Last news in Fakti

1 Септември, 2022 20:02 3 034 75

Макрон: Разделението в Европа е една от целите на Русия

  • русия-
  • европейски съюз-
  • еманюел макрон-
  • владимир путин-
  • украйна

Еманюел Макрон е един от малкото европейски лидери, които се срещнаха с руския президент Владимир Путин след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари, което му навлече и доста критики

Макрон: Разделението в Европа е една от целите на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Разделението в Европа е една от целите на войната на Русия" в Украйна, заяви днес президентът на Франция Еманюел Макрон, предаде Франс прес. Държавният глава допълни, че по този въпрос е от ключова важност европейците да останат единни.

"Не трябва да допускаме разделение в Европа, това е предизвикателство пред нас всеки ден", заяви Макрон в реч, която произнесе пред френските посланици в чужбина, събрали се в Елисейския дворец.

Президентът изрази надежда, че диалогът с Русия все пак ще продължи, като изтъкна, че "винаги трябва да може да се разговаря с всички, особено с тези, с които не сме съгласни".

"Кой можеше да предположи, че Турция ще стане единствената сила в света, която продължава да говори с Русия?", попита Макрон посланиците и добави, че "не трябва да се поддаваме на фалшивия морал, който е в състояние да ни обезсили. Дипломатическата професия се изразява в това да може да се говори с всички и особено с онези, с които не сме на едно мнение. "И следователно ние ще продължим да го правим съгласувано с нашите съюзници", добави той, напомняйки, че разделението в Европа е една от целите на войната на Русия в Украйна.

Еманюел Макрон е един от малкото европейски лидери, които се срещнаха с руския президент Владимир Путин след началото на инвазията в Украйна на 24 февруари, което му навлече и доста критики. Елисейският дворец винаги е казвал, че Макрон е действал в съгласие с украинския президент Володимир Зеленски, както и че контактите с руската страна са се разредили след разкритията за военните престъпления, приписвани на Русия, най-вече в Буча, в покрайнините на Киев.

Последният телефонен разговор между Макрон и Путин се проведе на 19 август и включваше темата за Запорожката АЕЦ и мисията на Международната агенция за атомна енергия.

АФП напомня, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна играе ролята на посредник в контактите между Москва и Киев след началото на войната и за постигането на Истанбул преди месец на споразумение за отплаването на кораби, натоварени с украинско зърно, от черноморските пристанища на Украйна.

В речта си пред френските дипломати президентът Еманюел Макрон поздрави германския канцлер Олаф Шолц за думите му по отношение бъдещето на Европейския съюз, произнесени в началото на седмицата, като заяви, че те са в съзвучие с френската стратегия за Европа. В понеделник Олаф Шолц произнесе едночасова реч в Прага като изтъкна, че идеята на френския президент за създаване на Европейска политическа общност трябва да бъде развита.

По време на обръщението си днес Макрон засегна и темата за Китай, като заяви, че Франция "не следва логика на конфронтация" с тази страна в Индо-Тихоокеанския район. Изказването му идва на фона на напрежението между Пекин и традиционния френски съюзник САЩ заради Тайван. Президентът спомена и голямото съвпадение в ценностите между Париж и Вашингтон, но с уточнението, че френският народ, както той каза, никога не е получавал нареждания, нито е бил подчиняван от която и да било световна сила.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    40 6 Отговор
    Разделението йна Европа е една от целите на Микрон. Само заради френските комунисти спечели, защото и там като в България неистово мразят бели хора.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Р.Б.Караманска

    63 1 Отговор
    Ааа и на САЩ също Макроне. Личи си, че не разбираш от политика
  • 4 Оръжия

    3 38 Отговор
    Пращай оръжия.Другото е чесане на езика.
  • 5 Рошко

    58 2 Отговор
    Баба му на макарончо не го ли е научила че е малко Стара да му народи деца и че с гол,,, таралеж в случая мечка не може да се смачка и упорито продължават да си правят харакири със самоубийствени санкции заради англоезичните им "приятели"

    Коментиран от #39

  • 6 Хахах

    5 41 Отговор
    А добро утро. Вие да не си мис о ите че русия е мислила на някой нещо хубаво хахахха принципа е - ние сме зле и няма шанс да си напеавим да ни е добре. Да разрушим и на другите добре устроения свят
  • 7 Макарон

    61 3 Отговор
    Разделението на Евразия е цел номер едно на САЩ!

    Коментиран от #15

  • 8 Соваж бейби

    46 2 Отговор
    Никой не ти вярва Макрончо ,вече и певците ти се присмиват и те помолват да си ходиш ,скоро и гилотината ,идват нови по страшни протести.
  • 9 Хитрото геронтофил

    33 2 Отговор
    А обгрижването на възрастните хора и 80% данъци за хората във Франция са моя грижа.
  • 10 Еми да

    39 3 Отговор
    Тя отдавна е разделена, защото е на две скорости !!!
  • 11 Ленин

    7 37 Отговор
    Русофилски оруфляцци,май свършиха копейките дето ви ги плюцаше Императора,а???

    Коментиран от #32, #66

  • 12 Слънчев вятър

    29 2 Отговор
    Преведено на френски това означава добавяне на повече алкохол към виното.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абе макроне

    38 2 Отговор
    Първо вие разделите Ес. И го направихте перфектно. Другото е следствие.
  • 15 Р.Б.Караманска

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "Макарон":

    Абе Байдън ясно заяви още 2020 в предизборна кампания, че приоритет са му Западни Балкани. Украйна е само въдица да държи Русия далече

    Коментиран от #44

  • 16 Кръпката

    40 2 Отговор
    Макрон не е на себе си. Турция не е единствената сила.... Има Китай, Индия, Иран, СА ......
    Може би Русия не иска да разделя Европа. Но страните в Европа са пуделчетата на САЩ и това е друго нещо. Ако има многополюсен свят с национален независим суверенитет, няма да има проблеми
  • 17 САКС

    45 2 Отговор
    Руският президент Владимир Путин от години предупреждава Вашингтон да не разширява НАТО, за да избегне война в Европа, но американците отказаха дипломатическо решение и завършиха с конфликт в Украйна, защото САЩ възприемат предимно военен подход, застрашавайки световната сигурност. Това каза професорът в Колумбийския университет икономист Джефри Сакс в ефира на телевизионното предаване  предния ден, 31 август.

    Коментиран от #20

  • 18 Каква Европа?

    38 2 Отговор
    На запад вече я няма... Има милиони "бежанци", НЕевропейци. Европейската култура и традиции вече ги няма. Ще има шериат съвсем скоро.
    Няма я добрата стара Европа. Това което е сега, НЕ е Европа.
  • 19 Истината

    31 2 Отговор
    На Макрон са му мн навити да го бият в във Франция и в Алжир, и на др точки по планетата

    Коментиран от #31

  • 20 САКС

    34 2 Отговор

    До коментар #17 от "САКС":

    „Резултатите бяха катастрофални. Имаме три десетилетия милитаризация на американската външна политика. Нова база данни, поддържана от университета Тъфтс, току-що разкри, че Съединените щати са извършили повече от 100 военни интервенции от 1991 г. Наистина е невероятно. И се научих от собствения си опит през последните 30 години, работейки много в Русия, в Централна Европа, в Китай и в други части на света, каза професорът.

    Той отбеляза, че "подходът на САЩ е преди всичко военен подход и често само военен подход". Администрацията на САЩ „въоръжава когото си поиска, призовавайки за разширяване на НАТО, независимо от това, което другите страни казват, че може да навреди на техните интереси в сигурността“. САЩ „влизат във война, когато искат, където искат“, добави той.

    Коментиран от #33

  • 21 нннн

    7 16 Отговор
    Путин удари на камък. Дeбили не можеш да разделиш. И в пропаст ще скочат заедно.
  • 22 Жан Валжан

    30 2 Отговор
    Макрон раздели Франция не президента Владимир Путин.
  • 23 Дън Бай

    21 2 Отговор
    Гледай бабата, че ще и спрат детските и ще умреш от глад!

    Коментиран от #35

  • 24 Жана Д'Арк

    19 2 Отговор
    Ще се вее Макарон като Дучето
  • 25 Четейки.

    11 2 Отговор
    Почна да ми се чишка! Това не е целта на русия. А у ей сей 😄😃😂😁😀😊☺😅😆
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Механик

    28 2 Отговор
    Вие сами се разделихте, макарон-бабоЙОБ. Сами си създадохте проблеми и сега всичко замитате на Путин под чергата. Ама на него не му пука. Неговите граждани зимъска няма да спят на тъмно и студено, докато се вмирисват без баня.
  • 28 Кензъл Уошингтън

    20 4 Отговор
    Ох бабин, толкова си залупен, че няма накъде повече
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Запознат

    23 1 Отговор
    Разделението на Русия е една от целите на Европа
  • 31 И не само

    16 2 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    Да го бият. Ами искат да го обесчестят по мъжки. .😄😃😂😁😀😊☺😅😆
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 САКС

    24 1 Отговор

    До коментар #20 от "САКС":

    „Войната в Украйна можеше да бъде избегната и трябваше да бъде избегната чрез дипломация. Руският президент Путин от години казва, че няма нужда от разширяване на НАТО към Черно море, нито към Украйна, още по-малко към Грузия, която, ако погледнете картата, е точно срещу източния край на Черно море. Русия каза, че „ще ни обкръжи, че това ще застраши нашата сигурност, нека прибегнем до дипломация“, но Съединените щати отхвърлиха всякаква дипломация. подчерта Сакс.

    Той каза, че „всъщност се е свързал с Белия дом в края на 2021 г. ... и е казал, че ще има война, ако Съединените щати не влязат в дипломатически преговори с президента Путин по въпроса за разширяването на НАТО“.

    Коментиран от #51

  • 34 Марш

    21 1 Отговор
    Така е. ЕС ще бъде разкъсан на политиците от една страна и народите - от друга. И тогава ти - изврaтенец и ортаците ти - просто ще бъдете избивaни направо по улиците !!! Ако революционерите се случат веселяци, може първо да се пуснат на 4-5 нигъpи, за да те опънат.

    И на бас, че докато ви раскъсват, пак ще пищите, че Путин е виновен !!!
  • 35 Р.Б.Караманска

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Дън Бай":

    Може да не взема детски. Аз се отказах още м.08.2018 от тия смешни 40 лв. и куп хартия се подава за тях. Направо обида. Ако и у Франция е така ?!
  • 36 Гост

    14 1 Отговор
    Правилно трябва да се отдели Европа от наглосаксонския свят - бритите да се изолират на острова, а не само формално да не са част от, а реално да командват Европа, заедно с Краварите, които трябва да се изолират в Сев. Америка! И тогава Европа ще бъде едно чудесно място за живеене!
  • 37 Смешници

    22 1 Отговор
    Колко пъти се е обърнала в гроба си Де Гол виждайки кой и как управлява Франция .Русия няма защо да ви разделя ,скоро ще се разцепите сами.Този отиде в Алжир и беше против Германия и Испания и когато го отбиха алжирците същия ден е позвънил на германеца и е готов за газодукта от Испания за Европа ,но пак са кривите сметки .Алжир скоро трябва да поднови договора с Испания и казаха че няма да го подновят на същите цени което испанците не ги устройва така че ще отидат едни пари на вятъра отново.Алжир нито има повече газ ,нито смята да продава на същите цени ,нито Испания и е приятел които заедно с Франция подкрепиха Мароко за Магреб .Така че тепърва ще става интересно в Европа и ще е всеки за себе си и разпадането на ЕС.Лошо е че България пак е на грешната страна и погледнете само ,защо изведнъж сме готови за еврозоната на Шенген и за еврото? За да плащаме сметката на богатите в Европа .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Смешници

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Какво.ше му ражда ,ти не четеш ли какво притежава Тръмп за сексуалния живот на Макрон .

    Коментиран от #63

  • 40 Урюрвкос

    15 2 Отговор
    вица на деня----френският народ, както той каза, никога не е получавал нареждания, нито е бил подчиняван от която и да било световна сила.
  • 41 ГлобалистГеронтофил

    18 2 Отговор
    Лицемерни Макароне, ЕС на различни скорости никога не е бил и няма да бъде едно. Особено тия, дето сте ни подкарали на задна скорост!
  • 42 Златен скункс

    11 1 Отговор
    Тоя започна като отхвърлена любовница да плаче.Ако не беше започнал да говори заповеднически на Путин, може и да имаше място.Сега е във въздуха и се чуди накъде да се завърти.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Да,да

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Р.Б.Караманска":

    Да, правилно. Байдън заяви, че си насочва погледа си към Европа , за разлика от Тръмп, който търсел равновесие и диалог.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Тонката

    12 2 Отговор
    Значи нещата наистина са много зле.....След като една бедна, гладна и тоталитарна държава е в състояние да разцепи единна Европа...Нещата отиват на разпад....😂

    Коментиран от #53

  • 48 Минувач

    12 1 Отговор
    По-скоро обединението на Европа в отделянето от САЩ. Но това минава през свалянето на марионетните правителства на главните държави и прекъсването на американската пропаганда, имаща поглед само от няколко месеца назад, криеща дълбоките причини за всичко, вкл. тази война. Катарзисът ще премине чрез масовото недоволство от намалянето на жизнения стандарт на европееца наполовина.
  • 49 така стоят нещата

    13 1 Отговор
    В Европа и краварника няма вече дипломати . Поне от ранга на Хелмут Кол , Шарл дьо Гол , Кенеди .......Има разни случайно избрани хора изплували покрай партийната листа .
  • 50 Ридик

    2 8 Отговор
    ЕС да се обедини зад тезата да стане континента щат на САЩ, и само тогава Русия и Китай няма да ги пипнат
  • 51 Наско

    4 12 Отговор

    До коментар #33 от "САКС":

    Стига вече с тия елементарни опорки. Как точно НАТО е заплаха за ядрена Русия? Ще ги нападнат за да започнат световна ядрена война с която ще се самоунищобюжат ли? Това го вярват само полезните иди.оти. Защо Путин каза, че е окей Финландия и Швеция да влязат в НАТО? Защото НАТО никога не му е било проблем, нито измислените нацисти и подобни приказки за деца. Проблемите на Путин са два - 1/ Украйна има огромни залежи на газ и нефт и ако ги беше разработила щеше да вземе част от европейския пазар и да свали цените, а Путин не иска конкуренция, затова още от 2014 г. дестабилизира държавата и изгони чуждите инвеститори за находищата. Кой мислиш, че организира, финансира и въоръжава сепаратистите в Донбас - всичките лай.на в Украйна ги бърка Путин и 2/ Демокрацията в Украйна би запалила демократични движения в Русия, което е кошмар за всеки диктатор. Тия тъп.изми за НАТО и нацистите са приказки за иди.оти, а такива с лопата да ги ринеш.
  • 52 де гол де облечен

    11 2 Отговор
    Някой ден франсетата пак ще щурмуват Бастилията . Ще им писне от навлеци .
  • 53 СЛОНА

    12 1 Отговор

    До коментар #47 от "Тонката":

    НЕКА СЕ РАЗПАДНЕ ,КАТО НИ ПРИЕМАХА БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ,ПРОТИВ ВОЛЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЕЩИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!
  • 54 Дядо Боби

    10 2 Отговор
    Ей, Макарон прост разединението на Европа е цел на САЩ........
  • 55 Макрона

    10 1 Отговор
    си въобразява че Европа е единна и може да бъде единна.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Няма "разделение"!

    14 0 Отговор
    На всички им е ясно, че ни прецакахте. Оставате си самотни презрени либерални евро-джендъри. Ние ще трябва да се възстановим по един или друг начин.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Смешници":

    Незнам
  • 64 Името му

    6 0 Отговор
    Ааа и на САЩ също Макроне. Личи си, че не разбираш от политика

    Коментиран от #67

  • 65 Да живее РУСИЯ

    11 1 Отговор
    Ти си олигофрен, на хамериканците е това целта.Вие, европейски пудели, не разбрахте че обединена Европа е в пъти по силна от Америка..Американците това няма да го допуснат, сложи и към тях онези от острова,които усетиха не дЯ духа вятъра и излязоха от евро съюза
  • 66 Кхан

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ленин":

    Имаш ли рубли?
  • 67 За какво ти е

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Името му":

    Син е на ген.В.Кругов, само излага баща си тоя Макрон израснал у Франция
  • 68 Средностатистически

    2 5 Отговор
    Като ни изритат от Европата и ни наложат визи ще ходим в Сибир и в Тайгата да си правим селфита за Фейсбука 😆😂🤣

    Коментиран от #75

  • 69 Айхй

    7 0 Отговор
    Макарони разделението идва от Америка ,и мизерията идва от там ,колко сте тъпи и алчни нещастници .
  • 70 Гледай си бабата...

    7 0 Отговор
    ...и не се меси във вътрешните работи на Мечока...!
  • 71 Единна ли

    6 0 Отговор
    За каква единна Европа говори, като самото ръководство на ЕС работи срещу себе си. Всички държави са подложени на санкции за угода на САЩ, изпълняват прищевките на Зеленски и указанията на Байдън. Не мислят за държавите от ЕС, как ще изкарат зимата без отопление и непосилни цени за хранитемните продукти, а само забраняват, нареждат и всичко във вреда на самият съюз.Америка не иска единна Европа и всички злини идват от там. Макрон да не се прави на по глупав отколкото изглежда, а да спират да изпращат оръжия и пари на Украйна и да съдейства за спиране на тази война.
  • 72 Пацо

    0 0 Отговор
    Полша е супер. Заплатите и пенсиите са двойни и всичко е по евтино.
  • 73 Името му

    0 0 Отговор
    Ааа и на САЩ също Макроне. Личи си, че не разбираш от политика
  • 74 И слепеца разбра

    2 0 Отговор
    Политиката която води ЕС под ръководството на старчоците води до взриряване и унищожение на ЕС. Тези ръководители са подвластни и явно зависими от САЩ, а войната в Украйна, която е война на Белият дом с Русия, със санкциите които си налагаме ще доведе до разпадане на ЕС, убиване икономиката на всички държави от съюза и до обедняване което не сме виждали до сега. Харакирито, което си прави ЕС за да угоди на Байдън няма да бъде простено на никой от спущащите тези безумни санкции и заповеди, а каквато и лоша съдба да ги сполети ще им е малко. Вразумети ги вие които управлявате дуржавите членки на този скапан и вреден за нас ЕС.
  • 75 1957

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Средностатистически":

    Средностатистическа сган Путин няма да пусне в Сибир,да не миришат там.
Новини по държави: