Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Август, 2022 11:53 1 919 123

Зеленски: Русия използва Запорожката АЕЦ за ядрен шантаж

  • украйна-
  • русия-
  • запорожка аец-
  • ядрен-
  • шантаж

Украйна се цели в руски войници, които стрелят по най-голямата атомна електроцентрала в Европа или я използват като база за стрелба

Зеленски: Русия използва Запорожката АЕЦ за ядрен шантаж - 1
Източник: БГНЕС

Украйна се цели в руски войници, които стрелят по най-голямата атомна електроцентрала в Европа или я използват като база за стрелба, докато страните от Г-7, страхувайки се от ядрена катастрофа, призоваха Москва да изтегли силите си от централата, предава Ройтерс.

Украйна и Русия си размениха обвинения за множество инциденти с обстрел на Запорожката АЕЦ в Южна Украйна. Руските войски превзеха централата още в началото на войната, цитира news.bg.

"Всеки руски войник, който или стреля по централата, или стреля, използвайки централата като прикритие, трябва да разбере, че става специална мишена за нашите агенти от разузнаването, за нашите специални служби, за нашата армия", каза президентът Володимир Зеленски във вечерното си обръщение в събота.

Зеленски, без да даде подробности, повтори твърденията, че Русия използва централата за ядрен шантаж.

Съоръжението се намира на южния бряг на река Днепър и черпи вода от голямо водохранилище. Украинските сили, контролиращи градовете на отсрещния бряг, са подложени на интензивни бомбардировки от страната, контролирана от Русия.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк обвини Русия, че е "ударила частта от атомната електроцентрала, където се генерира енергията, която захранва южната част на Украйна".

"Целта е да ни откачат от (централата) и да обвинят украинската армия за това", написа Подоляк в "Туитър".

Международната агенция за атомна енергия, която иска да инспектира централата, предупреди за риск от ядрена катастрофа, ако боевете на територията на централата не спрат. Ядрените експерти се опасяват, че боевете могат да повредят басейните за отработено гориво на централата или реакторите.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова за създаването на демилитаризирана зона около съоръжението в Запорожка област, което все още се управлява от украински техници.

В събота Руската служба публикува интервю на украински инженер, който описа ситуацията в Запорожката АЕЦ.

Хората масово напускат близкия град Енергодар с лични автомобили, тъй като се опасяват от ядрена авария.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова критикува в петък отношението на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН) към събитията, случващи се около Запорожката атомна електроцентрала (АЕЦ), като обвини институцията в "отричане на очевидните факти, свързани с украинският обстрел" на мястото.

Украйна се опасява и че Русия може да насочи останалите мощности на централата към окупираните от нея територии, включително Крим, като така големи части от Украйна може да останат без ток. От своя страна Русия предупреди, че заради постоянните обстрели може да реши да консервира Запорожката АЕЦ.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а Зеленски

    79 9 Отговор
    използва Ес и уса за паричен шантаж... доказано е ,че за 4 месеца с жена си са присвоили над 5-7 милиарда долара помощи за украина!!! и продължават да присвояват

    Коментиран от #42

  • 2 КОТарАК

    6 47 Отговор
    нищо чудно и да се целят ,макар и не насериозно-искат мир вече , о акаха се лекичко
  • 3 АМАН ОТ ИДЬОТИ

    75 8 Отговор
    А НАМЕРЕТЕ МУ ДОБЪР ДОКТОР НА ТОЯ СМЕШНИК , ЧЕ ЗАПРИЛИЧАХМЕ НА КАРЛУКОВСКИ ПАЦИЕНТИ !!!
  • 4 Румен

    68 7 Отговор
    Абе смешник заради теб хиляжи невинни хора починаха да видим теб какво те чака

    Коментиран от #54

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 С любов

    46 9 Отговор
    Аз не вярвам на никой друг, освен на Зеленаки. Имам си портрет на стената, за да си го почитам и от вкъщи. Той е единственият президент, който никога не е лъгал и винаги би застанал най-отпред на фронтовата линия, като лидер и герой на Украйна. Слава на Америка.
  • 7 Путлерофоб

    10 70 Отговор
    Армия на Путлер превърна АЕЦ запорожие във военна база за да го използва като щит поради своята немощ.На тава какво му се вика ако не ядрен тероризъм? Дори машините зали на ректорите са пълни с оръжия в момента. Просто другите складове в областта са застрашени и масово унищожавани от ракетни попадения и “безаналоговата армия” използва за прикритие ядрени реактори за да не отстъпи позорно.

    Коментиран от #70, #83

  • 8 Да питам списвачката

    42 7 Отговор
    Има ли уцелен руски войник до сега. Защо все уцелват далекопроводи, сгради и други елементи от инфрастуктурата на ЗАЦ. Питам защото щом го пише е запозната!!!!!

    Коментиран от #10, #12, #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Путлерофоб

    7 58 Отговор

    До коментар #8 от "Да питам списвачката":

    Нека да разгледаме кой какви интереси има от обстрелите. Путлериския режим има полза да отреже централата от енергийната ситемна на Украйна, като обвини за това украинците и го прави. В това има много по-дълбока цел отколкото да лиши Украйна от електроенергия. В Украйна има излишък на електроенергия и предвид войната консумацията няма да се увеличи чувствително енергийната система на Украйна може и без тази АЕЦ, но вече има техническа готовност за реален износ към Европа, което би подкопало газовия шантаж на Путлер и освен това би осигурило допълнителни приходи на средства за Украйна. Тези неща се стреми да избегне Путлер, но като се изкара невинен и затова е цялата постановка около обстрелите. Сега да погледнем каква би била ползата на Украйна да обстрелва ядрената си централа.Единствено да обвини за това войските на Путлер, но нима това би променило нещо. Всички които биха били срещу Путлер вече са срещу него. Колкото и да се дискредитира още това не би променило нищо. Тези които не са срещу него дори и ядрена война да започне и света да затрие пак няма да си променят мнението защото са точно като него, а такива се подкрепят за да си запазят властта без значение на цената ако ще и света да свърши.За тях живота на никого не струва нищо пред вероятността те да не са на власт. Овен всичко друго един ядрен инцидент на украинска територия едва ли ще помогне с нещо на Украйна. Втора забранена зона именно в тази част на страната им е последното което им тряб

    Коментиран от #23, #28, #30, #31, #39, #50, #53, #59, #61, #63

  • 11 този

    46 7 Отговор
    Има нужда от сериозно лечение, Европа му предлага да отстъпи завладяно те територии и да мирясат но то пак си знае неговата, вече обикновенните хора на запад не вярват на запада, казват че Путин ще спаси света от разруха, и джендърство

    Коментиран от #20

  • 12 Путлерофоб

    5 44 Отговор

    До коментар #8 от "Да питам списвачката":

    Втора забранена зона именно в тази част на страната им е последното което им трябва.Не случайно те се съсредоточават в опитите си да започнат прогонването на окупаторите на Путлер точно от тази област. Тя е стратегически много важна за Украйна и то най-вече за икономиката и. Ядвали биха рискували да я превърнат в неизползваема за векове. А най сигурното доказателство за това на кого е дело обстрела ще се получи от развитието на ситуация и изключването на централата от украинската енергийна система.
  • 13 Тия украинцьие са по големи византийци

    37 4 Отговор
    И от византийците
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бушприт

    19 3 Отговор
    Сински: Ще има ядренна война. Скоро.
  • 16 Дъ-Ге

    45 8 Отговор
    Има ли нормални хора да вярват на тоя Зеленчук на снимката???? Пишете едно и също и интересно дали и самите джурналя си вярват на писанията. Та значи руската армия е разположила там артилерия, ракети, нурсове, мурсове и още и още оръжие и стрелят по украинските мирни населени места, а друга руска армия пък стреля по АЕЦа, където са разположени същите тая руска армия, дето стреля от там!!!!!! Абе ора, я се замислете малко поне. Логиката е на нула, а и мозъците на вярващите са още по-зле. Да не говорим, че тази централа никога повече няма да е на Украйна и ще обслужва ДНР и ЛНР. До къде може да стигне пропагандата. Прав е оня от хитлеровата Германия. Колкото е по-долна лъжата, толкова повече глупаци има да и вярват. Е. Явно човека залага на болшинството да му повярва, което е малообразовано и срича едва едва.
  • 17 А Византийците

    9 0 Отговор
    Са много стабилни и печени пичове ,но има и много долняци от тия византийци
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Вова

    2 15 Отговор

    До коментар #8 от "Да питам списвачката":

    Има. И то не един. А командирът на подразделението е специална мишена в едно с жена му и дъщеря му.

    Ударени са два електропровода. Един от З АЕЦ до З ТЕЦ, който вероятно вече е ремонтиран, и още един, който е в кримско направление, но повредата му е в Херсонска област, на много километри от централата. Той няма и да бъде ремонтиран поради отпадане на неговата необходимост.

    Коментиран от #40

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Украинцята са Най големите

    13 3 Отговор
    Византийци и от Византийците ,дори и гръцките Византийците им завиждат ,заради Византийщината им
  • 22 Думкайте я...

    5 17 Отговор
    Ганю с удоволствие ще поеме и стане лакмус за руска радиация... тя не лови освободени !
  • 23 Умен

    19 4 Отговор

    До коментар #10 от "Путлерофоб":

    И затова трябва да я разрушат и причинят ядрена катастрофа

    Коментиран от #38

  • 24 Дългият

    4 23 Отговор
    Точно......малко обекти има за превземане,ТЕ... се насочиха там за да могат да шантажират.....както с газа.....Кофти племе са...
  • 25 иван

    31 4 Отговор
    Руснаците се самообстрелват с американски ракети.Укрите са масово дрогирани
  • 26 хаха

    34 6 Отговор
    Зеленски ще бъде убит от ЦРУ(тези, които го охраняват), за да не издаде престъпленията извършени от САЩ, но тъй като е наркоман не може да осъзнае реалността и , че животът му е свършил. Подготвена е смяната на този тъп наркоман.
  • 27 Българка

    7 41 Отговор
    Гутериш и чантаджиите от ООН да организират международна комисия от експерти и да поемат към Запорожката АЕЦ на место, а не от разстоянение да прозовават. Неко поне малко си заработят заплатите. Застрашен е животът и здравето на милиони. Трябва международен контингент военни да бъдат разположени в района на АЕЦ, а руските варвари изгонени от там
    Русия за пореден път се доказва като държава-терорист. Чий го търсят руските нашественици на икраинска територия и то до АЕЦ?

    Коментиран от #32, #33, #35, #99, #102, #110

  • 28 На кво си

    29 3 Отговор

    До коментар #10 от "Путлерофоб":

    На същото като Зеления наркоман или нещо по - дизайнерска?
    Руснаците държат АЕЦа...кой ще стреля сам по себе си ...спирай другата, че скоро ще те копат.
    Запорожие поиска инспектори от ООН и МАГАТЕ , ма ООН някак много не иска да изпрати такива.
    Сигурно защото ще установят как фашистите украински обстрелват АЕЦ.
  • 29 Смешници

    31 3 Отговор
    Цял свят разбра и почна да казва истината кой стреля по централата,само Факти не са разбрали.Въпрос към факти,след като твърдите и вие като Зеленски че руснаците обстрелват атомната централа,защо точно Украйна не разрешава на специалисти от ядрената област и от ООН да посетят централата?????
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дългият

    4 18 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Браво...кефиш ме,....продължавай в същият дух.....
  • 33 Българин

    23 4 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    пак на дежурство? измъчи се
  • 34 Е и какво от това?

    22 3 Отговор
    Е и какво от това нас това не ни засяга, разкарай се краварска нагла и пропаднала лъжлива слуга!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Софиянец

    26 4 Отговор
    Когато наркоманите видят последствията от наркотиците върху този, сами ще ги спрат!
  • 37 Аршлох

    19 3 Отговор
    Има ли президента Люински нещо общо с една Моника която обичаше да посвирва на саксофон?
  • 38 Путлерофоб

    4 31 Отговор

    До коментар #23 от "Умен":

    Обстрелват избирателно.Ударите които извършват от армията на Путлер са насочени към електропроводите свързващи централата с енергийната система на Украйна.Проблема е, че путлериските “високото точни” оръжия са по ГОСТ и точната там е такава, че стават неприятни изненади.

    Коментиран от #55

  • 39 Дъ-Ге

    34 5 Отговор

    До коментар #10 от "Путлерофоб":

    Нещо ти куца логиката. В момента тази АЕЦ се намира в руски контрол. Така че много лесно може да дръпне шалтера за Украйна и да пренасочи тока накъдето си иска. Няма интерес да бъде унищожено нещо, което работи за теб. Тази земя е руска и зимата ще стане още по руска. Всички там са рускоговорящи и се редят на опашки за руски паспорти и в момента. По медиите може да се говори какво ли не, защото няма все още закони тук за лъжите изричани от тях. Защо ли не искат да отидат там на място, за да видят какво точно се случва, а и сателитите със сигурност показват откъде се стреля. Е. САЩ имат интерес да се демонизира Русия и всички медии услужливо го правят, па макар и с опашати лъжи. Щом не е наказуемо, какъв е проблема.

    Коментиран от #56, #66

  • 40 Ти да видиш

    16 2 Отговор

    До коментар #19 от "Вова":

    Бря, тез руснаци воювали с жените си и дъщерите

    Коментиран от #84

  • 41 Гост

    34 5 Отговор
    Защо й е на държава със 5000 ядрени ракети да използва АЕЦ за ядрен шантаж?

    Коментиран от #45, #74

  • 42 сороснерес

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "а Зеленски":

    да изключат тази АЕЦ и укропия ще е на тъмно за вечни времена..ще се върнат в 1клас..и ще използват конски фъшкии за топливо..Лошото „че възможно с българските боеприпаси/доставени за бандеровци/ бомбардират тази централа..с нашите бомби по нашите глави..като гръмне центарата България ще се затавори окончателно..
  • 43 МДААА

    22 3 Отговор
    Тоя има два избора: Или ТРИБУНАЛ или като актьор някъде в Аризона....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гочо

    2 17 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Защото ядрено нападение е едно...а случаен...сакатлък...съвсем друго...

    Коментиран от #60, #62

  • 46 Абе ние

    34 2 Отговор
    тука хубаво се дъвчем помежду си,кой за Русия, кой против, ама давате ли си сметка, че Зеления без да му мигне окото може да издумка я тая, я някоя друга АЕЦ и да направи цялата Европа ядрена пустиня за следващите поне 100 000 години. Тогава няма да има значение кой кого е поддържал или плюл, всички сме чао, айде живи и здрави и се молете да не съм прав.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гого

    3 18 Отговор
    Руските военно космически сили се нас аха.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 КОЛКОТО И ЛЪЖИ ДА КАЖЕ ТОЯ

    31 4 Отговор
    и колкото и пъти да го печатате - истината е една НАЦИСТИТЕ В КИЕВ искат да има 2 Чернобил. Стрелят всеки ден по АЕЦа. Хранилището за ядрени отпадъци, по , което падат снаряди е от открит тип по препоръка на САЩ. Нали си представяте каква територия ще се зарази от разрушаването му. Половин Европа гаранирано. Да, до САЩ няма да стигне, но до България със сигурност. Така, че внимавайте какво пишете за тези престъпници в Киев
  • 52 Изказване по сценарий

    17 2 Отговор
    На барлив слуга америка нищо ново .
    Може ли поне един ден без този омръзна чеснж на всички та даже и на на господарите му зад океана
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 проZд руZофил

    4 24 Отговор

    До коментар #4 от "Румен":

    Румба нещо си се объркал. Хиляди невинни хора бяха УБИТИ от идола ти Путин.
  • 55 Гост

    21 3 Отговор

    До коментар #38 от "Путлерофоб":

    Последно: избирателно ли обстрелват или обстрелите са насочени. Противоречиш си. Явно не си съвсем наясно с позицията си, а просто хейтиш, ей така, от русофобия.
  • 56 Путлерофоб

    7 28 Отговор

    До коментар #39 от "Дъ-Ге":

    Да централата може да бъде спряна и това ще бъде направено. Путлериския режим публично обяви такива намерения вече, но иска да има фалшиво оправдание за това и затова я обстрелват целенасочено и избирателно въпреки, че е под техен контрол. Точно както фабрикува оправдания за войната като цяло.

    Коментиран от #64

  • 57 Чочо

    29 4 Отговор
    Нали контра атакуват.Да си я превземат и спора приключва.Ето Укрите превзеха Бахмут и Пески, ама май беше обратното.Добре укрепени позиции, но вече при врага подъл, който сртахливо ги изтласква, а те триумфлно отстъпват.И 100 Хаймерси да имат, нищо не могат да направят, освен да лайят.Разказаха им играта с този АЕЦ, който май не са го строили Окрите.Иран се подигра с ЕС, като им отгоеориха :Ние сателити изстрелваме в космоса , а вие дърва за зимата събирате.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 И как да стане умнико

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "Гочо":

    ...да направиш сакатлък на самия себе си.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост

    24 3 Отговор

    До коментар #45 от "Гочо":

    И кой е този умник, който ще повярва на случайна ядрена авария в период на война? Никой няма да се върже, освен лековерниците на зеленото човече. Те вярват на всичко, което той им каже. Нормален стратег е наясно, че подобен финт няма да мине пред масите.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гост

    23 6 Отговор

    До коментар #56 от "Путлерофоб":

    Да наричаш геноцидът над мирни хора изфабрикувано оправдание, е точно в стила на поробителите от Анадола. Ясен си ми, ефенди.

    Коментиран от #69, #71

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Путлерофоб

    5 23 Отговор

    До коментар #39 от "Дъ-Ге":

    Дори и на дадена територия да живеят хора които се определят като принадлежащи към друга държава и говорещи друг език не променя по никакъв начин принадлежността на тази територия към международно призната страна част от която е. Това че някоя територия някога е била на дадена страна не и дава права над нея след като сега тя принадлежи на друга суверена държава с общо признати граници и статут. Границите на Украйна са признати от всички без агресора е Путлеристан. При това даже до преди 8 години тези граници бяха признавани дори и от Путлеристан, но изведнъж когато страната пое друга геополитическа ориентация Путлеристан взе да има претенции и да подклажда сепаратизъм.За всички жертви в Украйна включително и тези от Домбас има един виновник и това кремълската империя на злото сееща смърт заради лични интереси на върхушката и.

    Коментиран от #104

  • 67 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Гост":

    С този език,....рано или късно ще бъдеш...притворен...с този никнейм пиша от сума ти време...
  • 68 Зеленски трябва да бъде ликвидиран

    20 6 Отговор
    Този шизофреник и наркоман не трябва да живее.
  • 69 Руснаков

    9 2 Отговор

    До коментар #64 от "Гост":

    ..За кой геноцид пишеш...за сегашният ли....

    Коментиран от #100

  • 70 Абе

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "Путлерофоб":

    Ти беше ли там от къде имаш тая информация
  • 71 Путлерофоб

    5 26 Отговор

    До коментар #64 от "Гост":

    Геноцида го извършва Путлер и той е спрямо всички които не са от близкото му обкръжение. Тезата, че Русия нямала друг избор и защитавала руснаците живеещи в Украйна и затова нападнала е напълно несъстоятелна. А защо просто Русия не отвори границите си педи 8 години и не призова да се изселят всичките няколко милиона руснаци живеещи на украинска територия които се чувстват подтиснати или застрашени в Русия? Така те щяха да бъдат нъплно защитени без да пострада абсолютно никой. В Украйна да си правят каквото искат на своята територия след като там вече няма руснаци. Просто това е едно скриване на имперските амбиции на режима в Кремъл зад лъжите, че защитавали на живота на руснаците живеещи в Украйна. Напротив в момента режима в Кремъл жертва живота на много руснаци само заради интересите си , които нямат нищо общо с интереса на обикновените руснаци. Украйна в НАТО не е и не може да бъде никаква военна заплаха за Русия, защото балтийските стани отдавна са в НАТО и реално НАТО отдавна е на руската граница. Просто Украйна в НАТО значи край за всички имперски амбиции на Русия и тя се стреми по всякак начин да ги запази, защото режима в Кремъл се нуждае от тези амбиции за да може да си запази властта.

    Коментиран от #78, #97, #101

  • 72 Пешо

    19 4 Отговор
    Зеленски Ел Чапо, всеки ден обръща войната и реве, че някой друг му е виновен.Иска само оръжие и най вече пари.
    Тези пари някой трябва да ги връща един ден.Еуфорията със санкции не спира , но се прокрадват мнения и за спиране на оръжие и пари.Кой се отървал от старо желязо и ненужна техника срещу някакви пари добре, но останалите?!Фащ мобилизират в близост военни части , като БГ , Румъния,Полша и около Балтика, а сега и в Таджикистан.Май ще ги прикоткат да направят грешка и ще стане страшно тогава.Не случайно не включват някои от оръжията си .Голяма страна с обширна граница.Боата бавно удушава Зеления и до краят на есента се очаква да приключат с него.Ако неговото обкръжение не му види сметката.Изказване на ЦРУ анализатор и висш началник.

    Коментиран от #105

  • 73 Мишел

    11 3 Отговор
    Междувременно стана известно, че Иран е доставил първите двайсетина ударни и разузнавателни бойни дронове от договорените с Русия 1 000 броя.(Ирански източници)
    Доставени са и тренажори за обучение на операторите.
    Дроновете вече се използват в Украйна.

    Коментиран от #76

  • 74 Путлерофоб

    4 10 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    От безсилие и немощ. Ако само тя имаше 5000 ядрени глави това би било фактор, но не е така. Ядрените оръжия за разлика от времето на тяхното първоначално създаване вече не са средства с които може да се спечели война в съвременния свят. Вече ядрените оръжия са само средство което гарантира възпиране. Ако някой си позволи да използва ядрено оръжие ще има моментален отговор от другата страна и със света се свърша печеливш няма да има и не може да има.

    Коментиран от #106

  • 75 Убиден...

    1 8 Отговор

    До коментар #47 от "!!!?":

    Костя ти ли си?
  • 76 Това какво освен публично унижение?

    3 14 Отговор

    До коментар #73 от "Мишел":

    Позора край няма въпреки парадите на червения площад всяка година, но при парадните армии е така. Митовете вече рухнаха окончателно “великата безаналогова” армия на Путлер опря да моли за дронове от Иран и за войници от Северна Корея.Скоро сигурно ще се моли и на Китай за самолети.

    Коментиран от #81, #109

  • 77 БПФ

    17 3 Отговор
    За да има шантаж, трябва да има някакви искания. Какво точно искат руснаците, освен укpoпитеците да спрат да обстрелват атомната централа и да рискуват ядрена катастрофа, която ще отрови половин Европа? От друга страна - кой ще използва АЕЦ като оръжие в непосредствена близост до своя територия, при положение, че има 6000 ядрени бойни глави? Руснаците нямат абсолютно никакъв мотив да обстрелват централата, която така или иначе е под техен контрол, отделно че това ще е огромен удар върху международният им имидж.

    От друга страна укpoпонацистите имат очевиден мотив и да я обстрелват (за да обвинят руснаците - има достатъчно промити мозъци, които да им се връзват още на безумията, а и бясната пропаганда работи), от друга страна - за да принудят руснаците да им я предадат. А тя им трябва заради ОТРАБОТЕНОТО гориво - защото още преди войната тоя отврaтителен пaляк заплаши Русия в "мpъсна" бомба !!!

    Убеден съм, че и западните политици много добре знаят какво се случва и кой е виновен. Но те пък треперят от страх да се ни изкарат "путинофили", и затова не смеят да обуздаят психoпатът зеленски, който вече са свикнали да им заповядва. Затова се крият в кабинетчетата си като мишkи и само се молят всичко някак си да се размине... ама то един път: стомна за вода, два пъти: стомна за вода... нали знаете. Пасивността на урсулата, шолц и т.н. политическа пaплач в тая ситуация е не по-малко престъпление от действията на зеленски и клиkата му.

    Коментиран от #87

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 А50

    16 2 Отговор
    Тоя клоун заплашва децата ми с атомна катастрофа. Ще го направя на атоми тоз боклук с всичките му палячовци
  • 81 БПФ

    17 3 Отговор

    До коментар #76 от "Това какво освен публично унижение?":

    Русия не е молила никого за войници. Корея предложи помощ. Сирия също. Русия отказва, защото може сама да се справи с жaлката укpoпитешка измeт, която все още се държи, само защото се крие зад цивилни или в бункери.

    Това - 200 000-на атакуваща армия да мачка 700 000-на, отбраняваща се от укрепени позиции - е без аналог в историята на военното дело !!! Само за сравнение - при Дойран ген- Вазов с една дивизия изтреби 7 вражески. При добро командване, храброст и добра подготовка на бойния състав, 700 000 отбраняваща се от укрепени позиции армия, би трябвало да спре ефективно двумилионна атакуваща... ама това такъв като тебе, дето единственото оръжие, което е пипал в живота си, е онaя му работа, няма как да го разбере...
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ,за инф.

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Путлерофоб":

    Ти видя ли
  • 84 Вова

    2 12 Отговор

    До коментар #40 от "Ти да видиш":

    Не. Просто, когато генерал публично приказва глупости, бива утилизиран в едно с близките си. Възпитателно е, може пък следващият да пожали близките си или те да го възпрат.

    ВСУ провежда хуманни зачиствания. Ако не е непременно необходимо да ликвидираш пряка за теб заплаха, то я оставвяш да живее. За сметка на това активно се издирват адреси, телефонни номера, родственици и т.н. на лица на висши длъжности, отправили явни заплахи, държали се некоректно с пленени бойци и т.н.

    Те биват ликвидирани показно, като близките им известно време са подложени на страхово въздействие при запазване на възможността за комуникация. Така ще успеят да разкажат как ще умрат заради този дебил и заради главния кремълски дебил.

    Такиката е изключително ефективна. Луди, които ентусиазирано и идейно да воюват вече няма.

    Коментиран от #93

  • 85 Путлерофоб

    5 15 Отговор

    До коментар #78 от "Чочо":

    История си е история, но настоящето нещо съвсем друго. Не може когато на някой му хрумне да си решава да се уповава на границите на сраната му от миналото и да прекроява съвременната карта. По тази логика България може да поиска да се върни териториите от велика България и излаза на три морета. Точно това което иска да направи прави Путлер и се надява света да се примери с него е равностойно на това например Турция да анексира територии от България населени предимно с население което се определя като етнически турци и това да бъди прието от международната общност.Как ви си струва тази алтернатива? Ако Русия го направи и това бъде допуснато без последствия защо няма да направи така и Турция? Ами така ще направят и други. Какво ще се случи с международния ред?

    Коментиран от #111

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Вова

    4 3 Отговор

    До коментар #77 от "БПФ":

    Размазваща глупост! В Чернобил има много повече отработено гориво, а и там е с високо съдържание на плутоний. Бомби само да искаш да правиш...
  • 88 Истина

    5 3 Отговор
    Лъжеш гнидо!
  • 89 7777

    14 3 Отговор
    Ей, за тоя наркоман няма ни делник, ни празник бе! Шмърка, шмърка и почва кат развалена плоча едно и също всеки ден.
  • 90 Зззз

    10 2 Отговор
    И Д И О Т.
  • 91 дончичо

    6 2 Отговор
    Всъщност на къде тече река Днепър, че има и Южен бряг...мале,мале...Караски
    Края,кряя
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ти си типичен пример

    3 4 Отговор

    До коментар #84 от "Вова":

    за промит мозък.

    Коментиран от #95

  • 94 ЗЕЛЕНИЯ

    8 2 Отговор
    ТЕБЕ ТЕ БОЛИ МНОГО ГЛАВАТА И СИ СКЛОНЕН НА ВСЯКАКВИ ПОСТАНОВКИ С АЕЦ ЗА ПАРИ ВСЕКИ СИ ПЛАЩА НАКРАЯ И ЗА 2014
  • 95 Вова

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "Ти си типичен пример":

    Дал съм факти, а не мнение по тях. Как разбра какво е моето отношение към изложеното от мен, за да съдиш какъв съм?
  • 96 Папата

    12 4 Отговор
    Крайно време е Зеленски и дядо му Байдън да идат в Кремъл, и да целунат ръката на Путин, като искат прошка за греховете, които сториха! И да признаят, че Русия, винаги е била и ще бъде велика и силна во веки веков...
  • 97 дончичо

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "Путлерофоб":

    ШапшИ, убития дядо в Микрево какво е!?!? Ъкхм ...
    Ген оцид ,избиване на една геногрупа от друга...образовайте се! Руснаци и Украинци са от една геногрупа,както и ние,
    Седящият Бик е от друга. Не вийте срещу луната,твърде далече е и няма уши
  • 98 ха ха

    5 1 Отговор
    е ако искат да спират тока за южна украйна ,просто ще дръпнат шалтера , защо трябва да се самоубиват и да взривяват централа която си остава за тях
  • 99 Браво...👏👏

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Харесами написаното от теб, и аз мисля като теб, ако те срещна ще те цуна.

    Коментиран от #103

  • 100 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "Руснаков":

    Пиша за геноцидът над рускоговорящите в ДНР и ЛНР, от 2014 насам.
  • 101 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Путлерофоб":

    Колко да си умен. Каква е причината, заради която огромна маса мирни хора биха напуснали домовете си? Вие що не се върнете в прародината си, а търпите да сте малцинство? Значи зеленото избива руснаците в Украйна, а те ще седят да го гледат, така ли? Това да не ви е Меркел? Заядоха се с когото не трябва. Първо Минско споразумение - няма файда. Второ Минско споразумение - пак същото. Зеленото наруши и двете споразумения, подтикнат от запада, който лично беше гарант за тях. Е, не уцелихте човека и сега, ама що стана така?
  • 102 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    А американски самолети бомбардират мирно и демократично по целият свят. Разбрах те.
  • 103 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "Браво...👏👏":

    Това е мъж, най-вероятно е с по-космати гърди от твоите и сигурно се казва Али.

    Коментиран от #107, #108

  • 104 Престанете

    8 1 Отговор

    До коментар #66 от "Путлерофоб":

    Сложил си каруцата пред коня. По принцип правилни общи приказки си написал, но си пропуснал основното: Украйна в различен случай. Покрайнините които никога не са били държава, бяха създадени и признати като такава с благословията на Русия и запада, но под условие!!!! Чрез Меморандум Будапеща 1994. Иначе такава държава и до ден днешен нямаше да има. Освен това не си наясно кой и как забърка тази братоубийствена война, оставяйки Русия без друг ход.
  • 105 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Пешо":

    Поколения украинци ще се издължават на запада, че е разпалил и поддържал войната в домовете им. Ще ги хранят със зърно, ще им дават газ, метали, суровини за следващите сто години. С тази война Западът си уреди суровини за да си продължи разточителният живот още век.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Аааа......

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Гост":

    Па и мъж да е...че го....пра.
  • 108 Ей сега..

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Гост":

    Ще питам
  • 109 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #76 от "Това какво освен публично унижение?":

    Край на митът за слабата руска икономика. Санкции от цял свят, а тя си върви и не й пука. Никоя друга държава не може да понесе такъв икономически терор. Западът рухна от собственият си смешен замах. Уж те удрят, а тях ги боли. Смешници. Целият свят ги видя, какви псрковци са.
  • 110 Ааа не!

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Първата част на коментара ти е в десятката: "Гутериш и чантаджиите от ООН да организират международна комисия от експерти и да поемат към Запорожката АЕЦ на место, а не от разстоянение да прозовават. Нека поне малко си заработят заплатите. Застрашен е животът и здравето на милиони"-------Ама да беше спряла до тук! Щото при втората част вече те е хванало белото...или домашняка и си оплескала всичко.
  • 111 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "Путлерофоб":

    А ти защо си спокоен, че Турция няма да го направи? А като си толкова курназ, защо не искаш коридорът ни от 20км ивица на Бяло море, което ни се полага по чл 52 ли беше, от Берлинския договор?

    Коментиран от #113

  • 112 Мъж на хоризонта за реализации в 21 век

    2 0 Отговор
    Жалко че Украйна е нападната!
  • 113 Путлерофоб

    1 6 Отговор

    До коментар #111 от "Гост":

    Няма да го направи защото не е Путлеристан. Ердоган може да има някой общи характеристики с Путлер, но все пак гледа и интереса и на страната си, а не само властта си за разлика от Путлер. Колкото да териториите на бяло море те са загубени. Това че някоя територия някога е била на дадена страна не и дава права над нея след като сега тя принадлежи на друга суверена държава с общо признати граници и статут от останалите стани.Берлинския договор не е окончателния. Беломорска Тракия не е българска и България не може и не трябва никога да има каквито и да претенции към нея.Така се прави когато една страна загуби дадена територия населението избира дали иска да се изсели или иска да приеме да е част от новата страна.Това е нормален и естествен процес.Много българи са напуснали тези земи сред тях е и моя пра пра дядо други са избрали да останат там.

    Коментиран от #114

  • 114 Мишо

    5 1 Отговор

    До коментар #113 от "Путлерофоб":

    Путлерофоб означава страх от Путин. Успокой се, бъди смел, стани българофил!

    Коментиран от #115

  • 115 Путлерофоб

    2 4 Отговор

    До коментар #114 от "Мишо":

    Означава изпитване на омраза, презрение и отвращение от него и политиката му , а не изпитване на страх.

    Коментиран от #116

  • 116 Мишо

    5 1 Отговор

    До коментар #115 от "Путлерофоб":

    Фобия означава СТРАХ и реакцията на страхуващия се е омраза, отвращение. С какво те плаши Путин?

    Коментиран от #117

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Открай време

    3 1 Отговор
    Русия използва всичко възможно за шантаж !
  • 119 Ну погоди

    4 1 Отговор
    Зеленски, спри да плачеш и седни на масата докато е време, че вече изпусна множество шансове. Първо като ти предложиха да продължат с още 49 години наемането на Крим.
    Последва анексията. Европа ви потупа за гърба "не се притеснявай, ще ви вземем в НАТО"
    Не се си научихте от съдбата на Грузия и Чечените? Вече загуби много повече отколкото ако се беше споразумил за Крим и Донбас.
  • 120 Папата

    2 1 Отговор
    На куклата Зеленски му трябва биберон за да спре, да реве, а на белобрадия му дядо Байдън един чувал с памперси... От както свят светува Русия е на картата и ще продължи да я има, явно не мога да проумеят този исторически факт... Русия е била и ще бъде! Точка ...
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ СЪЩО СА ...ТЕРОРИСТИ!!!!!!!!!!!!!!Каза зеления
  • 123 ГОСПОДАРЯ КАЗВА КАК И КАКВО

    1 0 Отговор
    ТОЙ НЕ Е ВИНОВЕН..ИГРАТА/ВОЙНАТА/ СЕ ДИКТУВА ОТ ГОСПОДАРЯ,ТОЙ Е САМО СРЕДСТВОТО ЧРЕЗ КОЕТО ГОСПОДАРЯ МУ ВОЮВА...КАКВОТО МУ КАЖАТ ТОВА ГОВОРИ,КАКВОТО МУ НАРЕДАТ ТОВА ПРАВИ,ПОСОЧВАТ МУ ОБЕКТИТЕ ЗА РАКЕТЕН УДАР ...АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА Е ИЗБРАНА ЗА ДА СЕ РАЗШИРИ ВОЙНАТА ИЗВЪН УКРАЙНА ...И НЯМА КАК ,ТОЙ ПОЛУЧИ ОГРООООМНИ "ПОМОЩИ " И СЕГА Е ЗАВИСИМ,ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВА..ПОЯВИ СЕ ИНФОРМАВИЯ ,ЧЕ ТОЙ И ЖЕНА МУ СА ПРИБРАЛИ ОТ 4 -7 МИЯРДА ДОЛАРА..
Новини по държави: