Last news in Fakti

15 Септември, 2022 17:42 2 251 20

Германската военна асоциация: Aрмията ни е в свободно падане

  • германия-
  • армия-
  • войници-
  • нато-
  • бундесвер

Бундесверът изпълнява задълженията си на източния фланг на НАТО, както и в чуждестранните мисии, но все още не е попълнил запасите си

Германската военна асоциация: Aрмията ни е в свободно падане - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Асоциацията на Бундесвера, която представлява интересите на всички германски военнослужещи, даде изключително критична оценка за настоящето състояние на германските въоръжени сили, предаде ДПА.

Ефектите от историческата инвестиция в размер на 100 милиарда евро все още не се усещат, каза Андре Вюстнер пред телевизия А Ер Де. "В момента все още сме в свободно падане", допълни той.

Бундесверът изпълнява задълженията си на източния фланг на НАТО, както и в чуждестранните мисии. В същото време обаче той предоставя оборудване на Украйна и все още не е попълнил отново запасите си, отбелязва ДПА.

Инвестицията на стойност 100 милиарда евро, която германският канцлер Олаф Шолц обеща във важна реч през февруари - малко след началото на руската инвазия в Украйна - все още не се е материализирала под формата на договори, заяви Вюстнер. Той призова да бъдат взети съответните решения през последното тримесечие на тази година.

Вюстнер подкрепи неотдавнашни изявления на германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт, която се обяви за това страната да поема водеща военна роля в Европа

Военни и цивилни експерти ще обсъдят бъдещето на германските въоръжени сили на конференция, която ще започне днес в Берлин. Във форума ще участват Кристине Ламбрехт и най-висшият германски военен - началникът на отбраната Еберхард Цорн. Очаква се да присъства и канцлерът Олаф Шолц.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Секстра Нина

    30 3 Отговор
    няма безплатен обяд, байчовци. В случая го плащат обикновените Ханси и Франци, без дори да са ги питали

    Коментиран от #14

  • 2 да но

    31 3 Отговор
    не забравяйте кой докара немската армия до това катастрофално състояние...същата тая Урсулица преди ЕП беше министър на отбраната. Тая е чисто платено Американско прокси внедрено с единствената цел да разбие ЕС и Европа, като цяло. Дано хората на запад се осъзнаят по рано и да я пратят нея и приближените и на "студено" в карцера за дълго време.
  • 3 Ами след

    29 3 Отговор
    Супер Урсулата като министър на отбраната и след нея още две тетки, още "по-умни" така става...
    Все едно аз да съм учил военна академия, да имам военен опит години наред и да ми сложат една такава матрьошка да ми е началник???
    Пълен идиотизъм и резултатите са на лице... И тяхната армия е като нашата... Нищо че имали повече пари от нас. Системата им е сбъркана!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванко

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "Ами след":

    Е друго си е да си електричар без военен опит и да те сложат министър на отбраната… в Русия.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сталин

    17 4 Отговор
    To be an enemy of the United States can be dangerous. To be it’s friend is fatal.”

    - Henry Kissinger

    "Да бъдеш враг на САЩ може да бъде опасно.Да бъдеш техен приятел е фатално."

    - Хенри Кисинджър

    Коментиран от #11

  • 8 Теодор Рузвелт

    2 10 Отговор
    каква армия искат от Германия, освен като Пуерто Рико да станат свободно присъединила се държава към САЩ и ще имат армия която да прави Пустинна Бура всеки ден на БРИКС и ШОС територия
  • 9 ййй

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иванко":

    със сигурност поне в казарма е ходил. За урсула освен, че си е гледала децата до 45 години и от там с парашута та в министерство на отбраната, друго не се е чуло
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да,

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Германия уж е "приятел" на ФАЩ. Но това приятелство е като след изнасилване на девица да си обича изнасилвача... ФАЩ са ги удушили с военни бази. Освен това защо Германия няма Сармати, Посейдони, няма военни спътници???
    Понеже ФАЩ не им позволяват да разработят и да имат на въоръжение!!!
    Просто е! Германия е поробена страна, за това не може никога да има по-силна армия от поробителя й!!!

    Коментиран от #13, #18

  • 12 Край

    10 0 Отговор
    Германия е обхваната от консумативното разложение. Германеца вече е опериран от пасионарност. Не е рекъл Ердоган - не е напоил аскера камилите си на Дунава във Виена. Трети път - майка и баща.
  • 13 Българските турци

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Да,":

    Хора които са владеели империя на три континента половин хилядолетие няма как да нямат потенциал !!! Когато изпуснеш контрола над този потенциал играта веднага се променя ! Османският "потенциал" се отскубна от надзора...Сега са наред да скъсат "веригите" немците и японците ...чак тогава светът ще възвърне стандартното си равновесие ! ! !
  • 14 Мммда

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Секстра Нина":

    Те за това и стачкуват всеки край на седмицата от поне 2 месеца по някои от кварталите на големите градове в Германия.
  • 15 ГУЛИ

    6 0 Отговор
    ОТ ЕДНА ПОРОБЕНА И ВАСАЛНА ГЕРМАНИЯ КАКВИ ОРЪЖИЯ ОЧАКВАТЕ
  • 16 Амдертлиев

    4 0 Отговор
    Абе не знам ,какво се е материализирало,но полк Скот Ритер офз. на Сащ,военен анализатор и достоен човек,каза,че германците не трябва в никакъв случай да се въоражават,иначе да очакваме следваща война от тях след около 100 години.Човека ми ми изглежда честен и достоен,дали е прав,решете вие.С радост бих прочел вашите мнения.Като изключа тези на троловете.
  • 17 От страни

    1 0 Отговор
    Абе мани армията тя държавата натам отива той за армията се сетил.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: