Last news in Fakti

29 Август, 2022 05:14 1 152 8

Лиз Тръс планира намаляване на данъците

  • лиз тръс-
  • великобритания-
  • данъци-
  • енергия-
  • помощ

Мярката ще представлява помощ за увеличените сметки за енергия

Лиз Тръс планира намаляване на данъците - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания фаворитът за лидер на Консервативната партия и премиер на страната Лиз Тръс ще даде приоритет на съкращаването на данъците пред преките плащания на всички домакинства като помощ за покриване на растящите енергийни сметки, ако стане премиер на страната, съобщи Би Би Си, позовавайки се на източник, близък до нея, предаде БНР.

Според сегашните разчети по принцип е предвидено всички домакинства да получат отстъпка от 400 паунда от техните енергийни сметки тази зима. От 1 октомври таванът за енергийните годишни сметки на домакинство се увеличава с 80%, съобщи по-рано енергийният регулатор "Ofgem".

Двамата кандидати да наследят Борис Джонсън – Лиз Тръс и Риши Сунак - са изложени на силен натиск да оповестят какви мерки смятат да вземат. Единственото, което Лиз Тръс е потвърдила досега е, че ще намали националната застраховка и „зеленото“ облагане. Близък до нея източник обаче е зявил, че тя е изключила пряка помощ за плащането на енергийните сметки. „Сънди телеграф“ спекулира, че Тръс ще се стреми към съкращаване на данък добавена стойност с 5%, което може да спести средно по 1 300 паунда на домакинство.

Екипът на Сунак коментира, че съкращаването на ДДС е „невероятно регресивна мярка“, която ще струва повече от 30 милиарда паунда. Член на екипа каза, че концепцията няма да се хареса на торите, а освен това през зимата най-сериозно ще бъдат засегнати трудещите се семейства и пенсионерите със средни доходи, които гласуват за консерваторите или нямат партийни пристрастия, което ще бъде подарък за опозиционната Лейбъристка партия. Ето защо, според Сунак, е необходима пряка помощ със сметките за всички с фокус върху най-бедните и пенсионерите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    То обещаването не е като даването ‼️
  • 2 Еднополюстният свят свърши

    12 2 Отговор
    Тази е фашист!
  • 3 свидетел

    8 0 Отговор
    тази с нищо не се отличава от средностатистическия островитянин - умна и красива като "голяма бяла птица".....
  • 4 Явно ще

    3 1 Отговор
    печатат много стерлинги
  • 5 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бъркаш България с тях. Обещавате български политици и не изпълнявате. И именно затова избягаха от Бг, за да се спасят от глада ви, стоварен на плещите им,Коце/българско знаме, бяло зелено червено
  • 6 Лошооо

    1 0 Отговор
    Уж беше в ремисия
  • 7 глоги

    0 0 Отговор
    фаворитката за лидерка на Консервативната партия и премиерка на страната Лиз Тръс
  • 8 зеленчук

    1 0 Отговор
    според Сунак, е необходима пряка помощ за сметките за всички с фокус върху най-бедните и пенсионерите. Просто Киро и Кокорчо помощ не дават. Българите продължават да беднеят. И да го ветролеят.
Новини по държави: