Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 14:47 1 785 16

Русия: Участието ни в разследването на щетите по газопроводите е "задължително"

  • песков-
  • русия-
  • течове-
  • газопровод-
  • балтийско море-
  • северен поток-
  • разследване

Той определи като "тревожни" изявленията на някои западни страни, че Москва не трябва да участва в разследването на течовете

Русия: Участието ни в разследването на щетите по газопроводите е "задължително" - 1
Източник: БГНЕС

Русия трябва да участва в разследването на взривовете по газопроводите "Северен поток". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Операторите на двата тръбопровода между Русия и Германия посочиха, че не могат да инспектират повредените участъци поради ограниченията, наложени от датските и шведските власти, цитира news.bg.

Според Песков обаче руското участие в разследването и установяването на щетите трябва да бъде "задължително".

Той определи като "тревожни" изявленията на някои западни страни, че Москва не трябва да участва в разследването на течовете.

Досега на пресконференциите, които се проведоха в Дания и Швеция, чухме такива тревожни изявления, че е изключено каквото и да е сътрудничество с руската страна, отбеляза Песков.

Считаме, разбира се, че участието на Русия в проверката на повредените обекти и в разследването на случилото се трябва да бъде задължително, подчерта той.

По-рано компанията Nord Stream 2 AG обяви, че не е получила необходимите разрешителни за проверка на повредените участъци на газопровода от Дания, Швеция и Норвегия.

Доставките по газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекъснати миналия месец от това, което според Москва е акт на "международен тероризъм".

Руският президент Владимир Путин вече обвини Съединените щати и техните съюзници за причиняването на взривовете, увредили тръбопроводите - обвинения, които Вашингтон отхвърли.

Москва многократно е подчертавала, че САЩ ще спечелят от повредите на "Северен поток" 1 и 2. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че след аварията на газопровода Вашингтон може да увеличи цените и продажбите на втечнен природен газ (LNG).

Руското посолство в САЩ съобщи, че военни кораби на Съединените щати са били регистрирани в района, където бяха повредени тръбопроводите на "Северен поток".

Газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток" 2 се оказаха в центъра на геополитическото напрежение през последните месеци, след като Русия спря доставките на синьо гориво за Европа като предполагаемо отмъщение срещу западните санкции след нахлуването ѝ в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроатлантик

    7 20 Отговор
    По никакъв начин Русия не трябва да бъде допускана в разследването. Иначе как ще се докаже, че те са го реализирали.

    Коментиран от #3

  • 2 Хихихи..

    17 2 Отговор
    Не се хабете бе..Вие газ си имате,ония льохмани да си кърпят тръбоците..Те са на зор..
  • 3 Абе Ганчо

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Евроатлантик":

    Кат си изкопаеш газ,тогава давай Мнение.Кой си ти?

    Коментиран от #14

  • 4 Глупаци

    2 9 Отговор
    Изтебвяли сте им.
  • 5 Анализатор

    3 6 Отговор
    Точно тебе, дрогирания, ще те пуснем с водолазен костюм и тежести, за да направиш подводни снимки....
    Може и селфи да си направиш..

    Коментиран от #11

  • 6 ...

    2 17 Отговор
    Бре, терористите искали и те да участват в разследването на собствените си атентати.
  • 7 Това беше едно

    1 12 Отговор
    много мощно оръжие в ръцете на Путин и като такова беше унищожено. Ша та пусна, няма да те пусна - като в оная чалга. В началото на войната колко "Калибри" се хвърлиха срещу "Азовсталь"(по-скъп е от СП1 и СП2), складове с ГСМ, петролни рафинерии, химически заводи в Украйна с цел блокиране на ВСУ. Лесна мишена, 17млрд. цена, дори късно се сетиха, не е и екологическа катастрофа, нито има човешки жертви. Няма да го оправят, прекалено скъп е ремонта и никой не иска повече руски газ в Европа.

    Коментиран от #9

  • 8 Нема лабаво !

    11 1 Отговор
    Във всички случаи Русия трябва да проведе И свое паралелно разследване . Службите на Швеция , Дания и Норвегия също са под подозрение !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Теле

    8 1 Отговор
    То цру ще си признаят без да ги анексирате
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Котка ученият

    1 0 Отговор
    Терористи те, които взорвали Арсенал
  • 13 Който и да разследва

    0 6 Отговор
    Резултата е същия - тръбата я нема. Също както сина-крадец на Песков няма да отиде на фронта. За там си има крепостници, а за пропагандата у нас - петоколонници. Така е в рашистан !
  • 14 А ти кой си?

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абе Ганчо":

    Ти имаш ли газ след боб?
  • 15 Добре казано!

    0 0 Отговор
    Звучи демократично :)
    А и мощно се пок(г)азва чл. 11 на Всеобщата декларация за правата на човека, т.е. правото да се счита за невинен до доказване на вина.
  • 16 Безпристрастен

    6 0 Отговор
    Ако не бъдат наистина допуснати руски експерти със съответните технически средства,заедно с другите,тогава и на слепия ще стане ясно кой го е направил.Ще си вкарат автогол ,с непоправими последици,предвид тежкия зимен период. А опорката за" руска ✋" заминава на бунището.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания