16 Ноември, 2022 08:51 1 402 6

Додик положи клетва за президент на Република Сръбска

  • република сръбска-
  • босна и херцеговина-
  • милорад додик

В речта си той заяви, че е горд от победата и благодари на гражданите за подкрепата

Додик положи клетва за президент на Република Сръбска - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новоизбраният президент на Република Сръбска /РС/, Милорад Додик положи днес клетва пред Народното събрание, предаде БГНЕС.

В речта си той заяви, че е горд от победата и благодари на гражданите за подкрепата. Додик подчерта, че по време на мандата му борбата за стабилност и мир ще бъде основен приоритет.

„Използвам случая да приканя всички да ни възприемат като партньори”, каза той. Вицепрезидентите на РС, хърватинът Давор Пранич и бошнякът Кямил Дуракович, също положиха клетва. По-рано новоизбраният сръбски член на президентството на БиХ Желка Цвянович положи клетва в парламента. Утре Цвиянович ще положи клетва в президентството на БиХ, където са избрани още Денис Бечирович и Желко Комшич.

Вицепрезидентът на Партията за демократичен прогрес (ПДП) Йелена Тривич - опозиционният кандидат за президент на Република Сръбска на изборите през октомври, заяви днес в Баня Лука, че Милорад Додик е фалшив президент на тази област, защото е спечелил с изборна кражба. Тривич благодари на депутатите от опозицията в Скупщината на Република Сръбска, които днес отказаха да присъстват на полагането на клетва на Додик, след оспорвания и противоречив избор за президент на РС на общите избори в Босна и Херцеговина на 2 октомври. „Благодаря на всички депутати, които днес отказаха да присъстват на клетвата на фалшивия президент, който постигна „победа“ чрез фалшифициране на изборите, с помощта на Централната избирателна комисия (ЦИК) на Босна и Херцеговина и част от международната общност“, написа Тривич във Фейсбук. Тя заяви, че "никога няма да поздрави фалшив победител", защото, както каза, "не поздравява крадци". „Вярвам, макар днес да звучи нереално, че извършителите на организираната престъпност в областта на изборните кражби ще бъдат преследвани от съдебните институции“, добави Тривич.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Додик

    1 1 Отговор
    Много бързо започнаха да призовават всички, които приличаха на скитник с учебник с цигулка. Войнственият пролетариат просто не можеше да бъде държан, така че ако някой не е имал косо затвора на раменете и не е работил усилено във фабриката, то неизбежно ще стане жертва на подигравки и тормоз. Един от най-безобидните прякори е именно "Додик". Смисълът на думата в този случай може да бъде формулиран по следния начин: това е немощен човек, който не притежава изразена мъжественост, вероятно с очила. Оттук следващото тълкуване, не толкова умерено.
  • 2 Кой е додикут

    0 1 Отговор
    В престъпната среда мъжествеността е вид безопасно поведение, макар и не универсално. Един добър крадец може да е тънък, да има интелигентен външен вид и да носи очила, но той е държан от костюм на крадци. Но кой е додикът в затвора? Пасивни хомосексуалисти, категория, която всички презират. Крехкото и безпомощно "не-човек" може да получи, а не такова прякор, в допълнение към незавидната съдба.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пунтомаринеро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой е додикут":

    Трябва да признаем, че в момента думата "додик" се използва най-често в смисъла на "хлюпик", те са синоними. Следователно, ако сте така наречени, особено момичетата, то тогава се говори само за вашето несъответствие с нечии субективни идеи за необходимата степен на мъжественост, която се очаква от хората от противоположния пол. Днес, когато силата на интелекта се оценява повече от количеството мускулна тъкан, можете да игнорирате такива атаки. Въпреки че, ако все още се наричате Дейвид, а момичето много внимателно произнася малката версия на вашето име, тогава всичко е наред.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Купил куик

    0 0 Отговор
    Сърбия без Русия - като уазка без броня