Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 13:35 2 916 65

Кадиров: Мобилизацията в Чечня продължава

  • рамзан кадиров-
  • чечня-
  • мобилизация-
  • русия

През септември Рамзан Кадиров твърдеше, че в Чечня няма да се провежда мобилизация, защото републиката е преизпълнила плана

Кадиров: Мобилизацията в Чечня продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рамзан Кадиров заяви, че мобилизацията в Чечня продължава, независимо, че тя беше прекратена в останалата част на Русия по заповед на министъра на отбраната Сергей Шойгу, съобщава kasparov.ru.

"Сега ще започнат да изпращат повиквателни и, ако той (мобилизираният) вече е зачислен в някакъв полк или батальон, то няма да му се налага да ходи в армията, ще си бъде сред свои, сред чеченци. Иначе ще го откарат някъде, а роднините му няма да знаят къде се намира", заявил Кадиров пред военни от спецподразделението "Ахмат".

Припомняме, че през септември Кадиров твърдеше, че в Чечня няма да се провежда мобилизация, защото републиката е преизпълнила плана. Това се случи дни след като Владимир Путин подписа указ за частична мобилизация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    38 13 Отговор
    В цяла Просия е така. Това, че КРемъл лъже, че могилиззацията е приключила, не значи нищо.

    Коментиран от #21, #32

  • 2 Иван

    19 39 Отговор
    Зеленски скрии се, Кадиров идва!

    Коментиран от #65

  • 3 сила

    28 9 Отговор
    сексподразделение АХМАК......КОЗЕЛЮБЦИ

    Коментиран от #37

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НАГ

    27 11 Отговор
    Голямата мечка е кожа и кости и повече прилича на малката мачка.

    Коментиран от #15

  • 6 западното малцинство ще

    7 25 Отговор
    Яде хурката.....
  • 7 Ленин

    28 7 Отговор
    Ей,брадат козел,я вземи та мобилизирай Путин!
  • 8 фрегата Адмирал Макаров

    20 7 Отговор
    Помощ Потъвам
  • 9 зевзек

    18 5 Отговор
    Още тиктокъри за НАТОряване на украинските земи.
  • 10 трепач на орки

    22 6 Отговор
    Този , като го набapат истинските чеченци след няколко месеца , жална му и майчица :)
  • 11 Голем смех

    17 9 Отговор
    Кадироглу е решил да затрие чеченското племе. По колко ли долара взима на глава?
  • 12 Инфо

    13 14 Отговор
    Манете го Кадиров-напишете за скандала в западните медии--журналисти са публикували смските между Лиз Трас и Блинкин в което англичанката му се отчита-снимка на Северен Поток и отдолу написала"Всичко е направено"....

    Коментиран от #16, #18, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Най-долното ниво

    14 9 Отговор
    От човешкото развитие е долен, вреден русофил-путлерист...
  • 15 Корги

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "НАГ":

    Каква мечка? Това си е чист пудел.
  • 16 Даже

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "Инфо":

    има снимка и на шнорхела дето е използвала,а?
  • 17 ФакЪт

    11 6 Отговор
    Путин пак се е бръкнал дълбоко в джоба. Наемниците струват много пари, а доходите от “бензиностанцията” намаляват.
  • 18 ФакЪт

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Инфо":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 19 Бря, Бря

    18 8 Отговор

    До коментар #12 от "Инфо":

    Голем скандал, бе. А не е скандал да бомбардираш градове, села и да убиваш мирни граждани. Нещастно рашистко племе.

    Коментиран от #29

  • 20 Много запознат

    8 3 Отговор
    Нали каза че нямало да има?!
  • 21 Тоа па

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Добре,че тебе нямат да те мобилизират,щото си стар и кьопав инвалид.И физически и емоционално.
  • 22 Бесен- _Язовец

    7 13 Отговор
    Кадиров е велик войн на православна Русия! Ще се бием в Украйна до последният руснак!
  • 23 Истината

    13 9 Отговор
    Кадиров и кадировците са менте чеченци, както у нас русофилите са менте българи. Истинските чеченци са описани от Лев Толстой в повестта Хаджи Мурат :"Чувството, което изпитваха всички чеченци — от мало до голямо, — беше по-силно от омраза. Това не беше омраза, а непризнаване на тия руски кучета за хора и такова отвращение, погнуса и недоумение пред безсмислената жестокост на тия същества, че желанието да ги изтребят, както желанието да се изтребват плъхове, отровни паяци и вълци, беше чувство тъй естествено, както чувството за самосъхранение."

    Коментиран от #40

  • 24 Хмхмхмхмхм

    7 8 Отговор
    Аве кво ни занимавате с тая радикална мюслимска държава в състава на русия и с нейния гуру с 5тте си жени и 6 деца- кой българин се интересува от проруския мюсли из0000род... Тоя праща МАЛОЛЕТНИТЕ СИ ДЕЦА НА ВОЙНА- нещо, немислимо ЗА нас , БЪЛГАРИТЕ, като се има предвид, че ги праща като АГРЕСОРИ в Украйна, а не като защитници на собствената си държава....Не ни занимавайте с из000родени дефектни човешки гени и с техните болни налудни фантазии...
  • 25 Истината

    13 7 Отговор
    Русофобите трябва ясно да разберат, че докато защитават фашистка бандеровска Украйна, те поемат лична отговорност за престъпленията, извършени от Зеленски и Запада срещу цивилни в Донбас, подкрепят убийството на стари хора, жени, деца, колко хора са изчезнали, как много отнети животи, откраднато детство на деца, седят по мазета, не ходят на училища и градини, заспиват под звука на снаряди и не знаят дали ще се събудят сутрин или не! кръвта им ще бъде в ръцете на Зеленски, Запада, който може да спре войната, но не иска да доставя все повече и повече оръжия, да подстрекава и подбужда. Подкрепям Русия, която не позволи да се унищожават хора на Изток, не позволи да се извършват геноцид и военни престъпления! Е, като гледам това, украинците трябва да спрат войната, да спрат Америка, съвременния агресор и убиец!

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Хмхмхмхмхм

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    Ела и ми го кажи в адвокатската ми кантора в София- хващам те с двата си пръста- щото иначе ме е ГНУС- за мръсната непрана руска яка и директно те водя в СДВР- да видим кого , как и с какво заплашваш...
  • 27 Бесен- _Язовец

    3 4 Отговор
    Кадиров е велик воин на православна Русия! Ще се бием в Украйна до последния българин, на дивана

    Коментиран от #45

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Я па го тоя

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бря, Бря":

    Ти сега ли разбра че в Украйна се сипят бомби ? Че то това вече 8 години е така-досега що мълча срамежливо бе Бря бря...????
  • 30 Хмхмхмхмхм

    2 2 Отговор
    Приказката за Сатаната в Украйна: „специалната операция“ стана „свещена война“Русия все по-често оправдава нападението си в съседната страна с религиозни мотиви. инвестор Неотдавна чеченският лидер Рамзан Кадиров определи войната в Украйна като борба срещу „сатанизма". Целта била „сатанизация" на страната, заяви държавният глава на руската република в публикация в услугата за съобщения Telegram във вторник.

    „Давам ви думата си, че ще ги нападаме всеки ден и всеки ден ще ги унищожаваме", разказва Кадиров, наричан още „кръвожадното куче на Путин" заради бруталността си. „Няма да задържим тези демони, ще ги изгорим“, казва Кадиров. Той нарича войната срещу Украйна „джихад"; в Чечения мнозинството от населението е мюсюлманско, включително и самият Кадиров.

    Да, объркани глупости, които със сигурност могат да бъдат обяснени на фона на руския религиозен пейзаж. След разпадането на Съветския съюз християнската православна църква е религията на мнозинството в Русия. Приблизително 70% от населението се определя като принадлежащо към нея.
  • 31 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    трябваше да се пишеш лъжата.щото всичко дето си писал е лъжа.руснаците почнаха тази воина окупираха източна украина,бомбандираха и прогонваха населението на донбас,а сега го докараха на цяла русия.като си толкова фен на истината провери в коя територия се намират мариоул,лисичанск,бахмут,харков,николаев и виж кво им причиниха асвабадителите.и не те ли е срам тази лъжа да я повтаряш всеки ден въпреки че отлично знаеш че си лъжец?

    Коментиран от #41

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хмхмхмхмхм

    1 8 Отговор
    Позоваването на „сатанизма" в Украйна и борбата срещу него вероятно ще се харесат на религиозните малцинства в руските въоръжени сили, обясняват експертите на ISW. Съответно особените мнения на тези малцинства трябва да се отхвърлят още в зародиш. „Обявяването на война на религиозна, но не и на откровено християнска основа, вероятно е опит за преодоляване на религиозните различия", се казва в доклада за ситуацията. Освен това трябва да се създадат условия за „по-нататъшно набиране на етнически и религиозни малцинства за борбата в Украйна“, поясняват специалистите.
    Толкова за бурятите, чеченците и т.н. руски граждани;0 А това значи само едно- разпада на русия като държава федерация, на съставните й части- множество различни държави- е неминуем и необратим процес, който вече е започнал, но все още не е завършен;0

    Коментиран от #44

  • 34 Нострадамус от Злокучене

    6 2 Отговор
    "Могилизация" е необходима,защото украинците отново са ликвидирали десетки "тик-токери",този път в Мариупол."Дон-дон" се стреми да изпъкне пред "бащицата" с тайното желание той да го обяви за свой заместник.Ако това се случи,ще е интересно,как стадото от крепостни,ще приеме за "водач" този безмозъчен кавказки козел,който се е хвалил многократно,че още 16 годишен е убил първия си руснак.След това колко е изклал не се знае.
  • 35 Всичкото талибан

    4 2 Отговор
    Да се хвърля срещу Украйна 🤬
    За всеки ще има пералня и 40 девствени русофила 🤣
  • 36 Киев отбрана

    3 2 Отговор
    Германската система им преби ракетите на тез глупаци
  • 37 ТАКА Е ТАКАЕ

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    и то ДАЖЕ ХОМОСЕКСУАЛНИ🐐любци
  • 38 Всъщност

    3 7 Отговор
    Най-много оръжие на Зеленски е дал анадолския султан Реджеп Ердоган . Не върви сега соросоидите да се правят на възмутени ристиени ! 😜
  • 39 Ксаниба

    6 3 Отговор
    Кадиров е убил първият си руснак когато е бил на 16 години. И в момента чеченците убиват руснаци, понеже са само в заград отрядите и стрелят по отстъпващите руснаци.
  • 40 Хмхмхмхмхм

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Абсолютно верен цитат- в читанката може да се намери и прочете въпросното произведение, а цитатът е от глава XVII, защото руснаците са замърсили извора с питейна вода на чеченците...
  • 41 Айде,бе

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Ами минаките споразумения кий наруши и 8 г за
    Геноцид над една плюнка пт Донбас и руския език ще забраняват в подарените им земи от Рбарабар с хората там.Та Русия зе би за нашата свобода ,а там да остави руския език да забраняват и защо е 1 еа ядрена сила тогава,та тя няма морално право да си затвори очите.Не ни учете как да четем Евангелието като дявол

    Коментиран от #62

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Иванушка 🇷🇺

    6 0 Отговор
    Супеер, могилизиране яко, тикток козара трябва да зарежда новите модели ферарита, а Груз 200 нека си върви с вагони към пияната кочина!
  • 44 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хмхмхмхмхм":

    Това явно от нострадамуса от злокучене си го чул:)))),защото баш пророците начело с американския Едгар Кейси съвсем друго предричат за Русия, проблема е ,че те познават:))))и не са от злокучене:)))
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пеци

    6 0 Отговор
    При толкова чеченски Груз 200, скоро ще започне и децата да праща
  • 47 Механик

    6 0 Отговор
    Как са синовете му ? Защо лъже , че ги е пратил да воюват ? Всички знаят, че са в Дубай .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Райхсвер

    4 0 Отговор
    Нелеп брадат мюсюлмански ко.зел и тик-токър смешник, що е то?
  • 50 Объркан съм

    4 1 Отговор
    Чудя се кОПЕЙКИН или РЯмЗАН Кадиров е по-алчен и по-луд!
  • 51 Иванушка 🇷🇺

    1 4 Отговор
    Слава на Русия!

    Коментиран от #61

  • 52 Иванушка 🇷🇺

    0 3 Отговор
    Наглостта на украинците няма граници. Те не искат да живеят в Полша, но не искат и да отказват полски помощи
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пеци

    1 2 Отговор
    Слава на Русия!
  • 56 Пеци

    2 2 Отговор
    Очакваше се Полша да чуе думи на благодарност от бежанците от Украйна, пише NDP. Вместо това поляците са изправени пред агресия, замърсяване на градовете, кражби, грабежи и насилие. Оказа се, че много "бежанци" не се нуждаят от помощ, а от наказателна статия за измама.2787
  • 57 Иванушка 🇷🇺

    0 2 Отговор
    Всекиму своето, обикновен финландец на улицата, полугладно съществуване, а техните политици имат прекрасен живот. Съвсем наскоро техният премиер, младо момиче, „освети“ партита под алкохол и наркотици, животът й беше успешен. Ако властта в държавата бъде завзета от сорос, краят на добре охранения живот на лаика
  • 58 Ксаниба

    1 0 Отговор
    Западът мълчи за престъпната същност на режима на Зеленски, за да не се разпадне като къща от карти примитивната му пропаганда „за добра Украйна и лоша Русия“. За Европа обаче това може да има фатални последици, смята авторът на статията.
  • 59 Бесен- _Язовец

    0 0 Отговор
    Инцидентът е станал в посока Лимански. След няколко неуспешни опита за атака, наемниците сред поляците отказаха да изкушат съдбата и да продължат напред. Представители на националните батальони дойдоха при тях за анализ - разговорът не се получи и поляците се отърваха от любовниците на Бандера, "
  • 60 Ксаниба

    1 0 Отговор
    Британците се оплакват от невъзможността да подкрепят украинските бежанци поради нарастващите цени. Повече от една четвърт от спонсорите на програмата „Къщи за Украйна“ възнамеряват да се оттеглят от по-нататъшно участие, когато изтече шестмесечният ангажимент за предоставяне на жилища. Това означава, че около 20 000 бежанци могат да останат без дом през зимата, а до 2023 г. броят им ще нарасне до 50 000.
  • 61 Иванушка 🇷🇺

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Иванушка 🇷🇺":

    Но като се замисля впрочем , слаба пр00сия е пред капитулация и разпад
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Руско

    2 1 Отговор
    Краят наближава на нацистите.Скоро няма да ги има нито Вагнер нито кавказките бради
  • 65 Лео

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Идва ама не се вижда нещо. Иванчо който много мрънка на кухо дрънка
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания