Last news in Fakti

26 Юли, 2022 20:09 1 422 6

Турция работи по споразумение за горивата, подобно на това за зърното

  • турция-
  • зърно-
  • горива-
  • споразумение-
  • хулуси акар

Това заяви днес турският министър на отбраната, Хулуси Акар

Турция работи по споразумение за горивата, подобно на това за зърното - 1
Източник: БГНЕС

Турция разработва споразумение в сферата на горивата, аналогично на подписаното на 22 юли споразумение за износа на украинско зърно. Това заяви днес турският министър на отбраната, Хулуси Акар, в интервю за арабския телевизионен канал "Ал Джазира", цитирано от ТАСС.

По думите му споразумението, за което става дума, ще способства за решаването на глобалната енергийна криза, но други подробности за подготвяния документ засега не се съобщават, предаде БТА.

Министърът на отбраната на Турция също така е отбелязал, че страната му работи над планове за безопасен транспорт на зърно от украинските пристанища. Той е потвърдил, че корабите, които ще превозват продоволствията, ще преминават през инспекция от страна на представители на Русия, Турция, Украйна и ООН, за да не бъде допусната контрабанда на оръжия и да се изключат провокации.

С посредничеството на Турция и ООН Киев и Москва подписаха на 22 юли споразумение в Истанбул за възобновяване на доставките на украинско зърно от украинските черноморски пристанища, което ще облекчи международната продоволствена криза.

Сделката предвижда установяването на съвместен координационен център в Истанбул, който ще извършва инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще гарантира сигурността на маршрутите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    15 3 Отговор
    Настъпи период, когато се проявяват истинските Империи и истинските роби. Всичко останало Бла Бла...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами дано да успее

    8 1 Отговор
    Преди 2 дни се върнах от Турция, там бензина е между 22 и 25 лири. Щом в Турция е успял, защо да не успее и другаде.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Енергото

    4 0 Отговор
    Това което не успяха да направят ПЕТТЕ(5) големи държави го направи Турция дано и с енергийната криза стири нещи.
Новини по държави: