26 Септември, 2022 22:35 1 637 18

Болшинството от демократите не искат Байдън да се бори за нов мандат

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия

Проучване зад Океана установи, че 56 процента от демократите биха предпочели друг кандидат, в сравнение с малко над една трета, които искат Байдън да се кандидатира за преизбиране

Болшинството от демократите не искат Байдън да се бори за нов мандат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ново проучване на общественото мнение потвърждава, че солидно мнозинство от демократите в САЩ все още искат президентът Джо Байдън да се оттегли през 2024 г. и да остави друг да се кандидатира за номинацията на Демократическата партия.

Проучването на ABC News и Washington Post установи, че 56 процента от демократите биха предпочели друг кандидат, в сравнение с малко над една трета, които искат Байдън да се кандидатира за преизбиране.

Републиканците са почти поравно разделени по отношение на избора си за кандидат за 2024 г., като 47 процента казват, че Доналд Тръмп трябва да се кандидатира отново, а 46 процента казват, че друг трябва да бъде кандидатът на Републиканската партия.

В директен двубой, Байдън има предимство от два процента пред Тръмп. Но това лесно може да доведе до победа за магната от Мар-а-Лаго, като се има предвид избирателната система.

Добри новини обаче има за демократите по други теми в анкетата, тъй като голяма част от американците казаха, че се противопоставят на решението на Върховния съд, отменящо Роу срещу Уейд в проучването, и също като цяло се съгласиха, че позицията на Републиканската партия относно правата на абортите е твърде ограничителна.

Проучването събра отговори от 1006 пълнолетни американци, сред които 908 регистрирани избиратели.

Припомняме, че на 19 септември Байдън заяви, че възнамерява да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., но все още не е взел "твърдо решение".

Настоящият президент на САЩ и неговите съветници многократно са заявявали, че възнамерява да издигне своята кандидатура за участие в изборите през 2024 г. Тогава Байдън ще бъде на 81 години.

На 11 септември вицепрезидентът на САЩ Камала Харис потвърди подкрепата си за преизбирането на Байдън.

Проучване от 8 септември показа, че Байдън води пред Тръмп с 6 процента подкрепа сред избирателите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    35 2 Отговор
    Никой не го иска! Запали кълбото с войни!
  • 2 КЕНЕДИ

    32 4 Отговор
    КОИ ИСКА ИЗКУКУРИГАЛИ СТАРЦИ, ПУТИН СИ Е ДРУГА БИРА
  • 3 Бай Дончо

    22 2 Отговор
    Абе те без друго президент следващите 20 г няма да видят
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ърнест Хемингуей

    22 2 Отговор
    За кого бие камбаната (роман)
  • 6 Жьртйй

    1 14 Отговор
    Стига сте лаяли срещу горкия старец! По- добър от него няма да видите!
  • 7 Демократ

    15 0 Отговор
    Като примерен демократ, признаващ принципа на мнозинството, аз също не го искам.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 0899

    5 0 Отговор
    Щом не Байдън, да е Шевкет Чападжиев от Мадан САЩ.
  • 10 Тези пък

    16 0 Отговор
    Той се бори се глътка въздух, те за мандат го бутат. Оставете дементния човек да си живее спокойно.
  • 11 уайтнойз

    9 0 Отговор
    демократите не искат Байдън да се бори за нов мандат


    прави са си ората. у тая партия има и възрастни и улегнали ора!
  • 12 Дядо Джо

    8 0 Отговор
    Е пътник
  • 13 Леле,леле

    6 0 Отговор
    Това е някакъв виц ! Мумията е пътник.Ще се кандидатира при Луцифер.
  • 14 Изкукала "демокрация"

    4 0 Отговор
    А болшинството от Американците не искат вече управление на "демократите". И да махнат Байдън, Републиканците пак ще спечелят.
  • 15 Тъмната Мрежа

    5 0 Отговор
    Байдън е най малкият проблем на псевдо-демократите. Всички знаем че не е със всичкия си и че е просто кукла на конци. Проблемът е в тези които му дърпат конците, и тях няма да ги спаси дори и да си сменят куклата. Америка ще има президент Републиканец в лето господне 2024.
  • 16 Гббх

    4 0 Отговор
    Следващите кандидати на двете партии че бъдат двама 90 годишни старци, че нямат други кандидати в Сащ
  • 17 Кръпката

    5 0 Отговор
    Пишете общи глупости за мнението на американците. Не може нормален човек да иска да е управляван от президент с такова физическо и психическо здраве. Демократите толкова ли нямат един свестен и по-млад кадър. Защо се натискат за тази деменция. Аз не ги разбирам. Но най-вероятно ни манипулират. По-късно, след ноември, сигурно палачинката ще се обърне. Не може да има нови фалшиви избори. Ще стане гражданска война в САЩ.
  • 18 Кръпката

    3 0 Отговор
    Пишете общи глупости за мнението на американците. Не може нормален човек да иска да е управляван от президент с такова физическо и психическо здраве. Демократите толкова ли нямат един свестен и по-млад кадър. Защо се натискат за тази деменция. Аз не ги разбирам. Но най-вероятно ни манипулират. По-късно, след ноември, сигурно палачинката ще се обърне. Не може да има нови фалшиви избори. Ще стане гражданска война в САЩ.