Last news in Fakti

17 Август, 2022 22:05 1 866 2

Вицето на Тръмп: Оставете ФБР на мира

  • майк пенс-
  • фбр-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Федералните власти предупреждават, че все повече пламенни поддръжници на Доналд Тръмп изглеждат готови да нанесат удар по ФБР или други институции или представители на закона

Вицето на Тръмп: Оставете ФБР на мира - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс днес помоли своите колеги републиканци да спрат да се нахвърлят срещу ФБР заради претърсването на резиденцията на Доналд Тръмп във Флорида и осъди призивите на някои от съюзниците на бившия президент за орязване на бюджета на федералната служба, като заяви, че това е "също толкова погрешно", както опитите на активисти на демократите да лишат полицията от финансиране, предаде Асошиейтед прес.

Пенс също така каза, че "надлежно" ще обмисли дали да го направи, ако бъде помолен да свидетелства пред комисията на Камарата на представителите, която разследва щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година.

Призивите на Пенс за сдържаност дойдоха на фона на предупреждения от страна на служители от правоприлагащите органи за все по-големия брой заплахи срещу федерални агенти и правителствени обекти, откакто миналата седмица агенти обискираха "Мар-а-Лаго" като част от разследване на министерството на правосъдието, свързано с открити там по-рано тази година засекретени архиви от Белия дом.

Запитан какво си е помислил, когато е чул, че ФБР е претърсило дома на Тръмп, Пенс, който също като бившия президент обмисля дали да се кандидатира на изборите за президент през 2024 г., каза, че е притеснен от по негови думи политизирането на ФБР. Той добави, че министерството на правосъдието и главният прокурор Мерик Гарланд трябва да бъдат по-откровени за мотивите на властите да проведат обиска.

Но бившият вицепрезидент на Тръмп имаше и послание за републиканците. "Искам също да напомня на моите колеги републиканци, че можем да търсим отговорност от главния прокурор за неговото решение, без да атакуваме редовите служители на ФБР", каза той. "Републиканската партия е партията на закона и реда. Тези атаки срещу ФБР трябва да престанат. Призивите за лишаване на ФБР от бюджет са също толкова погрешни, колкото призивите за лишаване от бюджет на полицията", добави Пенс.

Федералните власти и частни наблюдатели на екстремизма предупреждават, че все повече пламенни поддръжници на Тръмп изглеждат готови да нанесат удар по ФБР или други институции или представители, които, според тях, са стигнали твърде далеч в разследването на бившия президент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Японеца

    6 0 Отговор
    Зрее нещо в САЩ! Ще видим байдън до къде ще го докара!