Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Ноември, 2022 13:11 4 933 86

Руското министерство на отбраната: Oтломките от ракетата, паднала в Полша, са от ракета С-300 на украинската ПВО

  • русия-
  • полша-
  • ракети-
  • игор конашенков-
  • украйна-
  • пшеводув

Изявленията на различни украински източници и чуждестранни представители за падане в населеното място Пшеводув на предполагаеми руски ракети са умишлена провокация с цел ескалация на положението

Руското министерство на отбраната: Oтломките от ракетата, паднала в Полша, са от ракета С-300 на украинската ПВО  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Разпространените снощи в Полша снимки на отломки, намерени в населеното място Пшеводув, са еднозначно идентифицирани от руски военни специалисти като елементи от зенитна управляема ракета на ПВО С-300 на украинската армия", съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Министерството каза днес, че руските ракетни удари срещу Украйна вчера са били нанасяни по цели, намиращи се поне на 35 км от полската граница. "Искаме да подчертаем, че ракетните удари са нанасяни само на територията на Украйна и на разстояние не по-близо от 35 км от полско-украинската граница", каза говорителят на отбранителното ведомство генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Още новини от Украйна

"Изявленията на различни украински източници и чуждестранни представители за падане в населеното място Пшеводув на предполагаеми "руски ракети" са умишлена провокация с цел ескалация на положението", каза той. "На 15 ноември руските въоръжени сили нанесоха масирани удари с високоточни оръжия с голям обсег с въздушно и морско базиране срещу системата за военно управление на Украйна и свързаните с нея енергийни обекти", каза Конашенков и добави, че вчера не са нанасяни никакви удари по обекти в Киев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО

    26 122 Отговор
    Руснаците: "не бяхме ние, не бяхме ние, не ни нападайте"

    Коментиран от #6, #7, #67

  • 2 Вашето мнение

    120 28 Отговор
    По-долна пасмина от поляците са само украинците. нека се избиват, на никого нама да липсват.
  • 3 Истина

    90 18 Отговор
    Нормално американците искат да разпалят и другаде война.
  • 4 Последния Софиянец

    46 24 Отговор
    Радев да прати войски на братска Полша срещу вероломното нападение на Украйна.

    Коментиран от #48

  • 5 Путинофил

    96 19 Отговор
    Путин знае, че НАТО е Гола Вода и затова го показва на света!
    Да не си мислите, че НАТО ще защити България?

    Коментиран от #57

  • 6 Вашето мнение

    73 16 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО":

    Натю е сменило дузина памперси от вчера, дингил.
  • 7 Станко

    22 19 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО":

    Е, какво да кажат: Бяхме ние, бяхме ние, нападнете ни. Соросоиди, сър.
  • 8 гавари си

    16 80 Отговор
    кой вярва на руска пияница ?

    Коментиран от #26

  • 9 Иво

    53 3 Отговор
    Добре де, сега двамата убити цивилни поляци, на чия сметка ще ги пишем?

    Коментиран от #17, #46, #55

  • 10 оня с коня

    56 15 Отговор
    Слушайте ген Игор Конашенков и си яжте лютото шкембе, и подсмърчайте тихо,и не пречете на Руската армия когато работи !

    Коментиран от #14

  • 11 Слави

    74 9 Отговор
    Не виждам пропагандният ежедневник факти.бг да пише сега, че ракетите са всъщност дошли от Украинска страна. това сигурно е най-скандалният ежедневник изобщо. Нищо друго освен анти-руска пропаганда няма тук.
  • 12 Солей

    15 67 Отговор
    Руснаците са отговорни за ВСЯКА ракета паднала в резултат на тяхната агресия. Без изключение. Независимо откъде и от кой е изстреляна, тъй като е изстреляна в защита от тяхното варварско нападение.

    Коментиран от #32, #38, #60

  • 13 Слави

    41 4 Отговор
    Не виждам пропагандният ежедневник факти.бг да пише сега, че ракетите са всъщност дошли от Украинска страна. това сигурно е най-скандалният ежедневник изобщо. Нищо друго освен анти-руска пропаганда няма тук.

    Коментиран от #51

  • 14 работа

    9 36 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    какво работи руската армия , спринт без препятствия ?
  • 15 НАГ

    3 5 Отговор
    "Критикува парламентаризма, атакува партиите, но повтаря колко е загрижен парламентът да е успешен и да излъчи правителството." Това е една от основите на рецептата как да бъде "приготвена" президентската република според Осман Октай. Октай говори в Студио Actualno относно актуалната политическа ситуация в България и какъв е сценарият на задкулисието. Според един от основателите на ДПС, президентската република е това, в което се целят хората, които всъщност ръководят живота ни и накъде върви България. Защо Октай съди, че в ход е изпълнението на такъв сценарий? Според него е показателно, че вече една от големите социологически агенции "Галъп" проведе такова проучване. Да, сега процентът в подкрепа е нисък, но това не е завинаги, това е начална стъпка, обясни бившият депутат. "Сега как стават тия номера обаче вследствие на поведението на президента. Той постоянно повтаря: "Ние в никакъв случай не сме за президентска република. Ние не отваряме такава тема". Естествено, че така ще кажа аз, но когато ти говориш и дискредитираш парламента и партиите, значи целиш нещо друго", сигурен е Октай. И продължава с рецептата "президентска република": "Гледахме огромни стартови протести на синдикатите, нали така? Те бяха безсмислени - уж за бюджета. Утре другите корпорации – транспортни, строителни, енергийни, ще блокират държавата. Ще блокират заради това, че парламентът не е отговорил на очакванията за бюджета. Затова служебното правителството не внася бюджета да се ак

    Коментиран от #39

  • 16 Георги

    33 3 Отговор
    Абе кого лъжете, тия двамата в Полша са умрели от КОВИД!

    Коментиран от #41

  • 17 Станко

    45 5 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Как на кого, на украинските нацисти. Те имат опит в тия долни провокации. От 2014г. го правят, но Путин е виновен.
  • 18 Откачен генерал

    8 21 Отговор
    Тоя така си говори, сякаш всички тези действия са нормални!
  • 19 Трифонов

    42 5 Отговор
    Русия не войува с Украйна, а с НАТО. И при това се справя сравнително добре. Отделно в момента Русия войува с около 10% от военния си капацитет. Така че малко по уважително моля!
  • 20 Бесен- _Язовец

    37 5 Отговор
    Руската армия ако се наложи ше шкем.би и НАТО не е проблем ако мн се натискат!

    Коментиран от #22

  • 21 Хасковски каунь

    27 2 Отговор
    Щели да задействат някой друг НАТО - вски член..За нищо си ги имат тия членове!
  • 22 .....

    5 21 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен- _Язовец":

    Както "шкемби" украинската армия ли? :))))) Или пак бъркаш нападенията срещу цивилни и военни успехи?

    Коментиран от #43

  • 23 Бгг

    27 4 Отговор
    То ракетата може да е от дадените на Украйна полски. Искала е да се прибере у дома.
    Бог да ги прости хората.
  • 24 ха ха ха

    6 14 Отговор
    ма големи специалисти бе... по снимка казват чия е. Сигурно и имената на този който я е изстрелял могат да кажат по снимка. Аман от тъпанари.

    Коментиран от #37

  • 25 1111

    34 2 Отговор
    На Русия не им трябва конфликт с друга държава. Това е украйнска провокация, която няма да мине. Света на слепите вече вижда делата на украинските фашисти. Правдата е на страната на Русия!
  • 26 Пешо

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "гавари си":

    Яз вярвам повече на пиян и никога на наркоман
  • 27 Баба Вуна

    20 3 Отговор
    Ако бях на Путин щях да взривя всички мостове по Днепър и да превзема източна Украйна за месец
  • 28 Харалампи

    0 5 Отговор
    Дай ми господа народни представители скъпи моя верни фенове тъй като ми е много тъпо и реших да аз споделя с вас някой основни елементи моя сложени изкуствен живот скучен живот не е изкуствен но е куче може да се каже и изкуствен така че проблемите неща винаги са съществували винаги ще има гадости винаги ще има неща за които трябва да се бориш да мислиш да се ставаш най-накрая да не ти се получава на въпроса е защо не се получава въпросът е много сложен защото явно кармата е била така да не се получи разсъждавайки така стигам да идваш да ти колкото желаеш но нещо толкова и не го е постигаш когато желаеш едно нещо не се получава следователно тези тука дето са мисля че разбирате тези неща доктрина и тем подобни не е вярно нещата са принципи на различни принципно различни принципи на различието който както го разбира тъй да го кой трябва да го тълкува но защо толкова малко полета се оставили това е въпроса съществени окей ще има много коментари как така изведнъж тоя патруден стана в живота изведнъж толкова труден стана живота не знам има някакво разминаване и не мога да разберат къде е друг път е било какво правим като правопис но явно такива са възможности моите и на съвременния будител вчера гледах там няколко предавания с ники кънчев той е много знае бе направо ги преби откъде знае толкова много ясно че много чета по цял ден само чете не спи дори и не яде само чете къде има толкова информация не мога да видя не въпросите много трудно въпросът е много трудн

    Коментиран от #47

  • 29 ФакЪт

    3 25 Отговор
    Абсолютно допустимо! Русия Няма топки да предизвика Член 5!!!

    Коментиран от #49

  • 30 Някой

    25 1 Отговор
    Това беше ясно още снощи. Имаше много снимки в Телеграм.
    Обаче, явно това не е удобно да се говори в страните от ЕС, щото ще се окаже, че руснаците нямат вина. А друг е наратива, който поляците се мъчат да наложат.
    Ще се спази май традицията полската държава да изчезва за известно време през 70-80 години...
  • 31 сара

    4 25 Отговор
    Който и да е изстрелял ракетата, чиято и да е тя всичко това нямаше да се случва, ако на някой не му се играеше на война на 24 февруари.
  • 32 Някой

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Солей":

    Всеки носи отговорност за собствените си деяния. Украинците за техните, руснаците за техните, българите за техните си и т.н.
    Това, че укрите не знаят как се ползва дадено оръжие, не ги прави невинни, ако са причинили щети. Пък, то да бяха само тук.

    По товята логика, САЩ трябва да са виновни за всички разрушения и убийства, вследстви на техните непредизвикани войни по света.

    Коментиран от #42

  • 33 Този руски генерал

    19 2 Отговор
    И мисли че ни казва някаква кой знае каква новина
    Още от самото начало всеки здравомислещ човек знаеше че това е някаква грешка или провокация на агресивната украинска политика
  • 34 Руският регрес няма дъно

    5 23 Отговор
    Тоест: РФ: Ние само ги заспипахме с ракети на 35 км от границата с Полша, а те да не бяха пускали ПВО-то.
    Дебили, просто няма да бомбандирате близо до НАТО-вски граници, ако не искате да ви се случи случка...
  • 35 5577

    20 2 Отговор
    Сега зеления трябва най малко да се извини на полския народ, ако иска още пушки да му дават.
  • 36 Баба Вуна

    17 2 Отговор
    Ракетата е произведена в СССР по времето на Брежнев. А както знаем Брежнев е украинец, следователно ракетата е Украинска.
  • 37 Някой

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха ха":

    Ми, що? преди няколко години така европейците казаха кой е изстрелял ракетата, свалила малайзийския самолет.
    Що да не могат да го направят сега руснаците? При все, че ракетата е произведена в Русия. Има пълни паспортни данни за всяка ракета. По серийния номер може да се каже кой е бил собственика ѝ. А от там до обявяване на конкрвтния човек, натиснал копчето, е една крачка.
  • 38 Абсолютно си прав

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Солей":

    Руснаците са виновни за всичко дори и за неотдавна случилото се слънчево затъмнение

    Коментиран от #40

  • 39 Нямаме време

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "НАГ":

    Да четем романи
  • 40 Солей

    2 9 Отговор

    До коментар #38 от "Абсолютно си прав":

    Мне. Само за мизериите, които причиняват. На никого не би му хрумнало да ги "обвини", че са направили нещо добро.
  • 41 Да уточним

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Георги":

    Умрели са от украински ковид
  • 42 Солей

    5 18 Отговор

    До коментар #32 от "Някой":

    Руснаците са отговорни за ВСЯКА ракета паднала в резултат на тяхната агресия. Без изключение. Независимо откъде и от кой е изстреляна, тъй като е изстреляна в защита от тяхното варварско нападение. Нещо неясно?

    Коментиран от #45, #61

  • 43 Този член

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от ".....":

    На нато най-вероятно е импотентен
  • 44 Сатана Z

    6 4 Отговор
    Тъпите Укронацисти нападнаха Полша и си разрушиха електроцентралите за да не изпълняват договорите за износ на еленергия към Полша.

    Z

    Коментиран от #63

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 нннн

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Починали от Ковид.
  • 47 Нямаме време

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Харалампи":

    Да четем романи
  • 48 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ВЕЧЕ СА ИЗПРАТЕНИ БЪЛГАРИ МОЖЕШ ДА СЕ ЗАПИШЕШ ..5000 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ПЛАЩАТ
  • 49 Членовете

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "ФакЪт":

    Не се предизвикват с топки

    Коментиран от #50

  • 50 Импотентните членове

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Членовете":

    С нищо не могат да бъдат предизвикани
  • 51 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Слави":

    НЕ СЕ ПИШЕ ЗАЩОТО Е БЪЛГАРСКА С300 НАСКОРО ДОСТАВЕНА В УКРАЙНА ???
  • 52 джаба

    7 3 Отговор
    така им се пада на жмудите ,първо беше ВОЛИН където укрите ги клаха като пилци е и сега ги бомбят ...помагай те им бе помагайте те хич ама хич няма да ви набузят
  • 53 Много шум за нищо

    9 1 Отговор
    Истината излезе на яве! 😁
  • 54 НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ ВАТНЯК

    6 8 Отговор
    ЩЕ ВИ БОМБЯТ НАТО ПРОФИЛАКТИЧНО, ДА ВИ ДЪРЖИ ВЛАГА.
  • 55 сметката е ясна на кого

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    пишете ги на сметката на тия в домбас дето бяха избиванит от 2014 година или те тия там в домбас кучетата ги яли а? украйнците бомбят домбас от 2014 година! европа мълчеше урсула мълчеше белия дом мълчеше сега що лаят?

    Коментиран от #56, #65

  • 56 Ми че то

    6 9 Отговор

    До коментар #55 от "сметката е ясна на кого":

    рашките избиваха от 2014г. украинци в Донбас и Луганск.
  • 57 ТОЙ И ПУТИН НЯМА

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Путинофил":

    ДА ЗАЩИТИ ТЕБ И БЪЛГАРИЯ, ДОРИ ЩЕ ТИ ПРАТИ КАДИРОВЦИ ДА ТЕ КОЛЯТ.

    Коментиран от #73

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Главния секретар на нато каза

    6 11 Отговор
    и един час им е много на руснаците, след това няма да остане нищо от руският кенеф.

    Коментиран от #68

  • 60 Промит мозък

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Солей":

    То е ясно, че за всичко ти е виновен Путин.
  • 61 Нещо неясно???!!!

    12 3 Отговор

    До коментар #42 от "Солей":

    Украйна е въоръжена до зъби от Нато. И затова започна войната преди 8 години!!!

    Коментиран от #62

  • 62 Солей

    3 5 Отговор

    До коментар #61 от "Нещо неясно???!!!":

    Нищо не ти е ясно, и ти личи.
  • 63 жнец

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Сатана Z":

    ще те пожъна
  • 64 нато

    6 3 Отговор
    Тежко далекобойно натовско оръжие пристига в Полша, на всяка отклонила се ракета ще се отговаря по агресора. така ще бъдат елиминирани военните части.
  • 65 домбим бамбас

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "сметката е ясна на кого":

    украинска фауна ви благодари 😆
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Който си мисли

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО":

    че Русия я е страх от нато,главата му е празна като изсушена кратуна!
  • 68 Факт

    6 2 Отговор

    До коментар #59 от "Главния секретар на нато каза":

    И след този час ти мислиш,че ще си жив ли?Или НАТО,САЩ и Европа ще съществуват?Не час,минутка трябва за да настъпи вечна,радиационна зима за поне столетие.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Иван

    2 9 Отговор
    Тези руски идиоти не спират с глупостите. Утре ще кажат, че са объркали. Те са като нашият Тиквун, преди обед едно след обед дтуго

    Коментиран от #76, #77

  • 71 ДжафДжаф

    6 2 Отговор
    А па язе помним дека американските томахавки против Сърбия, падаха у Горна баня. Паднала та паднала и кво.... Крайно време е руснаците да почнат да атакуват базите в Полша, където се доставя оръжие за Украйна. Ама щели да задействат чл.5, 50-ти и прочие 500....Голем праз Няма и да гъкнат против Русия, просто защото никой не е толкова прост да мре заради полските пиандета.
  • 72 Биби Кинг

    2 3 Отговор
    Пембен да се не прави на "еж ми на потнико ракава" ми да фашта да се качи на мига и да оди да трепе орките! Нема само по авеошоуто да прави виш пелоташ! Теа пагони требе да си ги одработи деа!
  • 73 Моряка

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "ТОЙ И ПУТИН НЯМА":

    И за чий............... Путин трябва да ни защитава?Дето влязохме като овци,без рефередум в НАТО?.Или дето Кирчо се престара и постави световен рекорд като изгони 70 руски дипломати,шофьори и готвачи?Или задето уж смелия мъжага Радев тихомълком прекланя главичка и подписва няколко години подред годишния доклад на НАТО,че Русия е враждебна държава?

    Коментиран от #74, #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Моряче

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Моряка":

    става дума че няма да защити Вас, българските предателите и русороби.

    Коментиран от #79

  • 76 Моряка

    8 0 Отговор

    До коментар #70 от "Иван":

    Ванко,и ти караш като в любимите ти спагетени уестърни: първо стреляш,след това викаш стой,кой идва.Да беше прочел първо,какво се произнесоха американците.Нямаше да словоблудстваш и да ставаш за смях.Надмина даже и Стоянчо
  • 77 Ха хо

    6 1 Отговор

    До коментар #70 от "Иван":

    Коментара ти е безмислен! Има вече тема с полското мнение по въпроса! Тичай до Козяк за нови опорки!
  • 78 Болярин

    2 5 Отговор
    А кой започна войната - пак ли не са руснаците кръволоци ?!!
  • 79 Моряка

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "Моряче":

    Е,малкия моряк,прекаляваш.Българския народ е от памтивека русофилски и го предават шепата Киряк Стефчовци.Поне не си ли чел "Под игото" или си поощипвал съученичките в часовете по литература?

    Коментиран от #81

  • 80 мдаа..

    2 3 Отговор
    Голямо шубе ейй на втората терористична армия.
    Тоя тип и компания снощи са се надявали на по добрият вариант.
    Хващане на пътя към Хага,че другото е мани мани.
  • 81 Да бе

    2 1 Отговор

    До коментар #79 от "Моряка":

    глупости, всички наши възрожденци и революционери са против Русия. Дори Иван Вазов се осъзнава и пише поезия против руската политика.

    Коментиран от #86

  • 82 Опааа

    3 2 Отговор
    И сега Дж ам базов ко ще се изходи по въпроса?😆
  • 83 Ванката

    0 0 Отговор
    Накрая ще излезе , че са мародери роми .Крали железа от пограничния район .Не помните ли колко зрива имаше в България в сметища за желязо, а колко бомби бяха случайно видени преди да се занесат в пресата .
  • 84 Ванката

    1 0 Отговор
    Накрая ще излезе , че са мародери роми .Крали железа от пограничния район .Не помните ли колко зрива имаше в България в сметища за желязо, а колко бомби бяха случайно видени преди да се занесат в пресата .
  • 85 Ванката

    0 0 Отговор
    Накрая ще излезе , че са мародери роми .Крали железа от пограничния район .Не помните ли колко зрива имаше в България в сметища за желязо, а колко бомби бяха случайно видени преди да се занесат в пресата .
  • 86 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Да бе":

    Не виждам нашите възрожденци да са свършили работата без руснаците, така ли е? Ще кажеш, не можело? Ми гърците можаха, хем стотина години преди нас. Явно някои възрожденци са били повече по приказките, отколкото по действието. Освен това много важност им придаваш... Всеки е гонел лични интереси. Много сте заблудени, ако си мислите, че са много читави... Отношението към истинските участници след Освобождението е много показателно какви боклуци са били повечето. Та не леж много на тая страна...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания