Last news in Fakti

27 Септември, 2022 15:01 3 296 2

Политически скандал в Турция

  • сюлейман сойлу-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • мвр-
  • оставка-
  • анкара

Турският вътрешен министър отново е предложил оставката си

Политически скандал в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е предложил на турския президент Реджеп Тайип Ердоган оставката си, но засега не е ясно дали той я е приел, твърди турският в. "Милли газете".

Сойлу представил оставката си на заседание на кабинета снощи, твърди изданието, позовавайки се на източници. Журналист на "Милли газете", гостуващ в предаване на телевизия TV5, заяви, че на мястото на Сойлу може да бъде назначен друг член на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), като конкретно е било разговаряно с Фарук Челик, настоящ депутат и бивш министър на труда.

През април 2020 г. Сюлейман Сойлу подаде оставка като министър на вътрешните работи, но турският президент отказа да я приеме. Сойлу възнамеряваше да се оттегли тогава, поемайки отговорност за начина, по който беше обявено въвеждането на 48-часови ограничителни мерки през уикенда във връзка с коронавируса. Внезапното им обявяване доведе до хаотично струпване на граждани в магазините, без да спазват мерките за социална дистанция, предаде БТА.

Сойлу, 52-годишен, е министър на вътрешните работи на Турция от 31 август 2016 г. Преди това за около година служеше като министър на труда и социалната сигурност на страната. Той е също така заместник-председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом не му приема оставката

    5 3 Отговор
    Да си подаде той неговата! Няма да го държи насила на работа я!
  • 2 българин

    26 0 Отговор
    У нас такова Чудо нЕма,захапе ли някой кокала с тояги да го бият не пуска ,а сам да си подаде някой оставката...
Новини по държави: