Last news in Fakti

19 Август, 2022 16:23 1 186 11

Турция няма апетити към територията на Сирия

  • кюрди-
  • сирия-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • пкк

Ердоган отново отправи обвинения към САЩ

Турция няма апетити към територията на Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция продължава решително борбата си срещу тероризма в Сирия, както го прави още от времето на администрацията на президента на САЩ Барак Обама, а предупрежденията ѝ, че някой ден може да нахлуе изневиделица в тази страна, не са напразни. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изказване пред журналисти в самолета на връщане от посещение в Украйна вчера, предаде частната турска телевизия НТВ, съобщи БТА.

"Не е напразно, когато казваме "може да дойдем внезапно някоя нощ" (в Сирия, бел.ред.). Това ще бъде направено, когато му дойде времето", заяви Ердоган и добави, че никой не бива да поставя под въпрос готовността на Анкара да предприеме действия. Той отново отправи обвинения към САЩ, че оказват подкрепа на кюрдските бойци в Сирия, смятани от Турция за терористи.

"САЩ и коалиционните сили са тези, които на първо място подхранват тероризма в Сирия; правеха го безмилостно и продължават да го правят", каза той, визирайки подкрепата на САЩ за кюрдската милиция Сили за защита на народа (СЗН). Ердоган подчерта, че Анкара няма апетити към Сирия и че териториалната цялост на тази страна е важна за Турция.

"Ние не гледаме към територията на Сирия, защото сирийският народ са наши братя. Нямаме такъв проблем там. За нас е важна целостта на тяхната територия. Режимът трябва да е наясно с това", отбеляза той. Ердоган заяви, че Анкара поема отговорност за разрешаването на сирийския проблем в името на регионалния мир и за да защити Турция от заплахи. В отговор на въпрос дали ще започне процес на помирение между Анкара и Дамаск, Ердоган отговори, че "политическият диалог или дипломацията между държавите никога не могат да бъдат прекъснати" и изтъкна необходимостта от осигуряването на по-нататъшни стъпки.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаломов защо няма гащи да каже нещо подо

    13 3 Отговор
    САЩ и коалиционните сили са тези, които на първо място подхранват тероризма в Сирия; правеха го безмилостно и продължават да го правят", каза той, визирайки подкрепата на САЩ

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бриго

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шаломов защо няма гащи да каже нещо подо":

    Защото шалома е най-кухия еврин раждал се някога.
  • 3 Товарищ

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шаломов защо няма гащи да каже нещо подо":

    Руските товарищи ще дадат отпор и на хамериканския империализъм и ще победят в борбата с правдата иза сирия.

    Не им свършват силите на рашистите.
    А путлеристите само по план я карат тази СВО и так далее- само успехи и успехи
    а и удачи
  • 4 Бобо

    4 5 Отговор
    Вече не вярвам на Никого от съвременните "политици"

    След като Фюрера Владолф Путлер на 16.02.2022 години се правеще на ударен и не знаел за подготовката на над 150 хиляди руски войници, значи работата е тинтири-минтири.

    Сега доста ще го боли главата, ама Фюрера владолф путлер и да си отиде от този свят няма да е голяма загубата. Друг Путлер ще се е родил вече.

    Слава на Украйна!

    Коментиран от #6

  • 5 100% лъжа

    3 11 Отговор
    има апетит и то към всичките си съседи, никой около тях не ги обича.

    Коментиран от #11

  • 6 Ротшилд

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бобо":

    Слава на Хазария!
  • 7 Да бе

    3 9 Отговор
    Ердоган иска да избие кюрдите, за не си направят държава. А Путин иска Сирия. Там им се срещат интересите на диктаторите. Това договарят по между си. Няма да им се получи!

    Коментиран от #9

  • 8 Ну погоди

    1 0 Отговор
    Имаме апетит, имаме. 900 км. на 32 км. Което прави близо четвърт България. 🤫
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Батак

    1 3 Отговор
    Ам Гъл много знае, ама изборите идат и тоя път турските серсеми едва ли ще го изтърпят пак - особено с тая хипер инфлация и изпосталяла национална валута ( лира за десет стотинки)!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: