10 Август, 2022 22:15 2 109 12

Тръмп: Няма да свидетелствам

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • фбр-
  • републиканска партия

Решението на милиардера да се позове на конституционното си право идва няколко дни след като агенти на ФБР обискираха имението му в Мар а Лаго във Флорида като част от отделно федерално разследване

Тръмп: Няма да свидетелствам - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп заяви днес, че се позовава на Петата поправка и няма да свидетелства по гражданското разследване в щата Ню Йорк за бизнес делата му, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Автомобилният кортеж на бившия президент на САЩ пристигна към 9 часа тази сутрин в офиса на генералния прокурор на щата Летиша Джеймс. Час по късно той заяви, че "е отказал да отговаря на въпроси съгласно правото и привилегията на всеки гражданин, дадени му от конституцията на САЩ". В писменото си изявление той посочи, че преди се е чудел защо е нужно невинен човек да се позовава на Петата поправка, но сега знае отговора на този въпрос. "Когато твоето семейство, твоята компания и всички хора в твоята орбита станат мишена на необоснован и политически мотивиран Лов на вещици, подкрепян от адвокати, прокурори и Фейк Новинарски Медии, тогава нямаш избор", заяви Тръмп.

Т.нар. Пета поправка предоставя възможност на заподозрян да не дава показания, които могат да го уличат в престъпление, поясниха информационните агенции.

Решението на Тръмп да се позове на конституционното си право идва няколко дни след като агенти на ФБР обискираха имението му в Мар а Лаго във Флорида като част от отделно федерално разследване дали е присвоил секретни документи при напускането на Белия дом.

Гражданското разследване в щата Ню Йорк, водено от щатския генерален прокурор Летиша Джеймс, е по подозрения, че компанията на експрезидента "Тръмп организейшън" е раздувала цените на луксозни имоти и небостъргачи, с което е подвеждала наемателите и данъчните власти. През май Джеймс обяви, че нейното разследване е към края си и че в хода му са събрани солидни доказателства в подкрепа на предприемането на съдебни действия срещу Тръмп и/или неговата компания.

В петък "Тръмп организейшън" и нейният дългогодишен финансов директор Алън Уайсълбърг ще бъдат в съда във връзка с техен иск да бъде оттеглени обвиненията на окръжния прокурор на Манхатън срещу тях за данъчни измами по паралелно дело. По това дело, породено от разкритията на екипа на Летиша Джеймс, Уайсълбърг и компанията не се признават за виновни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шорос

    22 4 Отговор
    Иска да пре.бе и Тръповски
    Нема да се даваш Дони.
    Само така..
  • 3 Ххх

    22 0 Отговор
    Тояа е най-жалкия сайт. КЪДЕ Е СВОБОДАТА НА СЛОВОТо?? КАК ЩЕ ПРЕМХАТЕ КОМЕНТАРИ В КОИТО НЕ НАСАЖДА ОМРАЗА, НЕ СА ОБИДНИ И НЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ПРЕВРАТИ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боко Бандита

    10 3 Отговор
    Тръмпи нямаш Каскет като моя да те пази. Мен с пръст не могат да ме пипнат въпреки че 12г. източвах държавата. Крадох крадох като не видял и сега копче не могат да ми кажат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ужас

    10 2 Отговор
    С тия непрекъснати долни номера, тия зорлем ще направят всички хора по света фенове Тръмп.

    Коментиран от #12

  • 8 Да бе да

    3 10 Отговор
    "Тръмп: Няма да свидетелствам"😬🙄

    Писателчето е прпуснало да напише , че отказваш да свидетелстваш срещу себе си 😁, това е 5тата поправка!

    Та щом отказваш , значи има защо !
    Няма да се учудя ако селяка тръмп , избяга при жужето 😁🤗🤑
  • 9 Тръмпист

    10 2 Отговор
    Тръмп е пич. Да не забравяме, че ако Той не беше свален с подправени изборни резултати, отвратителната война в Украйна нямаше да започне, защото ЕС и Русия щяха да наложат справедливите Мински споразумения
  • 10 Тръмп, Тръмп, че пляс

    1 7 Отговор
    Байдън трябва да затвори Тръмп в Алкатрас, за да спре да вреди на Америка и Света!
  • 11 Човек

    0 4 Отговор
    Феновете на Путин са също така фенове на другаря Си и на оранжевия мошеник с шестте фалита. Случайност? Не мисля.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.