Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 09:40 1 638 2

Един загинал и десетина души в неизвестност след свлачища на италианския курортен остров Иския

  • иския-
  • италия-
  • остров-
  • свлачище

Операциите по издирването са затруднени от продължителните дъждове и силните ветрове, които забавят и пристигането на подкрепления с ферибот от континента

Един загинал и десетина души в неизвестност след свлачища на италианския курортен остров Иския - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Една жена загина, а десетина души се водят изчезнали след свлачище, причинено от проливни дъждове на италианския остров Иския, край бреговете на Неапол, предаде Франс прес.

Вчера сутринта вълна от кал и отломки опустоши малкия град Казамичола Терме в северната част на острова, като затрупа поне една къща и отнесе автомобили в морето, съобщават италианските медии и спасителните служби.

Първата жертва е жена, чието тяло е намерено от спасителите, съобщи на пресконференция префектът на Неапол Клаудио Паломба.

Някои от първоначално обявените за изчезнали лица по-късно бяха открити невредими, включително семейство с новородено бебе, каза префектът. До средата на следобеда обаче все още имаше около 10 души в неизвестност, каза Паломба.

"Опасяваме се, че има и други жертви, но засега броят на жертвите е един загинал", заяви за АФП говорителят на пожарната Лука Кари.

Операциите по издирването са затруднени от продължителните дъждове и силните ветрове, които забавят и пристигането на подкрепления с ферибот от континента.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедози съобщи по-рано, че няколко души са затрупани в калта, като определи ситуацията като "много сериозна". Той обаче опроверга твърденията на своя колега, заместник министър-председателя и министър на инфраструктурата Матео Салвини, който съобщи, че броят на загиналите е осем.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    УЖАСНО е това е ПРИРОДАТА
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    ИЗДИРВАТ БЪЛГАРКА НИКОЛИНКА беследно изчезнала при свлачищата
Новини по държави: