Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Август, 2022 09:17 831 2

Латвия регистрира над 37 000 бежанци от Украйна

  • латвия-
  • бежанци-
  • украйна-
  • война-
  • територия

От които 32 097 са получили разрешение за пребиваване с право на работа

Латвия регистрира над 37 000 бежанци от Украйна - 1
Източник: БГНЕС

От началото на пълномащабната агресия на Русия, Латвия е регистрирала 37 332 бежанци от Украйна, от които 32 097 са получили разрешение за пребиваване с право на работа.

Според Укринформ Delfi съобщи това с позоваване на последните статистически данни, предоставени от Министерството на вътрешните работи на Латвия.

Още новини от Украйна

Настаняването чрез местните комитети за гражданска защита е осигурено на 12 474 украинци. Това означава, че останалите бежанци са си намерили жилище сами или са при приятели и роднини.

46% от общия брой на украинските бежанци в Латвия са жени, 22% са мъже, 32% са деца, предимно на възраст между 2 и 17 години.

Според Министерството на образованието и науката, на 1 септември 3339 украински деца ще започнат новата учебна година в детските градини и училищата в Латвия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плашимир

    2 0 Отговор
    Па много ,бе! Само при нас са тройно повече. А сме тройно по далече. Ама друго си е на морето.
  • 2 Много са малко

    1 0 Отговор
    Няма солидарност
Новини по държави: