23 Ноември, 2022 07:34 4 503 6

Арестуваха шефката на страховитата мафиотска организация „Ндрангета“

  • ндрангета-
  • милано-
  • мафия-
  • арест-
  • жена-
  • полиция-
  • италия

Необичайно е жени да изпълняват лидерски роли в доминирания от мъже свят на мафията

Арестуваха шефката на страховитата мафиотска организация „Ндрангета“ - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията арестува 49 души, заподозрени във връзки с мафията, в операция в покрайнините на Милано, предаде Ройтерс. Сред арестуваните са пет жени, една от които е обвинена, че е ръководителка на местния клон на страховитата мафиотска организация Ндрангета.

Необичайно е жени да изпълняват лидерски роли в доминирания от мъже свят на мафията, отбелязва Ройтерс. Жената, която е обвинена, че е ръководителка на клон на Ндрангета в град Ро край Милано, е "дори по-безпощадна от мъжете", заяви миланската прокурорка Алесандра Черети на пресконференция пред местни медии. Очаква се срещу мафиотите да бъдат повдигнати обвинения в изнудване, трафик на наркотици, насилие и палежи, се казва в изявление на полицията. В него се добавя, че някои от тях се опитвали да сплашват хора, като заплашвали да им изпратят части от тялото на животни.

Разследването е разкрило степента, до която най-влиятелната мафиотска организация в Италия е разширила влиянието си от южните региони на страната около Калабрия, от които произхожда, до индустриализирания север, заяви директорът на Централната дирекция за борба с престъпността на италианската полиция Франческо Месина, предаде БТА.

В друга операция в покрайнините на град Неапол полицията арестува още 37 души, свързани с мафиотската организация Камора след продължило три години разследване, свързано с изнудване и трафик на наркотици. Подчертавайки опасенията за растящото влияние на организираната престъпност, италианското правителство днес разпусна общинския съвет на намиращия се южно от Рим град Анцио, като заяви, че той е бил инфилтриран от мафията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ружа Игнатова (мангесата)

    15 1 Отговор
    По опасна от мен няма на света
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 0 Отговор
    Нищо ново:
    Там в държавата си имат мафия-
    Тук мафията си има държава ❗❗❗
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    19 0 Отговор
    Ейййй, много страшна тая организация бе!
    "В него се добавя, че някои от тях се опитвали да сплашват хора, като заплашвали да им изпратят части от тялото на животни."
    Какво да направя, че да си спечеля омразата на тая организация? Иска ми се да получа заплаха от тях под формата някои части от животни, а именно:
    - Заден свински бут-1бр.
    - Свински гърди- от едно прасе.
    - Сланина- гръбна, около 5 кг.
    п.п.
    Ако може да ме "изплашат" малко преди Коледа.

    Коментиран от #5

  • 5 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Не си разбрал.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор
    О, вече е забранено да се цитира
    дрОгаря Бойко Борисов 🤔🤔🤔🤔
Новини по държави: