Тема: Украйна

3 Август, 2022 15:15 3 239 23

Русия се похвали с унищожена украинска диверсионна група в Луганска област

  • украйна-
  • русия-
  • хаймарс-
  • донбас-
  • донецк

Местоположението на украинските войски е било установено чрез използване на безпилотен летателен апарат, като след това е бил нанесен артилерийски удар

Русия се похвали с унищожена украинска диверсионна група в Луганска област - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На територията на самопровъзгласената Луганска народна република (ЛНР) е била унищожена украинска диверсионна група, действаща в тила на руските войски, съобщават от "Росгвардия", национална служба на Руската Федерация, намираща се под подчинение на президента на страната.

"В Луганската народна република спецназовци от Росгвардия встъпиха в бой с диверсионно-разузнавателна група на противника. След огневия контакт противникът се оттегли в горски масив", цитира официалното прессъобщение агенция "Интерфакс".

Още новини от Украйна

В последствие местоположението на украинските войски е било установено чрез използване на безпилотен летателен апарат (дрон), като след това е бил нанесен артилерийски удар.

"Намерени са 6 тела на украински военнослужещи, както и преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК), гранатомет РПГ-7, гранатомет с чуждестранен произход, над 2 килограма тротил, амуниции за ПГ-7, около 400 гранати, патрони и взриватели, радиостанции чуждестранно производство, автомати Калашников, муниции и екипировка", се казва още в съобщението.

Руското министерство на отбраната вероятно се опитва да успокои притесненията, които ефективното използване на американските HIMARS от страна на Украйна предизвиква у руските военни. Такава цел вижда Институтът за изследване на войната (ISW) зад твърденията за унищожаване на пусковите установки в Украйна.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че руските сили са унищожили шест американски установки HIMARS и друго военно оборудване, доставено от Запада в Украйна, в конферентен разговор с ръководството на руските въоръжени сили на 2 август. Руското министерство на отбраната също така публикува видеоклип, в който твърди, че е унищожило сграда, в която са се намирали две пускови установки HIMARS в Харковска област на 1 август.

Твърденията бяха отхвърлени от украинската страна, а началникът на украинското командване "Юг" Андрий Ковалчук заяви, че руските сили не са унищожили никакви HIMARS.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теодор Рузвелт

    17 58 Отговор
    53 населени места си върна Украйна а Русия се хвали че убила диверсионна група, че избива цивилни, че прави кражби на зърно хладилници и обира банки, и това било най силната ядрена армия на БРИКС

    Коментиран от #7

  • 2 Летописец

    36 9 Отговор
    След огромните смешни хвалби на киевската хунта за безброй свалени ракети , ето и нещо по-реално : "Освен това ВКС на Русия атакуваха пункта за временно дислокиране на подразделението на 81-ва аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна в Николаевка (ДНР), в резултат на което бяха убити повече от 50 украински националисти.

    Конашенков каза още, че командирите на 132-ри разузнавателен батальон на въоръжените сили на Украйна са отказали да изпълнят заповедите на своите началници. Те напуснаха бойното поле в района на Норцовка (Харковска област), преминаха с личния си състав река Северски Донец и заминаха за пункт за временна дислокация."

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Българин

    13 38 Отговор
    Русия е N°1 на хвалбите и фейковете!
  • 4 ха ха хааа

    4 26 Отговор
    Сега русоснята почва с хвалби , но никога няма да спомене , че може да е и пропагандонска статия ... А са базиране ..😁
  • 5 Пич

    29 6 Отговор
    Е няма що.....!!! След толкова лъжи , изхвърляне на пушилка , вземе , та се промъкне и някоя такава новина !!! Съсипва се целият труд на Дойче веле !!! Мъка , мъка.....!!!
  • 6 Теодор Рузвелт

    7 30 Отговор

    До коментар #2 от "Летописец":

    Страшен летописец, направо си личния историк на путин , четеш усърдно про кремълски сайтове и лично Шойгу те информира за националистическите жертви на хунтата в Киев а демократичното правителство на Путин заслужило да си върне Аляска , ето такива като теб предадоха Левски и все още дърпат конците на България с про кремълските партиии ГРОБ, ДПС на Ердоган , Израждане и НЯма такава партия и про кремълския радев

    Коментиран от #11

  • 7 Свести се

    34 8 Отговор

    До коментар #1 от "Теодор Рузвелт":

    Бе , соросоиди ! В Украйна няма толкова населени места , завладени от Русия ! Как тогава да си ги върнали украинците ?!

    Коментиран от #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ама тва да не е от месец май?

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Летописец":

    Дамска на един руснак го питам дали знае за хаймарса.Вика,ама тва са стари оръжия..и добавя,украинци,ами уже прадалис.Както и Украина уже прадалас.
  • 10 Бебенце

    8 32 Отговор
    Рушляците се хвалят, с мира който носят в Украйна като убиват украинци. Благодарим ви кръволоци.
  • 11 Летописец

    24 6 Отговор

    До коментар #6 от "Теодор Рузвелт":

    Информирам се от официална агенция . Но няма да я спомена , За да не бъде затворен достъпа и до нея , както русофобската власт в София направи с десетки чужди медии и стотици IP адреси .

    Коментиран от #13

  • 12 Бесен _Язовец

    27 5 Отговор
    Руснаците не са се похвалили защото това е ежедневие за тех, просто списвача е ровил и е извадил инфото от Телеграм канала на министерството на отбраната на Руската Федерация
  • 13 Теодор Рузвелт

    3 15 Отговор

    До коментар #11 от "Летописец":

    Ти туко що я спомена на службите, лично твоя айпи адрес ще бъде проследен до тодзи сайт от който се информираш, но сайта си е сайт а достоверна информазция от сигурен разузнавателен източник е друго

    Коментиран от #16

  • 14 Бесен _Язовец

    7 3 Отговор
    Анадол Стайков похвали с шаркавия си г... ЪЗ
    .
  • 15 Иванушка  🇷🇺

    8 3 Отговор
    Само така, хуманно неутрализирани и обезвредени.
    В XXI век няма място за насилие ))
  • 16 Летописец

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Теодор Рузвелт":

    Браво , Тошко ! Сега блокирай и "Интерфакс " , защото съдържанието на статията горе едва ли ти харесва ! 😜
  • 17 не са компютри а компоти

    3 15 Отговор
    Като се има предвид колко лъжат от РФ, по скоро украинска диверсионна група е унищожила руски военни чсти в Луганск.... как беше....не са компютри а компоти....
  • 18 да питам

    5 7 Отговор
    А "спецназовците"изпращат ли още "стоки" от беларуските пощи ...🤭
  • 19 Hi Анатоли...!

    9 1 Отговор
    Ще те уволнят бе човек...!Как може дори и да допуснеш,че можеш да пишеш за успехи(дори и незначителни) на руската армия ?!?!
  • 20 Запознат

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Свести се":

    Има, повечето от освободените са в Херсон. Вчера край Бахмут 360+ вагнеровеца са отишли на Кобзон, излез от стъклената стая робе.
  • 21 Бебенце

    3 6 Отговор
    Виждали ли сте мир да се носи с пушка? Ето вижте руснаците!
  • 22 Аха

    0 2 Отговор
    Колкото 6те Хаймарса които се оказаха стари камиони. Верваме.
  • 23 Атака, цел - Херсон

    1 0 Отговор
    Ама изстреля ли Свети Тюлпан първия ядрен боеприпас, идва началота на края и Свети Джавелин и Свети Хаймарс ще им остане само да четат главата за Апокалипсиса (и за Страшния съд).
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания