Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Ноември, 2022 08:09 8 292 153

САЩ искат от Украйна да покаже на Русия, че е отворена за преговори

  • русия-
  • украйна-
  • сащ

Американските служители споделят оценката на своите украински колеги, че за момента Путин не се отнася сериозно към преговори, но признават, че забраната на украинския президент Володимир Зеленски да се преговоря с него, е предизвикала загриженост

САЩ искат от Украйна да покаже на Русия, че е отворена за преговори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента Байдън неофициално насърчава украинските лидери да дадат знак, че са отворени за преговори с Русия и да се откажат от публичния си отказ да се ангажират в мирни преговори докато президентът Владимир Путин не бъде отстранен от власт, съобщи вчера в. „Вашингтон пост“.

Изданието цитира неназовани източници, запознати с обсъжданията, че искането на американски длъжностни лица не цели тласкане на Украйна към масата за преговори, а е пресметнато усилие да се гарантира, че Киев ще запази подкрепата на други държави, чиито електорати се притесняват, че войната ще се разпалва още дълги години.

Още новини от Украйна

Публикацията подчертава, че обсъжданията демонстрират сложната позиция на администрацията на Байдън към Украйна, на фона на публичните обещания на американски представители да подкрепят Киев с огромни суми помощ „толкова дълго, колкото е необходимо“. Същевременно те се надяват 8-месечният конфликт, който се отрази тежко върху световната икономика и предизвика страхове от ядрена война, да бъде разрешен.

Изданието пише, че американските служители споделят оценката на своите украински колеги, че за момента Путин не се отнася сериозно към преговори, но признават, че забраната на украинския президент Володимир Зеленски да се преговоря с него, е предизвикала загриженост в части от Европа, Африка и Латинска Америка, където последиците от войната върху цените на храните и горивото се усещат най-остро.

„Умората от случващото се в Украйна е реална за някои от нашите партньори“, цитира вестникът неназован американски източник.

Съветът по национална сигурност на Белия дом и Държавният департамент не са отговорили веднага на искането за коментар на публикацията, съобщи Ройтерс.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза в петък по време на посещението си в Киев, че подкрепата на Вашингтон да Украйна ще остане „непоколебима и твърда“ след междинните избори за Конгрес на 8 ноември, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    168 17 Отговор
    Хайде сега..... номерата на Макиавели !!! Медени уста за мир , а кървави ръце за убийства.....!!!

    Коментиран от #4, #67

  • 2 Наркоманизирания нациеврей

    157 21 Отговор
    Омръзна повече и от коронапростотията!
  • 3 Време е за голяма американска пролет

    173 22 Отговор
    Рвжимът в САЩ какви са и защо се месят в Украйна???

    Коментиран от #10, #26, #62

  • 4 пейо

    163 21 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Подготвят почвата. На 8 ми са изборите в США. АКо изгубят ще спрат потоците от милиарди за урките. И искат не искат ще трябва да се предадат.. Така че започват по отдалеч и ще чакат резултатите от изборите.
  • 5 Ротшилдите и Шаломов искат дълга война с

    86 14 Отговор
    искането на американски длъжностни лица не цели тласкане на Украйна към масата за преговори, а е пресметнато усилие да се гарантира, че Киев ще запази подкрепата на други държави, чиито електорати се притесняват, че войната ще се разпалва още дълги години.

    Коментиран от #17, #145

  • 6 Рико

    27 133 Отговор
    Питам те, американецо - ако накой нападна твоята страна, ще преговаряш ли? Пак те питам, американецо - ако някай нападне Америка ,ще преговаряш ли?

    Коментиран от #11, #32, #59, #82, #109, #110

  • 7 Русенец

    117 12 Отговор
    Дано само пораженецът-слуга на ционистите не театралничи пред света за мир, като поиска капитулация на победителя. Да искаш мир с абсурдни условия си е просто демонстрация за пред масите, без реални шансове за примирие. Дано се разберат! Опасявам се, че Украйна се превръща в Афганистан - сцена за дългогодишен двубой, между изток и запад. Дано да не е така!
  • 8 Мишел

    135 14 Отговор
    Байдън се усети късно, че губи не само утрешните избори.

    Коментиран от #13

  • 9 бай

    141 12 Отговор
    украйна е една голяма пералня на пари много хора станаха милиардери а простите украинци ги смляха на кайма заради интересите на няколко човека
  • 10 Ами какви са

    120 11 Отговор

    До коментар #3 от "Време е за голяма американска пролет":

    Един от главните организатори и спонсори са cащ. Другите са великобритания, израел и разбира се васалния "колективен запад", в който попадаме и ние.
  • 11 Русенец

    84 8 Отговор

    До коментар #6 от "Рико":

    Америка не преговаряла с терористи. Защо, тогава, си имат парламентьори?
  • 12 Примати

    18 106 Отговор
    Твърдението на Пригожин , че Зеленски е свясно и добро момче е опит за осъществяване на контакт с украинците. Единствена причина руснаците да искат това е тяхното желание да замразят вронта докато съберат отново армия за втори Блицкриг за Киев. Представяте ли си Путин колко е отчаян , щом е готов да даде правомощия на пригожин във външната политика. Путин не обича да дели славата с никого. Значи не става дума вече за успехи и слава а за оцеляване ден за ден.

    Коментиран от #20, #23, #27, #38, #101

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Минувач

    105 9 Отговор
    Това становище, че е заради умората от войната, която вече се чувства и е ударила световната икономика, трябва да се подразбира по по-различен начин. А именно, че не е умора, а нарастващ страх от срутване на тяхното полит-окономическо статукво, заради все по-голямото недоволство на хората на Запад. Подкрепата за войната все повече спада, все повече правителства се разклащат, някой вече не оцеляха, все повече печелят десните партии, насочени към собствените си национални интереси, а не сляпото подчинение на САЩ. Това им е страха, защото ако видят опасност за режима си, разбира се, че ще се оправдаят с нещо и ще наредят на Украйна да подпише мир, за да се тушира по-големия им страх.

    Коментиран от #22

  • 15 ХАХАХА

    105 12 Отговор
    ХАХАХА, хитрата сврака с двата крака ! Зеления наркоман нали сам си състави и подписа указ да не преговаря с Путин. Малиий какви ид....ти управляват.

    Коментиран от #65

  • 16 Алиса

    113 18 Отговор
    Украйна е свършена, следващите сме ние. Всеки , който е подписал че е съгласен да се дава оръжие на Украйна е.долен предател и няма право да се нарича българин.Тези които са подписали са ни подписали и смъртната присъда.

    Коментиран от #97

  • 17 Забрави нещо...!

    56 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ротшилдите и Шаломов искат дълга война с":

    Да зададеш изтърканият си въпрос...!Защо Шаломов не напада жп-лините,доставящи оръжие за Украйна ..😝😂🤣😉👍👏😝😂🤣...

    Коментиран от #24, #60

  • 18 Дъ Крава 🐄

    70 4 Отговор
    Онези се бият - воюват, умират, на тези било причинена умора. Няма какво повече да кажа
  • 19 Стоян Александров

    105 14 Отговор
    Оооооооо ,,миротворците" от САЩ вече оскат преговори ли ? А сега е момента Путин и Руссия да откажат и да ги смачкат. Бой за да те уважават Путинееее, бой. Натм и сащ май вече немогат, май фалита е тук. Още 6 месеца и натю ще се разпадне на парчета. ЕС също е чаооооо. Само още 6 месеца. Зимата ще е стралшнаааа, НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ, МАЧКАЙЙЙЙЙ

    Коментиран от #29, #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Възрожденец

    16 104 Отговор
    РФ ще загуби тази война и ще се разпадне ! Най малко 16 колонии ще отхвърлят московското иго и ще основат свободни държави, сред които и още вдна България !

    Коментиран от #25, #56

  • 22 Знаеш ли...?!

    25 6 Отговор

    До коментар #14 от "Минувач":

    Ти може да си ,,Минувач" ...- ей така,минаващ и даваш анализ в движение,но си абсолютно прав...,,Минуваче"...!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Русенец

    73 6 Отговор

    До коментар #17 от "Забрави нещо...!":

    Интересен въпрос, наред с много други. Защо не нападнаха първо с градушка от ракети, а след като всичко се разбие на тухли чак тогава да вкарат пехотата? Защо не удавиха градове и села с разрушени язовирни стени? Защо оставиха комуникационните ретранслатори, та всеки украинец да праща по нета клипчета, снимал от някое мазе? Много, много въпроси без отговори.

    Коментиран от #96, #146

  • 25 надежди говежди

    51 6 Отговор

    До коментар #21 от "Възрожденец":

    мечтите и фантазиите са безплатни . и аз цял живот мечтая да спечеля от тото-то . обаче няма да стане .
  • 26 Ъъъъ

    13 68 Отговор

    До коментар #3 от "Време е за голяма американска пролет":

    А режимът в Русия какъв е и защо се меси в Украйна?

    Коментиран от #34, #35, #106, #111

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Шест

    13 78 Отговор
    Надценява се ролята и влианието на САЩ в тази война. Украинският народ ясно показа, че ще се бори до пълна победа и едва тогава ще преговаря за условията по капитулацията на Русия, но не и с Путин. Има само два начина да се стигне до мир - Победа за Украйна, или да бъде убит и последния украинец на този свят.

    Коментиран от #40, #52, #112

  • 29 По правописа се познават ..

    8 55 Отговор

    До коментар #19 от "Стоян Александров":

    де. билите от въИзраждане . Силни са само на диванчето, на площада само шмекер копейкин и фончо-гела, а Йоло Денев е най-нормалния сред тях.

    Коментиран от #76

  • 30 Русенец

    47 4 Отговор

    До коментар #19 от "Стоян Александров":

    За доброто на всички трябва да се сключи мир. Могат да си продължат играта на икономически санкции и закрити пазари, без да стрелят по мирните хора.

    Коментиран от #44, #113

  • 31 А бе,ай бегайте от тука...!

    81 5 Отговор
    САЩ искали мир в Украйна ...!Как ли пък не...!В момента за тях Украйна е златната кокошка,снасяща кървави яйца за военно-промишленото производство на САЩ...!

    Коментиран от #36, #68

  • 32 исторически

    73 5 Отговор

    До коментар #6 от "Рико":

    Ами нали америката я нападнаха Садам , Кадафи , Милошевич , Асад ,афганистанските козари ....Те краварите все границите си пазят .
  • 33 стария моряк

    62 4 Отговор
    Отворена е , как да не е отворено , непрекъснато преговарят за 5 звездни хотели по черноморието. Интересно ми е , че вчера показваха по новините за протестите на украинските "гости". Не знам колко са законни , но отношението им и изказванията са повече от скандални , а до този час по въпроса , нищо , "0" , зеро , защо така? Също така им дадоха и фургоните в които са нощували , пълен бардак. Всеизвестни са домакинските способности на украинските домакини , да ти нареже сланина , салам или солена риба на вестник и до там , или чакат и по фургоните да има камериерки да им оправят леглата!

    Коментиран от #104

  • 34 Русенец

    70 6 Отговор

    До коментар #26 от "Ъъъъ":

    Защото там, от 2014, избиваха рускоговорящи. Не си ли информиран?

    Коментиран от #39, #72

  • 35 БЪЪЪЪ

    47 8 Отговор

    До коментар #26 от "Ъъъъ":

    Ами режима в Русия взе най-накрая пример от режима на САЩ,да се меси във вътрешните работи на друга страна...!
  • 36 Русенец

    38 2 Отговор

    До коментар #31 от "А бе,ай бегайте от тука...!":

    През октомври 2022, през границата ни с Турция са преминали със 100 000 камиона ПОВЕЧЕ, спрямо октомври миналата година. Как мислиш, защо Ердоган направи пътека да ходи при Путин, да го моли, да не излиза от сделката със зърно, че и за още други неща?

    Коментиран от #115

  • 37 Шест

    46 3 Отговор
    Едно старо правило за войната гласи, че всеки може да я започне, по всяко време и на всяко място, но не може да избира кога и как ще приключи.
  • 38 Урко

    67 6 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    Шпигел с изненадващо проучване за германците и войната в Украйна . Четиридесет процента от респондентите са напълно или частично съгласни с твърдението, че спецоперацията е реакция на Русия на многобройни провокации от страна на нато.

    Освен това се отбелязва, че почти се е удвоил броят на тези, които вярват в необходимостта от сваляне на фашисткия режим в Украйна.

    Според проучването почти всеки втори германец е напълно или частично убеден, че Путин противодейства на така наречения световен елит, който допринася за ескалацията на конфликта.

    Коментиран от #147

  • 39 Лъжи и манипулации!

    8 53 Отговор

    До коментар #34 от "Русенец":

    Това го твърди само Путлер и фашизоидните му слуги !

    Коментиран от #41, #75, #134

  • 40 като гледам

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Шест":

    Ммммм.... май ще бъде второто .

    Коментиран от #46

  • 41 Русенец

    35 3 Отговор

    До коментар #39 от "Лъжи и манипулации!":

    Лорд Дизраели е говорил същото, като теб, за клането в Батак.
  • 42 тик так

    44 5 Отговор
    Питин в един момент ще демилитаризира не само укрите , а и цяла източна Европа . Западната наполовина .
  • 43 ало

    58 3 Отговор
    Фактите! Запознайте читателите си как Румъния се сдоби с 32 самолета ф-16 за 388 милиона и които започват да пристигат догодина а България плати милиарди за нещо което е на хартия а и са 2 пъти по малко

    Коментиран от #50

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Шест

    5 48 Отговор

    До коментар #40 от "като гледам":

    Възможно е! Може и наистина накрая да не остане жив украинец. До тогава обаче, само пълна победа на Украйна може да донесе мир.

    Коментиран от #49, #126

  • 47 шиваки

    52 4 Отговор
    Окрайна е объркана - или се хвали с победи, или проси оръжие .

    Коментиран от #71

  • 48 Тънка разлика

    46 1 Отговор
    Не остава незабелязано че САЩ иска Украйна да ПОКАЖЕ че е отворена за преговори, вместо да е ГОТОВА за преговори.
  • 49 точно така

    41 3 Отговор

    До коментар #46 от "Шест":

    Ами нали ти казах - второто. краварите нали казаха - до последния украинец .

    Коментиран от #53

  • 50 Ха ха ха

    19 5 Отговор

    До коментар #43 от "ало":

    Да ама нашите са от Блок 70 а на Румънците от гаража .

    Коментиран от #116

  • 51 Шиши

    42 5 Отговор
    Зеления маламут се заигра много. Той си мисли, че е в някоя куклена пиеса в неговия театър. Няма ли кой да го з.тр.ля.

    Коментиран от #94

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Шест

    8 31 Отговор

    До коментар #49 от "точно така":

    Ами значи стоим и чакаме руснаците да убият и последния украинец. До тогава да не се надяват на мир, без пълна капитулация и отстраняване на Путин.

    Коментиран от #58

  • 54 мдаа

    56 8 Отговор
    Янките започват да вземат завоя мнооого внимателно. Неофициалният военен съюз между Русия, Китай и Иран изобщо не е лъжица за устата на натовците. Работата върви на изуй гащи и е време да се преговаря за мир с Путин, след което да убедят всички американци и европейци, че те са победителите в тази война. Сега въпросът е дали Русия, която вече набра скорост, ще е склонна да преговаря без да диктува всички условия като победител на победен. Работата стана ясно още като започнаха да ни притискат да даваме руските си оръжия на Украйна. Щом до тях опряха, значи запада скоро ще финишира.

    Коментиран от #100, #148

  • 55 Мимо

    46 5 Отговор
    Нищо не подкрепят , чакат резулта от изборите , за които не съм оптимист, че няма да бъдат фалшифицирани . Те фалшифицират световната история и истината , да факшифицират едни избори няма да ги затрудни . Всичко зависи до колко са силни подръжниците на Тръмп, дали ще успет да спасят държавата си , защото този път технитите военни ще докарат разруха не само на други държави , но и на собствената си държава.
  • 56 Да да

    37 4 Отговор

    До коментар #21 от "Възрожденец":

    И в столиците на всяка от тези "свободни" държави ще бъде издигнат по един дворец кординационен център-сградата на американското посолство от където ще ни учат и нареждат как да живеем свободно и правилно.

    Коментиран от #61

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 именно

    30 3 Отговор

    До коментар #53 от "Шест":

    То и без това намаляха . 4 милиона емигранти още преди войната . 5,5 мил / официално / след началото на войната. Неофициално никой не ги знае . Още около 10 мил от новите територии плюс Крим в състава на Русия .

    Та в момента населението е по малко от половината и то за няма и година .

    Коментиран от #73

  • 59 В грешка си

    42 6 Отговор

    До коментар #6 от "Рико":

    Тук някой (Русия) напада Окраина, която напада руснаци в бивши (вече настоящи) руски земи. Така,че ако си получил даром територия с населението не означава, че можеш да правиш с населението каквото искаш: да убиваш, да безчинстваш, да лишаваш от вода, да се отнасяш с него като добитък. Както виждаш, руските войски пазят населението. А укаинските управници са за изтребване. Между впрочем нашите все повече се приближават към тях: по мислене, по решения и действия. И независимо, че напълниха България с чужди войски (на НАТО) това няма да им помогне. Наближава моментът, когато ще бъдат измерени заедно с НПОтата на Сорос. Това следва, въпреки, че е неочаквано. Промените ще започнат след два дни. Бавно, но необратимо.
  • 60 Цветан

    24 5 Отговор

    До коментар #17 от "Забрави нещо...!":

    Защото всички евреи от двете страни на конфликта искат и им е наредено да водят дълга война на изтощение.
  • 61 Дааааааа

    8 41 Отговор

    До коментар #56 от "Да да":

    Достатъчно е да разгонят всички рубладжии и русофлета! И това е постижение!!
  • 62 Прозрял

    7 27 Отговор

    До коментар #3 от "Време е за голяма американска пролет":

    Същото, което търсят и руснаците в Украйна!!!!
  • 63 САЩ са заплаха за света

    45 5 Отговор
    Забраниха през март преговори на клоуна и причиниха само смърт и страдания!
  • 64 Жададык

    36 9 Отговор
    Интересно-деморализираната, алкохолизирана и с допотопно и недостатъчно въоръжение руска армия прави на пастет най-голямата и въоръжена и обучена по натовски стандарт европейска армия....Изводът- от нато не става и чеп за зеле...
  • 65 Кръпката

    44 5 Отговор

    До коментар #15 от "ХАХАХА":

    Когато дойде моментът, за да има преговори, трябва да го няма Зеленски. Те (САЩ) сами ще го премахнат. Най лесно е да го ликвидират и да препишат това на руснаците. Иначе ще има безусловна капитулация.
    Ама и Путин като че ли не бърза. Трябват му още Одеска и Николаевска области. Има достатъчно време и за това
  • 66 Начо Крика

    25 1 Отговор
    "Изданието цитира неназовани източници, запознати с обсъжданията"
    Ей това е сигурна информация. Няма вече журналисти, само глашатай,
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 М3 голд

    39 6 Отговор

    До коментар #31 от "А бе,ай бегайте от тука...!":

    Окраина е златна кокошка не само за ВПК на САЩ, а и за Зеленски и близкото обкръжение и най-вече за Байдън син. От там ще започне разгромът на стария Байдън, Демократическата партия и т.н.
  • 69 шпигел

    9 40 Отговор
    Скоро пред Русия ще има две опции - идване на още по-големи ястреби и съответно разпад на Руската федерация или опит Русия да скъса с фашизма на Путин и да се върне в Европа. Във втория случай на подсъдимата скамейка в Москва или в Хага ще застанат военнопрестъпниците начело с Путин, Лавров, Шойгу, Кадиров, генералитета, Готвача, Цигуларя и вся остальная. Във втория случай те едва ли ще стигнат до съд, но няма да останат ненаказани.

    Коментиран от #87

  • 70 Стоян Александров

    32 7 Отговор
    ЦЯЛАТА ВОЙНА Е НАПРАВЕНА И ПОДТИКНАТА ОТ ЕДНА СТРАНА В ЦЕЛИЯ СВЯТ : ИЗРАЕЛ И ЕВРЕЙСКИТЕ БОГАТАШИ. ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО САМО И ЕДИНСТВЕНО С ТЯХ. ТЕ КОНТРОЛИРАТ ВСИЧКО И НАШИЯ ЖИВОТ СЪЩО. ГОСПОД МРАЗИ ЕВРЕЙТЕ И ЗА ТОВА ПОСТОЯННО ГИ НАКАЗВА
  • 71 Нагазаки

    40 6 Отговор

    До коментар #47 от "шиваки":

    А бе кво ,,Украйна била объркана..."...!Украйна слуша и прави,каквото и нареди САЩ...!
    Само едно обаждане от САЩ на Зеления и войната спира...!Спират и жертвите и страданията на хората...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Шест

    8 42 Отговор

    До коментар #58 от "именно":

    Да де, ама другата половина се превърна в една от най-силните армии в света, а Украйна в момента е най-обединената държава и една от най-влиателните. Русия изяде толкова много бой за тези месеци, че превърна Украйна във велика сила, на която никой нищо не може да нарежда през следващите няколко века.

    Коментиран от #83, #86

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ти първо

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "По правописа се познават ..":

    оправи своя правопис, но едва ли ще можеш, ,,Грамотко"!😂😂😂
  • 77 Зельонски

    22 8 Отговор
    Ще се бийч до последния укро зарад Америка. Слава СЩА!
  • 78 Лично мнение

    41 7 Отговор
    А Украйна какво иска? Вчера са призовали да бъде ударен Иран! Тия си мислят че може да заповядват на целия свят. Писна ни. От кога Зеленски стана шеф на планетата Земя? И кой го избра за това?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 А така

    24 0 Отговор
    До 8ми няма много време…
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Реалист

    37 5 Отговор

    До коментар #73 от "Шест":

    Забрави да споменеш, че Украйна се превръща и в една от най-мразените държави. Тук не са ви споменали защо САЩ натискат Зеленски за преговори, но в американската преса си го пише, защото народите вече роптаят. В т.ч. и американският. Никой не е длъжен да се самофалира заради Зеленски. Никой не им дължи нищо. На който укрите са давали, те да си го издържат. Европейските народи са пред стачка с ясния и точен въпрос защо да фалираме и да губим работата си за хора, които отказват преговори и само искат и искат? От пари, които не са техни! Няма да се търпи това. И САЩ го виждат. Виждат че американския народ също пита защо да дават пари на Зеленски, когато той не прави нищо за да се договори с Русия и това може да доведе до атомни бомби, но не в Европа! Вижте какво пише в американския печат!

    Коментиран от #88

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #73 от "Шест":

    Снощи много си се напил. Разреждай го повечко, че не ти понася.
  • 87 М3 голд

    34 3 Отговор

    До коментар #69 от "шпигел":

    Очаквайдкоро, след в САЩ, да настъпят бързи промени и в ЕС. Най-напред ще си отиде Урсула. Като начало в къщи, докато се разбере колко милиарда е откраднала покрай ваксините. После и послушковците и лапачите по места. Ще помогне и дошлият на власт Натаняху. 2023 г. ще е по добра, с по-малко кръв и работа по почистване и нова подредба на европейския дом. А защо не евразийския дом.
  • 88 Шест

    3 31 Отговор

    До коментар #83 от "Реалист":

    С уважението и успехите идва и омразата. Я кажи велика държава, която да не е мразена? Всъщност, колкото повече дребни душици я намразват, толкова по-голямо ще става влианието и. Русия например спря да бъде фактор, когато вместо да я мразят, започнаха да и се присмиват, ама каквото сам си направиш...

    Коментиран от #89

  • 89 Гост

    31 4 Отговор

    До коментар #88 от "Шест":

    Докато дребните душици се присмиват, лидери като Ердоган си заздравяват връзките с Русия. Защо ли? Сигурно защото не са ти искали мнението.

    Коментиран от #91

  • 90 Дедо Шори

    21 3 Отговор
    Само три новини с друсани евресконацистки джудженца за час е неделя... МАЛКО Е!
  • 91 Шест

    6 13 Отговор

    До коментар #89 от "Гост":

    ...Или защото вижда възможност да колонизира ресурси от една пропаднала и разпадаща се държава.

    Коментиран от #150

  • 92 уaйтнoйз

    18 2 Отговор
    на факти са им спуснали новата линия ... са ко да се прави сака да ядат. бесарабскио фронт чакам да преведат да видим стигнал ли е и там хабера хаха
  • 93 Украинка

    27 4 Отговор
    Както каже Големия, дано да стане, не вярвам на нито една думичка на Киевска хунта
  • 94 Зеленuя жuд напоследък тавряс се лендзu

    26 3 Отговор

    До коментар #51 от "Шиши":

    Наркомана зеленский до края на тази година ще отпътува като "груз 200", но не към Москва, а при господарите си в UK. Ако са благосклонни, може и да го заровят в родната му "обетована земя" - при палестинците.
  • 95 Последния Софиянец

    26 3 Отговор
    Хахаха, ФАЩ клекнаха и искат наркомана да моли за мир, хахахааа!
    Суровикин им разказа играта, хахаааа!
    Скоро ще има голям рев, хахахаааа! Русия постигна цели те си!
  • 96 1262

    3 12 Отговор

    До коментар #24 от "Русенец":

    Защото тогава няма да могат да възстановят щетите още 1000 г. Те тяхната кочина не могат да оправят!
  • 97 А. Селезньова

    24 2 Отговор

    До коментар #16 от "Алиса":

    Няма лошо, че и тук се навъди доста либералфашистка презокеанска гняc. Нищо не съм взела от руснаците или те да са ми взели, че да ме е страх от тях! Да идват по-скоро, заедно ще почистим краварската колония! Змиярника на троцкистките проамерикански "демократи" София направо плаче за една сарма!

    Коментиран от #141, #149

  • 98 Иво

    4 22 Отговор
    Всички питат какво е решението и им се иска войната да свърши, защото ставало скъпо и т. н и т.н. Значи Украйна да си даде полувината територия на водкаджийте и войната веднага ще свърши! Ако, на светът така му изнася о.к., тяхна инфраструктура, икономика не е разрушена, човешки жертви нямат така, че къв е проблема! Остава Украйна да клекне и всички ще са доволни най вече Вова, нали иска всички територии исторически принадлежали на Русия да се върнат при нея! Това добре а после..какво следва..Молдова,Литва,Латвия,Естония,Армения и т. н. малко да се замислим все пак!

    Коментиран от #99, #122

  • 99 уaйтнoйз

    19 1 Отговор

    До коментар #98 от "Иво":

    лвов може да им остане... да връща дълговете
  • 100 Гого

    2 6 Отговор

    До коментар #54 от "мдаа":

    Много тъпо мнение!

    Коментиран от #128, #136

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Владо

    4 2 Отговор
    Глупости.
  • 103 Неделя е почивен ден, не показвайте

    22 1 Отговор
    Нациста Зеленски!! Докога, ще го показвате тоя Бандеровец,!!
  • 104 Украинка

    22 0 Отговор

    До коментар #33 от "стария моряк":

    И това са били бежанци, които дошли на гости, не харесват посрещане, нищо чудно да пристигне Олена Зеленска да иска да ги настанят в хотели 5 звезди. Байдьн да ги вземе, а ми има условие......
  • 105 Дрън дрън та пляс

    20 2 Отговор
    Да почват да натискат зеления за преговори, няма как да се финансира това до безкрай
  • 106 Украинка

    19 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ъъъъ":

    Изплува още един с деменция и нищо не разбрал, върни лента преди 8 г и ще разбереш, ако имаш акъл.
  • 107 Бацо прецедател

    4 10 Отговор
    Никой не роптае бе, стига лъга комониго брадата,очилата! Войната е пари а од некой лев никой не бега! Само простите фашагокомунгели се радват на човешките трагедии ма на пари секи се радва.
  • 108 случаен

    14 1 Отговор
    що не ги насърчиха да изпълнят минските споразумения,сега ги насърчават с порции оръжия,кат видяха ,че санкциите им имат обратен ефект
  • 109 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Рико":

    МНОГО ОБЩ И НЕЯСЕН ВЪПРОС ЗАДАВАШ, момче... И то-2 ПЪТИ.. Ако някой нападне САЩ, ще преговарят ли? 😃АМИ, АКО "някой" НАПАДНЕ САЩ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, УДАРИ 2-3 ЦЕЛИ И "ОБЕЩАЕ", ЧЕ ЩЕ ИЗСТРЕЛЯ ОЩЕ 5000 ЯДРЕНИ СРЕДСТВА, РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ ПРЕГОВАРЯТ И САЩ!! 😃.. Или ти си мислиш, че ОТ ИНАТ ще пожертват ЦЕЛИЯ СИ НАРОД? Ето ти пример, че ПРЕГОВОРИТЕ ЗАВИСЯТ ОТ МНОГО УСЛОВИЯ И ФАКТОРИ... ☺️ Та, сещай се, че дори някой да започне удари с ядрено оръжие, останалият свят няма да отговори, защото ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИ...
  • 110 случаен

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Рико":

    оди си защитавай пуерто рико
  • 111 случаен

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ъъъъ":

    щот избиват руснаци 8г.което не пречи на западните демократи,а сащ що се месят в сърбия и признаха косово
  • 112 случаен

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Шест":

    значи тез ревящите у нас да ги върнем в укрия щот тук няма да умрат,и ще се удължи военната операцията
  • 113 случаен

    15 1 Отговор

    До коментар #30 от "Русенец":

    ами укрите не кандисаха да спрат кога беше време
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 АХА

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Русенец":

    Защото Путин води трудна вътрешна борба с либерастите и техните олигарси настанили се по върховете на държавата. Потърси коментари на проф. Иво Христов. Той дава отговор на някои от твоите въпроси.
  • 116 случаен

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ха ха ха":

    а имали функциониращ такъв,щот с тез чартежи трудно ще се пазим,ама пък всеки може да "лети" на тях
  • 117 Надрусания клоун

    11 1 Отговор
    Отмина времето когато можеше да целуват на попа ръка. Сега ще целуват...
  • 118 Хаха

    4 9 Отговор
    Форумни ватянки вие сте абсолютно изплискали легена!

    Коментиран от #120

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Надрусания клоун

    8 2 Отговор

    До коментар #118 от "Хаха":

    А соросоидите сега какъв ще го ядът...
  • 121 САЩ ИСКАТ , НО ЗЕЛЕНСКИ СЪЩО ИСКА ......

    5 6 Отговор
    ИСКА ДА ПРЕГОВАРЯ НО НЕ С ПУТИН А С НЯКОЙ ДРУГ ОТ РУСИЯ !

    Коментиран от #125

  • 122 Реалист

    15 3 Отговор

    До коментар #98 от "Иво":

    А да ти е хрумвало, че нищо от това нямаше да се случи ако Украйна беше спазвала Минските споразумения? Да ти е хрумвало че когато разположиш оръжия на границата с една държава, то рано или късно тази държава и тя ще разположи оръжия до твоята? Да ти е хрумвало, че когато спреш водата и тока на хората в Крим, държавата към която е Крим, ще ти спре рано или късно твоя ток и твоята вода? Не може Украйна да си мисли че коли и беси, само защото има гърба на САЩ и ЕС и вечно да дава заповеди кой как ще живее. Няма дори да казвам за тормоза и убийствата над руско говорещи на Украинска територия, че ще възникне въпроса ЕС не ги ли е срам да мълчат цели 8 години! Ние не сме сляпи. Гадно е това, което става, но то е резултат от прекомерната наглост на украинците. Рано или късно, тази наглост щеше да бъде наказана. И въпросът е укрите ли са тъпи, че не го разбираха или някой нарочно ги тикаше към това? Вие решете, умни хора сте все пак!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ОКРАЙНА СИ МИСЛИ ЧЕ КАТО ИСКА ДА ВЛЕЗЕ В

    14 2 Отговор
    ЕС , МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КВОТО СИ ЩЕ С РУСИЯ ! НЕ Е ПОЗНАЛА И ЩЕ ДУХА СУПАТА !
  • 125 Реалист

    13 3 Отговор

    До коментар #121 от "САЩ ИСКАТ , НО ЗЕЛЕНСКИ СЪЩО ИСКА ......":

    Уау, значи целокупния руски народ е длъжен да се съобразява с кой иска да преговаря някакъв шут певец с автобиография на клоун? Ха. Т.е не народа да си избира управниците, а някакъв клоун? Ми да вземем да питаме тоя клоун кой избира да ни е премиер, коя партия да решава у нас какви да са данъците и въобще ние или украинците да живеят в България, какво ще кажеш? То май това е следващата стъпка в наглостта на Зеленски, да командва света и народите! Кой е тоя? И защо си мисли, че има правото да решава вместо народите в собствените им държави? Кой е тоя?

    Коментиран от #127

  • 126 То по принцип

    15 5 Отговор

    До коментар #46 от "Шест":

    ...украинци няма...има фашистка сган , на която за 30 години и набиха в кухите лейки, че са нещо различно от руснаци...така че войната ще продължи до последното украинско фашистче.
  • 127 Надрусания клоун

    9 2 Отговор

    До коментар #125 от "Реалист":

    Ние ако питахме клоуна щеше да е по-добре. Ние питаме Козяк и понеже върхушката до един са краварски подлоги, виж какво се случва!
  • 128 Азз

    12 2 Отговор

    До коментар #100 от "Гого":

    Що да е тъпо? Ти досега не разбра ли, че САЩ нападат 100 пъти по-слаби държави, и то в коалиция,а никога само?
    Щатите са силни само на хартия. Когато са срещу равен противник , и са по-ниски от тревата
  • 129 стоян георгиев

    3 13 Отговор
    Сащ многократно са заявявали че няма да оказват натиск над политическите решения на Украйна та докато е Байдън едва ли това ще се промени.волята на украинския народ който плаща с кръвта си е да се изгони нашественика извън територията на страната и докато това не се случи да няма преговори.та путлер ако иска мир да маха орките от окупираната част на страната.

    Коментиран от #132, #133

  • 130 Ице

    7 3 Отговор
    Америте усещат, че на някои започва да им писва и ще отбичат зеления. Все пак америте го подкокоросваха да води тази война. Не че им пука за него и укрите. Все пак европейските им васали са най-засегнати.
  • 131 Дългият

    2 3 Отговор
    Редно е да има преговори за да види Света исканията на Русия....да се види дали анексирането на 5те теротории е затворена тема...Ако е така,за какви преговори става на въпрос...

    Коментиран от #137, #140

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 георги стоянов

    3 1 Отговор

    До коментар #129 от "стоян георгиев":

    Ти сигурно си се родил когато бяха забранени абортите?
  • 134 Ти да не си

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Лъжи и манипулации!":

    ...в будна кома?
    15 000 жертви на украинските обстрели в Донецк са фиксирани и официално признати с официален доклад на ОБССЕ към ООН.

    Коментиран от #135

  • 135 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #134 от "Ти да не си":

    Някой друг е в кома...общо са около 14 хил от които..3...4 хил цивилни жертви...

    Коментиран от #139

  • 136 Съгласен съм

    0 1 Отговор

    До коментар #100 от "Гого":

    Много тъпо си се изказал.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Духайло Пърдоляк

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Гост":

    Прав си, малко са можеше и повече.
  • 140 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #131 от "Дългият":

    Преговори се водят след деукопацията.особено сега като руската армия е разбита.едно примирие ще даде глътка въздух на орките което не трябва да се позволява.освен това путлер е военнопрестъпник а с такива не се преговаря.та ако падне путлер и руснаците се изтеглят е нормално да има преговори.за репарациите за предаването на военнопрестъпниците ...

    Коментиран от #142

  • 141 Свий перки селезньова

    2 3 Отговор

    До коментар #97 от "А. Селезньова":

    Те,руснаците няма да мръднат от Донбаса,но и на запад не може да идат.Хипотерично,както ти се иска нека да ги видим тук.Тогава ти и такива кат тебе първи ще оперете пешкира.Бедна ти е да тазията какви ще ги ядеш и отнесеш.
  • 142 Духайло Пърдоляк

    6 1 Отговор

    До коментар #140 от "стоян георгиев":

    А розови слонове виждаш ли?

    Коментиран от #143

  • 143 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #142 от "Духайло Пърдоляк":

    хубав Ник и хубав отговор.розови слонове виждате вие.само човек виждаш подобни може да е фен а путлер и да очаква бурятите да победят.
  • 144 Уса

    2 0 Отговор
    Запада се докара до полуразпад и е готов да прежали Украйна,но въпроса сега е как да го извъртят или усучат,че да не излязат най-големите бунаци,каквито всъщност са главните виновници и това ще остане в историята,като поредната срамна изгубена война.Както и да го въртят самите американци го разбраха и прошка няма да има с демократите е свършено и ако се опитат да прецакат и тези избори Америка ще бъде изправена пред гражданска война
  • 145 Ха така

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ротшилдите и Шаломов искат дълга война с":

    Като чета писанията на червените примати имам чувство че укрйана е нападнала русия за да я деболшевизира.И сега те трябва да напуснат руски територии и да се приберат в украйна.Мога да подскажат какво трябва да се направи с тези навлеци за да кротуват.Умните хора се досещат че с демократични средства не можеш да се справиш с такава агресивна идеология.Спомнете си как е дошъл болшевизма в страните където са го разнесли и ще си отговорите
  • 146 Ха така

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Русенец":

    Защото се получава геноцид и украйна може да поиска официално от оон да се намеси нато.И самия путин каза по бтв (Интересно как си го пропуснал това предаване)че не може да се мери с нато в конвенционнално въоръжение, но ако бъдела застрашена националната сигурност на русия щял да използва ЯО.И ти като заклет русофил колко време си мислиш ще издържат любимците ти.Знаеш ли че нато в този момент разполага с 4387000 армия като не съм сложил турската по обясними причини.Тогава щяхме да видим безаналоговата срещу нато.А при ядрена знаеш какво ще се случи.Въпросът е дали и на шайката около путин им се умира

    Коментиран от #151

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Ха така

    0 3 Отговор

    До коментар #54 от "мдаа":

    Абе смешник ти въобще знаеш ли с какво оръжие разполага нато и броя на армията им.В момента нато разполага с 4387000 войници като не съм сложил турските знаеш защо.Това че не правят паради и не пускат анимации не означава че нямат скрити играчки които много ще зарадват безаналоговите.Китайците са подобни шматки

    Коментиран от #152

  • 149 Ха така

    1 3 Отговор

    До коментар #97 от "А. Селезньова":

    Какво ще кажеш и тук да дойде един като оня доктор от чили П.....Т,,и червените примати ще се чудят къде да се крият
  • 150 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Шест":

    И ти не си вярваш.
  • 151 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "Ха така":

    Дечковци, престанете да слагате НАТО като куче пазач навсякъде. Видяхме ги, че упорито избягват конфликти, в които участва Русия. Защо ли? Защото, за разлика от вас, натовските генерали са наясно, че при стълкновение на две суперсили, като НАТО и Русия, няма значение кой е по-силен и кой по-слаб, защото светът ще приключи много, преди някоя от тях да си е привършила арсенала. Ето защо НАТО участва и се дърли само и единствено срещу козарите на Афганистан или на Ирак.
  • 152 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #148 от "Ха така":

    Не, бе, НАТО не правят паради, никак. Само Холивуд им пуска нон-стоп реклами по света, я с поредният Рамбо, я с поредният Командо. За рекламите с Чък Норис, да не отварям тефтера, че няма толкова войници по света, колкото той е изпотрепал из филмите си.
  • 153 Кметът

    0 1 Отговор
    САЩ не искат мир,искат Украйна да победи