Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 10:53 1 124 24

Гърция обяви нова национална програма за социално адаптиране на ромите

  • гърция-
  • роми-
  • адаптиране-
  • социално-
  • политика

Сред основните цели е повече деца да ходят редовно на училище

Гърция обяви нова национална програма за социално адаптиране на ромите - 1
Източник: БГНЕС

Министерството на труда и социалната сигурност на Гърция обяви нова национална програма за социално адаптиране на ромите. Сред основните цели е повече деца да ходят редовно на училище, предаде БНР.

Морално и гражданско задължение е да се създадат условия за социална адаптация на ромите, заяви министърът на труда и социалните грижи Костас Хадзидакис на среща с екипа за борба с бедността.

Правителството действа активно по отношение на децата от ромски семейства, като оказва помощ да посещават училище. Осигуряват им безплатен обяд и учебни пособия.

Екипи на социалното министерство са в непрекъснат контакт с ромските общности за намиране на работа на родителите, което осигурява приходи на семействата, заяви министър Хадзидакис.

Социални работници се срещат с хората в ромските общности, където има засилена престъпност.

Извънредни здравни екипи са в помощ на родителите за съвети и намеса за здравето на децата им, съобщават от здравното министерство.

Ромите са равноправни гръцки граждани, но и отговорни пред закона, както всички гърци, подчерта министър Хадзидакис.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха ха ха ха ха

    21 0 Отговор
    "Един наивник на средна възраст"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    13 2 Отговор
    Византийчето не помни Историята! Ни Чингиз Кан, ни Тамерлан са се оправили с изгонената индийска каста. Просто ще гепят едни кинти, както тук.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Псевдоним

    13 1 Отговор
    Този на снимката вече се е интегрирал.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сократ

    15 1 Отговор
    Ще ги интегрират, колкото у нас. По соца всички цигани работеха, а децата им учеха. После дойде демокрацията и по поръчка от вън ги научиха, че всички сме им длъжни.
  • 10 Роза

    9 0 Отговор
    Въпросът с интеграцията на ромите е сложен.Според мен главния проблем при тях са вековните традиции и инерцията.Които имат достатъчно интелект и искат да живеят по-добре ,преодоляват тези пречки.Но повечето не успяват.Въпросът пак опира до "сивото вещество"!

    Коментиран от #17

  • 11 Бонев

    13 1 Отговор
    Може да почерпят опит от нашата декада. Единствената промяна е че медиите ги наричат с измисленото " роми". А, и медиаторите си построиха едни много хубави къщи.

    Коментиран от #21

  • 12 yaйтнойз

    7 0 Отговор
    В юар още интегрират африканерите... След като те не успяха да интегрират зулусите. Да видим ко ши станИ
  • 13 пппп

    12 0 Отговор
    Току - що погледнах в уикипедия за ромите в Гърция са 0.1% от население на Гърция и пак не могат да ги наптавят хора !! А ние какво да каже с 30 - 40 % роми в България, как да ги интегрираме, по сйориТе ще Ни интегрират !!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кирето

    7 0 Отговор
    Извънредни здравни екипи са в помощ на родителите за съвети и намеса във вътрешните смейни раздори и побоища.
    Това в България се опитват да го приложат вече толкова години, но получават сериозен отпор от тази общност.Нито искат да се интегрират и да се опитат да живеят нормално, както повечето нормални хора.Имат си манталитет и традиции, които са нелечими.Не си ром, ако не краде , лъже и достойно лежал в затвора.Има и единици, опитващи се да се приобщят, но веднага ги налазват бригадите им.
  • 16 Девар

    4 0 Отговор
    Разбрахме. Едни политици ще гепят пари от общите на работещите за да подхвърлят огризки на източващите социалните системи в цяла Европа нелегално работещи с цел размножаване на верни гласоподаватели. И Гърчолята нямат вече избиратели и гледат от нашите продажници. Интеграция на генноувредени от близкородственни връзки и престъпни наклонности още от прародители е Невъзможна. Ще подменят и те народа си с малоумни гласуващи само от алчност. Не се мъчете - вземете нашите ама тукашните крадци с костюми дълго ги развъждат и скъпо ще искат. Освен нещо с двойни гражданство да ги уредите като екскурзиантите от югоизток.
  • 17 НеЕС

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Роза":

    Интеграцията на ромите бе постигната през социализма, защото имаше строги закони за всички граждани в страната, без изключения на етноси и малцинства. Днес ЕС промени правилата така, че даде на малцинствата права и привилегии по линия на криворазбраната политическа коректност, които стоят над закона, или може да третират закона в зависимост от какъв етнос си.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    2 0 Отговор
    Тези не са наред. Тук дори по времето на Тато имаше само 30% успех с тяхната интеграция. Мързелът -даденост, за която няма лек.
  • 20 Циганин

    3 3 Отговор
    Единствените причини са културните различия между вас и нас друго няма . От тук тръгва и сегрегацията , обособяване на отделни жилищни райони, затворени общества, занемарена инфраструктура, незаконни постройки без регулация .Имаме равни задължения , но нямаме равен старт много поколения назад . А когато си на дъното е много трудно да изплуваш.

    Коментиран от #22, #24

  • 21 дУмокрация, бате

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бонев":

    Откакто почнахме да ги ромосваме, циганите ни се качиха на главите. И преди да решите да ме изтриете по "некои съображения", вижте думата "циганин" в официален речник на БАН.
  • 22 равен старт

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Циганин":

    Равен старт е възможен в Индия. Дърво без корен.
  • 23 Циник

    1 0 Отговор
    "Ромите са равноправни гръцки граждани, но и отговорни пред закона, както всички гърци, подчерта министър Хадзидакис." - ами ето къде е ключът от палатката. В милата ни Родина ромите също са равноправни ама не чак толкова отговорни пред закона. А за данъци и осигуровки да не говорим...
  • 24 Циник

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Циганин":

    Тук съм съглсен. Ходя от време на време във Факултето по работа и като видя улиците в какво плачевно състояние са се чудя как да бъдат убедени малките ромски деца, че са равноправни членове на държавата. Така че хич не е лесен за разрешаване проблема. Ама все отнякъде трябва да се почне.

    Ако демокрацията не беше ни децимирала до има-няма 6 милиона щеше да е по-лесно. Ама сега кой да го попълва тоя пусти бюджет - хотелиерите не плащат, Лукойл не плаща, ромите не плащат, а от ЕС парите вече отдавна са по чекмеджетата. Откъде пари??
Новини по държави: