17 Ноември, 2022 15:51 1 115 2

За пръв път жена стана кмет на...

  • лос анджелис-
  • карън бас-
  • сащ-
  • жена-
  • кметица

Това е моят дом и съм готова да служа с цялото си сърце, каза тя

За пръв път жена стана кмет на... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лос Анджелис за първи път в историята си ще бъде управляван от кметица, след като местните избори в бяха спечелени от Карън Бас, предаде ДПА, като се позова на прогнози на американски медии.

Бас е победила милиардера предприемач в сферата на недвижимите имоти Рик Карузо и ще поеме управлението на града от настоящият кмет Ерик Гарсети, съобщиха Си Ен Ен и Ен Би Си.

"Това е моят дом и съм готова да служа с цялото си сърце. И моето обещание към вас е, че ще започнем работа незабавно още от първия ден", се казва в изявление на Бас, публикувано в "Туитър". Тя отбеляза, че провела телефонен разговор с Карузо и се надява, че той ще продължи да играе роля в града, който и двамата обичат". "Поздравления на новоизбрания кмет Бас!", написа Гарсети в своя публикация в "Туитър" Това е исторически момент и победа за жителите на Лос Анджелис, добави той, предаде БТА.

Когато през септември миналата година Бас обяви, че се кандидатира за кмет, тя каза, че неин основен приоритет ще бъде борбата с кризата с бездомните хора в Лос Анджелис, който е вторият по брой на населението град в САЩ. Тя е бивша председателка на местното щатско събрание и парламентарист в Конгреса. Бас е и съоснователка на неправителствена организация в Лос Анджелис, занимаваща се със социални и икономически проблеми. През 2020 г. Бас беше в списъка на президента на САЩ Джо Байдън с възможни кандидати за вицепрезидент.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 0 Отговор
    Сигурно ли е че е жена, щото то там не се знае
  • 2 Механик

    0 0 Отговор
    Със сигурност, освен че е грозна, е ЛГБТ+, има черна примес в кръвта си и е на подчинение при глобалистите.