Last news in Fakti

23 Август, 2022 18:50 835 6

Брюксел: Темпото на присъединяване на Сърбия към ЕС зависи от синхронизирането с политиката в сферата на сигурността

  • сърбия-
  • европейски съюз-
  • александър вучич-
  • александър вулин-
  • косово

Всеки напредък на европейския път може да се основава само на истинска и последователна посветеност на европейските принципи, ценности и политики, заяви Владимир Билчик

Брюксел: Темпото на присъединяване на Сърбия към ЕС зависи от синхронизирането с политиката в сферата на сигурността - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Докладчикът на Европейския парламент за Сърбия Владимир Билчик заяви днес, че темпото на присъединяване на Сърбия към ЕС ще зависи от пълното синхронизиране с външната политика и политиката в областта на сигурността и отбраната на ЕС, което включва и въвеждане на санкции срещу Русия както и нормализиране на отношенията на Сърбия и Косово, съобщава белградският вестник "Политика".

Коментирайки посещението на министъра на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин в Москва, без да споменава неговото име, Билчик написа в Туитър, че "когато член на сръбското правителство изпраща послания против ЕС по време на официално посещение в Москва, в Европа всички забелязват това".

Всеки напредък на европейския път може да се основава само на истинска и последователна посветеност на европейските принципи, ценности и политики, заяви Билчик.

Той добави, че това включва синхронизиране на външната политика на Сърбия с политиката на ЕС. Билчик посочи, че "синхронизираността на Сърбия с общата външна политика и политиката на сигурността на ЕС остава най-ниската в региона".

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин вчера проведе среща с руския външен министър Сергей Лавров, по време на която той изтъкна, че "Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела санкции срещу Руската федерация и не е станала част от антируската истерия".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танк

    13 0 Отговор
    Ама те май започнаха да размисляг.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кирето

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "За Джуджето":

    И най-голям и велик в Света.
  • 5 Никакво ЕС

    3 10 Отговор
    Докато помияра Уйчич лиже тестикулите на Путин!
  • 6 Амдертлиев

    14 3 Отговор
    Абе сърбите акъл имат ли?Кой си купува билет за потъващ кораб?Все едно да си купиш билет за Титаник.Или сръбските политици си правят сметка,да усвояват малко докато корабът потъне.