Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2022 23:00 7 079 108

Фалшиви доклади от фронта стоят зад руското поражение край Харков

  • крим-
  • харков-
  • русия-
  • украйна-
  • игор конашенков

Руската армия е относително затворена структура, вътре всички знаят всичко и гледат да мълчат, за да не издават информация

Фалшиви доклади от фронта стоят зад руското поражение край Харков - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тежкото поражение на руската армия източно от Харков можеше да е било "подпомогнато" от умишлено фалшиви доклади за ситуацията на място от командири на всички нива, които са станали обичайни и формират изкривена картина, от която се ръководи висшето командване при вземането на важни решения, според британският историк и военен експерт Крис Оуен. Той нарича това явление "култура на институционализираната лъжа", цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

"Четейки личните доклади на руските войници, многократно забелязвах следното: офицерите от руската армия често лъжат своите началници за състоянието на своята част. Последствията от тази лъжа вероятно са били много тежки за руските военни. Решенията на командването - къде и кога да атакуват и да се защитават - са били направени ясно въз основа на невярна информация. Това вероятно е довело до множество ненужни жертви и военни провали", пише той.

Практиката на лъжливото докладване, според Оуен, е широко разпространена. "Това се съобщава от руски части от всички фронтове и всички специалности, от въздушно нападение до моторизирана пехота. Това вероятно се случва и във флота, авиацията и ракетните сили."

Ефектът от фалшивите доклади се изостря, когато те се издигат нагоре по командната верига. Фалшиви доклади от командири на малки единици могат да се комбинират с още по-фалшиви доклади от началници, към които старшите офицери добавят свои собствени фалшиви доклади.

В крайна сметка, когато докладите стигнат до върха на веригата - до ръководството на руското министерство на отбраната и до самия Путин - вероятно те са толкова изкривени и неточни, че хората, които вземат решения за хода на войната, получават много нереалистична картина на случващото се на място, смята британският експерт.

Преки участници във военните действия и автори, които разполагат с надеждни източници на терен, отдавна се оплакват от неточни данни от руски части на територията на Украйна. Много от тях подкрепят войната с Украйна. След тежкото поражение на руската армия край Харков и принудителното отстъпление от Изюм на този проблем започва да се обръща още по-голямо внимание.

"Помните ли за несъществуващите дивизии на Хитлер, с които той щеше да коригира ситуацията на фронта, да спре движението на руската армия, да я победи и вече да контраатакува, е това е? Сега имаме приблизително подобна картина", пише проруският "Телеграм" канал За (V) Победа.

"Планирането става на базата на отчети. А докладите се разминават с реалната картина. Реално частите са комплектовани само в отчетите, техниката е изправна и окомплектована по щат, т.нар. доброволчески батальони и др. Същото се отнася и за частните военни компании (ЧВК).

Всъщност, както показва практиката, при незначителен натиск единиците, които съществуват 50% само на хартия, естествено отстъпват. Не защото има някакво безпрецедентно сериозно нападение, а защото тези части са много условно боеспособни".

Руската армия е относително затворена структура. Вътре всички знаят всичко и гледат да мълчат, да не издават информация. По време на война всички лъжат - собствените успехи се преувеличават, успехите на врага се премълчават. Цивилният гражданин реагира болезнено на военните неуспехи - горко на командира, чийто тил се паникьоса или, недай Боже, се разбунтува.

Но дори и дозираната, военно цензурирана информация обикновено се дава в рамките на разумното. Може би руското командване на терен през цялото това време просто се е опитвало да нарисува картина, която да се вписва в мирогледа на висшето военно ръководство?

Изданието "Проект", обявено за нежелана организация в Русия, анализира ежедневните доклади на представителя на руското министерство на отбраната генерал Конашенков и установи, че до 26 юни той е докладвал за унищожаване на украинска военна техника, надвишаващи нейния брой в началото на войната - дори като се вземат предвид възможните доставки.

Така, според Конашенков, от 24 февруари до 26 юни са били свалени 215 украински самолета. Общо Украйна имаше 199 самолета, включително транспортни, учебни, специални и нелетящи. При хеликоптерите, според Конашенков, са свалени 132 от 122 налични и 28 доставени по-късно, при безпилотните самолети Bayraktar - 84 от 62 доставени.

Според Конашенков Русия е унищожила 3800 украински бронирани машини, включително и танкове. Трябва да се отбележи, самото руско министерство на отбраната оценява техния брой на 2416, а вероятно около 700 са били доставени на Украйна от западните съюзници до средата на май. Тоест те стават общо само 3116.

Загубите на украинската армия през четирите месеца на войната, според руското министерство на отбраната, са най-малко 40 хиляди войници. В същото време, според Конашенков, от началото на войната Русия е унищожила 39 хиляди украински "района на струпване на жива сила и техника".

Събеседник на "Проект", който е близък до Кремъл, обясни несъответствията с това, че "след провала край Киев Кремъл се е уплашил за оптимизма на руснаците и е поискал от Конашенков да опише по-ярко успехите на армията".

Оттогава минаха още 2,5 месеца. Украйна все още има танкове, самолети, хеликоптери и войници. В по-голямата си част те са същите като преди войната. И изглеждат много.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фейк

    40 49 Отговор
    Новини

    Коментиран от #2, #16

  • 2 мдаааа

    47 31 Отговор

    До коментар #1 от "Фейк":

    Ми иди у ТАСС бе ...

    Коментиран от #50

  • 3 КОТарАК

    58 40 Отговор
    преди час ВСУ са унищожили подстанция край Белгород. руснаците са в истерия
  • 4 Тва

    36 7 Отговор
    Това, ако бяхме ние българите и с нашия песимизъм, щяхме да сме точно обратното. Ще казваме - Другарю генерал, имаме 100 живи войника , а реално са 200.
  • 5 Клошаряда масква 2022, финал септември

    34 29 Отговор
    Те нека си мълчат, но аз ще ви кажа, 55 000 грузи 2х100, ранени 150 000 , инвентара е всичкия в канала..

    Коментиран от #51

  • 6 Теодор Рузвелт

    43 43 Отговор
    Като се започне че фалшивата държава русия се крепи само на ядрените оръжия натрупани от съветско време, ще се окаже че дори и исорията е фалшицирана до Московския Кремъл

    Коментиран от #95

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    22 12 Отговор
    Странно! Оценка на статията 5 звезди от 1 глас. Аз също давам 5 звезди и става 3.9 от 2 гласа?!?!?!?!?!?!?!?

    Коментиран от #13

  • 9 Така е

    28 17 Отговор
    Евразийски ценности.
  • 10 Владимир Путин наркоманската мар шааа

    33 32 Отговор
    Путин е мар шааа
  • 11 Ааа не!

    66 50 Отговор
    Каква е тази боза която прочетох? Истината за отстъплението от Харков е тази. Армията воюваща в украйна е предимно от местни и те са с пъти по-малобройни от пушечното месо на Зеленски. Района около Харков е слабо населен от украинци с руско самосъзнание освен това не ввлизаше в целите на специалната операция. Когато "контраофанзивата" на Зеленски се провали в Херсон с хиляди жертви, решиха да хвърлят всичко към Хатков като най-слабата точка. Защото им трябваше някаква, каквато и да е победа за продължи наливането на пари. Никой не се е бил с тях а просто отстъпиха с минимални жертви на по-сигурни позиции, като войските на Зеленски и дори на НАТО пак дадоха хиляди жертви

    Коментиран от #33

  • 12 Нещо

    42 34 Отговор
    Обичайно за империята на Zлото !
  • 13 Епа гъбаркат се

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    с кухи лейки кат тебе дет цъкат с пръстетата кат шебеци. Хехе.
  • 14 Нострадамус от Злокучене

    44 43 Отговор
    Една лъжа,води след себе си друга лъжа и т.н.Кремъл се оплете в лъжи.Коношенко "рапортува" бодро за поредните "успехи",но чудно украинската армия не се "разбяга",а подгони нашественика,украинската авиация продължава да нанася удари по руските войски,а украинската ПВО да сваля руски самолети,хеликоптери,дронове и ракети.
  • 15 хорозов

    48 13 Отговор
    От подобни доклади си отиде и социализъма.
  • 16 Кукушинката

    36 22 Отговор

    До коментар #1 от "Фейк":

    Ти вярвай на мене , аз лично унищожих 199 хаймарса .
    1000 байрактара , 450 изтребителя , 555 кораба ,666 хеликоптера. 777 ушанки ,тези бяха от ония които искаха да дезертират.
    Всичко върви по план .
  • 17 Фалшиви доклади...

    47 47 Отговор
    Фалшива армия, фалшиво военно ръководство, фалшив президент и фалшива държава, в момента това е русия подлоги.

    Коментиран от #38

  • 18 Хммм

    42 36 Отговор
    Докат тия зелки си водят медийната война Русия ше стигне Берлин.

    Коментиран от #22, #29

  • 19 Станислав

    53 29 Отговор
    С две думи Руснаците са лъжци а Украинците и техниката им безсмъртни, разбрах!
    Разбрах и много други неща!!!
    За които ако пиша ще бъда блокира!!

    Коментиран от #26, #35

  • 20 Сделано

    24 19 Отговор
    От милиционери
  • 21 длшфшд

    26 14 Отговор
    Не докладват убитите, за да им вземат храната и заплатата!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    28 24 Отговор
    Моралът в спис8@н€т0 вече удари ново дъно. Само човек без достойнство и без един ден военна служба може да съчини такива измислици.

    Коментиран от #39

  • 24 Гаглей

    28 24 Отговор
    Тва е пример когато лъжата рано или късно лъсва на Яве, крещяха, че са без аналогови передовая армия ама ето кво стана, не може да заплашваш съседа, че имаш гранатомет и ще го утрепеш а да му скочиш с прашка.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    17 8 Отговор

    До коментар #19 от "Станислав":

    Мен вече ме блокираха затова, че писах нещата, от които ти се въздържаш.
  • 27 Гост

    25 19 Отговор

    До коментар #24 от "Гаглей":

    С коя лъжа завзеха 120 000 квадратни километра?

    Коментиран от #30, #34

  • 28 Вирус

    16 9 Отговор
    Пак ли тоя анатолийййй
  • 29 Да...

    31 22 Отговор

    До коментар #18 от "Хммм":

    Ще стигне до Берлин обезателно, но сега са заети, зора им е да стигнат до руската граница.
  • 30 Гаглей

    24 23 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    С тази, че ще вземат Киев за 3 дена. Примерно. А сега някъде даже и бой ядат. Взели са, а на каква цена, колко убити, колко техника, санкции, фалити. Е евала допълни ли са некой друг кв. Км супер. Подавитесь! Както се казва

    Коментиран от #41

  • 31 Голем смех

    30 27 Отговор
    Дълги години след войната ще се носят вицове и легенди за генерал Кокошинкин. Много несъстоятелно човече...
  • 32 Соломон

    32 17 Отговор
    "БРИТАНСКИ военен експерт", КОМЕНТИРАН от Би Би Си ! :)

    ВЕРВАЙТЕ ми, казваше царя ! :)
  • 33 СМЕШКИ

    16 10 Отговор

    До коментар #11 от "Ааа не!":

    Това което казваш ти, е и това което американски генерали казват. Но тоз тук историк и експерт, като нашия Витанов е експерт по всичко и даже е "чел" докладите от долу до горе на ерархията и знае на какво се базират решенията на ръководството , щото на ушенце му показали. Пфу.
  • 34 Гаглей

    21 7 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    А и каква реклама само за Американските Хаймарси, джавелина, ракети харпун, турския байрактар, канадските гаубици. Света се скъсва от поръчки прочети за кво става на въпрос.
  • 35 ИСТИНАТА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СКРИТА

    16 3 Отговор

    До коментар #19 от "Станислав":

    Мен ме блокираха, че написах нещо, което излезе след 3 дни, защото вече не можеше да се скрие. Малко орязано и подкастрено беше, за да не си личи основната идея. Но все пак от няма и къде появи се мижаво в час, който много няма човекопоток. Не се ядосвай
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ПараШут

    29 23 Отговор
    За две седмици контранастъпление 15 хиляди жертви и 30 хиляди ранени укронацисти. Да припомним, че целите на военната операция са демилитаризация и денацификация на бивша Украйна и те се изпълняват по план. На ден по 1000 укронациста и по 100 броя техника! За една година са ги изчистили до крак, а териториите са бонус.

    Коментиран от #60, #93

  • 38 платени лъжци

    30 16 Отговор

    До коментар #17 от "Фалшиви доклади...":

    Фалшиви ама къде им отиде армията на укрите , та закараха на фронта всички останали цивилни Каквото и да пишете тук , аз нацисти не подкрепям , нито ще гласувам за партии , които са солидарни с нацисти .
  • 39 ..............

    16 3 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Ама има ..... дето кълват. На тях това им е целта. Като под строй излезе критика за някой лидер и всички скачат срещу него
    / Китай, Турция,Индия , Унгария,Сърбия и ....../ И обратно. Похвалят някой и всички го възхваляват., без да мислят за какво, как ,защо и дали е така. Наливане на псевдо ценности с филтър без доказателства.
  • 40 Хайл

    24 6 Отговор
    Толкич,те укрите отдавна са разгромили руснаците и имаха парад на червения площад...питай денис джамбазов
  • 41 Докажи

    18 16 Отговор

    До коментар #30 от "Гаглей":

    Покажи ми кой и кога е казал 3 дни. Лъжата май от другаде дойде. Ето как се хващаш на лъжи и ги повтаряш. Покажи ми реч, призив или клип да видя КОЙ ГО Е КАЗАЛ И НА КОЯ ДАТА. Хайде чакам тук и сега.

    Коментиран от #48

  • 42 Рашка в колапс

    22 26 Отговор
    Мичката -мечката

    А тя се оказа хартиена мечката .
    Украинците ги разкатаха . И пияндурниците
    викат Ама това е НАТО

    Не е НАТО , НАТО бие много по силно.

    Коментиран от #49

  • 43 Урюрвкос

    13 4 Отговор
    Украйна имаше доста бойни самолета
    1993г.---1100 броя
    2016г.---396 броя
    фев 2022---222 броя
    според списанието World Air Forces 2022
    на дек 2021 43бр МиГ-29, 12бр Су-24, 17бр Су-25 и 26бр Су-27
  • 44 Соломон

    26 21 Отговор
    Пилците се броят на есен !

    Русия е ПОБЕДИЛА непобедимия Наполеон Бонапарт и непобедимия Адолф Хитлер, които са ГАЗЕЛИ с войските си цяла Европа !

    Няма да се спрат пред ВРАГОВЕТЕ, които отново дращят НА ГРАНИЦАТА ИМ !
  • 45 Хохо секса

    13 21 Отговор
    Когато Берлин е бил на дни от разргома,
    берлинчани са мислели, че се снима филм..
    /вижте в нета - не е фейк/
    Сега на ватенките им се привижда същото...
    снима се филм

    Коментиран от #47

  • 46 Наблюдател

    9 2 Отговор
    Зачестиха случаите на съобщения за наблюдаване на НЛО над зоните с бойни действия . Летящи обекти ,които се движат извън принципите на познатата физика и с непонятни скорости.
  • 47 Хохо секса

    10 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хохо секса":

    Когато Берлин е бил на дни от разргома...
    ДА ПОЯСНЯ...
    Берлинчани са чували грохода на войната..
    Но Гьобелсовата пропганда ги е убеждавала, че се снима филм...
    Това са сценични ефекти...
    /вижте в нета - не е фейк/
  • 48 Гаглей

    19 12 Отговор

    До коментар #41 от "Докажи":

    Цялата руска пропаганда от канал 1 Лично соловьёв го е казвал. И много други старчета от тези предавания. Олга Скобеева викаше полтора - два дня.. Айде стига Не се правете на забраванковци. та това си беше почти лозунг в Русия

    Коментиран от #53, #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Д Петров

    5 7 Отговор
    Аууу! Октомври идва вече. Ми сега, Ко, ша е с лийза!? За ф-ките ясно. Любопитно ми е, защото ако аз, съм американски или украински генерал, ще искам поне един самолет, за борба с подводници. Дали вече са обучили пилоти, или има и за два? Ще има калибър, отведе при моцква! ГА ГА ГА!!!
  • 53 а също

    17 12 Отговор

    До коментар #48 от "Гаглей":

    и всички русофили тука се кълняха че за 3-4 дена ще маршируват в Киев но сега се правят на ударени с мокър парцал...типично за тях

    Коментиран от #59

  • 54 Ааааа не,не

    8 6 Отговор

    До коментар #48 от "Гаглей":

    Аааа не. Не говорим за медии. Те могат да си пишат, съчиняват както знаем. Питам за отговорно лице за армията, за генерал, депутат, президент. Кой, кога го е казал дай речта му ,датата да видим.
    Тъй празни приказки на пазара не се признават. Номера с медиите на лапнишарани ги предавай. Искам да прочета оригинала, не преразкази по медии.

    Коментиран от #73

  • 55 коментар

    4 1 Отговор
    Много интересна статия
  • 56 Анатоли Стайков

    6 11 Отговор
    Хванете ме за ИП-то Американски подлоги сте Фейкти. Нали знаете какво ще намерите!
    И да триете пак ще ми накривите ИП-то

    Коментиран от #66, #68

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Анатоли Стайков

    16 10 Отговор
    Шокиращ документ: Как САЩ планираха войната и енергийната криза в Европа
    В това, което изглежда изключително вътрешно изтичане от на информация от мозъчния тръст RAND Corporation, известен наред с други неща, че стои зад американската стратегия за външна и отбранителна политика по време на Студената война, е даден подробен отчет за това как енергийната криза в Европа е планирано от Съединените щати.

    Коментиран от #61, #62, #100

  • 59 Простотия

    4 12 Отговор

    До коментар #53 от "а също":

    Ти също можеш да пратиш оригинал на казаното горе, а не да припяваш като развалена плоча. Къде, кога и кой прати линк. Без да ми излизаш с номера, че си го чул от медии, от някой лаладжия и си го разбрал ама недоразбрал. Покажи речта на този ,който отговаря за военните събития и е изтекъл това. Няма нали.НЯМА. Ама иначе устата ти голяма и все едни и същи глупости плещиш. Как се надлъгвате и си вярвате не е истина. Как може да сте толкова лесни, елементарни и неадекватни

    Коментиран от #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Да,да

    8 3 Отговор

    До коментар #58 от "Анатоли Стайков":

    И аз го четох, но едва ли тук ще излезе нещо. Пък и народа вече нанка и едва ли ще се зарови да чете. Те някой чакат наготово друг да им налее нещо, "политкоректно" в главата.

    Коментиран от #96

  • 62 Настана "1984"

    8 4 Отговор

    До коментар #58 от "Анатоли Стайков":

    И да го покажеш ще го изтрият.Важно е за тях болшинството да не ги знае тези неща и да се дърлят и мятат в обратна посока без да знаят истината. Хватката е желязна.
  • 63 Анатоли Стайков

    10 3 Отговор
    Така се казва сайта. Nya Dagbladet
    Статията се казва Shocking document: How the US planned the war and energy crisis in Europe.
    не мога да пусна линк защото го изтриват

    Коментиран от #81, #82, #83

  • 64 Анатоли Стайков

    11 3 Отговор
    Информацията е на три дни. но тук не пускат нищо и няма да го направят. Вчера сутринта пуснах целия текст но освен че го изтриха и блокираха IP-to. Споко аз имам няколко стотин
  • 65 Анатоли Стайков

    10 2 Отговор

    До коментар #59 от "Простотия":

    Хайде сега е твой ред имаш източника и остава да го прочетеш и сподели какво си разбрал от статията

    Коментиран от #71

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 МОЖЕ БИ

    12 2 Отговор

    До коментар #56 от "Анатоли Стайков":

    Това което си написал, не бива да го знаем. Но ако е за ФАЩ, войната и кризата ,ясно защо те трият. Но в днешно време не четем само тук. Въпреки, че има хора не знаят, къде да се информират. Има независими медии и тук и по света, но хората трудно ги намират и се връзват на всичко казано по принцип. За тях е важно да сме прости, неграмотни за да ни манипулират. От голяма част от коментаращите си личат колко за запознати и как все едно и също пеят, което е показателно. Чао.

    Коментиран от #72

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Д Петров

    2 13 Отговор

    До коментар #68 от "МОЖЕ БИ":

    Я раздухай защо, русляшкият сайт, ще трие нещо ако е за ФАЩ?
  • 73 Гаглей

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "Ааааа не,не":

    Покойният Жириновки.

    Коментиран от #80

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Само питам

    8 6 Отговор
    Тоя пък "британец" къде успя да прочете "личните доклади" на руските войници ? Че и на началниците им ?!!
  • 76 Анатоли Стайков

    11 4 Отговор

    До коментар #74 от "Д Петров":

    Oxxx , разбрах защо няма да го прочетеш, просто не можеш да четеш ха друг език различен от български.
    Сайта не руски. не е бългаски . Ще ти трябва преводач, а пък като събереш наколко цента тук с простотиите си. може да наемеш някой който чете шведски и да ти излезе късмета да разбереш какво пише.

    Много си умен и ще се справиш скоро- може би :)))))
  • 77 Анатоли Стайков

    3 5 Отговор
    фейк -ти
    Нали ви написах , че правите глупости
    хванете ме за ИП-тп между двата крачола
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Мaaaму

    2 2 Отговор
    Звучиш, като администратор
  • 80 Панчо

    3 3 Отговор

    До коментар #73 от "Гаглей":

    То винаги умрелите виновни. С тях най лесно си измивате ръцете. Глупости.Кога го е казал, в отвъдното ли? Дай статията.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ИзбираТела

    2 3 Отговор
    Абе ясно е че в просия управляват "най-умните" и че войничетата са виновни за всичко.
    И тук е така.
    И всъщност няма ровещи в кофите, а това били добре платени агенти на десето в мероприятие целящо да спре западната емиграция към бегето.
    Питайте нашите полЮтици те ги разбират тези неща.
  • 88 Слънчев вятър

    4 14 Отговор
    Украйна си копае дупка. Рано или късно ще дойде моментът, когато ще трябва да платите за военната помощ на Запада, но това ще бъде невъзможно. За да покрие дълга, Киев ще бъде задължен да продаде територията на страната.

    Коментиран от #90

  • 89 мдаааа

    12 3 Отговор

    До коментар #50 от "Източна ромелия":

    Чемодан , вокзал , Сибирь ... Запазена марка ве ..
  • 90 Ветърничав

    8 2 Отговор

    До коментар #88 от "Слънчев вятър":

    ЩЕ , ЩЕ , ЩЕ ...Ще дойде ден , когато Господ Бог Ще даде на Малкия сметката ..
  • 91 Анатоли Стойков смешна руска статия

    6 5 Отговор
    цитира думите му Руската служба на Би Би Си Това е руска пропаганда пише глупости извън реалноста
  • 92 КИЕВ И ХАРКОВ

    6 7 Отговор
    Ватерлото на Путин....
  • 93 ЕЖК

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "ПараШут":

    Това на "Кирков" ли го чу?
  • 94 Макс

    6 1 Отговор
    Това е проблем на манталитет, който съществува във всички страни от бившия соц.лагер, и особено показателен в България . Има много примери , някой замисля ли се защо Борисов винаги преувеличава нещата/ милиарди км. магистрали , невероятни увеличения на доходите и т.н. / . Има много показателен бълг.филм , наречен КИТ.
  • 95 Има разлика

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Теодор Рузвелт":

    Е борчовете, които натрупа ЗАЩ след съветско време не са фалшиви.. Няма начин да ги върнат.. ще им трябват още войни.
  • 96 Копипасте

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Да,да":

    Не само в този сайт се допускат само правоверни коментари! Ако автоцензурата случайно нещо изпусне - има модератор!
  • 97 Груьо

    4 6 Отговор
    ФАКТИИ ПАК НЕ СА ВИ ТОЧНИ ДАННИТЕ. ДА ЗАПОЧНА:ПОЛША ДАДЕ НА УКРАЙНА ВСИЧКИТЕ СИ ТАНКОВЕ Т-72,СЛОВАКИЯ И ЧЕХИЯ СЪЩО,РУМЪНИЯ ЧАСТ ОТ ТЯХ ДАЖЕ СТИГНАХА И ДО ТАМ,ЧЕ ДА ВЗЕМАТ И 10-ТЕ ТАНКА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.ЗА БМП ,БТР И МТ-ЛБ ДА НЕ ГОВОРИМ ТАМ НЕЩАТА СА ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ.НИЕ СЪЩО ИМ ДАДОХМЕ ГАОБИЦИ 122-ММ "ГВОЗДИКИ" СПОМЯТЕ ЛИ СИ УКРАЙНСКИЯ АН-124 В СОФИЯ АПРИЛ МЕСЕЦ.ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА ФАЩ,ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ,СЕГА И ГЕРМАНИЯ.ВСИЧКИ ТИЯ СТРАНИ ДАДОХА ОГРАМНИ КОЛИЧЕСТВА ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНСКАТА АРМИЯ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДАВАТ.ОБРАХА В СВЕТА ВСИЧКАТА БИВША СЪВЕТКА ТЕХНИКА И Я ИЗПРАТИХА В УКРАЙНА.ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ЗА ХОРА/НАЕМНИЦИ/,ТЕ СА ТАМ ВЕЧЕ СА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДА ВКАРВАТ,ЧАСНИТЕ ВОЕННИ КОМПАНИИ ФИНАНСИРАНИ ОТ ПЕНТАГОНА И ЦРУ. В МОМЕНТА РУСКАТА АРМИЯ СЕ СРАЖАВА С ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ЗАПАД. ТОВА Е ИСТИНАТА.

    Коментиран от #101

  • 98 Тити

    9 4 Отговор
    Много ясно когаРашист е казвал истината?
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Ако САЩ

    8 3 Отговор

    До коментар #58 от "Анатоли Стайков":

    Бяха планирали войната,Укр армия,щеше да е въоръжена Батковото.
  • 101 Ние

    7 3 Отговор

    До коментар #97 от "Груьо":

    Имаме много руска скрап за даване.Имаме и гвоздики и танкове
  • 102 НИЕ

    3 4 Отговор
    Нямаме нищо за даване на окраинските нацисти. Много удобно забравихте как окраинците преди няколко години избиваха бесарабските българи - www точка youtube точка com/watch?v=Ke4xJo9Pukw

    Коментиран от #104

  • 103 Кит

    6 3 Отговор
    Изгледайте филма Кит, и ще разберете, че Русия все още живее в средата на 20 век

    Коментиран от #106

  • 104 Кит

    4 6 Отговор

    До коментар #102 от "НИЕ":

    Един терористичен акт не е основание за война. Може би Израел трябваше да разруши до основи Бургас след атентата на летището?

    Коментиран от #105

  • 105 асдаа

    2 5 Отговор

    До коментар #104 от "Кит":

    Аре пак опорки от козяк. Не е един терористичен акт а целенасочена кампания срещу всичко дето не се взема за окраинец - включително и българи. Май и ти удобно забравяш забраната на българския език и опита за претопяване на българите? Колкото по-бързо смачкат окраинските нацисти, толкова по-добре.
  • 106 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #103 от "Кит":

    И аз за него се сетих.големите началници в русия са още в комунизма.те на терен не ходят щото са голямата работа ,а армията родмазвачи под тях им рисува всичко в розово.
  • 107 Чернобаевка

    1 1 Отговор
    Британски военен експерт нарече контранастъплението на въоръжените сили на Украйна в района на Харков най-доброто след Втората световна война

    Ед Арнолд, изследовател по сигурността в Royal United Services Institute, анализира действията на украинските въоръжени сили в района на Харков.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: