Last news in Fakti

9 Август, 2022 22:40 1 583 6

Вицето на Тръмп разкритикува ФБР

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • майк пенс-
  • републиканска партия-
  • фбр

Майк Пенс остро критикува претърсването от ФБР на имота във Флорида на Доналд Тръмп

Вицето на Тръмп разкритикува ФБР  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившата дясна ръка на Доналд Тръмп - бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс, разкритикува претърсването от ФБР на имота във Флорида на бившия президент, предаде Франс прес.

"Споделям голямото безпокойство на милиони американци след безпрецедентното претърсване на частната резиденция на президента Тръмп", написа в Туитър Пенс, който след две години би могъл да се окаже противник на Тръмп в битката за президентския пост.

Вчера вечерта Тръмп обяви, че луксозният му имот във Флорида е обискиран и както той се изрази "окупиран от много агенти на федералната полиция".

Консерваторите в САЩ единодушно казаха, че става дума за политическо преследване. Пенс, чиято реакция беше позакъсня, увери днес, че действията от вчера подкопават доверието на обществото в съдебната система на САЩ.

"След години, в продължение на които, беше констатирано, че агенти на ФБР действат на базата на политически мотиви по време на нашата администрация, трябва да се поправи впечатлението за пристрастност, което оставя правосъдното министерство", заяви Пенс.

Същевременно апелативен съд в съдебен окръг Колумбия постанови, че комисия в Камарата на представителите на американския Конгрес има правото да види данъчните деклрларации на Тръмп, предаде Ройтерс.

Това е пореден етап от дълга съдебна битка и сега тя се доближава до края си и има вероятност финансовите дела на Тръмп да излязат наяве преди изборите през 2024 г., посочва агенцията.

Тръмп бе първият президент на САЩ за последните 40 години, който не е публикувал данъчните си декларации, които биха разкрили детайли за имуществото му и за дейностите на семейната му компания.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    1 1 Отговор
    Краварчето, легално си се Набута в Гражданска война! Няма да имат Време да изнесът Войната по традиция. Хахахах
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нищо лично

    0 13 Отговор
    Профилактират предателя тръмп..рутинно
  • 4 разбира се

    6 0 Отговор
    Но пък за лаптопа на Хънтър и десетте процента за Дъ Биг Гай, ФБР не си мръдна пръстта 2 години въпреки че има лаптопа. А Пенс е бита карта и пак се включи със закъснение и то от немай къде по нареждане. Почти никой няма гласува за него, а и събира митининги колкото и Байдън събираше. Но дали американците и този път ще позволят да им инстралират още един Брандън.

    Коментиран от #5

  • 5 Да бе да

    0 7 Отговор

    До коментар #4 от "разбира се":

    "Но пък за лаптопа на Хънтър и десетте процента за Дъ Биг Гай, ФБР не си мръдна пръстта 2 години въпреки че има лаптопа."
    😅

    Стига бе !! Тръмпеску смени 3ма шефове на FBI, негови кандидати !
    Но ти още говориш за сина на Байдън? Мислиш ли , че ако е имало нещо , нямаше да разбереш ?
    Боже , боже 😘

    Коментиран от #6

  • 6 Пффф

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе да":

    Явно вярваш в приказките от хиляда и една нощ…