Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 15:01 990 4

Газовите хранилища на Румъния са пълни

  • газови хранилища-
  • газ-
  • румъния-
  • ес-
  • русия-
  • война-
  • николае чука

Румънският премиер е поискал от отговорните институции да продължат интензивното съхранение на газ

Газовите хранилища на Румъния са пълни - 1
Снимка: Shutterstock

Към днешна дата газовите хранилища на Румъния се запълнени над 90 процента, съобщи румънският премиер Николае Чука, цитиран от агенция Аджерпрес. Чука посочи, че румънците и икономиката на страната ще разполагат с цялото количество газ, необходимо за изкарване на тази зима, независимо от метеорологичните условия, предаде БТА.

"Вече имаме 477 млн. куб. м газ повече в хранилищата в сравнение с миналата година, т.е. 2,774 млрд. куб. м от общия капацитет за съхранение от 3,07 млрд. куб. м. Румънците и нашата икономика ще разполагат с всичкия необходим газ, за да изкарат тази зима, независимо от времето. От 55-те милиона кубични метра, необходими за среднодневното потребление през зимата, почти половината се произвеждат рутинно в страната, а останалата част се покрива от складираните количества. Оценките показват, че няма абсолютно никакъв проблем с доставките на газ за населението, промишлеността и бизнеса“, написа премиерът Николае Чука в публикация на правителствената страница във Фейсбук.

Румънският премиер е поискал от отговорните институции да продължат интензивното съхранение на газ и внимателно да управляват количествата, необходими за преминаване на тази зима. "С таван на цената на газа за румънците и достатъчно газ за функционирането на икономиката правителството ще продължи да подкрепя активно както гражданите, така и промишлеността ни", добави Николае Чука.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    1 3 Отговор
    На всички им пълни хранилищата с газ пък все треперят Ква е тая
  • 2 САЩко

    1 5 Отговор
    Не е честно, нали сме комшии , ама може да е нормално - нашите хранилища празни, техни - пълни така при скачените съдове . Когато единият съд се пълни, другият се изпразва.
  • 3 Браво на румънците!

    5 2 Отговор
    Организираха се добре и го направиха.
  • 4 Демократ

    0 1 Отговор
    Така правят отговорните ръководители,които мислят за държавата и населението си. Там няма нито един кремълски продажник и нито един комунистически функционер във властта, затова вървят напред, а ние 140 г.назад, когато достойните българи са създали нова България като част от Европа. Сегашните безродници мечтаят за Путин.Свободни са да ни освободят от себе си като заминат за Кремъл, за да започне да върви напред България.
Новини по държави: