Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Октомври, 2022 19:30 3 484 23

Проблеми в плана! Русия отлага с месец кампанията за военната повинност

  • русия-
  • украйна-
  • мобилизация-
  • владимир путин

Непосредствено след като Русия започна инвазията Владимир Путин заяви, че всички цели на "специалната военна операция" ще бъдат постигнати от военнослужещи на договор, а наборни войници няма да бъдат изпращани в Украйна

Проблеми в плана! Русия отлага с месец кампанията за военната повинност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Есенната военна повинност в Русия ще започне на 1 ноември, а не на 1 октомври, както обикновено. "Сега службите за регистрация и записване в армията са силно претоварени поради частичната мобилизация.

"За да се избегне задълбочаването на това претоварване, беше взето това решение да се разделят потоците от мобилизирани и наборни военнослужещи", заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Още новини от Украйна

Владимир Путин подписа указа за редовната военна повинност на 30 септември. Според документа ще бъдат призовани 120 хил. души, което е със 7,5 хил. по-малко, отколкото през 2021 г.

Мобилизация, частична според официалните заявки, в Русия е обявена от 21 септември т.г. На мобилизация не подлежат наборните военнослужещи или хората, които не са отбили военната си служба. Въпреки това наборните военнослужещи, които са служили, могат незабавно да бъдат мобилизирани от резерва.

Непосредствено след като Русия започна инвазията си в Украйна, Владимир Путин заяви, че всички цели на "специалната военна операция" ще бъдат постигнати от военнослужещи на договор, а наборни войници няма да бъдат изпращани в Украйна. Въпреки това, след като на 30 септември Кремъл обяви самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и областите Запорожие и Херсон за руска територия, руското командване не може да попречи на изпращането на наборни войници и там.

Подобни промени и решения логично взима и другата страна във войната. Украинският президент Володимир Зеленски отложи демобилизацията на военнослужещите и отмени есенната кампания по военна повинност. Указ за това е публикуван на уебсайта на украинския президент Володимир Зеленски.

Украйна няма да проведе есенната наборна служба, но демобилизацията на наборниците, които са изслужили сроковете си за наборна служба, се отлага. Съгласно указа уволнението ще бъде отложено за срок "не по-рано от обявяването на демобилизацията в съответствие с установената процедура".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 46 Отговор
    1000 000 укри и наемници на НАТО срещу 100 000 руснаци.Трябва да се изравнят малко силите с мобилизация.

    Коментиран от #3, #7, #8, #16

  • 2 Частична могилизация

    43 11 Отговор
    Войника отива цял целеничък в Украйна а се връща в Русия на части!

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НАТОВСКО ОРЪЖИЕ И УКРАИНСКИ ПАТРИОТИЗЪМ

    35 12 Отговор
    Са в железен юмрук...Путин е безпомощен....и 300 000 мужици водкаджии няма да му помогнат....
  • 5 ПУТИН....РУСКИ АГРЕСОР И САТРАП

    27 12 Отговор
    РЕАЛНА ДЕАНЕКСИЯ НА АНЕКСИЯТА...руските територии се топят...под ударите на ВСУ....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 оня с коня

    30 20 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нещо бъркаш числата- не 1 000 000,а цели 40 МИЛИОНА Украинци се бият срещу Окупатора водейки ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА на ЖИВОТ И СМЪРТ- всеки както и с каквото може!Очакваш Русия да "изравни числата" с безнадеждната си Мобилизация на неуспели да избягат от Държавата руски граждани и криминални затворници ли?Ами О.К. - Западът пък ще "изравни числата" във Въоръжаването на Украйна и Хаймарсите и Подобните им Евро-оръжия вече нама да стрелят на 83 км щото се водят "отбранителни"а не само ще стигат Москва,ами и ке я прехвърлят!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Справедливия

    24 10 Отговор
    Колко мъка! Боже, бързо си го прибирай този изумруд, че съсипа целия свят! Владко, дете сладко веднага лягай до съименика си в Мавзолея, същия изумруд, като теб! Ще получиш почести, дори и по-големи от тези на Кралицата! Изумруди руски.... гнъс!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кирил Гундяев

    17 9 Отговор
    Руските войници, които загинат във войната срещу Украйна, ще бъдат очистени от всички свои грехове.

    Коментиран от #15

  • 12 грогу

    14 16 Отговор

    До коментар #3 от "Кьопоолу":

    А защо ги нападна бе, харсъзин ? “Цивилизования свят “ се опитва с всички сили и много пари да лъже останалата част от света за причините за тази война , но не може да скрие истината . Обиждайте , заплашвайте хората , които подкрепят Русия , ИСТИНАТА е една ....“ цивилизованите “ са лъжци и агресори .

    Коментиран от #22

  • 13 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    9 3 Отговор
    А след анексирането ще започне приватизацията в окупираните райони от стратезите на операцията с яхти от над 600милиона долара. Жалко за загиналите, бъдете сигурни, че те са бедни.
  • 14 Голем смех

    18 6 Отговор
    Джуджето си докара такава беля на главата с тая спецобосрация, че не е за разправяне. Вече нищо не му е наред. От местене на мъжете напред-назад като изоглавени, не е останало кой да работи. Милиони хора са заети с безумните му прищевки. Путлер е дъно...
  • 15 Ванка без танка...

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кирил Гундяев":

    Моа ли та е.в.а у по.п.а. по добре да съм грешен и жив, отколко праведен и умрял...подарявам ти танка.....
  • 16 Кирпича

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Отиди и ти , за да изравниш силите , или си още по пижама и плямпаш весели лафчета. Започва мобилизация на български менове , нужни са на другаря Путин за постигане на висшата му цел . Аре еее нали сте ноо печени , или само на приказки , страх , всички треперите от страх ,, защото се раждате с него , и ще го носите вечно.
  • 17 ТЪЙ ТЪЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Частична могилизация":

    .....кат...москвич 412 Де лукс....😀😀😀
  • 18 ПОЗИТАНО 20

    10 3 Отговор
    Набираме доброволци...русофили...сборен пункт..ТУК...ДЕНОНОЩНО
  • 19 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    9 3 Отговор
    Набираме чаршафи и одеала за руската армия.
  • 20 КАРТИТЕ НА МАСАТА🃏🃏🃏

    2 2 Отговор
    ......старото справедливо е в решителната фаза от войната участие да вземат и НАБОРНИТЕ войници и от двете страни☝ НЯКОИ много бързо забравиха че нас преди1989 ГОДИНА ТОЧНО наборниците ни подготвяха да водим бойни действия с врага.....и учения и „учебни тревоги”....и т.н.....а запасняците бяха ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА 😀😀😀
  • 21 Гюнтер

    13 2 Отговор
    Лъжи, смърт и разруха - една и съща руска помия вече сто години. Проклета държава, загубен народ!
  • 22 кьопоолу

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "грогу":

    А путин е сатрап диктатор и скункс!
  • 23 Обяснител

    2 6 Отговор
    Пак разбрали-неразбрали преписвяте глупости. "Специалната операция" постигна почти всичките си цели. Крим и донбас са свързани. Моретата са превзети. Дори и Херсон и Запорожие допълнително. Само част от Донецк остана. Но след вота и анексирането и след бомбенето на атомната централа и град Донецк и изборни секции..... "специалната операция" вече премина в "Антитерористична операция" И сега чак вече почна частичната мобилизация в РФ. До сега воюваха предимно местни срещу местни. Уточнение: Този коментар не нарушава правилата на форума.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания