Last news in Fakti

28 Август, 2022 12:07 1 577 4

Боклук се трупа по улиците на Единбург

  • боклук-
  • единбург-
  • шотландия-
  • обединено кралство-
  • стачка

Стачката на боклукчиите в Единбург започна на 18 август

Боклук се трупа по улиците на Единбург  - 1
Снимка: Shutterstock

По улиците на шотландската столица Единбург се трупат миризливи купчини боклук заради продължаващата повече от седмица стачка на сметосъбиращите фирми. Здравните власти предупредиха, че има заплаха за общественото здраве, предаде Асошиейтед прес.

В друга част на Обединеното кралство, в лондонския квартал Нюхам, заради спор около заплащането боклукчиите от вчера също прекъснаха за една седмица работа. Миналата седмица британците бяха предупредени да избягват десетки плажове, след като стана ясно, че след проливните дъждове има изливане на отпадни води в реки и в морето.

Здравните власти в Шотландия предупредиха местната власт, че ако трупането на отпадъци продължи, това ще се превърне в риск за здравето на хората и ще се наложи да се предприеме обеззаразяване на замърсените обществени пространства. Стачката на боклукчиите в Единбург започна на 18 август и се планира да продължи до 30 август. Ако обаче спорът за заплащането не бъде уреден, възможни са още протестни действия.

На фона на повишаването на цените и на инфлацията това лято в Обединеното кралство имаше поредица от стачки - заради протест на работещите в железопътния транспорт за няколко дни на практика той спря. В Глазгоу, най-големия шотландски град, другия месец за няколко дни може да затворят начални училища и детски градини, ако, както са обявили, не отидат на работа общинските служители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боклук който

    11 1 Отговор
    на нас ни казват, че е рдф и горят в тецовете ? Било екологично.
  • 2 бик томов

    5 2 Отговор
    Подготвили са шотландски Боко да им става кмет.
  • 3 Мдааа

    5 3 Отговор
    Така е. Демокрацията е мръсна работа. Не е за всеки. Хехе.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: