Last news in Fakti

23 Септември, 2022 05:34 1 388 6

На Острова представят мерките за справяне с кризата

  • великобритания-
  • мерки-
  • криза-
  • куази куартенг

Министърът на финансите Куази Куартенг трябва да изложи детайлите по така наречения „спешен мини-бюджет“ на новото правителство

Във Великобритания министърът на финансите Куази Куартенг трябва да представи така наречения „спешен мини-бюджет“ на новото правителство, с който се цели справяне с кризата с поскъпването на живота, предаде БНР. Съкращаване на данъците и допълнителни правителствени заеми се очаква да бъдат в основата на мерките.

Някои неща от плановете на правителството вече са ясни. Става дума за определяне на таван от 2 500 паунда годишно за енергийните сметки и допълнителна помощ за най-уязвимите. Увеличението на националните осигурителни вноски, въведено от предишния финансов министър Риши Сунак през април, за финансиране на здравеопазването и социалните грижи, ще отпадне от 6 ноември.

Това, което британците ще научат днес засяга най-вече икономиката. Посланието на Куартенг е, че Великобритания може расте с по-бързи темпове, ако частният сектор бъде освободен от данъчното бреме и регулации.

Финансовият министър каза тази седмица, че е възможно да се повиши ръстът на брутния вътрешен продукт до 2,5%, ако плановете му бъдат изпълнени.

През последните 12 години на управление на консерваторите, ръстът на националния доход обаче е бил средно с 1,5%, а заплатите на повечето работници са в застой. Институтът за фискални изследвания коментира, че има малко доказателства, че намаляването на данъците и дерегулацията предлагат „чудотворен лек“ за стимулиране на растежа. От института смятат, че идеята за намаляване на данъците за постигане на устойчив растеж е доста хазартна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еййййй

    11 2 Отговор
    къф е тоа на снимката бе

    Коментиран от #2, #6

  • 2 100%..

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еййййй":

    Чист породист англичанин 😂🤣😅
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Луд

    4 1 Отговор
    Т.е.пак пари без покритие.
    И въпроси защо реалните активи поскъпват.
  • 5 Авеее

    4 1 Отговор
    Риши Сунак,Куази Куартенг и още ,и още от боята са истински англичани. Следващият им крал ще е от Буркина Фасо. С фас от пура в устата и чалма на главата.
  • 6 Да Бе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Еййййй":

    Българските министри на финансите направиха така, че да живеем охолно и без десетки милиарди дългове и България е икономическа сила...
Новини по държави: