Last news in Fakti

21 Септември, 2022 16:06 846 5

Атина под блокада! Големи задръствания в гръцката столица заради стачка на градския транспорт

  • гърция-
  • атина-
  • стачка-
  • градски транспорт

Повод за стачката е планираното за днес гласуване в парламента на законопроект за държавните акционерни дружества, който според синдикатите засяга трудови права на служителите

Атина под блокада! Големи задръствания в гръцката столица заради стачка на градския транспорт - 1
Снимка: Shutterstock

Големи задръствания се образуваха тази сутрин в гръцката столица Атина заради 24-часовата стачка, която обявиха служителите на градския транспорт днес, съобщи АНА-МПА.

Повод за стачката е планираното за днес гласуване в парламента на законопроект за държавните акционерни дружества, който според синдикатите засяга трудови права на служителите, формализира ролята на синдикатите при назначаването на нови служители, отваря пътя за назначаване на служители на срочни договори и т.н.

Стачкуващите настояват за оттегляне на законопроекта, за запазване на публичния характер на всички обществени предприятия, за незабавно подписване на нови колективни трудови договори и за запълване на незаетите работни места с персонал на постоянни трудови договори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имат хората синдикати

    7 2 Отговор
    Не като нашите дето ядат от двете страни на барикадата!
  • 2 Котка ученият

    4 4 Отговор
    Гърците печелят твърде малко и харчат твърде много.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Суфлаки

    0 0 Отговор
    Да намалят узото и всичко е ок.
  • 5 Котка ученият

    0 0 Отговор
    Това предизвиква възмущение и раздразнение в Берлин. Все пак Гърция се нуждае от panzerhaubitz Leopard.
Новини по държави: