1 2 Отговор
    Салашист
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Мдааа

    8 8 Отговор
    Орбан му е лесно! Защото НАТО го пази! А ако НАТО не го пази, ще пее друга песен! Абе я ги фърлете вън от НАТО унгарците!

    Коментиран от #167, #178

  • 165 ЧОВЕК

    11 2 Отговор
    КАНДИДАТИРАЙ СЕ ЗА ПРЕМИЕР И ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!ИМАХМЕ ВЕЧЕ жалък канадец за премиер.НЕ ПРЕЧИ ЧЕ СИ УНГАРЕЦ.......

    Коментиран от #169

  • 166 Линкълн

    4 4 Отговор
    Това беше атни западно и русофилско изказване на Унгареца
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Ади

    7 7 Отговор
    горкият, съвсем се побъркал от руската пропаганда и лъжи:)))
  • 169 Хахахаха

    9 8 Отговор

    До коментар #165 от "ЧОВЕК":

    Умен, умен! Умен е! Нито от ЕС излиза, нито от НАТО! Па вие искате да излизате щот сте тъ...и!

    Коментиран от #175

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Въъъъннннннн

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Кукуригуууууууу":

    н. ...ато и г......екс.....мия съюз🤧🤧🤧
  • 172 стоян георгиев

    6 10 Отговор
    орбан е престъпник.
  • 173 ОРБАН,

    4 7 Отговор
    АКО РУСНАЦИ ТЕПАТ УНГАРЦИ ШЕ СВАЛИШ ЛИ ГАЩИТЕ ????
  • 174 ОРБАН,

    3 6 Отговор
    БЪРЗО ЗАБРАВИ ...1956г.
  • 175 Тъъъъъъъ....

    1 2 Отговор

    До коментар #169 от "Хахахаха":

    Си ..тииии
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Тъпан

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    ДебиЕнаМайкатиСина.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Фейсконтрол

    3 1 Отговор
    Орбан прилича на пенсиониран келнер от Китен. И разсъждава като такъв. Какво е работел на младини?
  • 180 уточнение

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "МАГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ":

    Тва е щото Путин ги пази щото са бивши руснаци иначе ти да видиш.
    На всеки руски специален оператор(войник 😀) е наредил да дава 5 (пет) предупредителни изтрела във въздуха преди да стреля намесо.
    Който не изпълнява му се отнемат трофейните тоалетни чинии.
    И стрелят по детските градини с пво ракети не щото им взривиха 30 склада с оръжие, а щото са изумителни хуманисти.
    А за който и бг политик да прочетеш - всичките са точно като Обран -всичките на руска хранилка и с руски юзди.
    Само че за бегето явно има други нареждания и планове.
  • 181 Аристотел Български

    5 1 Отговор
    Ми да изкарва Унгария от ЕС, да видим само за месец кво ще стане, ще го ззамерат унгарците с камане чак до Камчатка. Малко ли милионе присвоий още навремето от вноса на руски газ и петрол в Унгария. Тия приказки да ги приказва на пенсионерите от Ботунец.
  • 182 Лина

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Фейсконтрол":

    Може би докато е бил студент по право

    Коментиран от #183

  • 183 Фейсконтрол

    5 1 Отговор

    До коментар #182 от "Лина":

    Аз питах какво е работел на младини,а не какво е учил. Защото много келнери работят като келнери,а са учили право. И Орбан няма един ден трудов стаж за това, за което е учил. За негов резил е завършил квалификация чрез организация на Сорос,а сега изгони организациите на Сорос от Унгария. За ирония на съдбата също така е правил речи против руската окупация и войски в Унгария,а сега възхвалява Русия,като че ли нещо са му дали. И най-вероятно му дават.
  • 184 Абсолютно

    3 6 Отговор
    прав е Орбан . Политик държавник защитник на националните интереси а не лакей продажник като нашите маскари . Да имахме и ние един Орбан в не тикви, канадски слуги,или шоу артисти и куп други такива слугуващи на всички но не и на родината си
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Наги

    6 1 Отговор
    Орбан, Орбан, объркано човече. Поне се опитай да вкараш малко логика в това, което казваш. Позор си!
  • 187 Наги

    4 0 Отговор
    Орбан, Орбан, объркано човече. Поне се опитай да вкараш малко логика в това, което казваш. Позор си!
  • 188 ОРБАНЕ

    3 0 Отговор
    Ако руснаците ТЕПАТ унгарци, ще свалиш ли гащите... Бързо забрави 1956г.
  • 189 Дано

    0 1 Отговор
    Дано и нас някой ден ни управлява такъв човек, а и не само нас, а целия западен свят да управляват такива хора - с разум в главата! Няма едно твърдение от изказването му, което да е неистина или неразумно.
  • 190 Алтернативи

    0 1 Отговор
    Алтернативата на "мисленето на Орбан" е насилствено или под прикритие "демократизиране" на чужди държави, битки за петролни находища, битка за световна хегемония, експлоатация на развиващите се държави, едностранен контрол на световните пазари, завоалирано репресиране на собственото население. И ние, като част от Запада, подкрепяме тази алтернатива.
  • 191 Аноним

    0 0 Отговор
    Орбан е прав, защото доставките на оръжие са бавни. Ако се дадат на украинците достатъчно оръжия и то бързо, войната ще приключи бързо
  • 192 Кос

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Тодор Димов":

    "Русия нападна Украйна" - кафа от папагали. Дори петокласник, би си задал въпроса - Защо?
Новини по държави: