Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Ноември, 2022 19:23 4 489 208

Украйна повтори твърдата си позиция за преговорите с Русия

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • херсон

През последните седмици украинските сили са в настъпление, докато Русия се прегрупира, за да защити все още окупираните от нея райони на Украйна, като през последния месец призова под знамената стотици хиляди резервисти

Украйна повтори твърдата си позиция за преговорите с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна повтори твърдата си позиция за преговорите с Русия, заявявайки, че те могат да бъдат възобновени само след като Кремъл се откаже от цялата завзета украинска територия и че Киев ще продължи да се бори, дори ако съюзниците му "му нанесат удар в гръб", предаде Ройтерс.

Изказването последва само дни след публикации в американските медии, че Вашингтон е насърчил Киев да изрази готовност за преговори, и изглежда цели този натиск да бъде отхвърлен в момент, когато междинните избори в САЩ могат да поставят на изпитание западната подкрепа за Украйна.

Във вечерно обръщение, преди да говори пред световните лидери на срещата на върха за климата, президентът Володимир Зеленски заяви, че Русия трябва да бъде подтикната към "истински" преговори. Той добави, че Украйна многократно е предлагала такива, но "винаги сме получавали безумни руски отговори с нови терористични атаки, обстрел или изнудване".

"Още веднъж - възстановяване на териториалната цялост, спазване на Устава на ООН, компенсация за всички щети, причинени от войната, наказание за всеки военнопрестъпник и гаранции, че това няма да се повтори. Това са напълно разбираеми условия."

След като Русия обяви анексирането на украинска територия в края на септември, Зеленски заяви, че Киев никога няма да преговаря с Москва, докато Владимир Путин е президент. През последните дни официални представители на Киев повториха тази позиция, като същевременно заявиха, че Киев е готов да преговаря с евентуален бъдещ наследник на Путин.

"Да преговаряме с Путин би означавало да се предадем, а ние никога няма да му направим този подарък", заяви съветникът на Зеленски Михайло Подоляк в публикувано днес интервю за италианския вестник "Република". Диалогът би бил възможен само след като руските сили напуснат украинската територия, добави Подоляк. "Ние нямаме друг избор. Русия нахлу при нас с мобилни крематориуми и половин милион чувала за трупове. Ако спрем да се защитаваме, ще престанем да съществуваме. Буквално. Физически. Ще продължим да се борим, дори ако ни забият нож в гърба", подчерта той.

Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за сигурност, също написа в Туитър, че възстановяването на украинските граници е предварително условие за преговори и че Киев се нуждае от "гаранцията" на модерна противовъздушна отбрана, самолети, танкове и ракети с голям обсег.

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков повтори позицията на Москва, че е отворена за преговори, но че Киев ги отказва. Русия неведнъж е заявявала, че няма да преговаря за територията, която твърди, че е анексирала от Украйна, припомня Ройтерс.

През последните месеци украинските сили са в настъпление, докато Русия се прегрупира, за да защити все още окупираните от нея райони на Украйна, като през последния месец призова под знамената стотици хиляди резервисти.

Украинският премиер Денис Шмигал заяви днес на заседание на кабинета, че не вижда нужда от евакуация на Киев или други градове, които не са близо до фронтовата линия във войната срещу Русия.

Русия нанесе удари по енергийната система на Украйна и след като кметът на Киев каза на жителите да обмислят всичко, включително и най-лошия сценарий, при който столицата остава изцяло без ток и вода.

Русия евакуира цивилни граждани от окупираните райони, особено от Херсонската област в Южна Украйна. Според Киев операцията включва принудително депортиране, което е военно престъпление. Москва твърди, че отвежда хората на безопасно място.

Очаква се следващата голяма битка да бъде за контролирания от Русия район на западния бряг на река Днепър, който включва град Херсон - единствения областен център, който Русия превзе след нахлуването си през февруари.

Британското министерство на отбраната заяви днес, че Русия подготвя нови укрепени отбранителни линии в контролираната от нея територия, "за да предотврати бързото украинско напредване в случай на пробив". Това включва инсталиране на бетонни бариери, известни като "драконови зъби", които да спират танковете. Те се поставят около окупирания от Русия Мариупол в южната част на страната, за да се предпази "сухопътният мост" на Русия към окупирания Крим, дори ако Москва загуби други територии.

Вчера източник потвърди, че съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан е провел разговори с руски официални лица за предотвратяване на ескалацията на конфликта, както беше съобщено от в. "Уолстрийт джърнъл". Кремъл отказа коментар. Белият дом не отрече провеждането на разговорите, но заяви, че няма да предприеме дипломатически ходове, засягащи Украйна, без участието на Киев.

"Запазваме си правото да разговаряме директно на високо равнище по въпроси, които вълнуват САЩ. Това се случи през последните няколко месеца. Разговорите ни бяха съсредоточени единствено върху намаляването на риска и отношенията между САЩ и Русия", заяви пред репортери говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Днес в САЩ се провеждат междинни избори за Конгрес. Повечето кандидати и от двете партии подкрепят Украйна, но някои десни републикански кандидати критикуват разходите за американска военна помощ.

Карин Жан-Пиер заяви, че подкрепата на САЩ за Украйна ще бъде "твърда и непоколебима", независимо от резултата от днешните избори.

Олександър Мережко, ръководител на украинската парламентарна комисия по външна политика заяви, че евентуалната победа на републиканците "по никакъв начин няма да повлияе на подкрепата за Украйна". "Ние високо ценим факта, че имаме двупартийна подкрепа", каза той. "Който и да спечели тези избори, това няма да окаже никакво негативно влияние. Напротив, очакваме, че подкрепата за Украйна ще се увеличи."

Вчера Евгений Пригожин, съюзник на Путин, който оглавява частната военна компания "Вагнер", която участва в конфликта в Украйна, за първи път призна, че Русия се е намесвала в изборите в САЩ, и заяви, че ще го направи отново. "Намесвали сме се, намесваме се и ще продължим да се намесваме", заяви той във Фейсбук.

Вашингтон обвинява Пригожин, че е ръководил руска интернет "ферма за тролове", която е подкрепила бившия президент Доналд Тръмп по време на президентските избори през 2016 г. Експрезидентът отрича кампанията му да е координирала действията си с руснаците.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    24 75 Отговор
    Никакви отстъпки! Само така.

    Коментиран от #44

  • 2 Г.Георгиев

    74 28 Отговор
    Преговори с украинското марионетно правителство, могат да започнат след въдстановяването на Новорусия, включваща териториите на Николаевска и Одеска области.

    Коментиран от #10

  • 3 Преводач

    21 81 Отговор
    Всъщност, това, което САЩ казаха е, че Украйна ще преговаря, ако има поле за преговори. Украинците само обясниха, че не са готови да преговарят, докато Пуутттлер е на власт и Просия пордължава да е в Украйна и да извършва военни престъпления, което не противоречи на идеята да се преговаря по принцип. Просто Просия трябва да изпълни укрианските условия и преговори ще има.
  • 4 Иванушка 🇷🇺

    15 64 Отговор
    Млатене само по алкохолните мушици, да пищят като девачки от 20рубли, бункерната мишка с токчетата да пълни гащите през час!
  • 5 Белият дом призна

    62 7 Отговор
    Да,водим преговори с Русия.

    Коментиран от #12

  • 6 Вашето Мнение

    51 8 Отговор
    Булката на денди е най-усърден в лизането на американски....., от сичкото драскач тука.

    Коментиран от #14

  • 7 Питащ

    17 5 Отговор
    А Москва когда - 2022 / 2023?
  • 8 Зеленски

    57 16 Отговор
    Иска преговори при две условия
    Първото е териториалната цялост на украйна
    Това е много лесно цяла украйна се присъединява към руската федерация и въпросът приключва
    Второто условие ако путин престане да бъде президент
    Това не е толкова сложно след присъединяването на украйна към руската федерация и изтичане на мандата на путин всичко ще си дойде на мястото
  • 9 Иванушка 🇷🇺

    15 45 Отговор
    Млатене само по алкохолните мушици, да пищят като девачки от 20рубли, бункерната мишка с токчетата да пълни гащите през час, нашите рублоибрици да гният ро кофите и сметищата!

    Коментиран от #104

  • 10 Ъъъъ

    24 48 Отговор

    До коментар #2 от "Г.Георгиев":

    От какъв зор Украйна ще дава територия на Русия? Ти ще ми дадеш ли твоята къща, ей така щот съм по-голям от теб? Как една държава ще взима от друга суверенна държава, територия? А знаете ли, че нито една област не е окупирана на 100 процента?

    Коментиран от #19, #23, #36, #56, #59, #65, #99

  • 11 Госあ

    45 7 Отговор
    Ясно, бой до последния украинец.

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тя е черната вдовица

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Вашето Мнение":

    да върне хибискуса
  • 15 Украйна скоро

    34 13 Отговор
    ще клекне.

    Коментиран от #22

  • 16 Мдаа..

    34 9 Отговор
    Твърда Бяла Линия - нито доза назад!
  • 17 ааа неее

    42 10 Отговор
    "заявиха, че Киев е готов да преговаря с евентуален бъдещ наследник на Путин.".....Олелеее. Тия подоляци по-добре да внимават какво си пожелават! Че ако се случи- жална им майка!
  • 18 Ъъъъ

    20 49 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Украинеца се бие за родината си, другар. Не е срамно да се бие и до последния. Срамното, е че руснаците се бият до последния руснак за да откраднат чужда територия.

    Коментиран от #20, #123, #134

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Така... аз дойдох

    25 6 Отговор
    всичко сороспиханъмс да се омитат моментално!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Госあ

    39 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    Знаем, че 20% от територията на Украина е освободена от бандерите. Иначе, предполагам че Русия ще се съгласи на автономия на ДНР и ЛНР, като остави руски бойни групи там до постигането на пълен мир. Относно денацификацията, по голямата част от бандерите са ликвидирани. Остана едно единствено условие за мир - демиталиризацията, което зависи единствено от западната империя на злото.

    Коментиран от #25, #28, #40

  • 24 Ъъъъ

    12 20 Отговор

    До коментар #19 от "Мъъъъ":

    Кое са присвоили бе! Дадено им е от съветски президент. Дядо ти като е дал нещо на някой, ти да не ходиш да биеш хората, че е твое?

    Коментиран от #27, #29, #32

  • 25 Не обяснявай

    9 4 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    на прошшляцци

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Госあ

    26 8 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    А, остава въпросът за репарации от страна на Украина към Русия, за който можем само да гадаем. Дали ЗАЕЦ ще бъде достатъчна, ще кажат руснаците.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    9 26 Отговор
    Твърдата позиция на украинците е позиция на целя народ който страда от агресията на руските фашисти.украинците ще се бият докато изгонят агресорите от стената си и всичко друго за тях е неприемливо.путлер можеше да съхрани част от Донбас и Крим ако не бе нападал,но сега е невъзможно.
  • 31 Ъъъъ

    9 32 Отговор

    До коментар #20 от "Ко речи ко речи":

    Украйна идва от УССР! А Украйна е създадена 1917 година! Другар, както мисля, че Македония не е България, така е мисля и че Украйна не е Русия! Границите отдавна са направени и държавите влизат в съюз, а не правят войни за да заграбват територии! Светът не е в 15 век, за да се правят държавните граници с война, а сме в 21 век където държавите влизат в съюз! Жалко е, че РФ е някъде между далечните векове! И там трябва да остане.

    Коментиран от #33, #38

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Украйна умре🇺🇦

    23 6 Отговор
    Няма такава държава
  • 35 Балканджия с ракия

    9 20 Отговор
    С татари мароДери не се преговаря. Още Бисмарк го формулирал от вековният опит, че договор с Расия не струва и хартията на който е написан, те разбират само от кривак. Целия свят знае че Кремъл троли за Тръмп, само Сърбия и Малката Одеса България Заддунайска не разбраха.

    Коментиран от #126

  • 36 въпрос

    20 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    А защо твоят пра-пра-пра дядо е искал да си вземе територии от изконните 500 години турски балкански земи? Не бъди толкова праволинеен и едностранен в доводите си. Човешката история е хилядолетна, повтаря се и сега, а човекът не само не е станал по-добър, но се е превърнал в чудовище....

    Коментиран от #43

  • 37 Госあ

    24 3 Отговор

    До коментар #25 от "Не обяснявай":

    Проглушиха ни с техния шум ! А младото поколение им се връзва на кухите опорки и бъдещето на България става все по мрачно.

    Коментиран от #39

  • 38 Типично мнение

    23 6 Отговор

    До коментар #31 от "Ъъъъ":

    на т у л у п глобалист без лично мнение. Край с хамериката! край с вашата Урсулита. Прочети и други източници да разбереш къде си ти едва ли не!
  • 39 Чудя се

    12 1 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    какво е България! Понеже това сегашното е Кокария, Чалгария, Дебилария

    Коментиран от #46

  • 40 стоян георгиев

    4 17 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Интересно ако бе вярно твърдяното от теб що Путин моли за мир а украинците нещата да чуят? Паралелната розова реалност съществува само в фантазиите ви.радостните и доволни добре екипирани и организирани руски части са само там.веселото и щастливо руско население пак е само там действителността е точно противоположна на вашите изии и мечти.

    Коментиран от #69

  • 41 Макробиолог

    16 3 Отговор
    Киев никога няма да преговаря с Путин докато е президент ,тоест докато е жив т.е.още 20тина години може би...то Киев ще го има тогава,но властта в тоя и формат едва ли.
  • 42 Ъъъъ

    6 18 Отговор

    До коментар #32 от "Кога кога":

    Марш в Рашата другар! Как като първи рашофили не дадохте пример на някой, като заминете да живеете за Раша? Как? Само лаете колко добре е там, а никой не заминава за там! Това е достатъчно доказателство, колко добре е там.

    Коментиран от #47

  • 43 Ц Ц Ц

    16 2 Отговор

    До коментар #36 от "въпрос":

    Чудя се защо обяснявате на някаква фея, че трябва да де гръмммне. Не виждате ли, че тя смята изхода за вход. Тръгнала тук фа блещи небивалици от ООД козяКК, но след утрешния ден тя приключва. Ще пиши по нощните клубове някой батко да я черпи една водка с утеха, а тя да се вее.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ксаниба

    14 1 Отговор
    позицията на клоуна е твърда, а черните чували - стотици хиляди, дето коколчетата ги носят, са меки!!
    Слава на бандеровската хунта!!!
  • 46 Госあ

    14 0 Отговор

    До коментар #39 от "Чудя се":

    Една държава би трябвало да има няколко основни стълба - наука и образование, индустрия и селско стопанство, здравеопазване и социална политика, култура и спорт. Мисля че от науката и индустрията могат да бъдат устойчиви останалите.

    Коментиран от #50

  • 47 Къш къл

    13 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ъъъъ":

    към краварника ма! в мкдоналдс няма телешко. почвай да мучиш, белкем те вземат фор фрий. ма да не забравиш да полапкаш за виза.

    Коментиран от #53

  • 48 Ъъъъ

    6 17 Отговор
    Рашофили, отговорете на един въпрос! Защо не се местите да живеете в Русия, при положение, че в момента имат най-високия стандарт на живот в света! Ще имате любимия си президент и любимата си власт! Защо не се местите? Кой ви спира? Ако отговора ви е България, то бъдете спокойни, България ще се справи и без вас?

    Коментиран от #52, #54, #64

  • 49 от статията

    18 6 Отговор
    "През последните седмици украинските сили са в настъпление," ????? И това кой ви го каза?:):):) Настъпление на големи талази към гробищата ли? Ами като дойдат тия 300 000 след тренировките...ко прайм? И те са само 2% базата за мобилизация. А за зеленски не остана вече какво да мобилизира и щедро да праща в месомелачката, Мъжкото население на Украйна се стопи.
  • 50 Прочети плана

    14 2 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    на великите либерастиии от америка за опорочване на източния блок.

    Коментиран от #58

  • 51 9689

    4 8 Отговор
    Свидител съм-Путин рони крокодилски сълзи.
  • 52 Марш

    13 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ъъъъ":

    в краварника ма! Я се разкарай от тука кравопримат.

    Коментиран от #61

  • 53 Ъъъъ

    7 17 Отговор

    До коментар #47 от "Къш къл":

    А другар, чай да тъ питам, ти кво прайш в държава от ЕС и НАТО? Или си рашофилски предател? Знаеш, за Рашата си враг. Освен ако не заминеш за Раша.

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Г.Георгиев

    12 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    Теритолията на Украинска ССР е част от Рукия, затова Русия няма да се договаря с американските марионетни, дошли на власт чрез противоконституционен праврат, финансиран от САЩ през 2014 г.
    На територията на Украинска ССР воюват САЩ и Русия, Така, че преговорите ще са между САЩ и Русия.

    Вашите примери давайте в Частна Детска Градина “София”
    -----------------------------------------
    От какъв зор Украйна ще дава територия на Русия? Ти ще ми дадеш ли твоята къща, ей така щот съм по-голям от теб? Как една държава ще взима от друга суверенна държава, територия? А знаете ли, че нито една област не е окупирана на 100 процента?

    Коментиран от #67, #91

  • 57 Тити

    6 10 Отговор
    Правилно никакви преговори с окупатори като Рашистите и без това кораба им потъва бавно но сигурно
  • 58 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Прочети плана":

    Няма нужда да го чета, виждам какво се случва.
  • 59 Хахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    Пак шизофренията на Зелката се изостри. Какви преговори с Русия? Зеленский със закон забрани сам на себе си всякакви преговори с Русия преди няколко седмици!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ъъъъ

    6 14 Отговор

    До коментар #52 от "Марш":

    Марш в кончината другар. Всички рашофили сте такива, лаете срещу ЕС и НАТО, а никой не се мести в рашофилия! Страх ли ви е другари? Страх ви е да отидете в рашофилия да живеете, нали?

    Коментиран от #66

  • 62 Някакви лекетта

    6 1 Отговор
    Още не са се бръснали, пиещи бутилки бира в хартиени пакети пред НДК нлещят по сайтовете за една бира. Прости, долни, нишщожества. За чепп не ставате.
  • 63 Мим

    9 2 Отговор
    Тия фашаги не желаят прегивори,явно искат да бъдат напълно ликвидирани,което и ще стане...
  • 64 Добре де

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ъъъъ":

    А нас дето не сме рушофили, но и не сме толкова захлюпени за да не виждаме наглостта на Зеленски и господарите му, и не сме толкова наведени за да ни мачкат с забрана на свободата на словото и нови перверзни "ценности" и за децата ни дори.....нас къде предлагаш да ни разселиш?

    Коментиран от #75, #78

  • 65 Хахаха

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    От какъв зор ли? От такъв, че къщата им е построена не от тях, а от гражданите на СССР. Че самите те от времената на соца не са вложили нищо и никаква инфраструктура на държавата, всичко е пред разпад. Само корупция и кражби. Там живеят руснаци, които са строили тая съветска република, на които им забраняват и език и култура, там фашагите зверства и убиват хора. Затова е.

    Коментиран от #80, #83

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ъъъъ

    6 11 Отговор

    До коментар #56 от "Г.Георгиев":

    Кво каза кво? Украинската ССр е част от Русия? Ееее, значи Русия е част от Украйна другар. За това украинците трябва да си върнат територия от раша!

    Коментиран от #71, #77

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Госあ

    14 3 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Да, действително Путин моли западната империя на злото ( дори моли ! както се изразяваш) кръвопролитието в Украйна да спре. Китай също молят западната империя на злото да не предизвикват такова в Тайван. Не е срамно да се молиш, срамно е да предизвикваш такива кръвопролития.

    Коментиран от #86

  • 70 Локализирах я

    3 1 Отговор
    идеме, чакай гости кравооо. сега ще ти обясниме кой какво и как преговаря. утре си по всички тв в мвр сводката за пребитта и теи пъти припиканна крава
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ПараШут

    9 3 Отговор
    Кратка сводка на загубите на украинските нацисти само от днес :
    Купянск - 160 души , 2 танка, 3 бронирани машини;
    Красньi Лиман - 100 души, 3 танка, 6 бронирани машини;
    Павловка - 90 души, 6 бронирани машини;
    Николаев - 50 души, 7 бронирани машини;
    Артьомовск ( Бахмут )е почти обкръжен;
    Унищожените складове и командни пунктове не ги броим, но може да се отбележи унищожението на 1 установка Бук, една система С-300, една радиолокационна станция AN24;
    Свалени са Су-25 и Ми-24;
    Загубите са 7 до 9 към едно в полза на руснаците.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 дааа

    9 3 Отговор

    До коментар #64 от "Добре де":

    На такива пропагандатори единствето им оръжие срещу хора с разум и аргументи е, да им поставят етикет "рушофили" и да ги пращат в Русия.
  • 76 Костенурка Нинджа

    1 1 Отговор
    Дълги статии не четем !
  • 77 Г.Георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #67 от "Ъъъъ":

    За кои "украинци" говорите ?
    За руските, полските, унгарските, чешките, румънските или българските ?

    Русия ще си вземе територия, Полша, Унгария, Чехия и Румъния ще си вземат техните области, населени съответно с поляци, унгарци, чехи и румънци;
    Само ние българите няма да си вземем Бесарабия.

    Запомни лидетската градина, в която ще Ви дадат добро възпитание.
    Частна Детска Градина “София”
    ----------------,
    Кво каза кво? Украинската ССр е част от Русия? Ееее, значи Русия е част от Украйна другар. За това украинците трябва да си върнат територия от раша!
  • 78 Ъъъъ

    7 8 Отговор

    До коментар #64 от "Добре де":

    Къде я виждаш наглостта на Зеленски бе другар? Украйна е нападната от руски мухи, които трябва да се изгонят. Как една държава, ще се съгласи да си дава територия? Вие нормални ли сте, да приемате това за нормално, че и да се чудете, защо не приема? Утре, ако Турция влезе с танковете, вие няма ли да ревете и да се молите на другите държави да помагат? Как в 21 век, държавите ще се формират с войни? Държавите влизат в съюзи, не се правят с войни!

    Коментиран от #89

  • 79 Кръпката

    7 3 Отговор
    Много дълга и безсмислена статия. Ако САЩ са решили, че ще се преговаря, Зеленски няма думата. Ако ще се ерчи както в статията, ще го отстранят, ясно как. И това е цялата статия. Не зная, на Стайков на брой думи ли му плащат....
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Новина на часа

    4 3 Отговор
    1. Урсула ФД лайен подава утре в 10:00 оставка заради далаверата на мъжа и и тя с ваксините.
    2. Дъ Байдън губи трагично и следва импийчмънт с моментален край на войната в укр.
    3. Мрввоядър се е самообесил безкрайно заради липса на долари в офшорката
  • 82 Отваряй ма краварке

    2 2 Отговор
    долу съм!
  • 83 Ъъъъ

    4 10 Отговор

    До коментар #65 от "Хахаха":

    Кой забранява руския, не пишете глупости! Това е най-голямата глупост и пропаганда, която върви! Другар, пусни си видеа на украинските блогъри, да чуеш на какъв език ти говорят! Никой не е забранил чуждите езици, така както ви потвърдиха и бесарабските българи в Украйна. Но вие си продължавате с пропагандата, като вярвате, че една лъжа изречена сто пъти ще стане истина.

    Коментиран от #85, #125

  • 84 Игнорирайте Ъъъъъ

    9 1 Отговор
    Не се занимавайте с облъчени тутуруткки

    Коментиран от #88

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 стоян георгиев

    5 11 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    Демек путлер не нападна Украина и Украина не го смаза и този моли щото е много благороден и човеколюбив? Хахахаха,хогогог.я виж бурят клас се държа путлер в първите месеци и как сега направо плаче като стане въпрос за украина.забвави за денацификация забрави за марионетно правителство...вие също забравихте.ти с тоя Ник къв беше наперен преди осем месеца а ? Сега си точно като господаря ти мрън мрън ама ...мрън мрън те ще видят.точно като битите пе..ли.та свиквали щото и по зле ще става.хаймарс лекува шоково.

    Коментиран от #87, #92

  • 87 Лягай си

    8 2 Отговор

    До коментар #86 от "стоян георгиев":

    Намери си друго място да пърдиш, не си интересна

    Коментиран от #93

  • 88 Ъъъъ

    5 5 Отговор

    До коментар #84 от "Игнорирайте Ъъъъъ":

    Това ли ти е отговора? Така е, като няма с какво да отговориш! Питам още веднъж - Защо викате Раша, Раша, а се качвате в автобуса за западна Европа?
  • 89 Добре де

    6 5 Отговор

    До коментар #78 от "Ъъъъ":

    "Къде я виждаш наглостта на Зеленски бе другар?"-- Първо не съм ти другар нито те познавам. Наглоста на Зеленски е че иска още пари за да унищожи докрай Украйна. А всичко това можеше да не се случи ако не слугуваше на господарите си. И да, ако и ние почнем да бомбим и избиваме турското си население в южна България с години, Турция с право ще се намеси. Или бъркам нещо?

    Коментиран от #95

  • 90 Башар

    4 4 Отговор
    Осрайна имала твърда позиция....ти да видиш хихихихи!
  • 91 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #56 от "Г.Георгиев":

    Тва дето си писал са пълни глупости.не ви ли писна да ги твърдите знаели че са глупости.украина е държава като всяка друга и бе призната за такава в неоните граници включително от путин.непознанията на историята или поне избирателното и тълкуване правят глупостите ти още по фрапантни.

    Коментиран от #94

  • 92 Госあ

    12 5 Отговор

    До коментар #86 от "стоян георгиев":

    Стоенчо, Путин сложи край на дългогодишните кръвопролития извършвани от бандерите под давлението на западните им господари в ДНР и ЛНР. Путин също така няма да позволи разполагането на вражески военни бази, които да заплашат съществуването и цялостта на Русия, щото ше играят сарматите. Това влиза в доктрината за използване на ядрено оръжие от Русия. Иначе, през цялото време руснаците пипаха с кадифени ръкавици в Украйна.

    Коментиран от #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Разпадът на СССР беше

    7 4 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    незаконен и против волята на народите. Факт. Грешката ще бъде поправена. Разрешение от кравите не е нужно.

    Коментиран от #100

  • 95 Ъъъъ

    6 9 Отговор

    До коментар #89 от "Добре де":

    Не разбрах, къде са мъчели руското население? В Харков? Или в Мариупол? Или в Запорожие? Къде? В Донбас ли? Ааааа там където бяха руските сепаратисти, май нали? Що тъй, незнам що точно там? А за турското население, мога да ти напиша, да видиш какво направи Тодор Живков през 86-87 година и няколко години преди това и защо имаше опашки на турската граница! Може би това е трябвало да направят и украинците?

    Коментиран от #122, #141

  • 96 Оставете Кралицата Ъъъъ

    3 1 Отговор
    Без капка внимание. Не обръщайте внимание на платени АзБг тролове. Да пищи и да се тръшка. Не си губете времето с незначителни индивиди. Тя на имения си ден седнала тук да бръщолеви, понеже никой не я смята за човек. Позорно е.
  • 97 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #92 от "Госあ":

    Всичко тва е лъжа.путин нападна Украина 2014 ,но за осем години умряха общо 15000 човека сега уж за да спре конфликта за осем месеца умряха над 150000 демек 10 пъти повече от предните осем години.нато се разшири до Русия след конфликта обхващайки Финландия и Швеция ,а базите му на балканите ,Балтика и Полша се усилиха вследствие нападението.демек става обратното на твърдението ти.

    Коментиран от #102, #115

  • 98 Иван

    5 1 Отговор
    НАТО-вско гробище. Каквото са търсили това и са намерили.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #94 от "Разпадът на СССР беше":

    Грешката се задълбочава Русия пред разпад.губи войната населението и бяга губи пари,пазари губи авторитет.за осем месеца Русия се сгромоляса и пропадането продължава независимо вашето реване то всъщност е следствие именно на тоя погром.

    Коментиран от #103, #105

  • 101 Нещо дали не си се объркала госпожо

    6 3 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Я кажи защо до ден днешен вашият господар Бидон ви иска визи да посещавате краварника?! Нас Раша малко ни интересува. Интересува не да не се харчат данъците ми за такива отпаддъцци като твб!
  • 102 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #97 от "стоян георгиев":

    Научете се да пишете правилно и със смисъл. Нищо не Ви се разбира. Ааа извинете може би сте ударили една от линийките на зеления.
  • 103 Госпожо

    5 3 Отговор

    До коментар #100 от "стоян георгиев":

    Къде ги прочетохте тези небивалици?! Очевидно е, че Байдън загуби еластта днес заради тоталния срив на америка. Да не говорим какво ще става утре в Брюксел д кака урсулита.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ъъъъ

    5 5 Отговор

    До коментар #99 от "М3 голд":

    А Путин защо признаваше границите на Украйна другар? И изведнъж, реши да не ги признава? Путин плащаше и на Украйна наем, за ЧФ в Крим. Как ще плаща, на Украйна, ако е смятал, че това е Русия?
  • 107 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #99 от "М3 голд":

    Тва е лъжа ,Хрушчов не е украинец и не той е създал украйна.новорусия не е призната от нито една сериозна държава и тя е плод на руските служби.

    Коментиран от #109, #111

  • 108 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "Иван":

    Спам може да пишеш за другото ти казах .

    Коментиран от #110

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Госпожо

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "стоян георгиев":

    много бавно сменяте впн-а. Безлична сте, Леко ограничена и доста объркана. Изпийте си розовите хапчета, че критическата ви притеснява видимо, тези вълни... а и нямате някой да ви утеши. Драма. Жал ми е за вас. Толкова обедняла, достигнала да проси центове за да си купи долнопробна ракия от казана с черпака.
  • 112 стоян георгиев

    5 7 Отговор
    Та да отговоря на цялата ви путлераска сбирка.еи така вече може.пследните ви постове са точно за вас.по същество можем да пишем само умните и образованите.вие там за маслото ,за правописа и пр@дните.дето сте специалисти.

    Коментиран от #114

  • 113 Така, моля за внимание

    2 1 Отговор
    Последно Турски или Български да учат? Объркваме краварките. Ще вземат да се наврат в левия ъгъл и са до там.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #97 от "стоян георгиев":

    Ако западната империя на злото не беше участник в този конфликт, жертвите изобщо нямаше да бъдат толкова.

    Коментиран от #119

  • 116 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    НЕ МОГА ДА ЧЕТА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ!!!!!!!Стайков,ти какво ТОЧНО!!!!!!!цитираш от УКРОБЪЛНУВАНИЯТА????????СМЯТАТАМ!!!!!!,че НАМЕКЪТ/СВО/ ВЕЧЕ ПРЕМИНАВА В ...НАТВЪРДЕК!!!!!ЛОКАЛНА ВОЙНА!!!!!......АКО Я ОБЯВЯТ!!!!!!ДОСЕГА РУСИЯ СТРИКТНО СПАЗВА НОРМИТЕ НА оон!!!!...А в локалната война САЩ имат доктрина за прилагане на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!!!!!!!ОЩЕ ОТ 2 000 ГОДИНА!!!!Русия ги последва мнооого по късно!!!!!..ТОЕСТ Русия ВИНАГИ ОТГОВАРЯ!!!!!НА ЗАПАДНАТА АГРЕЕЕСИИИЯ!!!!
  • 117 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #114 от "Госпожо":

    Спам може да пишеш колкото щеш.нямам намерение да понасям негативи за да ти отговарям.казах че ще ви изгоня от темата щото сте безсрамни профашистки лъжци и писаното от вас като фактология ще бъде разобличавано.та не ми задавани въпроси.
  • 118 Проктолог

    4 3 Отговор
    Отбор русофили със смъкнати доковици и цървули се опитват да мобват. :)))) Не се гледат на какво приличат. Мислят , че щом са скрити зад мониторите оскотялата им реалност не си личи. По цял ден "крави" са им в главата, щото по цял ден ринат на такива. :)))
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #80 от "Ъъъъ":

    Голямата част от тия фашаги нямат отношение към СССР и към строителството на Украйна въобще. Те имат отношение към разрушаването и. Те не уважават делото на родителите си и дядовците си - герои - красноармейци. Разрушават памятниците , посветени на тях, разрушават културата и езика, на който говорят сънародниците им и на който те произнесоха първите си думи, вероятно. Във времената на соца никога не са забранявали никакви езици , преподавали са ги и в училища, и в университети. Русия от както съществува е многонационална. Повече от 200 нации живеят там. Както никъде другаде. И живеят в мир и съгласие, защото там се уважават и ценят всяка нация и я развиват. Лошо е , нали? Не се вписва във вашите ,,опорки"?
    А днешните уркофашаги тормозят и своите сънародници - нормалните украинци. Да не мислиш, че всички поддържат фашагите там? Хиляди чакат руснаците да дойдат колкото може по бързо. Само вие, ти укашните русофоби, лаете срещу Русия пъхате носовете си там, където нямате никаква работа, живеейки в разграден двор. Своята къща я постройте първо. С голо д..пе искате Русия да мачкате. Смешници.

    Коментиран от #124, #127

  • 121 Съветски джендъри

    4 3 Отговор
    Руснаци пишат на Кадиров тик токърите да спрат да ги изнасилват .


    Нема бе ,то е по любов ,няма се плашите
  • 122 Добре де

    5 3 Отговор

    До коментар #95 от "Ъъъъ":

    Дори любимия ти Тодор Живков не може да се мери с бандеровците на Зеленски. Пък и Украйна е държава от дни. Освен това аз само засегнах върха на айсберга. Нещата са много дълбоки и забъркани от запада. При създаването на държавата Украйна с благословията на САЩ, ВБритания и Русия, основното условие бе - никакво НАТО и Русия да защитава границите на новата държава. Меморандум 1994 Будапеща. Тогава Украйна трябваше да настани в Крим за Руския военен флот. След пуча Украйна каза искаме НАТО, което разбираемо означаваше военния флот на Русия аут от Крим. Само безумец можеше да си помисли че Русия ще се съгласи. Хората от Донбас не приеха пуча и бандеровците почнаха да ги гонят от земята на дедите им с нечувани жестокости и убийства. Същото се извършваше и в Одеса. Отразено е и от западни медии и правителства. Тъй че мантрата им "непредизвикано" е лицемерие. Нещата са сложи и многопластови. При създаване на нови измислени държави винаги има проблеми затова трябва да се пипа внимателно. НАТО и запада(политиците) създадоха проблема. Това не ме прави рушофил и не съм такъв.

    Коментиран от #128, #131

  • 123 Препоръка

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ъъъъ":

    Почети малко повече, пък това пиши коментари.
  • 124 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    Тва също е лъжа.през комунизма се извършваше геноцид на евреи.чеченци,украинци,българи,гърци ...въпросните народи са избиван само щото са били такива и заличавани ,депортирани и избивани с глад.комунизма е най- нетолерантния строй той не допускаше мнението на други извън изкривената му нечовешка идеология.в Украина нищо подобно е нямало,но следствие руските свинщини от тук насетне няма да остане нищо руско там.напълно очаквано
  • 125 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "Ъъъъ":

    Да, естественно. Те говорят на руски, защото не знаят друг. Но във всякакви държавни институции трябва да използваш само украински език. Хора пенсионери не го знаят и не са го учелу. Това е тормоз и издевателство. Руски филми превеждат на украински, получава се пародия. Ти по блогърите съдиш за ситуацията там? Сериозно?
  • 126 До Балканджия

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Балканджия с ракия":

    Пий си ракията. А мисленето не е за всеки!

    Коментиран от #154

  • 127 Историк

    4 6 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    Хихихихи. Даже и ти не си толкова неумен, за да не знаеш, че в Просия народите живеят във всичко друго, но не и "мирно и в съгласие". Знаем какво стана с Чечня, Ингушетия и много други. Маската на руския фашистки режим отдавна падна.Върнахме се към СССР съюзник на хилтеристка Германия. Само дето хитлеристка Германия отдавна няма, я в Просия сталинизма се прероди в още по-уродлив режим - путинизъм. Не се напъвай, на целия свят сте ясни. По-добре прегърни терористичната ви и човеконенавистна същност и поне го давай като същински злодей. Така поне няма да лицемерничиш, докато служиш на мракобесието. Преструването не върши никаква работа.
  • 128 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #122 от "Добре де":

    Тва също е лъжа.няюа меморандум забраняващ идването на НАТО,Украина не е искала да махне руския флот от Крим,а и пуч е нямало в Украина .путлерас прочети кво е пуч кои го извършва.та и тва са лъжи дето си писал напразно толкова си писал.

    Коментиран от #133

  • 129 сноу

    1 0 Отговор
    Тъй,тъй..разбрах..Значи викате жан пиерката искала твърда подкрепа и после още по -твърда ,че направо корава...Ей туй миче ..не се научи да дава подкрепа на когото трябва...А зеленчика пак е омаян от някоя холивудска фантастика ...
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Историк

    2 6 Отговор

    До коментар #122 от "Добре де":

    Нещата са много прости. Русия е фашистка диктатура, която иска да заграби ресурсите на съседна мирна държава. Както го е правел едно време Хитлер. Затова и пак по същия прост исторически механизъм, Русия ще свърши като хитлеристка Германия.
  • 132 .....

    3 5 Отговор

    До коментар #130 от "Госあ":

    Ако някой искаше да чете жалките руски опорки, щеше да си пусне нещо от Джуджака или Коня. От четвърторазрядни мегафони няма нужда и никога не е имало. :)

    Коментиран от #161

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Добре де

    1 2 Отговор
    Моля да не ме наричаш "путлepаcт", защото не съм. Не смятам че Русия е държава в която искам да живея ! Винаги съм бил срещу КГБистите. Това обаче не означава че не трябва казвам истината. И каквото съм писал е истина.
    Не е трудно да провериш. Само факта че Зеленски и правителството му въпреки че са евреи се сдушиха с доказани фашистите, а запада въпреки че преди войната ги обяви за такива, а сега ги финансира, ме отвращава. Искам си нормална Европа и Запад какъвто бе преди 20тина години. Сега всичо върви надолу.

    Коментиран от #138, #139

  • 137 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #134 от "Госあ":

    Тва е лъжа.само в Крим руснаците са мнозинство.дори в Луганск и Донецк са меншенство.справка преброяването от 2001 година,както и съпротивата на населението в тези области.огроюна част от Азов и т.н. патриотични батальони са от източна Украйна.

    Коментиран от #140

  • 138 ....

    3 4 Отговор

    До коментар #136 от "Добре де":

    "Моля да не ме наричаш "путлepаcт", защото не съм. Не смятам че Русия е държава в която искам да живея ! Винаги съм бил срещу КГБистите." В три изречения, две лъжи. Поне не излъга, че да живееш в Просия ти е мечтата. Щото много твои колеги и дотам стигат. Все пак, оставаш си путинофилче.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #137 от "стоян георгиев":

    В източна Украйна вършееха бандерите. Виж резултатите от референдумите ДНР и ЛНР ! Кво ми говориш ? М ?

    Коментиран от #146

  • 141 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #95 от "Ъъъъ":

    Войната можеше да се избегне ако Русия бе отворила границите и бе приела всички желаещи проруски сепаратисти в Русия и как 8 години Русия не спасяваше и не отвеждаше руското население и сепаратистите от Донбас на безопасно място в Русия а само подклаждаше размирици и убийства , а сега когато завзе и откъсна чужди украински територии каквато беше целта на Путин, започна принудително депортиране на украино-руското население, уж на по безопасно място в Русия..??
  • 142 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #135 от "стоян георгиев":

    Войните между шведите и руснаците са приключили. С чест. Петър е плакал при смъртта на Карл. Там нещата са приключили между цивилизовани народи, а положението не е като при дивите бандери.

    Коментиран от #149

  • 143 Добре де

    5 2 Отговор

    До коментар #135 от "стоян георгиев":

    Това с Финландия е театър за наивници! Финландия не притеснява Русия с нищо. Да си влизат в НАТО ако ги е страх и им трябва член 5 за да спят спокойно! Нито Финладия е стратегически важна за Русия, колкото Проливите. И харесват ли или не Русия и Путин, случващото се в Украйна не бе "непредизвикано". Зеленски насади Украйна на пачи яйца заради лакомията на НАТО.

    Коментиран от #148

  • 144 Урюрвкос

    1 0 Отговор
    на предните преговори през април имаше същите условия и тогава Русия се изтегли от покрайнините на Киев и получи Буча и излизане на Украйна от преговорите. Дори гръмнаха единия от делегатите пред сградата на Печорския съд.

    Коментиран от #147

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #140 от "Госあ":

    Нищо не са вършили бандерите освен да защитават населението.целия полк Азов се предаде в мариопул и ви казах че няма да има процес срещу него щото ще лъснат путлерасите лъжи.така и стана освободиха ги тихомълком.а за референдумите само путлерас може да претендира за честност.само да ти кажа ,че освен Луганска област останалите области не са изцяло под руски контрол и което е още по зле мнозинството от местното население е в украинската зона.та на тия референдуми се оказа че 99% от населението е за .дали можеш да кажеш нещо а ? Незнам кои набор си ама аз съм участвал в избори с един кандидат избиран с 99,9.та тва е смешно та жалко щом пишеш за референдумите като нещо позитивно.тях даже Китай ги смята за смешни.

    Коментиран от #150

  • 147 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #144 от "Урюрвкос":

    Тва е лъжа
  • 148 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #143 от "Добре де":

    Финландия не е страшна а Украина е? Що? Финландия е в пъти по добре въоръжена и сега ще има бази на НАТО.украина можеше и да не влезе в НАТО без войната с Русия или щеше да стане в далечно бъдеще,а финландците са вече готови.

    Коментиран от #152

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "стоян георгиев":

    А ти за кво преброяване ми дрънкаш ? На украинския чифуд. На него ли да вервам ? Хаха

    Коментиран от #153

  • 151 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #149 от "стоян георгиев":

    Това е от съществено значение ! С едните се разбираш, с другите - не.

    Коментиран от #157

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Балканджия с ракия

    3 4 Отговор

    До коментар #126 от "До Балканджия":

    С две висши образования съм и не ми се губи времето с невзрачни безгръбначни едноклетъчни кремълски амеби, че ми се стопли ракията.

    Коментиран от #158

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    Преброяването е от 2001 признато е от путлер и е част от всички руски демографски справочници за украина.разбито е до ниво на области градове,общини...
  • 157 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #151 от "Госあ":

    С кои се разбира Русия?

    Коментиран от #160

  • 158 Бай Онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #154 от "Балканджия с ракия":

    От тия мислещите с по 2 висши сме я сколасали в Бг. Баце Б и той ще с няколко висши и още толкова полувисши.

    Коментиран от #167

  • 159 Госあ

    3 1 Отговор
    “ На териториите, контролирани от самопровъзгласилите се републики Луганска народна република и Донецка народна република, живеят около 3,8 милиона души, преобладаващата част от които са руско говорещи. Границата им с Руската федерация е отворена, което позволява те да получават неограничена помощ от страна на Русия.” ДНР и ЛНР воюват с украинските военни. Ужасите на бандерите можете да намерите в интернет. Хубавото е, че повечето от тях вече са избити или са военопленници, които ще бъдат осъдени на смърт.

    Коментиран от #162

  • 160 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #157 от "стоян георгиев":

    С Китай и Индия хахахаха Добре ли е ?

    Коментиран от #164

  • 161 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #132 от ".....":

    Обяснявам на простолюдието какво има предвид руското ръководство, когато говори за ядрено оръжие, защото едва ли си стоплил.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #160 от "Госあ":

    Тва също е лъжа.китай и Индия ще предпочетат запада поради ред исторически,икономически и политически фактори.путлер извън евтините си суровини няма кво да предложи.и Китай и Индия са против руската инвазия и ключовите руски претенции.те не признават днр и лнр,руската анексия на Крим и руските ядрени заплахи.китай отказа да даде на Русия оръжие и компоненти за оръжие което допълнително унизи путлер.

    Коментиран от #173, #178

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Балканджия с ракия

    1 1 Отговор

    До коментар #158 от "Бай Онзи":

    Елементарна демагогия от най ниско градинско ниво, не сравнявай цялата интелигенцията с тикви щото явно само от тикви разбираш.

    Коментиран от #185

  • 168 Като круши

    4 1 Отговор
    Русия и САЩ преговорят защото на американците им стана ясно,че Европа не иска вече да плаща за окайненците. Тая зима ще изкапят като круши доста либерастни правителства. А пък око спечелят републиканците в САЩ американската помощ ще се редуцира,а Мъск ще си дръпне сателитите. Зелената жаба дуе бузи и квака шумно но с това си остава.

    Коментиран от #169

  • 169 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #168 от "Като круши":

    Става обратното.новите правителства в Европа са по твърди спрямо русия.англия,Италия са пресни примери.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #170 от "Госあ":

    Бандерите няма да плащат ще получават.чакат ги в момента поне 300 милиарда конфискувани руски пари.сумата ще стигне трилион.
  • 173 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #164 от "стоян георгиев":

    Позицията на Китай е ясна и последователна. И Путин е бил наясно с нея още в началото. Стокооборота между Китай и Русия е нарастнал в пъти, като Китай продават предимно чипове и алуминий, а купуват газ и петрол. Научно-техническата колаборация е на друго ниво от търговията и не я коментирам. Смятам,обаче, че Китай трябва да преосмислят позицията си и да започнат да изпращат и оръжие, за да се избегне ядрен конфликт. Ясно е, че западната империя на злото ще разпали война и в Тайван.

    Коментиран от #176

  • 174 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #171 от "стоян георгиев":

    Да се благодарят, че и Одеса не е към Русия. Това е руска територия, между другото. Създаден е от руска императрица.

    Коментиран от #184

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #173 от "Госあ":

    Ти кво смяташ никой не го интересува.идеята е че лъжеш казвайки че китари бил в някакви супер отношения с русия.китай купува евтини руски суровини,той обаче не може да компенсира европейския пазар нито като обем нито като цена.демек Китай ограбва Русия ползвали конфликта.путлер се опитва да изкара грабежа позитивен,а ти кво мислш е без значение.утре путлер ще ти каже да мислиш обратно и почваш.нали виждам как си мениш мнението спрямо новите руски опорни и не ти пука че си лъжец.

    Коментиран от #181, #183, #187

  • 177 Гост

    4 0 Отговор
    Ако Русия се откаже от завзетите територии, какво ще стане с населението там? Каквото стана през 2014г ли?

    Коментиран от #180

  • 178 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #164 от "стоян георгиев":

    Аха, надяй са!
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #177 от "Гост":

    Кво му е било на населението 2914?

    Коментиран от #182

  • 181 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #176 от "стоян георгиев":

    Не ви знам за какво спорите, но Китай може да удави Европа в стоки, при това на цени, които да сринат тотално всеки един европейски производител. Единственото, което предпазва Европа от това са стандартите, които Китай не покривал, че да продаваш в Европа. Странно, защото покрива американските стандарти, включително на Тесла, че и на космическите разработки.

    Коментиран от #189

  • 182 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #180 от "стоян георгиев":

    Нарича се геноцид

    Коментиран от #199

  • 183 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #176 от "стоян георгиев":

    Европейския пазар е загубен с взривовете на двата газови потока. Освен това, не всичко е пазар. както казваше учителката ми по математика на слабите ученици - не сме на пазара. Си Дзинпин го заяви на конгреса - сигурност, пред икономически растеж.

    Коментиран от #190

  • 184 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #174 от "Госあ":

    За сега не е.... все още.
  • 185 Бай Онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "Балканджия с ракия":

    Отглесал съм доста тикви като теб и кауни.и такива къде се самонабеждават за интеугенти
  • 186 Хааа ха ха.....😂😂😂😂😂😂

    3 0 Отговор
    Условия поставят победителите!!!
    окраИна обаче не е сред опашката чакащи даже,😀😀😀какви териториални мераци блуждаят в на рКо зависимите глави обаче?-само бандера ще им каже след посещение 😄😄😄
    Че и наще-барабар Петко с мъ...(д)..жете...🤣🤣🤣🤣🤣
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Бай Онзи

    2 0 Отговор

    До коментар #179 от "стоян георгиев":

    Баце Одеса е създаден като град от руската империя чети не е страшно. 1700 и последните и е кръстен Одеса като си мислили че е на мястото на историческия Одесос ма се оказоло че това е Варна

    Коментиран от #191

  • 189 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #181 от "Гост":

    Китае е функция на Европа и САЩ в технологичен план.нормалните хора на запад си мислеха както и при путлер че бизнеса няма политика,но грешаха.мракобесните идеологии ползват бизнеса като инструмент за да се опитат да налагат властта си.китай може да залее Европа със стоки само ако Европа иска китайски стоки.за сега искаме умерено.

    Коментиран от #193

  • 190 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #183 от "Госあ":

    Това момче изобщо не е наясно, че европейският пазар няма работна ръка. Разчиташе на Китай, Тайван, Тайланд и Индия, но сметката излезе крива. Все повече стоки се продават с надпис "Европейско качество произведено в Тайланд". А вече, освен работна ръка, недоимъкът ще е и в ресурсите. Пазарите се замразиха. Продажбите се сринаха. Икономиките са на резерви. Докога?

    Коментиран от #194

  • 191 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #188 от "Бай Онзи":

    Варна и Пловдив са основани от гърци и до началото на 20 ти век са такива,София е турски град до освобождението и кво? Да ги върнем ли на Турция и Гърция?

    Коментиран от #195

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #189 от "стоян георгиев":

    Европа не иска. Тя се нуждае. Проумей го.

    Коментиран от #198, #207

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #191 от "стоян георгиев":

    София не беше ли Сердика, доста преди да е имало турци? Тя и под римско е била, ама не питаш дали да я връща е на римляните.

    Коментиран от #197

  • 196 Бай Онзи

    2 0 Отговор
    Стоенчо е дръвен философ досега си говорех на к..... и мисля че ме разбра къде нема мозък и Стоенчо даже още е далеч от да стопли леко
  • 197 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #195 от "Гост":

    Била е и Сердика и Средец ,но и Одеса е била преди да я основат руснаците гръцка колония.та отговори ми на въпроса ,щото гледам как Одеса я раздаде дали да не раздадеш и София?

    Коментиран от #208

  • 198 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #193 от "Гост":

    Европа не се нуждае от Китай бурят.тя го създаде да не бягат китайците.знам комплексите ви,но Европа преди 30 години си функционираше чудесно без Китай и Русия и великите им работи.
  • 199 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #182 от "Гост":

    Тва също е лъжа? Огромна част от украинските политици след 2014 са с руски корени и език и не го крият.няма ни едно доказателство за геноцид над руснаците в Украйна напротив политиците спортистите и хората на изкуството с руски произход нееднократно го са заявявали и сега се бият в полза на Украйна.

    Коментиран от #200

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 НА МАСОВ ПРОТЕСТИ ЗА СПИРАЕ НА ПОМОЩИТЕ

    2 1 Отговор
    АЛООООООО,ДОБРЕ ВОЮВАЙТЕ ,НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ, АМА СРЕДСТВА, ОРЪЖИЕ ОТ КЪДЕ,ИМАТЕ ЛИ ВАШИ?? АКО НЕ КАК ТАКА РЕШАВАТЕ, ЧЕ ЩЕ ВОЮВАТА ,ОТ КЪДЕ СРЕДСТСВА ????ВСИЧКО НА НАШ ГРЪБ,ЛИ???АЙДЕ СТИГА ТОЛКОВА !!!! ..ПРАХОСАХТЕ СТОТИЦИ МИЛЯРДИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,КОИТО СЕГА СЕ ЧУЯТ КАК ДА ПРЕЖИВЯВАТ ЗИМАТА НА СТУДА ЗАРАДИ ВАС..А ТЕ ЩЕЛИ ДА ВОЮВАТ ДО НЕЗНАМ СИ КОГА ,С ГОЛИЯ СИ Г-Ъ-З..КАТО НЯМАШ СРЕДСТВА ,КАКВО СЕ ЕРЧИШ , НИЕ ГЛУПАЦИТЕ ЩЕ ДАВАМЕ ДОКАТО НА-ПУШ-ЕНОТО"ВЕЛИЧИЕ"РЕШИ КОГА ДА СПРЕ,ЩЕ МИЗЕРСТВАМЕ ЗА ДА ГО ИЗДЪРЖАМЕ ?????АЙДЕ БЕ! СПИРАЙТЕ ,НИКАКВИ ПОМОЩИ ,НИКАКВО ОРЪЖИЕ ПОВЕЧЕ !!!СТИГА ТОЛКОВА.
    А ТОЯ НАП-УШЕН ТИП Е НАТРУПАЛ ВЕЧЕ МИЛЯРДИ В СМЕТКИТЕ СИ ,ОТ НАШИТЕ ПОМИЩИ ЗАРАДИ КОЕТО ЩЕ МИЗЕРУВАМЕ..ПРОВЕРЕТО МУ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ , ЩЕ ОТКРИЕТЕ МИЛЯРДИ!!!.ПРОВЕРЕТЕ МУ ИМОТИТЕ!!! - ЩЕ СЕ УЧУДИТЕ ОТ КЪДЕ ТОЛККОВА.
    НА МАСОВИ ПРОТЕСТИ В ЕВРОПА И САЩ ЗА СПИРАНЕ НА ПОМОЩИТЕ ЗА УК!!!!!!!!!!!!!!!.
    КАТО ИСКА , ДА ВОЮВА НО БЕЗ НИКАКВИ СРЕДСТВА ПОВЕЧЕ ОТ НАС!
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #193 от "Гост":

    Приятелю Европа не се нуждае от китайски стоки. Да в момента ги купува защото никой не може да предложи по - ниска цена. Европейския работодател не може да принуди европейския си работник си да работи по 20 часа в денонощието седем дни в седмицата за купичка ориз в нечовешки условия. В това в Европа е невъзможно виж в Китай това си е в реда на нещата. Много европейци започнаха да бойкотират произведените в Китай стоки точно заради лошото отношение към работниците в Китай на не една европейска компания й се наложи да се оправдава и да хвърля милиарди в ПР само за да се отърве от китайското петно на стоката си. А щом чужденците си позволяват такива неща в Китай направо не ми се мисли какво се случва в китайските компании. Та приятелю Европа може без китайски стоки виж Китай не може без европейски потребители (над 70% от износа на Китай е за пазарите на Европа и САЩ ако ги загуби Китай ще се срине на втората седмица). А Европа ще си остане защото всеки иска да продава на европейския пазар (е без едно много умно джудже което проигра почти монополното си положение на европазарите само заради комплексите си) той е платежоспособен.
  • 208 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #197 от "стоян георгиев":

    Стояне руснаците не са основали Одеса. Както правилно си отбелязал градът е съществувал много преди някой въобще да чуе за Московстан. Същата особеност се наблюдава и при повечето останали градове в Украйна. Това че в някакъв период си завладял даден град и си му сменил името не те прави основател на града. Сегашните Донецк, Херсон, Николаев и т.н. също са съществували много преди един Владимирски княз да реши да прави Московстан само за да се отърве от ненужния си син.
Новини по държави: