Last news in Fakti

24 Септември, 2022 14:30 2 425 9

Десетки убити на границата на Киргизстан

  • киргизстан-
  • таджикистан-
  • убити-
  • граница-
  • сблъсъци

Броят на убитите нарасна до 62 души

Десетки убити на границата на Киргизстан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на гражданите на Киргизстан, убити при неотдавнашните въоръжени сблъсъци по границата с Таджикистан, нарасна до 62 души. Това съобщи днес пресслужбата на киргизстанското здравно министерство, цитирана от ТАСС.

"Броят на убитите нарасна до 62 души", се казва в изявлението. По-рано се съобщаваше за 58 жертви на конфликта. Още около 200 киргизстански граждани бяха ранени при сблъсъците.

Въоръжените сблъсъци между Таджикистан и Киргизстан започнаха на 14 септември в местността Кех, в таджикистанския анклав Ворух, и в отделни сектори на границата продължиха до 17 септември. По данни на таджикистанската страна в конфликта са загинали над 40 жители на страната.

Киргизстанските власти евакуираха от граничните села около 140 000 граждани - около 136 000 от Баткенска и около 6000 от Ошка област. На 19 септември ръководителите на Държавните комитети за национална сигурност на двете държави подписаха протокол за раздалечаване на войските от границата и установяване на мир.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    8 2 Отговор
    се бият тия

    Коментиран от #2, #8

  • 2 щото и там

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Защо":

    има краварски мошеници

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Другарят Сухов

    9 1 Отговор
    Изтокът е тънка работа.
  • 4 Агитпроп

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "щото и там":

    Да де но там има и стотици агенти на влияние на КГБ. Защо тях никой не ги слуша?Взимат парите на путин бадева. Всички слушат и изпълняват краварските инструкции безплатно. Голям авторитет имат американците.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грогу

    10 0 Отговор
    Не се научиха тези политици да държат краварите любезно , но твърдо и далеч от политиката на държавите си ,
    в Африка и арабския свят много политици вече поумняха . Само в бившия соц лагер продажни политици разпродават държавите си и провеждат политика за лично облагодетелстване . Какво си мислят , че ще получат от краварите Казахстан , Узбекистан , Таджикстан , Грузия .....ще получат това , което получи Украйна . Зап. “благодетели “ не позволиха на на нито една държава от “ освободените “ страни да имат развита икономика и добър стандарт на живот . Ами да им се връща на Великите сили .
  • 7 Име

    6 0 Отговор
    Нещо санкции? Ааа, няма. В Европа властват двойните стандарти.
  • 8 Рошко

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо":

    Ами сигурно щото пелоси се завъртя там за цели три дена, то дето стъпи англоговорящ и рибите почват да се бият помежду си
  • 9 Така е.

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "щото и там":

    Руснаците го спасиха тъпия казах и той запази дебелата си чутора, после обаче той па се набута при екзекуторите си и сега си сърба попарата. Където се намесят краварето, задължително започват смърт и разорение. Да не пропуснем и лабораториите за биологично оръжие. И ние си имаме две такива.