Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Ноември, 2022 12:50 3 599 151

"Дори нацистите не са измъчвали така хора": руските военни систематично са изтезавали украинци

  • украйна-
  • война-
  • русия

Жертвите съобщават за едни и същи методи на изтезания: бой с метални пръти, електрошок, имитация на екзекуции, уотърбординг, не всички от измъчваните са оцелели

"Дори нацистите не са измъчвали така хора": руските военни систематично са изтезавали украинци - 1
Снимка: Unian

Удари с метални пръти, електрошок, уотърбординг: 22 места за изтезания в област Харков са открили дотук украински следователи. Руските нашественици системно са измъчвали хората в Харков.

Хората се събират пред многоетажните жилищни блокове в украинския град Изюм. Бръмчи генератор. Десетки хора зареждат мобилните си телефони тук. Все още няма електричество. Изюм е сериозно пострадал след тежките сражения в района. Войната е оставила видими следи.

Време на мъчения и предателства

Зад разрушените фасади бавно се разкрива целият ужас на руската окупация. Тази половин година е била време на мъчения и предателства. Олександър Глушко живее в един от блоковете без електричество. Казва, че руските войници са го измъчвали два пъти. "Първият път продължи пет дни. Пребиха ме почти до смърт. След това просто ме завлякоха през улицата и ме хвърлиха в храстите.”

Тогава се появява жена, която той моли за помощ. "Жената дойде при мен, а след това намери няколко млади мъже, които ме отведоха оттам", продължава Глушко.

В болницата е останал само един лекар

Понастоящем в болницата работи само един лекар. Той помага на Глушко и го регистрира под фалшиво име, за да го предпази от руските войници.

И до днес Глушко има проблеми с ходенето и с преодоляването на преживяното. Той разказва: "Участвах във войната в Източна Украйна. От 2018 до 2020 г. Някой ме издаде. Не знам кой." Но това трябва да е бил човек, който го познава и знае това, обяснява Глушко. "Да си участвал във войната означава да имаш връзки с териториалната отбрана или украинската армия.”

Най-малко десет места за изтезания в Изюм

Руските войници подозират хора като Глушко. Те търсят врагове, които помагат на украинската армия да се бори срещу руските войски. Случаят на Глушко не е изолиран. В Харковска област са открити десетки места за изтезания. Според проучване на информационната агенция Асошиейтед прес само в Изюм те са десет на брой.

Володимир Тимошко, началник на полицията в Харковска област, заяви по украинската телевизия, че в някои случаи хората дори са били отвеждани в Русия - "например в Шебекино, където били измъчвани и след това връщани обратно в Украйна". В Шебекино украинците са държани от полицията и военните, добавя Тимошко.

22 места за изтезания в Харковска област

По официални данни в Харковска област украинските следователи са открили 22 места за изтезания. Оцелели разказват пред украински медии, че някои от тях са били премествани от един град в друг.

Глушко е арестуван и втори път. "Втория път ме хванаха точно преди украинската армия да превземе града. В продължение на две седмици бях в килия в полицейския участък с още няколко момчета.”

На един от тях са избити зъбите. Той казва, че е похарчил 5000 украински гривни - около 140 евро - за зъбите си, а сега са му ги избили. Според Глушко имало и един възрастен човек на 68 години. С Михайло Чендей (Миша) се познават от дълго време, казва Глушко. "Когато го доведоха, бях зашеметен. Попитах го как се е озовал тук."

Седмици по-късно Миша все още се лекува в болница в Харков. Китките му са счупени. Чендей е арестуван и измъчван, защото е заподозрян, че е предал руски позиции на украинските военни. Това не е вярно, казва Чендей. "Дори нацистите не са измъчвали така, както руснаците.”

Петима или шестима руснаци са го измъчвали. "Не можех да ги видя, очите ми бяха закрити, но те бяха много. Стреляха покрай главата ми, куршумите минаваха покрай ушите ми. Удряха ме. В продължение на два часа и половина", продължава Чендей. Той губи много кръв и едва оцелява.

Методите на изтезания

Жертвите съобщават за едни и същи методи на изтезания: бой с метални пръти, електрошок, имитация на екзекуции, уотърбординг. Не всички от измъчваните са оцелели.

Според украинските власти 30 от над 400-те тела, намерени в масов гроб в една гора близо до Изюм, носят белезите на изтезания: връзвани ръце, счупени кости, рани от огнестрелно оръжие и прободни рани. Руските въоръжени сили системно са измъчвали хората в Харков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да, бе да

    116 34 Отговор
    изобщо не четете тази боза

    Коментиран от #3, #11, #20, #21, #130

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всичко

    103 31 Отговор
    Което се пише тук е точно обратното 😄
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мамул

    39 25 Отговор
    Вече се говори, че това е гражданска война между руснаци! Галицийци го играят СС, не воюват. Така, че кой кой е измъчвал...едни руснаци мъчат други руснаци и няма критерий за обективност кой кой е.

    Коментиран от #19

  • 7 Гледал съм

    87 27 Отговор
    какво правят укрофашистите, уверявам ви по слабонервните ако го видят ще припаднат.

    Коментиран от #25

  • 8 Българка

    39 98 Отговор
    В уродливостта, гаврите, жестокостта рашисткоте орди надминават и хитлериските. Путин надгради Хитлер по извращения и геноцид. Диктаторите никога не спорат сами! Те биват възпирани. Украинците водят своята Отечествена война, но защитават и цяла Европа и световния ред

    Коментиран от #12, #55, #83, #96, #111, #131, #144

  • 9 Нацистите

    66 21 Отговор
    имате предвид украйнците ли?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 друг гост

    80 22 Отговор

    До коментар #1 от "да, бе да":

    Само като прочетеш заглавието на тази "статия" ти сава ясно каква пропаганда от най-ниско качеството е. А когато видиш източника - съвсем..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Възможно е,

    79 21 Отговор
    не можем да проверим,но на един обикновен въпрос много не намираме отговор:Защо управляващите в Украйна издигат в почит дори култ фашисткия престъпник Степан Бандера,а Запада и ние говорим,че руснаците са новите фашисти!?

    Коментиран от #28

  • 14 Охо-бохо

    43 13 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Мисли за своите, че сектантите в българската политика са на път да окървяват народа.
  • 15 Да ти се

    27 15 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    връща стократно. Евроатлантически умник.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 .......

    24 47 Отговор
    Ами, всеизвестен факт е, че руската идеология е по-човеконенавистна и от нацистката. Така е било и при Сталин, така е и сега.

    Коментиран от #31, #85

  • 18 МирО

    59 22 Отговор
    По-големи инквизитори от урко.фашагите няма - да не забравяме стаите за мъчения в Домбас 2014-2022,
    за збавата - да стрелят в колената на ПЛЕНЕНИ руски воиници и т.н., фашизмът е бремето на
    нашето време и трябва да го изкореним.

    Коментиран от #22, #149

  • 19 Българка

    24 60 Отговор

    До коментар #6 от "Мамул":

    Определено коментарът ти е мамулски. За каква гражданска война пишеш?.....Та Украйна е по-древна държава от Русия! Тя е майката на Московска Рус. И определено не е гражданска война. Азиатци (татари, чеченци...) ,нехристияни избиват поголовно славяни и изпепеляват украинската земя. Касапницата, организирана от Путин и групировката, му надминава по кръвожадност и уродливост средновековните варварщоно

    Коментиран от #101, #106, #108

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ВСУ

    10 21 Отговор

    До коментар #18 от "МирО":

    Ще го изкореним, и ти ще гледаш как се случва, колкото и да ти е неприятно.
  • 23 Е да

    29 11 Отговор
    Щом дойче веле го публикува значи е вярно 😅🤣😂
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Гледал съм":

    Къде е това да го гледам

    Коментиран от #38

  • 26 Историчар

    17 35 Отговор
    Болшевишките изроди имат дългогодишен опит в мъчения и изтезания на цивилни и военнопленници. Масовите убийства в Катинската гора и лагерите ГУЛАГ не са изолиран случай
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Перо

    39 12 Отговор
    Сега измислените нацисти в Европа са само ционистите и бандеровците, последните нямат етническа нация, но го играят нацисти, по същество са примати!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 И това

    25 7 Отговор

    До коментар #17 от ".......":

    кои го твърдят? Невинните ционистчета? Много си не остър.
  • 32 В.Г.З.

    34 9 Отговор
    "уотърбординг"
    Това украинска дума ли е или руска?
    Или пък на господарите на Зеления клоун?!?
  • 33 Солей

    15 35 Отговор
    Въпрос на време е руския фашистки режим да бъде обявен за терористичен, а идеологията му да бъде забранена в цивилизования свят, а употребата на символите му, преследвана. Неизбежно е.

    Коментиран от #44, #110

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 стоян георгиев

    16 30 Отговор
    Буряти и това е измислица нали? Като гробовете в Белене Скравена лушин... и т.н. места в България дето лежат костите на мнозина дето не искаха да са буряти.та иска Путин преговори? Ще ги получи хаймарс ще им ги достави.

    Коментиран от #49, #84

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пешо

    28 6 Отговор
    Пропагандата ви хваща делиш само на много прости хора.
  • 38 стоян георгиев

    12 28 Отговор

    До коментар #25 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма го извън путлераската паралелна реалност.та тя служи за оправдание на свинщините на путлер.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Защо?

    15 2 Отговор

    До коментар #30 от "Тракиец🇩🇪🇯🇵🇮🇹🇧🇬🇺🇦🇮🇷":

    Книги не четеш ли? Да не би да ти е невъзможно да се концентрираш?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 123455

    24 7 Отговор
    Голямо мрънкане, да не забравяме, че те в началото на втората световна посрещаха нацистите с цветя, после като повдига малко бой се върнаха на страната на ватенките
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Емили,

    15 7 Отговор

    До коментар #33 от "Солей":

    Карай си тротинетката. Не се напъвай с непосилни за тебе дейности.

    Коментиран от #46

  • 45 !!!?

    17 34 Отговор
    Днешна Русия е просто едно продължение на Монголската Орда - инвазия, грабеж, геноцид, оплячкосване и унищожаване на артефакти на поробените народи от 1242 година до наши дни !!!?

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Всичко това ще се върне тъпкано на

    10 26 Отговор
    Ушанките ! Бог забравя ! А З О В - НЕ !!!
    Око за око, зъб за зъб !!!
  • 49 Много си обсебен

    25 9 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    от бурятите. Знаем защо. Голям СМЯХ е паднал, та не можеш да го забравиш. Липсва ли ти, евроатлантиче? Потърси утеха на прайда.

    Коментиран от #57

  • 50 Георги

    22 8 Отговор
    Дойче зеле, не се мъчете, за разлика от култивираните европейски овце, в нас все още е останал малко разум.
  • 51 Отмъщението е НЕИЗБЕЖНО !!!

    7 10 Отговор
    И ще бъде дважди по сурово !!!
  • 52 пешо

    26 7 Отговор
    що не пишете бандеровците какви са ги вършили
  • 53 Хахаха

    10 3 Отговор
    Хахахахаха
  • 54 За сметка на това

    24 8 Отговор
    Слугите на нацистите - укpитe бандеровци са вършели далеч по-големи зверства.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 стоян георгиев

    8 17 Отговор

    До коментар #49 от "Много си обсебен":

    Така е бурят вие с двете леви обувки сте голяма работа.паралелната реалност ти е спасението там с москвича кви мерцедеси си изпреварвал а бурят?

    Коментиран от #66, #70

  • 58 Васил

    8 21 Отговор
    Това е истинското лице на Рашистите то винаги е било такова скрито зад ехидните им усмивки доверие не може да им се има никакво.
  • 59 Въпрос и не само

    31 6 Отговор
    Всяка година Русия внася в ООН за гласуване резолюция за противодействие на прославянето на нацизма, неонацизма и други форми на расизъм и ксенофобия.
    Традиционно сащ и Украйна гласуват против, а тази година 52 държави са против начело със сащ, Украйна и така наречените демократичните държави. България също.
    Та нещо не ми е ясно.
    Как така хем наричате руснаците нацисти , фашисти, а в същото време гласувате ПРОТИВ осъждането на нацизма и фашизма ?

    Коментиран от #61

  • 60 х'у'й'ло сдохнул

    7 14 Отговор
    Пусин пиндоса..закончил

    Коментиран от #136

  • 61 Ге'й, да?

    3 5 Отговор

    До коментар #59 от "Въпрос и не само":

    Дермоедь?

    Коментиран от #69

  • 62 ВСУ :

    8 21 Отговор
    До този час 13.00. !
    Унищожени 500 Вагнеровци !
    + 45 танка !
    Има още време до вечерта.....

    Коментиран от #88

  • 63 Кое ти е смисленото?

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "Солей":

    Само голи твърдения. Но нямаш вина. Просто ти е невъзможно да го осъзнаеш.

    Коментиран от #81

  • 64 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 14 Отговор
    Русия е фашистка държава, която се управлява от бандити и психопати.

    Коментиран от #73, #74

  • 65 Жуженцето лилиПУТИН яко ще си изпати

    8 14 Отговор
    Зеленски в Хага ще го изпрати

    Коментиран от #117

  • 66 Хахахахахахахахахахахааааааааааааа

    13 5 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    Само това ли успя да измислиш???
    Хахахахахахахахахахахахахасаааааааааа
    Кажѝ му евроатлантик и го остави да пасе.

    Коментиран от #71

  • 67 нацистите бяха хопа

    3 4 Отговор
    орките не
  • 68 Аспарух

    14 7 Отговор
    Поредната елементарна статия достойна за вестник Врачка, Цял свят знае коя е империята на злото САЩ, Англосасонците и техните слуги Нато. Но света вече не е едноплюсен и глобслистите отиват в небитието. Чичо Сам не може вечно да печата пари и ще последват съдбата на Римската Империя. Тогава света ще е спокоен и всичко ще е в хармония!
  • 69 Хахахахахахахахахахахааааааааааааа

    1 5 Отговор

    До коментар #61 от "Ге'й, да?":

    Да ти е сладко!
  • 70 Коко

    9 4 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    При теб трябва да се намеси медицината.

    Коментиран от #75

  • 71 стоян георгиев

    5 12 Отговор

    До коментар #66 от "Хахахахахахахахахахахааааааааааааа":

    Кажи ми ама на коленца.и не ме моли да ми чистиш клозета..бурятите у нас сте големи антиевропеици докато бягате на запад с намерение да правите всичко само за да ви вземат там.един не се върна в бурятия интересно що? Та да си европеец е гордост бурят.европеиците сме древни славни народи и сега се справяме чудесно там дето вас ви няма или поне сте малко.

    Коментиран от #80

  • 72 Иван

    4 4 Отговор
    Уотърбординг не е изтезание.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Не се напиняй

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По - добре бЕгай да се накиснеш в Дунава.
  • 75 стоян георгиев

    4 9 Отговор

    До коментар #70 от "Коко":

    Така е ,ти спамиш по цял ден.нямаш един конкретен пост и не изпитваш срам или отвръщение от това кви потдържаш,но медицината трябва да лекува....мен.хахахахахаха!

    Коментиран от #103

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ВСУ :

    7 5 Отговор
    До този час 13.00. !
    Унищожени 500 Вагнеровци !
    + 45 танка !
    Има още време до вечерта.....
  • 79 Всичко това ще се върне тъпкано на

    5 11 Отговор
    Ушанките ! Бог забравя ! А З О В - НЕ !!!
    Око за око, зъб за зъб !!!

    Коментиран от #86

  • 80 Хахахахахахахахахахахааааааааааааа

    5 4 Отговор

    До коментар #71 от "стоян георгиев":

    Невъзможно. Ти това го вършишсезик. Дори не помниш? Нямаш вина за това. Обърни се към специалист за помощ.

    Коментиран от #93

  • 81 Солей

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "Кое ти е смисленото?":

    Ти обаче имаш вина за това, че си се докарал дотам. Колкото и да се опитваш да я хвърлиш върху някой друг :))))

    Коментиран от #92

  • 82 Иван

    14 5 Отговор
    Боклука участвал в укро дивашкия геноцид над руснаците през 2018-2020.......жалко че не са го убили, срамота.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 тоягата

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    х си е майката
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ПУ.РУ.ФИЛ=

    4 8 Отговор
    =САДИСТ ЧИКАТИЛО

    Коментиран от #97

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 стоян георгиев

    4 15 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахахахахахахахахахааааааааааааа":

    Аз съм си у дома в Европа и НАТО бурят.ти обаче ревеш за бурятия докато се вреш в европа.и понеже си необразован мързелив и неквалифициран чистиш тоалетни.затова ревеш за путлер надявайки се всички да бъдат нулирани до нивото ти.всеки ден срещам подобни буряти.лесно обаче би ви минало с еднопосочен билет извън европа.

    Коментиран от #102, #126

  • 94 Иван

    13 4 Отговор
    Укро боклука убивал етнически руснаци, а руснаците го само набили.....това е либерастия.
  • 95 Перо

    14 3 Отговор
    Сега нацистите в Украйна са ционистите!
  • 96 българка ли? 🥳

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    не мога да повярвам, че има и такива като тебе, дали си българка, стои под въпрос, според мен си предателка, без значение националността ти‼️
  • 97 Хахахахахахахахахахахааааааааааааа

    7 2 Отговор

    До коментар #89 от "ПУ.РУ.ФИЛ=":

    Чикатило е укър бре. Не го ли знаеш?
    хахахахахахахахахахахахахасаааааааааа

    Коментиран от #100

  • 98 БОЛШЕВИК

    13 3 Отговор

    До коментар #85 от "123790":

    Сложих ти плюс, но не съм съгласен за тоя владетел, че е действал правилно и в полза на тогавашна България!
    Аз, го сравнявам с предателя Горби, който сега се пържи в Ада.
    Тоя владетел, извършва предателство, сменя си името с чуждо, от Борис става Михаил .
    Въвежда една религия, която е чужда и за българите и за славяните тогава.
    След приемането на християнството, България почва да запада, като изключим само управлението на сина му Симеон Велики, малко след това България пада под ромейско иго!
    България е била Велика и силна държава, до преди да приеме християнството и после чак от 1944г. до 1989г.
  • 99 Анализатор

    6 11 Отговор
    Ама те руснаците са нацисти + фашисти на квадрат!
    Путин = Хитлер = Путлер

    Коментиран от #104

  • 100 Историк

    4 9 Отговор

    До коментар #97 от "Хахахахахахахахахахахааааааааааааа":

    Но Путин е руснак. Както и касапина от Алепо. КАсапина от Мариупол. Касапите от Катинската гора и много много други.
  • 101 Мамул

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Само извръщане на поглед към вас госпожо, вече е грешка и ненужно усилие!
  • 102 Хахахахахахахахахахахааааааааааааа

    7 3 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Колкото и да не ти е приятно съм стрителен инжинер, завърших пълния курс на сиско в техническия университет и това сега работя. От 1990 до 2005г. работих по първата си специалност в Германия. Владея Български, руски, немски и английски езици. Това достатъчно ли ти е? Не се мъчи да гадаеш, дори това не ти се отдава.

    Коментиран от #120

  • 103 табсо

    7 2 Отговор

    До коментар #75 от "стоян георгиев":

    Кво се кааш за лиман- от една седмица квичиш че е бандерски..а днес,,солнцепек,,превърнаа цял бандерски полк в пепел,давай за химарс,да видиме колко са излезнали от херсонската кал.

    Коментиран от #122

  • 104 тебе явно

    9 3 Отговор

    До коментар #99 от "Анализатор":

    нацистите толкова дълбоко са те впечатлили, че във всеки срещнат виждаш нацист, защо ли? Защото ти самият си такъв🥳 И твоето време ще свърши, въпроса е дотогава дали ще се осъзнаеш, аз се съмнявам
  • 105 Исгенятя е една

    10 3 Отговор
    пропаганда,пропагандата и пак пропаганда а от 2014 до сега е пълно затъмнение за избитите в Донецк и Домбас или просто те според козяк не са хора та за това де ....
  • 106 Омръзна ми

    14 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    да ти чета безсрамните измишльотини. Като е древна ужким държава, я ми кажи някоя битка, която да е записано, че украинци са спечелили. Такава няма! В никой исторически атлас няма да намерим Украйна. Защото тази нация е сформирала чак в късното Средновековие, когато мовсковците са били слаб васал на татарите. И второ - не сей етнически омрази. Ако по времето на Златната орда татарите са били много, те сега са прекалено малко, не стигат дори за един град да превземат, не пиши измишльотини, има информация в Интернет колко са малко, всеки може да провери.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ама че тъпо

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Даже и за измисляне на нова история не ви бива.
  • 109 Цензура

    13 5 Отговор
    Единствените ДОКАЗАНИ случаи на изтезания и зверства, са извършени от укpoпонацистите - както срещу пленени руски войници, така и срещу цивилни !!! Говорим за ДОКАЗАТЕЛСТВА, не за голословни твърдения и обвинения. Факт - десетки хиляди хора от отново завладените от ВСУ територии южно от Харков, избягаха панически след отстъпващите руски войски, вместо да чакат с радостни сълзи на очи уkpoпските "освободители"... защо ли?
    Твърденията и обвиненията на подобни индивиди (ако те изобщо съществуват) нямат никаква стойност. Те заради няколко долара и заради омразата си към Русия, могат да си измислят всичко.
  • 110 БПФ

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Солей":

    Въпрос на време е укpoпoнaцистите да бъдат окончателно заличени.

    Коментиран от #112

  • 111 Пази си нервите

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Със злобата и гнева с които говориш лъжи, показва безпомощност. Нещастна ли си?
  • 112 Солей

    6 9 Отговор

    До коментар #110 от "БПФ":

    Русофилите живеят добре и се чувстват добре само във фантасмагориите си.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Въй,

    6 2 Отговор
    виждаш дойчезеле и прескачаш нататък...

    Коментиран от #115

  • 115 .....

    2 6 Отговор

    До коментар #114 от "Въй,":

    Дай 5 източника, от които ти се информираш :))))

    Коментиран от #118

  • 116 Докога?

    16 5 Отговор
    Ако разсъждаваме чисто логически - Кои е по-вероятно да извършват звeрства: руснаците ли или тия, дето са окачили портретът на бандера в кабинетите си? Само да напомня - бандера и бандеровците извършват такива чудовищни звeрства през ВСВ срещу руснаци, поляци, евреи, че ужасили и отвратили дори СС-овците. Войници от СС признават, че понякога бързали да разстрелят пленени руски войници, само за да ги спасят от нечовешките изтезания на озверелите ykропи. Самият Хитлeр изпаднал в ужас и заповядал бандера да бъде хвърлен в концлагер.
    Факт от Втората световна - пленените от СССР германски войници дори са получавали заплати, задето са участвали във възстановяването на нанесените от тях щети, като за специалистите (най-вече инженерите) заплатите са били доста добри. Дори след като са ги освободили, много германци са отказали да напуснат Русия, защото дори са успели да се оженят там. В същото време американците УМИШЛЕНО са уморили от глад 1.5 милиона пленени германци !!! Защо се мълчи за лагерите на Айзенхауер?

    Коментиран от #124

  • 117 Абе,

    11 2 Отговор

    До коментар #65 от "Жуженцето лилиПУТИН яко ще си изпати":

    ще го изпрати,ама друг път... Кога краварите ги пратят за Ирак, Либия, Сърбия и много други престъпления срещу човечеството!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Мишо

    8 4 Отговор
    Уотърбординг е американско изобретение и е прилагано редовно от ЦРУ масово във Виетнам, Ирак и Афганистан, а много пъти и в Гуантанамо. Американците са най-жестоките садисти в света!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 .....

    4 1 Отговор

    До коментар #118 от "Ами":

    Толкова ли те е срам, че чак не смееш да ги кажеш? А така се "заяви" за "Дойче зеле". Язък
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Ех, стоянее

    8 2 Отговор

    До коментар #120 от "стоян георгиев":

    кой къде те хване... Изшмъркай си хапчето и си брой центовете!
  • 124 аноним

    3 5 Отговор

    До коментар #116 от "Докога?":

    Ама,че измишльотини,Бандера е хвърлен в концлагер за това,че отказва сътрудничество с нацистите.
  • 125 Фатки=фитки=пуйки

    9 2 Отговор
    са съкрушени, толкова проамериканска-антируска пропаганда и ефекта никакъв, повечето коментиращи са реалисти.
  • 126 гого

    5 2 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Интересно как си бил в казарма след като там не взимаха трнассексуални?или просот си бил булката в на поделението
  • 127 DW Този Театър сме го гледали вече

    15 4 Отговор
    В Буча!! Стара постановка, никой вече не гледа подобни Маниполации!!
  • 128 Ха_ха_ха

    9 5 Отговор
    Позор! Явно някой е преценил, че се прекалява с тиражирането на победния марш на украинците и затова се е захванал с описания като предложеното. Сакън, да не падне градуса на съпричастност към украинците.
    Не уважаеми авторе, с подобни писания можеш само да отвратиш читателя, но не към руснаците. Всички знаем, че за съжаление, по време на война винаги има извращения - при това от двете страни. Хайде да не ги сравняваме, че може да се окаже, че украинците за поредн път са по-талантливи от руснаците - и ти пропадна идеята.
  • 129 хаха

    7 5 Отговор
    Сериозно ? За това ли някой от пленените украински военни отказват да се върнат в Украйна а остават в Русия ?
  • 130 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "да, бе да":

    Четат го само рософобите за да могат за мастор-бират че по друг начин не могат да го вдигнат.
  • 131 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    В глупостта и инфантилността българките рософобки няма кой да ги задмине.
  • 132 ШвабскитеЗелки

    3 2 Отговор
    Част от отговорните за ВСВ тръгнали да пишат статии за другите. СмъртЗаФашистите!
  • 133 Анонимен

    2 1 Отговор
    Вкисналото зеле трябва да се забрани в Бг, виж ти нацисти говорят за "нацисти"
  • 134 брейй

    3 2 Отговор
    Не знам кой какво и кога, но си спомням, че баба ми е разказвала за руснаците като ни освободили на 9.9.44 г. как са потропали на вратата и са и поискали водка, баба ми горката разбрала, че искат вода да пият и им занесла. Добрите руски войничета помислили че се бъзика с тях и я помляли от бой. Имаше и дрги разкази но не ми се разправят! Така че са ми ясни руснаците, каквото и да ми говорите. Украинците предполагам са същите парчета.

    Коментиран от #139

  • 135 Един

    4 3 Отговор
    ДВ никога не казва истината, прикрива престъпленията на укрофашистите!
  • 136 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "х'у'й'ло сдохнул":

    Ты сдохнешь преди него щот си м и н д и л
  • 137 Долни,

    5 4 Отговор
    Путлеристки безпутници !
  • 138 Гост

    3 1 Отговор
    .............................................ХАГА..........................................
  • 139 Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #134 от "брейй":

    Ти ще излезеш голям белетрист или писател на фантастика.
  • 140 БАРС

    6 3 Отговор
    Четвъртак се върнаха 100 руски солдата от плен та разказваха който не можел да говори на украински бой до припадък.Карали ги с цяло гърло да пеят песни за дебила фашист батько Бандера.Човекът който взриви църквата в Полша и уби повече от 200 човека в нея .Човекът който застрелва и убива цели села деца жени и старци в Белорусия Русия и много и на Украина които са биле за съветска власт за кумонизъм с една дума децата даже не щадял .Ако някой не успял да се нахране на време и да стане с другите даже на секунди строева подготовка или 6 часа на колене .Стига сте лъгали хората с фалшиви украински новини.Пишете и за Украинските издевателства над пленените рашки солдати.Да не мислите че те са цветя за мирисане.И другото което за лъжите на украинците че рашките издевателствали на украински войници че от страна на РУСНАЦИТЕ НЯМА НЕНАВИСТ КЪМ УКРАИНЦИТЕ ДОКАЗАНО.ДОКАЗАТЕЛСТВО ПОВЕЧЕ ОТ 6 000 000 мил.украинци живеят в РУСИЯ НИКОГО РАШКИТЕ НЕ СА НАБИЛИ ИЛИ ДА ГИ ГОНЯТ ОТ РУСИЯ .НАПРТИВ СЪВСЕМ СВОБОДНО СИ ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ И ДАЖЕ СА ЗА РУСИЯ.ТАКА ЧЕ НЕ ВЯРВАМ НА ТИЯ СТАТИИ.
  • 141 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    3 1 Отговор
    Смотани иукропи..Това го повтаряте по 10 пъти на ден.. Укропъъ ,много кротък а??.Като мравка е.Затуй го ,подлагат на ,Уотърс бординг,,Хехе.
  • 142 Не така де

    0 3 Отговор
    Те са си един народ и им е приятно да се измъчват.
  • 143 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    3 1 Отговор
    От 60 хгод ,ДВ,лъже като дърт ромлянин..За всичко..Само да угоди на Господарите..Уотърбординг..хихихи..
  • 144 САП

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Никаква Българка не си. Само се кичиш с това име.
    Кажи къде и кога си видяла какво правят едните и другите.
    Пък особено лозунгите лозунгите, как бранили демокрацията. и целия ЕС.
    В момента си имаме две империи които си мерят силите на украинска земя.

    Прогреса на империите се смазва с кръвта на хората.

    Така, че жал ми е за обикновеното население, което ще плати поредно преразпределение на ресурсите
  • 145 дядотоотиге

    6 2 Отговор
    няма да се засрамите.англо-санксонците унищожители на софия и българия през всв станаха освободите и им вдигаме паметници.и укрите-нещо забравяте на бабии яр и милионите избити евреи и славяни.подлоги сте вие,не анализатори и журналисти.
  • 146 уотърбординг

    1 2 Отговор
    щото е абсолютно доказано руски метод...
  • 147 ФАЛШИВИ НОВИНИ

    5 2 Отговор
    КАТО ВИДЯХ, ЧЕ СТАТИЯТА Е ОТ ДЙЧЕ ЗЕЛЕ СЕ ОТКАЗАХ ДА Я ЧЕТА !!! САМО ФАЛШИВИ НОВИНИ И ЛЪЖИ !!!
  • 148 История

    2 1 Отговор
    Ама вие сега ли разбрахте, че руснаците са най-големите боклуци??? Ние това отдавна го знаем.
  • 149 Отивай

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "МирО":

    При путин да те мобилизира тук е БЪГАРИЯ и няма място за путинофили и копейкаджии с промити мозъци
  • 150 Идва краят им

    3 2 Отговор
    Рускофашистките нацисти надминаха учителите си от Райха на Хитлер и убийците на Сталин.Наказанието на престъпните путинистки е едно като в средновековна Испания публично и без милост
  • 151 КОЙ ИМА НУЖДА ОТ ТАКИВА ПАСКВАЛИ??

    2 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕЕ,НЕ Е ИСТИНА ..ЧАК ТАКАВА ЕФТИНА ПРОПАГАНДА,НЕ СЪМ СИ И ПРЕДСТАВЯЛ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪТВОРИ..А СТИГА БЕ, ДЪЛБАЕТЕ ДЪНОТО ВЕЧЕ..
    ЖАЛКО НО ЛИПСВА ЕДИН ИСТИНСКИ ЖУРНАЛИСТ,ДА ПРЕДСТАВИ ИСТСКИТЕ СЪБИТИЯ СВЪРЗАНИ СЪС ЗВЕРСТВАТА С/У ХОРАТА В ДОНБАЛ ,ЛУГАНСК И НЕ САМО .ДА ПРЕДСТАВИ ПРИЧИНИТЕ ЗА ОТКАЗА НА ЗЕЛЕНИЯ ОТ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ.ДА ИНТЕРВЮИРА ГЕРМАНСКИ И ФРЕНСКИ ПОЛИТИЦИ КАТО ГАРАНТИ ,ЗАЩО НЕ СЕ АНГАЖИРАХА С ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТЕЗИ СПОРАЗИМЕНИЯ!!!
    ТОВА СА СЕРИОЗНИ СЪБИТИЯ,ВЪПРОСИ ,КОИТО ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ НА СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ..АЧ НЕ ДА ГИ ПРЕМЪЛЧАВАМЕ ГУЗНО И ДА ЗАПЪЛВАМЕ СТРАНИЦИТЕ С ЕЙ ТАКИВА ПАСКВИЛИ . ИЗВИНЯВАЙТЕ НО ПРОЧЕТОХ САМО ЗАГЛАВИЕТО,КОЕТО Е ДОСТАТЪЧНО .
Новини по държави: