Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Септември, 2022 09:00 4 028 39

Лавров заговори за преговори с Украйна

  • сергей лавров-
  • война-
  • укра-
  • русия-
  • прего-
  • влад-
  • кремъл

Заявката за преговори идва на шестия ден, след като украинската армия започна контраофанзивата си в Харковска област

Лавров заговори за преговори с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров свързва липсата на преговори с позицията на Украйна и подкрепящите я западни държави. Русия не се отказва от преговорите с Украйна, но протакането на процеса ще затрудни Киев да постигне споразумение с Москва, заяви руският външен министър Сергей Лавров в коментар за предаването "Кремъл. Путин", предаде News.bg.

Заявката за преговори идва на шестия ден, след като украинската армия започна контраофанзивата си в Харковска област, където явно постига успехи. Външният министър на Русия припомня, че позицията на Русия по въпроса за преговорите с Украйна е била изложена от президента Владимир Путин на среща с ръководството на Държавната дума и ръководителите на фракции, съобщава ТАСС.

Още новини от Украйна

"Ние не се отказваме от преговорите, но тези, които отказват, трябва да разберат, че колкото по-дълго протакат този процес, толкова по-трудно ще им бъде да преговарят с нас", каза той. Лавров изтъкна, че по време на разговорите в Истанбул в края на март украинската делегация е направила предложения за споразумение, които са били подкрепени от Русия, но впоследствие Киев се е отказал от постигнатите договорености. Припомняме, през март и април месец се проведоха поредица от срещи между украинската и руската преговорна група без особен резултат, след това преминаха в онлайн формат отново без резултат, докато през май месец съвсем замряха.

"За преговорите те [украинците] вече казаха всичко. Те твърдят, че преговорите могат да се проведат само след победа на Украйна. И тогава, когато "Русия се изтегли от украинските земи", те ще бъдат готови да говорят, налагайки ни своите условия", каза Лавров, като отбеляза, че тази позиция на Киев се подкрепя активно от западните страни. "Ако това е техният избор, тогава знаем как можем да постигнем целите, поставени от руския президент Владимир Путин като част от специална военна операция", заяви министърът, отново отправяйки обвинения към западните страни.

Лавров заявява, че Москва все още не може да получи информация от Запада за провокацията в Буча, която се е случила два дни след като в Истанбул са били постигнати споразумения въз основа на предложенията на украинската делегация. "Онези, които гръмко се възмущаваха и обвиняваха Руската федерация, все още не могат да отговорят на въпроса дали можем да получим поне имената на хората, които според тях са били убити от руската армия. Намесва и името на Скрипал, обвинявайки западните страни, че "отиват за гъби", когато руската страна задава въпроси за тях. Припомняме, разследването за отравянето на бившия руски агент във Великобритания приключи със заключението, че следите водят към Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гаглей

    57 28 Отговор
    Търсят преговори защото от тук на татък позицията им ще е все по неудобна.
  • 3 Зеления

    56 29 Отговор
    Украйна трепе ватниците яко!
  • 4 Калоян

    17 19 Отговор
    Руся и Украйна тестват търпението на Българската армия
  • 5 Хехе

    50 27 Отговор
    Скоро ще се молят за преговори.Войната се обръща.Украйна няма да преговаря докато не си върне всички територии.А западните държави им е ясно че Русия трябва да се обезопаси завинаги.Осъзнават грешката си че не доразпаднаха тази колониална държава още 90те.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Софиянец

    35 10 Отговор
    Като се дръпнете от Крим ;)
  • 8 Наблюдател

    22 46 Отговор
    Запада мълчи от срам ! Само евтини козяшки тролове са хвърлени да бранят киевската хунта и азовските нацисти .
  • 9 Наблюдател

    23 31 Отговор
    Господин джамбазки. Това което сте написали е абсолютно лъжа
    Ето я:
    Заявката за преговори идва на шестия ден, след като украинската армия започна контраофанзивата си в Харковска област
    ОЩЕ НАЧАЛОТО НА СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ А ВСЪЩНОСТ ВОЙНА И ДОРИ ПРЕДИ ТОВА
    РУСИЯ И В ЧАСТНОСТ ЛАВРОВ ПРЕДЛАГАХА МНОГОКРАТНО ПРЕГОВОРИ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Муахаххаахха мухахахах

    16 12 Отговор
    Умните милиционери клекнаха
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пак вкиснала информация

    20 25 Отговор
    Нищо подобно. Това са думи на Лавров отпреди дни. Сега каза съвсем друго, а именно, че понеже Украйна не разбира от дума, то тогава Русия знае как да постъпи подобаващо. Спрете да претопляте стари манджи!
  • 14 Анти-маймуна

    26 12 Отговор
    Русия цялата държава е милиционери. Няма нито едно изключение.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Путин милиционер и фуражка

    19 10 Отговор
    Общински съветници от Ломоносовски район на руската столица Москва са поискали президентът на Русия Владимир Путин да се оттегли от поста си. Докато това не стане те разпуснаха районния съвет, съобщи "Новая газета" като се позова на общинския съветник Тимофей Николев. Трима от петимата съветници в района са подкрепили резолюцията на съвета.


    "Големите дървета се повалят с малки удари. Това, което правим ще вдъхнови много хора в Русия, които са несъгласни със случващото се. И непрекия ефект от резолюцията ще се окаже много важен", казва Николаев пред "Новая газета".

    "Скъпи президент Путин, настояваме за вашата оставка, защото вашите виждания и начинът ви на управление пречат на Русия да се развива. Нито едно от вашите обещания не е изпълнено - брутният вътрешен продукт не се е удвоил, минималната заплата не е вдигната. А качествени професионалисти напускат страната", пишат съветниците до Путин.

    Преди дни общински съветници от Санкт Петербург пък поискаха Държавната дума да обвини Владимир Путин в измяна.

    Коментиран от #23

  • 17 Госあ

    3 6 Отговор
    Айдеее пак с номерата хахахаха
  • 18 Анализатор

    24 17 Отговор
    Ето какво следва за Русия:
    1.Пълна загуба на "Специалната военна операция"
    2.Военен трибунал и присъда за Путин и компания;
    3.Сключване на договор с Украйна при който ще отпадне Минския протокол. Загуба на контрола върху Крим. Разрушаване на моста свързващ Крим с Русия.
    4.Финансови репарации за Русия, при които ще им бъдат отнети всички активи в чужбина;
    5. Украйна ще стане член на НАТО безусловно!
    6.На територия на Украйна и в непосредствена близост до границата с Русия ще бъдат разположени големи бази на НАТО с ядрено оръжие.
    И всичко това благодарение на Володимир Володимирович...

    Коментиран от #24

  • 19 Макс

    24 9 Отговор
    Дори когато се молят , заплашват . Наглост , заслужават пълно сразяване , да им пази влага дълго време . Браво на Украйна ! Браво на Зеленски ! Никакви отстъпки на окупатора !
  • 20 Госあ

    13 5 Отговор
    Кое е новото и изненадващото в репликата на Лавров ? Това го казваше още преди да започне СВО
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Резултати

    9 14 Отговор

    До коментар #16 от "Путин милиционер и фуражка":

    Я като пишеш какво казал тоя и оня в Русия, кажи какво казват днес, когато стана ясно че партията на Путин Единна Русия печели навсякъде на изборите? Хайде дай малко свежо инфо. Стига с тия стари бълвочи от 1 човек от 100 милиона. Дай свежичко, че и от повечко хора.

    Коментиран от #27, #37

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 един

    16 5 Отговор
    Тия наглеци искат преговори,и не защото ще преговарят конструктивно,а защото търсят забавяне и спиране на украинската офанзива,за да може войската им да се прегрупира и да поотпочине,спокойно да се набележат следващите действия,а да имат и време евентуално за нова мобилизация!
  • 26 Васил

    13 7 Отговор
    Кви преговори може да има изверги и Рашистки диктатор да се омитат от Украйна и Крим нямат място там.
  • 27 Йона

    14 5 Отговор

    До коментар #23 от "Резултати":

    Партията на Путин печелела избори в Русия??? Ами, и БКП на Тодор Живков преди 1989 година редовно печелеше изборите в България с 98%, ама всички знаехме, че е измама...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иван

    12 8 Отговор
    Трябва да излезете от цялата територия на Украйна мръсни фашисти и тогава ще може да се преговаря мишки
  • 30 Солей

    10 7 Отговор
    Условия за започване на преговорите 1) изтегляне на Просия до границите си от 1991 2) предаване на всички от кремълската хунта на международен трибунал Целта на преговорите е да се определят репарациите за щетите нанесени от руските терористи и да се прецени до каква степен да се разоръжи руската терористична федерация. Ако Просия не приеме условията сега, следващия път, когато има предложение за преговори, то ще бъде за да се обсъди дали ще има Просия в сегашния й вид.
  • 31 МирО

    6 12 Отговор
    Преговорите са по-добрия вариант от леенето на кръв, но докато
    на зеленото наркоманче му дърпат конците от сащ това няма да видим.
    Жалко за стотиците хиляди украинци, които умряха и още толкова ще умрът докато
    разкарат наркомана от киев.

    Коментиран от #33

  • 32 хаос

    11 2 Отговор
    Лавров,,,,,,, каруцата става все по тежка
  • 33 хаос

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "МирО":

    забелязва се че и месните путинисти са агитирани да агитират за преговори.

    ситуацията е очаквана добре вървчт нещата.
  • 34 Калмик

    5 2 Отговор
    Катъра защо иска преговори ?
    Нали операцията върви по план ,ако питаш бг рушляка .
    Няма контранастъпление, няма изоставени танкове ,няма освободени градове . А иска преговори Катъра ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 защо

    1 1 Отговор
    Скъпа, Русия предложи преговори на 28.02.2022
  • 37 Ал Бунди

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Резултати":

    Ха..има си хас да не пичели...нема да пичели, ама 15 годинки работа на Родину..Демокрация по Руски, сър!!! Год Блесс дъ Кинг!!! ( Стивън Кинг)
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Коня сменя тона.сега вече няма денацификация и фашисти,а проблема бил в провокацията в буча.конче след като узрееш още мааалко ще разбереш и коя килия ти е отредена в хага,което ще у по добрея вариант от това да оснанеш в русия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания