Last news in Fakti

29 Юли, 2022 17:05 776 2

Франция може да помогне на Филипините в атомната енергетика

  • атомна енергетика-
  • аец-
  • франция-
  • филипини-
  • атомни централи

Представители на френското правителство са се срещнали с членове на кабинета на Филипините

Франция може да помогне на Филипините в атомната енергетика - 1
Снимка: Shutterstock

Франция е готова да помогне на Филипините за развитие на програма в областта на атомната енергетика.

„Интересът е очевиден. Имаме опит и знания в различни сектори на възобновяемата енергетика, в това число и в атомната индустрия“, заяви посланикът на Франция във Филипините Бишел Бокоз. И добави, че представители на френското правителство са се срещнали с членове на кабинета на Филипините и атомната енергетика е била сред обсъжданите области, в които Париж и Манила могат да работят заедно. По думите ѝ проект с използването на малки модулни реактори е по-реалистичен, отколкото разконсервирането на АЕЦ „Батаан“.

„АЕЦ „Батан“ трябва да бъде оставена в миналото, защото технологиите толкова много се развиват, че няма смисъл да се работи над такъв проект. Нейната мощност е толкова голяма, че за нормалната ѝ експлоатация ще трябва значителна модернизация на разпределителната мрежа. Така че изграждане на малки модулни реактори вероятно е доста по-реалистично от гледна точка на спецификата на географското положение на Филипините“, отбеляза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    🤫🤫🤫
    " ... възобновяемата енергетика, в това число и в атомната индустрия“
    🤫🤫🤫
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    Ядреното гориво нито е ВЪЗОБНОВЯЕМО, нито е ЕКОЛОГИЧНО ‼️‼️‼️