Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 11:24 1 031 1

Първият папа, отишъл в Бахрейн

  • sir-
  • папата-
  • папа франциск-
  • църква-
  • бахрейн

Папата ще отпътува тази сутрин от Рим

Първият папа, отишъл в Бахрейн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск пристига днес в Бахрейн, с което става първият глава на Римокатолическата църква, посещавал това кралство в Персийския залив, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Папата ще отпътува тази сутрин от Рим и се очаква следобед да пристигне в страната на Арабския полуостров. Поводът на визитата му е междурелигиозен форум, фокусиран върху срещи с представители на исляма. Утре папата ще произнесе реч на форума. В Бахрейн управлява сунитска династия, но по-голямата част от населението са шиити. Това е предизвиквало напрежение в миналото. Католическата общност в страната наброява около 80 000 души.

Това ще бъде 39-ото апостолическо пътуване за папата, четвъртото зад граница тази година, и иска да бъде по-нататъшен ценен етап от пътуването на братството и разбирателството, което е укрепването и задълбочаването на отношенията с ислямския свят и неговите представители. Така директорът на ватканският пресцентър Матео Бруни представи пътуването на папа Франциск до Бахрейн по време на брифинг с журналисти. Поводът е „Бахрейнският форум за диалог: Изтокът и Западът за човешкото съвместно съществуване“, междурелигиозна среща, която ще се проведе на 3 и 4 ноември по желание на краля на малкия архипелаг от 33 острова Хамад бин Иса Ал Халифа. Папата ще участва в закриването, но ще пристигне в страната още на 3 ноември и ще остане там до 6 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аделина Радева

    0 0 Отговор
    Може да отиде в моцква