Тема: Украйна

29 Август, 2022 15:47 874 6

Инспекцията на МААЕ в Запорожката АЕЦ ще започне в сряда

  • инспекция-
  • запорожка аец-
  • маае-
  • украйна-
  • русия

И ще продължи до събота

Инспекцията на МААЕ в Запорожката АЕЦ ще започне в сряда - 1
Източник: БГНЕС

Инспекцията, която Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще направи в Запорожката АЕЦ, ще започне в сряда и ще продължи до събота, съобщава в днешния си брой в. "Уолстрийт джърнлъл".

По-рано генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси съобщи, че мисията на организацията за Запорожие вече е сформирана и че ще започне работа тази седмица.

Инспекторите ще оценят физическите щети, нанесени на съоръжението, както и работоспособността на системите за сигурност и охрана. Освен това специалистите ще дадат оценка на условията на труд на персонала и ще предприемат бързи мерки за гарантиране на сигурността на Запорожката АЕЦ.

Постоянният представител на Русия в международните организации във Виена Михаил Улянов също каза, че "в момента мисията е на път".

Запорожката АЕЦ, която се намира близо до град Енергодар, е под контрола на руските сили. През последните седмици тя многократно стана обект на обстрел, за което Киев и Москва се обвиняват взаимно, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е,и?

    8 2 Отговор
    Даже знаем и как ще завърши.С геьове работа не се прави..
  • 2 днешни новини

    4 1 Отговор
    ВСУ продолжили массированные обстрелы Энергодара перед намеченным визитом миссии МАГАТЭ
  • 3 визираш себе си нали.

    2 0 Отговор
    айде бегай да изринеш на прасето и после пак ела.
  • 4 Иванушка  🇷🇺

    2 0 Отговор
    "...ще ..."

    Дългият житейски опит ме е научил че Ще = Не
    Нека първо да пристигнат ))
  • 5 Иванушка 🇷🇺

    1 8 Отговор
    Американците приключиха със Садам за 2 седмици на хиляди километри от САЩ. Безаналоговата армия на Путин не можа да преваеме град на 100 километра от собствената си граница. Уж бяха унищожили цялото ПВО и авиация на Уккрайна ,а сега ги е страх да летят там и стрелят от стотици километри. Потънаха им 15 кораба без Украйна да има флот.
    Крадлива и корумпирана сган управлява Русия и за това ще изгубят тази война

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: