Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Ноември, 2022 17:40 4 035 86

ISW търси руски доклад, че Кремъл има нужда от 5 млн. мобилизирани за победа

  • русия-
  • украйна-
  • войници

Възможно е руското ръководство да е изготвило и разпространило този документ по съветски модел, който отклонява отговорността от всеобхватните стратегически провали на ръководството на войната

ISW търси руски доклад, че Кремъл има нужда от 5 млн. мобилизирани за победа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Възможно е руското ръководство да разпространява сред руските военнослужещи документ, в който да се посочва, че, за да спечели войната в Украйна, Русия трябва да мобилизира пет милиона души. Самата мобилизация на 5 милиона души е принципно непосилна задача за Руската федерация.

В ежедневния си анализ на развитието на войната в Украйна Институтът за изследване на войната (ISW), базиран във Вашингтон, обръща внимание на думите на заместник-началника на украинския Генерален щаб Олексий Громов от 24 ноември, че военно-политическото ръководство на Руската федерация е подготвило документ, озаглавен "Приключване на войната с НАТО в Украйна", и е започнало да го разпространява сред руските военнослужещи. Съобщава се, че в документа са посочени недостатъците на руските въоръжени сили и се отбелязва необходимостта Русия да мобилизира пет милиона руснаци, за да спечели войната в Украйна. Не е ясно дали руското военно и политическо ръководство смята цифрата пет милиона за възможна цел или това е недостижимо прогнозно изискване, което предполага, че руснаците не могат да постигнат целите си в Украйна. Хаотичното и неефективно провеждане на частична мобилизация от страна на Русия на 300 000 мобилизирани подсказва, че мобилизацията на пет милиона руснаци е непосилна задача за Руската федерация. Възможно е руското ръководство да е изготвило и разпространило този документ по съветски модел, който отклонява отговорността от всеобхватните стратегически провали на ръководството на войната и по същество прехвърля вината за неуспеха върху оперативните и тактическите провали на руските военни.

Още новини от Украйна

ISW все пак уточнява, че не е успял да получи потвърждение или информация от независим източник за този документ, но и предполага, че той може да е част и от опита да се подготви общественото мнение за втора частична мобилизация, докато официалните власти и Кремъл все още твърдят, че такава няма да има.

Съобщенията за недобре окомплектован, снабден и снабдяван руски мобилизиран личен състав продължават да разделят руското информационно пространство, разкривайки напрежението между паралелни разкази за мобилизацията в руските публично пространство - тези на военните блогъри, разказите на групата "Вагнер" и действителните руски усилия за облекчаване на моралните проблеми.

В ежедневния си анализ за войната в Украйна Институтът за изследване на войната също така обръща внимание на информацията от 23 ноември за мобилизирания персонал от Серпухов, Московска област, в която се твърди, че руското военно командване го е изпратил на фронта без подходящо обучение, униформи и защитни средства, което е довело до масови загуби. Този персонал също така твърди, че командването храни мобилизирания персонал само веднъж дневно, въпреки че разполага с достатъчно запаси. Появи се и съобщение, по-късно опровергано, че мобилизираният персонал от Серпухов сега е изправен пред военен трибунал за дезертьорство, а един от руските милблогъри дори твърди, че военнослужещите не отказват да се бият, но не искат да бъдат "пушечно месо".

Един от тези блогъри насочва именно тази информация към видеото, станало обект на международно разследване, за екзекуция на предаващи се руски военни от Макеевка, Луганска област.

Александър "Саша" Коц, известен военен блогър, когото руският президент Владимир Путин наскоро назначи за член на руския Съвет по правата на човека, призова за обективност при гледането на видеото и заяви, че от новата си позиция в Съвета вече ще повдигне въпроса лично пред Путин.

Разнопосочните разкази в руското обществено пространство продължават и с видеото, разпространено от руските агенции за среща на Владимир Путин с 18 майки и жени. Срещата се състоя вчера, 25 ноември, два дни преди Деня на майката. Руските медии оповестиха срещата в очевиден опит да успокоят недоволството на роднините на мобилизираните и тревогите в самото руско общество. Пред 18-те подбрани жени, заемащи всъщност влиятелни позиции в руската политическа сфера, Путин обеща подобряване на условията за мобилизираните и призова майките да не вярват на фалшиви медийни публикации. Вероятно руският президент има предвид и разпространен видеоклип, в който рускиня твърди, че властите отказват среща с нея и информация за сина ѝ, който тя издирва от март месец тази година.

Съветът на майките и съпругите публикува и съобщение, че неидентифицирани лица са започнали да следят членовете му след обявената от тях на 21 ноември кръгла маса за разглеждане на проблемите, пред които са изправени наборните войници. Съобщава се и че Съветът на майките и съпругите също е изразил убеждението, че поканата за срещата на майките на Путин се отнася само за специално подбрани лица.

Именно в посока на успокояване на обществеността вероятно са и увеличените обмени на военнопленници, които в последните седмици Кремъл проведе, въпреки очевидната сдържаност до този момент. Между 23 и 25 ноември са разменени на три обмена 94 войници и цивилни. Повишената честота на размяната на военнопленници вероятно има за цел отчасти да отговори на недоволството на руските военни блогъри, които съобщиха за последната серия от размяна с относително неутрален тон и подчертаха равното съотношение на размяната.

Потвърждението за неутрализирани (убити) ирански съветници, които обучават и помагат на руската армия да използва дроновете във войната в Украйна, и заплахата, че украинските сили ще продължат да атакуват всяко иранско военно присъствие на украинска територия, няма да разубедят Иран да продължи да подкрепя Русия чрез предоставяне на прецизни оръжейни системи. ISW вече оцени, че Иран може да доставя безпилотни летателни апарати и потенциално балистични ракети на Руската федерация, за да установи по-ясно двустранни отношения в областта на сигурността.

Ситуацията на фронта

ISW отчита от последните два дни опитите на руските сили да проведат ограничени контраатаки, за да си върнат загубените позиции северозападно от Сватово. От руски източници се разбира, че украинските сили са продължили контраофанзивата си в посока Кремена.

Руските сили продължиха да провеждат настъпателни операции в районите на Бахмут и Авдиевка, а влиятелни руски фигури вече подготвят почвата, за да отклонят вината за липсата на напредък в района на Бахмут.

Руската армия продължава да изгражда отбранителни съоръжения южно от река Днепър в Херсонска област и около критични наземни комуникационни линии, свързващи Крим с южната част на Херсонска област.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тия вече се гаврят

    26 53 Отговор
    Пет малиона орки..тоя англичанина иска да ги фалира за гумени ботуши само
  • 3 Дън Бай

    49 22 Отговор
    Пълни глупости! Но ще ме изтрият.
  • 4 Из спомените на ген. Жуков:

    37 20 Отговор
    " Аз влизах в битка само, ако бях сигурен, че имам превес в жива сила поне 6-7 пъти!"

    Коментиран от #29, #52

  • 5 Реалност

    34 58 Отговор
    Няма толкова годни за война в Русия.Като махнеш тарикатите и тия близки до властта,като махнеш алкохолиците наркоманите и болните остават най много 2 мил годни за война.300 хил с много зор събраха.

    Коментиран от #17, #50, #83

  • 6 Гост

    74 18 Отговор
    Институт, базиран във Вашингтон, по думите на украински заместник-началник...... Няма да го изтрая нататък .

    Коментиран от #30

  • 7 Военнопрестъпника Путин

    29 51 Отговор
    20 милиона руснаци са избягали от режима на Путин

    Коментиран от #53

  • 8 Факт

    57 22 Отговор
    Не виждам защо 5млн мобилизорани да са непосилни за държава наброяваща 150млн

    Коментиран от #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сатана Z

    43 28 Отговор
    Няма грешка,5 милиона са нужни да стъпчат Евро Райха и да окупират Аляска на по—късен етап.Американосите няма да смеят да се намешат защото няма да воюват срещу камилари както са свикнали.
  • 11 БОЛШЕВИК

    45 24 Отговор
    Русия, Китай и С. Корея всяка една от тях може да събере повече от 5 милиона войници които да се бият за собствената си страна. САЩ и НАТО не могат да съберат толкова войници който да се бият за чужди интереси, а и не могат да плащат на толкова много войници наемници!
  • 12 Ами

    46 17 Отговор
    Те и ракети нямаха )
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Котка ученият

    39 19 Отговор
    Подобна информация веднага може да бъде квалифицирана като пропаганден трик, целящ да изопачи реалните загуби на Запада, които вече наближиха един трилион евро.
  • 15 Сух

    18 19 Отговор
    Един път вече писах, в Русия още когато завърши мобилизацията всред населението се е носило приказката, че след нова година мобилизацията продължава.. И това го знам от хора, не от някви платени коментатори някъде си.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 джордж беш

    28 12 Отговор
    е па щом търсят, значи ще намерят. аз как намерих доклад че садам ще ползва хим.оръжие....и за руснаците ще се намери всичко нужно.
  • 20 мале мале,

    38 16 Отговор
    да се смее ли човек, да плаче ли?!? рашките не са вкарали още онези 300 000, а ако вкарат 5 милиона ще спрат на атлантическия океан, експерти, бля!

    Коментиран от #32, #48

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дигайте белия флаг и по живо по здраво

    20 28 Отговор
    Днеска имаше едни покосени 20 броя зелени човечета може и 5 милиона да не стигнат..тия картечници с термокамери дето ги имат украинците стрелят много

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Институтът за изследване на войната

    21 8 Отговор
    дайте 5 кинта и ще ви дам доклада!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кашик

    27 6 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Мобилизационният потенциал в Русия е 25 000 000 на първо четене .За сведение в битката за Берлин СССР е осъществил атаката с 2 500 000 войници.

    Коментиран от #46

  • 27 Минувач

    39 8 Отговор
    Все Русия им в устата на тези, що не направят анализ да видим положението на Украйна, които имат лукса да се бият с 5 пъти по-голяма армия и с неспираемо снабдяване от редица държави. Да направят анализ, защо след такова огормно превъзходство няма анализ, който да дава победа на Украйна до половин година. Е, защо се бавят, нали руснаците все с нещо страдали, всеки ден уж неуспехи търпели, нямали боен дух?
  • 28 Калпазанин

    20 7 Отговор
    Isw отдолу Русия публикува о във факти от news bg а сега де, а аз помислих че имали нужда от 150 мил, а на англосаксите не им трябвало нужник щото скоро нямало да има за какво
  • 29 Така е

    22 26 Отговор

    До коментар #4 от "Из спомените на ген. Жуков:":

    Мисля, че рашките знаеха, че нямат възможност да победят, но те се надяваха, че украинците ще се предадат. Очакваха, че като рашките паркират 65 километра колона пред Киев и украинците ще кажат, не с тези не можем да се бием и да вдигнат капитулация! Но плана им не се получи на рашките. Също и за това беше тази пропаганда, всичките тези години за могъщата руска армия, за да може при война да стигнат до лесна победа, като противника се предаде. Но не се получи така в Украйна. А сега вече рашките затънаха, незнаят и как да излязат от войната.

    Коментиран от #35, #81, #84

  • 30 Рошко

    31 8 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Аз като прочета заглавието и знам кой го е писал, а почна ли да чета най много до второто изречение и спирам повече и по добра и формация има в коментарите
  • 31 Циник

    29 7 Отговор
    Кой ви ги пише заглавията, бе, колеги. "Времето утре: духа вятър, може би, ама не се знае, не съвсем ама надали. Слана следобед" Така звучите горе-долу.
  • 32 Хахахаха

    11 26 Отговор

    До коментар #20 от "мале мале,":

    Другар, ако един войник се оценява по таблица от 1 до 10 по това колко е добър в бой, мобилизираните рашки получават оценка 0!

    Коментиран от #56

  • 33 българия = РУСИЯ

    11 10 Отговор
    МОЖЕ БИ НО НАДАЛИ ,МОЖЕ БИ -ДААА,А МОЖЕ БИ - НЕЕЕЕ - ТЪПИ КЛАКЬОРСКИ СТАТИИ ЗА БЪЛГАРСКИ МУЧОВЦИ ,ДЕТО МИСЛЯТ ,ЧЕ ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА

    Коментиран от #37

  • 34 Хазарта

    11 18 Отговор
    Един,1 Путлер=5мил,играй си със живота на хората,
  • 35 русия

    12 23 Отговор

    До коментар #29 от "Така е":

    изгуби най-силнот си оръжие - страхът. Проблемът им е, че украинците са наясно с този блъф. русия се провали тотално, защот се оказа, че не знае къд може да мине номера.
  • 36 БЪРЧОК

    21 5 Отговор
    Търсили доклад, не го намерили и си съчинили какво пише в него. Навсякъде писали
    "ВЪЗМОЖНО Е това или онова. Глупости без край. 🎃🎃🎃
    Манджа с грозде.
  • 37 Все още

    10 19 Отговор

    До коментар #33 от "българия = РУСИЯ":

    има хора у нас, които се надяват на чудо русия с=да оцелее. Надежда всяка оставете.
  • 38 Скрийте се бе

    14 4 Отговор
    Това е възможно, онова е възможно. По принцип всичко е възможно.
  • 39 Реалист

    20 15 Отговор
    Има доклад от НАТО, че в случай на конфликт Руската армия с НАТО, натовците масово 90% от страх за живота си ще откажат да се бият срещу Руската армия.

    Коментиран от #73

  • 40 Курадо Катани

    13 4 Отговор
    Ако го намери, да се обади на арменския първосвещеник
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 !!!?

    14 16 Отговор
    Трите стълба на Кремъл: Путинизация, Мобилизация, Кремация !!!?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ха ха ха

    6 12 Отговор

    До коментар #42 от "8888":

    Ами не го чети ве, имаш си газета ру......
  • 46 С американско

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Кашик":

    оръжие. А днес с иранско - малка разлика.
  • 47 Путин е убиец на руснаци

    12 12 Отговор
    То кой ще иска да се могилизира? Руснаците бягат от могилизацията в съседни на Русия държави.
  • 48 Столтенберг

    8 15 Отговор

    До коментар #20 от "мале мале,":

    Няма толкова хора в Азия, които да могат да стигнат дори до Полша. И разбира се, че 5 милиона не са достатъчни за Украйна. Технологиите вече диктуват войната.
  • 49 Марш

    21 10 Отговор
    Сайтчето, стига сте ни правили смях. 150 000 руснаци и 50 000 опълченци смляха ВСУ и завзеха 1/4 от територията на украйна - въпреки всевъзможната военна помощ от НАТО. Като знам нивото на западноевропейските армии - с един милион добре съоръжени бойци, Русия ще превземе цяла Европа. За какво са им 5 милиона, света ли ще завоюват? ISW вече цял свят ги разбраха какви са - група безработни кoврички, дето са виждали война само в екшънчетата на Холивуд.
  • 50 Докога?

    18 7 Отговор

    До коментар #5 от "Реалност":

    Хахахах, това е вярно, ама в САЩ. 75% от младите американци са негодни за военна служба и това са официални данни. Или са болни или затлъстели, или наркомани, или престъпници с досиета !!!
  • 51 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    4 11 Отговор
    😃Точно толкова сирийци има в Турция,Распутин да помоли своя приятел ,ер Доган,да му ги изпрати. 😆
  • 52 ами

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Из спомените на ген. Жуков:":

    няма такъв цитат на Жуков
  • 53 Калпазанин

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Военнопрестъпника Путин":

    Тц в голяма грешка си, 200 били
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 айде нема нужда

    14 6 Отговор
    Всеки ден ни зомбират с все по дълги и по безсмислени статии.
  • 56 Циник

    18 9 Отговор

    До коментар #32 от "Хахахаха":

    Колега, моли се на Господа, ако си вярващ, да не ти се налага да се срещаш лице в лице с мобилизирани руснаци, тръгнали да защитават родината си. Прочети малко история да видиш как това свършва обикновено.

    Коментиран от #82

  • 57 сега да бягат там

    16 10 Отговор
    Украинците са талибаните на европа .Едни и същи са ги обучавали .
  • 58 риснаците трябва да ги дресират отново

    10 8 Отговор
    Украинските македонци , най големите македонци .
  • 59 ЦК на КПСС

    11 4 Отговор
    Търся едно завещание, ама не мога да го намеря и в него пише че една банка трябва да ми даде 30 милиона евро. Банката обаче не ми ги дава, ама сега като видят че така се работи по света и сигурно ще ми ги дадат.
  • 60 стоян георгиев

    6 16 Отговор
    Украинците мачкат путлерасите.лесно доказуемо като човек прочете кви щуротии пишат путлерасите тук,а и кви ги измислят руските такива.пет милионна армия и готово .смях.армията не е само брой хора.тя е организация ,въоръжение и логистика,а не стадо .

    Коментиран от #63

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 !!!

    12 7 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    А ще мачкат ли украинците "Сармати"?
    За какво на Русия 5 млн армия срещу НАТО?Същата задача ще изпълни "Сармат"!

    Коментиран от #66

  • 64 Недейте така

    13 5 Отговор
    Te тия 300 000 още не са приключили опреснителните си тренировки и още не са се влючили в битка, за да видим какво ще стане....ама ISW бързат като теле пред майка си:) Тъй като Украйна ще бъде пометена скоро с тези 300 000(те и сега само ги млатят), ако има нещо вярно в тези 5 милиона, то ще е планиране, за ако след като види НАТО че Украйна е пред тотален разгром и изчезване от картата, реши да се намеси директно панически. Ако Русия планират наистина 5м, то те нямат нищо с победата над Украйна, - Украйна и сега е клекнала на изкуствено дишане ....и кока

    Коментиран от #68

  • 65 Мишел

    6 6 Отговор
    Военните казват, че по техните военни науки - било български, руски, американски, натовски, само за да запазят мирната обстановка в завзети територии, са необходими по 1 войник на 11 местни жители.
    Така за 45 000 000 украинци си трябват 5 000 000 руска армия -1 000 000 да заемат територията и 4 000 000 за поддържане на реда. .😄😄😄
    Забележка: коментар като този съм пуснал през март 2022.

    Коментиран от #67, #69, #71, #86

  • 66 стоян георгиев

    4 14 Отговор

    До коментар #63 от "!!!":

    Сармати посеидона,калибри ...равно на москвичи.вижда се нагледно.една Украина немогат да победят тръгнал с НАТО да я мери.русия може единствено да се самовзриви и така да затрие човечеството.нищо друго не би могла.няма качества за конвенционална война ,а за ядрена резултата е ясен от сега.

    Коментиран от #70

  • 67 стоян георгиев

    5 11 Отговор

    До коментар #65 от "Мишел":

    Военните на запад подобни щуротии няма как да кажат.тва са някакви руски мантри от преди 100 години.в Афганистан и Ирак американците седяха десетки години без жертви и контролираики страната с под 100000 човека общо за двете страни.
  • 68 Дааа !

    10 5 Отговор

    До коментар #64 от "Недейте така":

    "ISW търси руски доклад, че Кремъл има нужда от 5 млн. мобилизирани, за победа над НАТО и запада, в случаи че се намесят директно, след очертаващия се тотален разгром на Украйна.
  • 69 ааа неее

    5 6 Отговор

    До коментар #65 от "Мишел":

    Само дето тук ситуацията няма нищо общо с твоята теория. Тука става дума за хора на техните си територии. воюващи срещу Зеленски и азовците му! Опитай се мислиш, преди да са правиш на умен.

    Коментиран от #77

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ааа неее

    11 7 Отговор

    До коментар #65 от "Мишел":

    И да допълня - Русия никога не е искала да превзема цяла Украйна. А само територии с руско население.

    Коментиран от #75

  • 72 Слава на Вова

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "пyти предай се":

    Не е предател като Горбачов и Елцин!

    Коментиран от #76

  • 73 Селянин

    5 10 Отговор

    До коментар #39 от "Реалист":

    Какви натовци а брачет? Само един самолетоносач хамерикански в черно море и пет ескадрили самальоти оттук оттам и рашката приключва до края на деня. Че те завалиите имат 10 града на кръст, голи и боси, кво са пънеш
  • 74 Възможно е също така

    7 2 Отговор
    журналистиката вече да няма нищо общо с това, за което би трябвало да служи. Да предлага обективна и проверена информация, а не нечии влажни мечти.
  • 75 Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #71 от "ааа неее":

    А какво е това "руско население" ? Има ли такова животно?
  • 76 Коки

    5 7 Отговор

    До коментар #72 от "Слава на Вова":

    Напротив - Вовката скоро юе предаде цяла Русия в ръцете на НАТО

    Коментиран от #79

  • 77 ооо да

    6 6 Отговор

    До коментар #69 от "ааа неее":

    Куде видя руски територии в Украйна ?
  • 78 Баце

    9 3 Отговор
    Ква е тази нефелна пропаганда бе?
    С 5 млн. Москва ще стигне не до Лисабон, ами през Аляска ще влезе поне на 1/3 до 1/2 в Обора... а мислете малко като пишете
  • 79 Хари Потен

    1 4 Отговор

    До коментар #76 от "Коки":

    Оф вашето скоро го чакаме от години и все не идва
  • 80 Търси???

    8 4 Отговор
    Ние пък ТЪРСИМ доклада за НАЛИЧИЕ НА ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ В ИРАК.


    Не за друго, ами да вдигнем едно дело за фалшив претекст за "с нищо не предизвикана агресия" и смърт, на над 750 хиляди цивилни иракчани ПРИЧИНЕНА ОТ ВОЙСКАТА НА САЩ .
  • 81 бациБоци

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "Така е":

    Що бе меткат тактиката връз Киев и целио свет сме капитулирали бро. Или ти ще засрещаш термото с знамето на ЕС и ще горите в пламъка с твоята бедна женица и клети дечица ли борецо за демокрация?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Пълен смях

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалност":

    A ХАМЕРИКА КОЛКО ГОДНИ ИМАТ ТЕ САМО НАРКОМАНИТЕ СА ИМ 20 МИЛИОНА БЕЗ ДА БРОЙМ НЕГОДНИТЕ ФИЗИЧЕСКИ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ДЕЦАТА
  • 84 Пълни глупости

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Така е":

    СОРОСКА ПРОПАГАНДА РУСКАТА АРМИЯ ГАЩИ НЯМАЛА ,РАКЕТИ НЯМАЛА НАДРУСАНИ ПИЯНИ АМА ГИ БИЯТ ВСЕКИ ДЕН БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ И НАРКОМАНА РЕВЕ ,ЧЕ НЯМАЛИ ТОК .ЗИМАТА ИДВА ЩЕ РАЗБЕРАТ ХАМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ВАСАЛИ В УКРАЙНА ЗА МОЩА НА РУСКАТА МЕЧКА
  • 85 Знайко

    2 0 Отговор
    Първо-кой какво изглъгал от нашите
    После-и все пак подчертаваме ,че нямаме потвърждение
    ...и като знаем , колко хора четат статията докрая, можем да заключим,че лъжата ще мине
    ...дори и да не мине ще вземем грантовете и няма да ни разследват за фалшиви новини, докато слушкаме
    Браво. Пак питайте защо популацията трябва да бъде намалена!
  • 86 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Мишел":

    Леко си объркал броя на осраинците. Да приемем ,че след като се преселиха на запад не са 40 ,а 25 млн. От тях 8 млн останаха в Днр, Лнр, Херсон и Запорожие. Тоест говорим за 17 млн, като от тази цифра трябва да извадим и броя на груз300 и груз200, който е неизвестен засега. Пробвай пак да си направиш сметките ползвайки моите цифри и ако си точен ще ти дам едно плюсче!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания