Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 13:23 1 306 6

Напрежението спада! Голяма част от стачкуващите в петролния сектор във Франция прекратяват трудовия си протест

  • франция-
  • протести-
  • еманюел макрон

Към момента се съобщава за недостиг на горива в около една пета от бензиностанциите във Франция, пише Ройтерс

Напрежението спада! Голяма част от стачкуващите в петролния сектор във Франция прекратяват трудовия си протест - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Работници и служители на френската корпорация "ТоталЕнержи" (TotalEnergies) прекратяват своята стачка. Тя продължава само в две петролни рафинерии - в Нормандия в северозападната част на Франция и във Фейзин близо до Лион, в североизточната част на страната, е съобщил за Ройтерс представител на профсъюза Обща конфедерация на труда (CGT).

Този синдикат е основен организатор на трудовия протест с искане за по-високи заплати на фона на увеличаващата се инфлация и свръхпечалбите на енергийните компании, отбелязва Франс прес.

В края на миналата седмица работници във френското подразделение на американския петролен гигант "Ексън мобил" (ExxonMobil), които също участваха в стачката, спряха трудовия протест.

Стачките предизвикаха недостиг на горива в редица бензиностанции във Франция. Ситуацията се подобрява, след като френското правителство увеличи вноса и нареди на част от стачкуващите работници в петролния сектор да се завърнат на работа под заплахата от строги санкции, ако не го направят. Към момента се съобщава за недостиг на горива в, грубо казано, около една пета от бензиностанциите във Франция, пише Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    20 1 Отговор
    Грубо казано 1/5......а нежно казано 4/5.
  • 2 Примати

    5 28 Отговор
    Лека полека всяка надежда на русофилите си отива. Те толкова се радваха че има протести в Европа. Това им беше за утеха , че Русия изгуби почти цялата си техника.
  • 3 Цончо Ганчо

    4 15 Отговор
    Въй, макак така? Нали се разпада ЕС е ся до 3 дена и италианското Възраждане щяло да подкрепя Русия, а а нашето Възраждане е първа политическа сила? Русия губи на всички фронтове, вътрешни и външни.
  • 4 Русороб

    0 8 Отговор
    Ужасссссс! Какво ще правим сега? Нали там ни беше надеждата за разпадане на западните общества.
  • 5 Некой си

    8 1 Отговор
    Чакайте студа да дойде,тогава ще се сетите защо ресторантчетата се казват Бистро.
  • 6 Шушулков

    1 0 Отговор
    Правят място на идващите замръзнали и гладни украйнци???!!!!!
Новини по държави: