18 Август, 2022 17:00 2 460 11

Още руско злато е пристигнало в Швейцария през юли

  • злато-
  • швейцария-
  • русия

Общият внос от Русия е достигнал 23 милиона швейцарски франка през юли, което е най-ниската стойност от началото на годината, уточнява митническата служба

Още руско злато е пристигнало в Швейцария през юли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В трезорите в Швейцария през юли са постъпили 261 килограма злато от руски произход на стойност 14 милиона швейцарски франка, съобщава агенцията за финансова информация А Ве Пе (awp).

И този път благородният метал е преминал през Великобритания, преди да дойде на швейцарска територия, както и преди въвеждането на нови санкции.

"Пратките са в съответствие с мерките, действащи в момента на вноса им в Швейцария", посочи Федералната служба на митниците и сигурността по границите (OFDF). В началото на август Европейският съюз забрани прекия и непрекия внос на злато или произведения от злато, изнесени от Русия. Санкцията беше потвърдена от швейцарския Федерален съвет (правителството) на 4 август.

През юни митническата служба съобщи, че около три тона руско злато за били внесени в Швейцария през Великобритания през май, на стойност 194 милиона швейцарски франка. Швейцария има множество предприятия, които биха могли да претопят кюлчетата, припомня агенция Блумбърг.

Общият внос от Русия е достигнал 23 милиона швейцарски франка през юли, което е най-ниската стойност от началото на годината, уточнява митническата служба.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григор

    11 4 Отговор
    И какво от това?На Швеицарците това им е работата да съхраняват злато и всякаква валута.ЕС може да си дрънка или Фащ всякакви работи, но тези си знаят работата.Те са керванът.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 3 Отговор
    Нормално, Русия не продава Волфрам на цената на златото ‼️
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 5 Отговор
    "Колосалната афера ...."
    През октомври 2009 г. в Хонг Конг получиха пратка от златни кюлчета. Злато редовно се обменя между страни за изплащане на дългове или за уреждане на търговския баланс. Повечето злато по света се държи в трезори под наблюдението на специална организация, базирана в Лондон (IBMA). При получаване на пратката китайското правителство поиска специални тестове, за да бъде гарантирана чистотата и теглото на кюлчетата. В тях се правят четири малки дупки и златото се тества.
    Но официалните лица бяха шокирани, когато установиха, че кюлчетата са фалшиви. В тях имаше пълнеж от волфрам като само отвън бяха покрити с истинско злато. Кюлчетата, с редовни серийни номера, с произход от САЩ, са били държани във Форт Нокс. Говори се, че пратката е била от 5600-5700 кюлчета, като всяко тежи 400 унции 👿👿👿👿👿

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Поставянето на минуси , не променя фактите ‼️‼️‼️
    "...Въвеждането на фалшивото злато, тоест на волфрама, е започнало през 1991-1992 г., когато тогавашният президент Джордж Буш-старши започна своя многомилиарден проект Hammer за икономическото унищожение на СССР и Източна Европа, за кражбата на колосалния златен резерв на СССР, дестабилизирането на рублата и подкрепата за перестройката на Горбачов и Елцин.
    Волфрамът е идвал от „една страна от Източна Европа“ – най-вероятно от предишен стратегически запас от времето на СССР, който е бил получен като „трофей“ от Буш-старши през 1991-1992 г.
    1,3-1,5 милиона унции волфрам са били изпратени от Източна Европа в Панама, а след това по въздуха до Мена (щата Арканзас), когато губернатор там беше Бил Клинтьн, преди да стане президент на САЩ. От Мена волфрамът е бил изпращан за покриване със злато и подпечатване на кюлчетата. След това са били връщани в Мена, откъдето са пътували към трезорите на Форт Нокс или към Панама...."
    Знам, че е неприятно ‼️‼️‼️

    Коментиран от #9

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Жълтата фланелка":

    Не е тя! Аз съм ‼️
    И не е съчинение ‼️
    Сори‼️
  • 7 Анализатор

    8 3 Отговор
    Странно защо руснаците не вярват в сигурността на собствената си страна, на руската банкова система, на Путин в края на крайщата...?
    А вярват на швейцарските банки.
    Случаят е същият , като въпросът с образованието на децата на руските олигарси....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Браво...👏👏":

    Прочети първо какъв е бил поводът Архимед да извика "Еврика" ‼️
    Задачата с фалшивото злато е още от негово време ‼️
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: