Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 22:20 871 1

Сделка в Кнесета! Нетаняху си е осигурил подкрепата на 63 депутати

  • израел-
  • ликуд-
  • бенямин нетаняху-
  • яир лапид

Досега пет партии са препоръчали по време на консултациите мандат да бъде връчен на Бенямин Нетаняху, чиято формация "Ликуд" спечели най-много гласове на изборите

Сделка в Кнесета! Нетаняху си е осигурил подкрепата на 63 депутати - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Израел Ицхак Херцог води консултации с политическите партии, за да реши на кого да връчи мандат за съставяне на ново правителство след изборите на 1 ноември. Консултациите завършват утре. Израелското радио "Кан" съобщава, че досега пет партии са препоръчали по време на консултациите мандат да бъде връчен на Бенямин Нетаняху, чиято партия "Ликуд" спечели най-много гласове на изборите.

Днес подобна препоръка е отправила партията "Еврейска сила", а по-рано четири партии също препоръчаха подобно нещо по време на консултациите, в това число и "Ликуд", както и "Религиозен ционизъм", с който "Еврейска сила" се яви на изборите в един предизборен блок.

Това осигурява на Нетаняху подкрепа от 63 депутати в 120-местния Кнесет, пояснява ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 0 Отговор
    А ахи Баце минимум 126 депутата.