Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 21:21 6 167 30

Путин към Макрон: Не разбираш този конфликт

  • владимир путин-
  • еманюел макрон-
  • азербайджан-
  • армения-
  • нагорни карабах

Азербайджанското министерство на външните работи осъди днес изказванията на френския президент, които определи като неприемливи и пристрастни

Путин към Макрон: Не разбираш този конфликт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви, че френският му колега Еманюел Макрон не разбира конфликта между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах, предаде Франс прес.

Думите му са в отговор на изказване на Макрон, който обвини в сряда Русия, че се опитва да дестабилизира кавказкия регион.

"Мисля, че в тези изявления липсва разбиране за самия ход на конфликта и информираност на Франция за позициите на двете страни в него", изтъкна Путин днес.

"При възможност ще обсъдя това с президента на Франция", каза руският му колега в казахстанската столица Астана, където участва днес в среща на върха на Общността на независимите държави. Путин подчерта, че "Русия винаги искрено се е стремила към решаването на всички конфликти, включително и на въпросите, свързани с (Нагорни) Карабах".

Руският президент нарече изказванията на френския си колега "неверни" и "неприемливи".

Тези коментари бяха направени в момент, когато Москва, оплетена в своята офанзива в Украйна, губи през последните месеци в полза на Запада своето влияние в Кавказ - регион, в който играе историческа роля на посредник, отбелязва АФП.

Еманюел Макрон заяви в интервю в сряда: "Русия се намеси в този конфликт, като играе заедно с Азербайджан и Турция, тя се завърна там, за да отслаби Армения. Това е маневра за дестабилизиране на Кавказ от страна на Русия, която търси начини да създаде безпорядък, да ни отслаби и раздели."

Франция никога няма да изостави арменците, увери Макрон и каза, че Азербайджан е започнал "отвратителна война" през 2020 г. за завземане на Нагорни Карабах, както и че той е причината за напрежението по границата си с Армения миналия месец.

Азербайджанското министерство на външните работи осъди днес изказванията на френския президент, които определи като "неприемливи и пристрастни".

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров проведе днес в Астана тристранна среща с колегите си от Армения и Азербайджан, Арарат Мирзоян и Джейхун Байрамов. Трите страни полагат общи усилия за нормализирането на отношенията между Ереван и Баку, каза руското министерство на външните работи.

Последната война между Армения и Азербайджан беше през 2020 г. и отне живота на 6500 души. Прекратяването на огъня беше договорено с посредничеството на Русия, която изпрати в района мироопазващи сили, припомня АФП.

През последните месеци обаче ЕС и САЩ поеха инициативата за преговори за мирен договор, докато Русия е ангажирана с войната в Украйна.

Въпреки опитите на Запада за посредничество, ситуацията остава нестабилна. През септември при нови сблъсъци между Армения и Азербайджан загинаха 286 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    23 12 Отговор
    Илон Мъск пуска на пазара новата Tesla модел Z.
  • 2 Уве Зелер

    68 8 Отговор
    Точно така е! Макрон е ИЛИТЕРАТ и изключително слаб държавник!

    Коментиран от #8

  • 3 Смеххх

    12 66 Отговор
    Путинка не разбира от нищо,но акъл дава и той
  • 4 Иванушка  🇷🇺

    55 7 Отговор
    С французите трябва да се говори на Английски.
    За тях няма по-голяма обида от това ))
  • 5 yaйтнойз

    38 1 Отговор
    Абе сериозни ора са французите .. 3 дни без тунджа и минаха на пакистанско общуване :)
  • 6 поживём увидим

    6 40 Отговор
    Макрон към Путин: "Ти пък изобщо не разбираш от конфлити и затова само ги създаваш."
  • 7 Путинофил

    2 20 Отговор
    Отдавна подозирах, Путин му е навитак! На Макрон му харесва! Гледат се влюбено!
  • 8 ха сега де!

    1 16 Отговор

    До коментар #2 от "Уве Зелер":

    Ти пък си слаб коментатор!

    Коментиран от #19

  • 9 БОЛШЕВИК

    28 0 Отговор
    Макарон разбира от хубави баби, дърти лачени чанти и от френска любов!
  • 10 Адам Хилтън

    46 0 Отговор
    Франция няма право да коментира ничий друг конфликт, като се сетим как тя се държи със Западна Африка като свой заден двор и праща армии там, всяка година.

    Коментиран от #12

  • 11 Македонец

    6 21 Отговор
    Русия създаде Македония, македонската нация от българската. Франция наложи тази изкуствена нация. За мен Русия и Франция са една и съща монета.
  • 12 yaйтнойз

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Адам Хилтън":

    Остана им нигер засега... Велика футболна нация :)
  • 13 Аватар

    38 1 Отговор
    Франция не беше ли един от гарантите по Минските споразумения?

    Коментиран от #16, #18

  • 14 Ключът от бараката:

    32 0 Отговор
    Прекратяването на огъня беше договорено с посредничеството на Русия, която изпрати в района мироопазващи сили, припомня АФП.

    През последните месеци обаче ЕС и САЩ поеха инициативата за преговори за мирен договор" ....и ето резултата
  • 15 Разбирам путин

    2 15 Отговор
    Иска да гледа децата на загиналите 😭
  • 16 Даааааа

    25 0 Отговор

    До коментар #13 от "Аватар":

    Да, беше. И при неизпълнение от страна на Украйна, то Франция, Германия и Русия (това са страните гаранти) са длъжни да се намесят в Украйна и да я принудят да ги изпълни.
  • 17 ТаУмВзе

    16 0 Отговор
    Куклата макарон не се налага да разбира. Z
  • 18 факт

    36 2 Отговор

    До коментар #13 от "Аватар":

    Беше. И всички видяхме как Франция подкрепи Украйна, която не ги спази. Смятай какъв гарант е. Франция изначално не е искала Минските съглашения да се спазват, просто е отлагала неизбежното. Може би затова французите са по улиците и искат излизане от НАТО. Само дето Макрон не е Шарл дьо Гол, а обикновен рокфелерски храненик, каквито между прочем са повечето европейски "лидери".
  • 19 Уве Зелер

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "ха сега де!":

    По-спокойно. Нищо не разбираш.
  • 20 Весо

    21 1 Отговор
    И другия въпроса за нас е, дали Макарона разбира нашия конфликт Маке и БГ?!
  • 21 Той

    15 0 Отговор
    Разбира само от стари чанги
  • 22 Да бе да

    3 17 Отговор
    "Путин към Макрон: Не разбираш този конфликт"

    И, путлер който разбира от конфликта, вече 20 г. Ги има на границите си 😁?

    росссиа иска конфликти близо до границите си , за да продължава ролята на вечния " освободител "

    Ние сме също , освобождавани многократно 😂
    Но никой не иска да изпита голямата свобода като се премести в росссиа 😂жалки !!
  • 23 Тошо

    11 1 Отговор
    НОРМАЛЕН ЧОВЕК РАЗБИРА,НО ДЖЕНДЪР НЯМА КАК Е.ДЖЕНДИМОЗЪЦИТЕ СА НАСТРОЕНИ НА ДРУГИ ВЪЛНИ.
  • 24 Солей

    1 19 Отговор
    Руския терорист в Кремъл "разбира конфликта", но войниците му не служат за нищо друго освен да дестабилизират региона, при това като най-цинично го играят "омиротворители". Да си спомним как тези "омиротворители" се опитваха да спрат азерите, и само намесата на Турция на тяхна страна руските терористи на мястото им. РЕАЛНО конфликта между Армения и Азербайджан стана поредното място, където си ги мерят двамата диктатори. С "мир" в региона Просия (и Турция) нямат НИЩО ОБЩО. С други думи, Макрон много добре е определил какво прави Просия там.
  • 25 Минувач

    20 1 Отговор
    Ами, след като Франция, 2рата сила в ЕС, смята азерите за агресори, защо не спре азерския газ...защо няма санкции за азерите? Или май в тоя случай ще гледаме интереса, не уж голямата демокрация.
  • 26 Ф16

    14 0 Отговор
    Макрон става все по смешен,ама така е когато го играеш Велика Сила със ресурсите на средно знчима постколониална държава
  • 27 8888

    3 0 Отговор
    Той и жените не ги разбира...
  • 28 ЧЕ КОЙ Е ОЧАКВАЛ МАКАРОН ДА

    5 0 Отговор
    Е НОРМАЛЕН ?
  • 29 ЩО НЕ ПУБЛИКУВАТ НИЩО

    0 0 Отговор
    КАТО КАК СЕ ОТНАСЯТ ОТ ШАРЛИ ЕБДО С МАКРОН ? ДАЛИ НЕ ГО ПРАВЯТ НА ТРЪТКА ?
  • 30 Факт

    3 0 Отговор
    Микрончо в този конфликт май наистина нищо не ти е ясно..освен това не разбирам на какъв точно принцип определи че Арменците имат право на нещо в този конфликт .накрая наистина ще излезе че вие от запада не ви интересува кой крив кой прав важното е да сте наопаки на Русия и Турция ...само че както в Украйна така и в Армения вашето мнение никой не го иска .и нито на Русия нито на турция им Пука точно от твоето мнение ...7 месеца твърдите че русия е слаба и не се справя в Украйна..и не може да постигне Целите си..само че целите им бяха да отделят две области а те завзеха 4..и то без да се налага да използват кой знае колко ракети..Само вие от запада и Украйна говорите за някаква победа на Украйна ..а в същото време Украйна вече е половин държава..а вие просто баламосвате Украйна че уж има някакъв шанс за нещо повече от загуба..и то за да си продавате оръжията..не че ви пука за Украйна..